Το σύστημα του Wizzy

Reaction score
4.235
Καλημερα dizzy. Σοφή κίνηση η απ' ευθείας γραμμή από τον μετρητή. Εγώ χρησιμοποίησα (περίπου 4 μέτρα) καλώδιο ρεύματος της gigawat, δε θυμάμαι τη διατομή του όμως. Να ξέρεις ότι βοηθά, πολύ καλά το σκέφτηκες...
μηπως ηταν αυτο?

http://www.ritsos.com/product/Hd7L/GigaWatt-LC-Y-MK3+-Bulk-Cable-NEW!!!

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Πολύ nearfield βγαίνει το τρίγωνο για 802
Σε αυτο θα πρεπει (ισως και να αναγκαστει) να πειραματιστει πλεον με λιγοτερη κλιση και πιο μεγαλη αποσταση ακροασης.Real facts of life maybe?Γι αυτο πιο πανω τον αστειεψα οτι θα του ελθουν σαν "ακουστικα" τα 802
[DOUBLEPOST=1535442682][/DOUBLEPOST]
Καλημερα dizzy. Σοφή κίνηση η απ' ευθείας γραμμή από τον μετρητή. Εγώ χρησιμοποίησα (περίπου 4 μέτρα) καλώδιο ρεύματος της gigawat, δε θυμάμαι τη διατομή του όμως. Να ξέρεις ότι βοηθά, πολύ καλά το σκέφτηκες...
Wizzy ειναι Νικο.Dizzy αργοτερα που θα στησει το συστημα :p

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
Ναι, αυτό είναι! Ακριβώς. Ακριβούτσικο βέβαια, ευτυχώς που χρειαζόμουν μόνο τέσσερα μέτρα..
[DOUBLEPOST=1535442974][/DOUBLEPOST]
Σε αυτο θα πρεπει (ισως και να αναγκαστει) να πειραματιστει πλεον με λιγοτερη κλιση και πιο μεγαλη αποσταση ακροασης.Real facts of life maybe?Γι αυτο πιο πανω τον αστειεψα οτι θα του ελθουν σαν "ακουστικα" τα 802
[DOUBLEPOST=1535442682][/DOUBLEPOST]
Wizzy ειναι Νικο.Dizzy αργοτερα που θα στησει το συστημα :p
Το ειδα Παναγιωτη! Μ' έχει πεθάνει η πρεσβυοπια, τι διαολο, κάθε μέρα ανεβαίνει και καμιά 10ρια βαθμους; Γράφω και από κινητό, καταλαβαίνεις!

Και Dizzy δεν είναι και άσχημα πάντως..

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.598
Βασικά, τα εύσημα πρέπει να πάνε στον ηλεκτρολόγο μου και στον @PURETONE, των οποίων οι ιδέες θα συνδυαστούν.

Πολύ nearfield βγαίνει το τρίγωνο για 802
Το ξέρω. Αυτό το δωμάτιο έχω, με αυτό θα πορευτώ - το ίδιο ισχύει και για ηχεία. Είπα και πριν, "ακουστικά" θα τα κάνω τα 802D. Ο @PURETONE έχει ήδη αρχίσει το "δούλεμα".

Αυτό σκεφτηκα και εγώ αλλα μπορεί ο μηχανικός να έχει κάτι στο μυαλό του που δε το ξέρουμε.
Σίγουρα έχει μελετήσει κάτι, απλώς δεν έχω τις (επαρκείς) γνώσεις να το μεταφέρω. Υποθέτω ότι πέραν των υλικών για ηχομόνωση/διάχυση κτλ, έχει προβλέψει και για τις πρώτες ανακλάσεις των ηχείων.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Ναι, αυτό είναι! Ακριβώς. Ακριβούτσικο βέβαια, ευτυχώς που χρειαζόμουν μόνο τέσσερα μέτρα..
[DOUBLEPOST=1535442974][/DOUBLEPOST]
Το ειδα Παναγιωτη! Μ' έχει πεθάνει η πρεσβυοπια, τι διαολο, κάθε μέρα ανεβαίνει και καμιά 10ρια βαθμους; Γράφω και από κινητό, καταλαβαίνεις!

Και Dizzy δεν είναι και άσχημα πάντως..
Μια χαρα εισαι.Και γω απο κινητο γραφω και ευτυχως που εχει "pen" διαφορετικα δεν ξερω τι θα πατουσα στο πληκτρολογιο χαχαχα.Ασε μια απο τα ιδια με την πρεσβυοπια......

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Βασικά, τα εύσημα πρέπει να πάνε στον ηλεκτρολόγο μου και στον @PURETONE, των οποίων οι ιδέες θα συνδυαστούν.

Το ξέρω. Αυτό το δωμάτιο έχω, με αυτό θα πορευτώ - το ίδιο ισχύει και για ηχεία. Είπα και πριν, "ακουστικά" θα τα κάνω τα 802D. Ο @PURETONE έχει ήδη αρχίσει το "δούλεμα".

Σίγουρα έχει μελετήσει κάτι, απλώς δεν έχω τις (επαρκείς) γνώσεις να το μεταφέρω. Υποθέτω ότι πέραν των υλικών για ηχομόνωση/διάχυση κτλ, έχει προβλέψει και για τις πρώτες ανακλάσεις των ηχείων.
Καμια ενδειξη για εναλλακτικες θεσεις ηχειων εδωσε;Οι πρωτες αντανακλασεις αλλαζουν σε τετοια πιθανοτητα.Ρωτησε τον Πανο οταν τον δεις.Ακους και σε ψηλες σταθμες οποτε αν εισαι τοσο κοντα θα σου πετα τα ματια εξω το συστημα :geek:

wizzy

Reaction score
21.598
Όπως βλέπω τις κατόψεις, μπορεί να χρειαστώ 8 με 10 μέτρα, ίσως και λίγο λιγότερο από 8 μέτρα, αναλόγως της πορείας που θα ακολουθήσει η συγκεκριμένη σωλήνα.

@Νίκος Τεγόπουλος: Νίκο, για να μην παρεξηγηθώ, καλά έκανες κι έκανες ό,τι έκανες με το συγκεκριμένο καλώδιο, αλλά εμένα, €26/μέτρο, μου φαίνονται πολλά. Ηλεκτρολογικό καλώδιο διαμέτρου 6-8mm^2 "θεωρώ" ότι θα είναι ΟΚ. "Θεωρώ" σημαίνει ότι θα το συζητήσω με τον αρμόδιο ηλεκτρολόγο μηχανικό και τον ηλεκτρολόγο εγκαταστάτη.
[DOUBLEPOST=1535443858][/DOUBLEPOST]
Καμια ενδειξη για εναλλακτικες θεσεις ηχειων εδωσε;Οι πρωτες αντανακλασεις αλλαζουν σε τετοια πιθανοτητα.Ρωτησε τον Πανο οταν τον δεις. Ακους και σε ψηλες σταθμες οποτε αν εισαι τοσο κοντα θα σου πετα τα ματια εξω το συστημα :geek:
Θα τον ρωτήσω, όταν διευθετήσω το ραντεβού. Το πολύ πολύ, εάν βρεθούμε σε "αδιέξοδο", να μην ακούω σε τόσο υψηλές εντάσεις!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.805
είναι 2.37 (πλάτος) x 4.62 (μήκος) και (περίπου) 2.90 ύψος.
10 τμ.

Ο,τι πρέπει για Κλάιν Μάιν 310.

Οτιδήποτε μεγαλύτερο, δε θα τοποθετηθεί σωστά.

Θα έχεις μεγαλειώδη ήχο με τα 310. Και χωρίς σαμπ για τα περισσότερα είδη μουσικής, μόνο κανιβαλισμό δε θα βγάλουν.

Προτείνω ανεπιφύλακτα πώληση των ηχείων που έχεις.

Ιδανικό σενάριο σε αυτόν τον χώρο, είναι νίαρφιλντ ακρόαση στο 1-1,2μ.

Σόρρυ για το άνωθεν, αλλά την πραγματικότητα οφείλω να στην πω.

S

sk4t4

Guest
Μονοκλωνο,4 καρε.Προσοχη,γιατι αυτος ο συνδυασμος βγαζει,ευκολα,αχρηστες τις βιδες πανω στις οποιες θα συνδεθει.Παντως,το πλατος του δωματιου ειναι μικρο,υπολογιζοντας και το οτι τα ηχεια χρειαζονται και καποια αποσταση απο τους πλαινους ττοιχους,μειωνετται ακομη περισσοτερο η αποσταση μεταξυ τους,εις βαρος της στερεοφωνικης εικονας.

Last edited by a moderator:

Reaction score
6.204
Ειναι έρωτας αυτα τα ηχεία. Δύσκολο το βλεπω να τα αποχωριστεί ο φίλος. Πάντως τα λεφτά από τα 802d έφταναν για kh420 και εμέναν και ρεστα...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.805
Με 2 870;; :)
Ένα 870 και πολύ είναι. Θα του σπάσει τα τύμπανα..
Υπάρχει και μικρότερο σαμπ της φίρμας, με ένα 10" αντί για 2. Είναι προτιμότερο ως επιλογή, ιδίως αν θέλει 2 τεμάχια (που είναι προτιμότερη επιλογή από 1).

Λέμε τώρα...

Reaction score
6.204
Υπάρχει και μικρότερο σαμπ της φίρμας, με ένα 10" αντί για 2. Είναι προτιμότερο ως επιλογή, ιδίως αν θέλει 2 τεμάχια (που είναι προτιμότερη επιλογή από 1).

Λέμε τώρα...
"Δυο γάιδαροι μαλωνανε σε ξένο αχυρώνα" :):)

wizzy

Reaction score
21.598
Θα τον ρωτήσω, όταν διευθετήσω το ραντεβού. Το πολύ πολύ, εάν βρεθούμε σε "αδιέξοδο", να μην ακούω σε τόσο υψηλές εντάσεις!
Παντως,το πλατος του δωματιου ειναι μικρο,υπολογιζοντας και το οτι τα ηχεια χρειαζονται και καποια αποσταση απο τους πλαινους ττοιχους,μειωνετται ακομη περισσοτερο η αποσταση μεταξυ τους,εις βαρος της στερεοφωνικης εικονας.

Σχετικά με το πλάτος του δωματίου. Μόλις μίλησα με τον μηχανικό. Μου εξήγησε ότι έλαβε υπόψη του το μικρό πλάτος του δωματίου, κατά την μελέτη κι ότι στα χαμηλά "στρώματα " του δωματίου (π.χ. μέχρι το ύψος των ηχείων) τα υλικά θα έχουν πάχος μέχρι 10εκ (σύνολο 20εκ) κι από εκεί και πάνω θα αυξηθεί το πάχος τους. Συνεπώς, το "ωφέλιμο" πλάτος (ας το πούμε έτσι) προβλέπεται να είναι 2.77 μέτρα. Όπως είπα, θα μετρηθεί επ' ακριβώς όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες. Επίσης, σύμφωνα με το μηχανικό, ο ίδιος αντιμετωπίζει το δωμάτιο (τον χώρο) ως ένα "μουσικό όργανο" το οποίο, όμως, πρέπει να επηρεάζει κατ' ελάχιστο τον απευθείας προσλαμβανόμενο ήχο (direct sound). Συνεπώς, η προσπάθειά του εστιάζεται στο να μειώσει τις όποιες ανακλάσεις του χώρου, ενώ ταυτόχρονα θα επιτρέπεται ένας βαθμός ελαστικότητας στην τοποθέτηση των ηχείων.

10 τμ.

Ο,τι πρέπει για Κλάιν Μάιν 310.

Οτιδήποτε μεγαλύτερο, δε θα τοποθετηθεί σωστά.

Θα έχεις μεγαλειώδη ήχο με τα 310. Και χωρίς σαμπ για τα περισσότερα είδη μουσικής, μόνο κανιβαλισμό δε θα βγάλουν.

Προτείνω ανεπιφύλακτα πώληση των ηχείων που έχεις.

Ιδανικό σενάριο σε αυτόν τον χώρο, είναι νίαρφιλντ ακρόαση στο 1-1,2μ.

Σόρρυ για το άνωθεν, αλλά την πραγματικότητα οφείλω να στην πω.

Ειναι έρωτας αυτα τα ηχεία. Δύσκολο το βλεπω να τα αποχωριστεί ο φίλος. Πάντως τα λεφτά από τα 802d έφταναν για kh420 και εμέναν και ρεστα...
Όταν λήφθηκε η απόφαση απόκτησης ηχοσυστήματος πίσω στο 2011 (υλοποίηση το 2012), δεν ήξερα αυτά που ξέρω τώρα. Εξ ου και το "κλασσικό" αναλογικό παθητικό σύστημα. Τα χρήματα που δόθηκαν για τα 802D και για τους ενισχυτές που τα οδηγούν έφταναν για πολυκάναλο με ΚΗ (ηχεία και subwoofers). Πιστεύω ότι δεν ωφελούν αυτές οι συγκρίσεις. Άλλες εποχές κι άλλα μυαλά τότε και τώρα. Εάν ξεκινούσα τώρα, προφανώς και θα έκανα άλλες επιλογές.

Ακόμα και να σκεφτόμουν την πώληση ηχείων, ενισχυτών και προενισχυτή, φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο να πωληθούν σε τιμή που να μην είναι χάρισμα, αυτή την περίοδο, στην Κύπρο. Αλλά, δεν σκέφτομαι την πώληση (sorry @costas EAR!). Έκανα τις επιλογές μου και θα ζήσω με αυτές. Εμπιστεύομαι τον μηχανικό που έκανε την μελέτη κι όλα θα κριθούν εκ του αποτελέσματος ή, με άλλα λόγια, θα φανούν στις μετρήσεις.

Μονοκλωνο,4 καρε.Προσοχη,γιατι αυτος ο συνδυασμος βγαζει,ευκολα,αχρηστες τις βιδες πανω στις οποιες θα συνδεθει.
Εμπιστεύομαι τον άνθρωπο που έχει αναλάβει την εγκατάσταση. Είμαι σίγουρος ότι θα δείξει την δέουσα προσοχή.​
[DOUBLEPOST=1535447657][/DOUBLEPOST]
Δεν κάνουν τα 420 για αυτό το χώρο...

Μόνο τα 310 κάνουν.
Με 2 870;; :)

Λέμε τώρα...​
"Δυο γάιδαροι μαλωνανε σε ξένο αχυρώνα" :):)
Αν είναι να "μαλλώνετε" με τον τρόπο αυτό στο thread μου, παρακαλώ συνεχίστε! Μόνο κέρδος έχω! :thumbsup:

Και δεν είστε καθόλου "γάιδαροι" ούτε γάιδαροι.

Υ.Γ.: Εάν χρειαστεί η ενίσχυση των ηχείων με subwoofers - κάτι το οποίο θα αποφασιστεί μετά από τις μετρήσεις, κατά πάσα πιθανότητα θα αγοραστούν δύο. Ταυτόχρονα ή όχι, θα εξαρτηθεί από τις οικονομικές συνθήκες της εποχής και τις υπόλοιπες ανάγκες - δεν είμαι μόνος μου στον κόσμο αυτό.:wink:

Last edited:

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.470
σύμφωνα με το μηχανικό, ο ίδιος αντιμετωπίζει το δωμάτιο (τον χώρο) ως ένα "μουσικό όργανο" το οποίο
Όχι μηχανικός, μηχανικοί. Αντιμετωπίσαμε το δωμάτιο (τον χώρο) ως το όργανο "π0υλόφωνον".

wizzy

Reaction score
21.598
Όχι μηχανικός, μηχανικοί. Αντιμετωπίσαμε το δωμάτιο (τον χώρο) ως το όργανο "π0υλόφωνον".
Σωστά! Ξέχασα τη χαρτοπετσέτα του "Κίτσουλα"!:lol::lol:

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
Μονοκλωνο,4 καρε.Προσοχη,γιατι αυτος ο συνδυασμος βγαζει,ευκολα,αχρηστες τις βιδες πανω στις οποιες θα συνδεθει.
Όντως, μονοκλωνο 4 καρέ είναι. Δε νομίζω ότι τίθεται ζήτημα να "κλωτσήσουν" τα πάσα. Εάν επιλέξει ποιοτικά προϊόντα τερματισμού (πρίζες, ή iec), δε θα έχει πρόβλημα. Ο ηλεκτρολόγος που μου έκανε την εγκατάσταση έπαθε πλάκα με το iec (oyaide c 079), δεν του έτυχε να ξαναδεί τέτοιο βύσμα.

Δε γνωρίζω πως θα κάνει τη διασύνδεση με τον μετρητή. Θα κάνει ξεχωριστό υποπίνακα με φωλεές και ασφάλειες; Δεν ξέρω, πως το σκέφτεσαι wizzy;

Staff online

• Zizik
    Safety Last * tl;dr *
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.817
Members
38.243
Νεότερο μέλος