Το σύστημα του Wizzy

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
10.731
Το πρότζεκτ πρέπει να είναι εφιάλτης για τον μηχανικό.
Μικρός χώρος που δεν μπορεί να αναπνεύσει, αντίθετα πρέπει να ηχομονωθεί.
Ό,τι θέματα και αν έχει στις χαμηλές είναι άσχετα από τα 802.

Με την έννοια ότι οποιοδήποτε ηχείο και να είχε κάπως θα έπρεπε να βάλει τις απαραίτητες στάθμες χαμηλά. Δεν έχει σημασία αν αυτές θα τις βρεί από τα 802 ή κάποια σαμπ. Από κάπου πρέπει να τις βρεί και κάπως πρέπει να τις διαχειριστεί.

Δεν πιστεύω ότι υπάρχει ηχείο σαλονιού για ακρόαση στα 3μ.
Μέχρι 2,5 και πολύ τους είναι.
Προφανώς και θα μπορούσε να πάρει εξαιρετικό αποτέλεσμα και με πιο φτηνά ηχεία.
Τα 802 είναι όβερκιλ αλλά όχι ακατάλληλα.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Εδω ειμαστε για τις παγκοσμιες πρωτοτυπιες. :lolsign::lolsign::lolsign:. Επειδη και εμενα ο κατασκευαστης μου προτεινει τουλαχιστον 50 εκατοστα απο τον πλαγιο και πισω τοιχο και εχω ακουσει τα ηχεια μου να παιζουν πιο κοντα πραγματικα με ενδιαφερει να δω πως θα το προσεγγίσει ο μηχανικος του wizzy το θεμα (Θελω να ανοιξω την αποσταση για να χωραει μεγαλυτερη οθονη)
Κρεβατι και οθονη στο ταβανι.........αν εχει μεινει χωρος βεβαια απο τα ηχεια εκει πανω :D

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.806
Ωπα δηλαδη τα kh420 ηταν μεγαλα για το χωρο αλλα τα 802 θα ειναι μια χαρα ; o_Oo_Oo_Oo_O:lolsign:
Τα 420 δεν μπορούν να παίξουν νίαρφιλντ, σύμφωνα με τον κατασκευαστή, άρα είναι ακατάλληλα για τέτοια απόσταση ακρόασης (<2μ).

Το 802, μπορεί.

Δεν υπάρχει "πολύ μεγάλο" ηχείο για το χώρο.
Υπάρχει ακατάλληλο για την απόσταση ακρόασης, ή ανεπαρκές για τα κυβικά μέτρα του χώρου στις χαμηλές συχνότητες.

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
10.731
Ωπα δηλαδη τα kh420 ηταν μεγαλα για το χωρο αλλα τα 802 θα ειναι μια χαρα ; o_Oo_Oo_Oo_O:lolsign:
Ναι.
Τα 420 τα φτιάξανε για αυτούς που τα 310 είναι μικρά.
Ο wizzy χρειάζεται τα 310.
Τα 802 είναι χάι φάι σαλονιού, μια χαρά παίζουν.
Διαφορετικά εργαλεία

Μαζί γράφαμε

Reaction score
6.204
Τα 420 δεν μπορούν να παίξουν νίαρφιλντ, σύμφωνα με τον κατασκευαστή, άρα είναι ακατάλληλα για τέτοια απόσταση ακρόασης (<2μ).

Το 802, μπορεί.

Υπάρχει ακατάλληλο για την απόσταση ακρόασης, ή ανεπαρκές για τα κυβικά μέτρα του χώρου στις χαμηλές συχνότητες.
Έτοιμη την είχες την απάντηση.... :lolsign:. Δε παίζεσαι. Το 420 ομως λογω μικροτερης μπαφλας ( 33 cm )και μικροτερου βαθους (44 cm) θα μπορουσε να στηθει στα 2 μ. Σωστα;

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Οταν εισαι στα ορια επιλογης μεταξυ ηχειου και ακουστικων,υπαρχει.Η "χαλαρωση" απο το "by the book" ειναι ισως μια λυση για την περιπτωση του wizzy. Δηλαδη ισοπλευρο τριγωνο ας πουμε και μεγαλυτερη αποσταση θεσης ακροασης κι ας αφησει και λιγη αποσταση των ηχειων απο τους πλαινους τοιχους.Αν αυτο ακουστικα δεν τον απασχολησει τοσο οσο πιθανον να πιστευουμε οτι θα τον απασχολησει μπορει και να τον εκπληξει ευχομαι ευχαριστα.Το ειδα/ακουσα ξανα και εντος των ημερων θα παρω τον wizzy να ακουσει ενα τετοιο συστημα με πραγματικα τεραστια για τον χωρο ηχεια που ειδε και ο μηχανικος του wizzy.

Reaction score
6.204
Οταν εισαι στα ορια επιλογης μεταξυ ηχειου και ακουστικων,υπαρχει.Η "χαλαρωση" απο το "by the book" ειναι ισως μια λυση για την περιπτωση του wizzy. Δηλαδη ισοπλευρο τριγωνο ας πουμε και μεγαλυτερη αποσταση θεσης ακροασης κι ας αφησει και λιγη αποσταση των ηχειων απο τους πλαινους τοιχους.Αν αυτο ακουστικα δεν τον απασχολησει τοσο οσο πιθανον να πιστευουμε οτι θα τον απασχολησει μπορει και να τον εκπληξει ευχομαι ευχαριστα.Το ειδα/ακουσα ξανα και εντος των ημερων θα παρω τον wizzy να ακουσει ενα τετοιο συστημα με πραγματικα τεραστια για τον χωρο ηχεια που ειδε και ο μηχανικος του wizzy.
Ειμαι σιγουρος οτι το αποτελεσμα θα ειναι φανταστικο. Απλα γουσταρω λιγο τη φιλολογια.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Ειμαι σιγουρος οτι το αποτελεσμα θα ειναι φανταστικο. Απλα γουσταρω λιγο τη φιλολογια.
Ευχομαι να ειναι οντως πολυ καλο το αποτελεσμα και στην περιπτωση του wizzy.Και η φιλολογια χρειαζεται οπως πολλα αλλα.Σε μη ιδανικες συνθηκες,το μη χειρον βελτιστον.
[DOUBLEPOST=1535534076][/DOUBLEPOST]
Μια διορθωση, εννοουσα ισοσκελες και οχι ισοπλευρο τριγωνο.Ετσι ειναι στον χωρο του φιλου που θα παμε με τον wizzy

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.806
Είμαι πολύ υπέρ της χαλάρωσης.

Αλλά όχι ακροάσεις για κατάρριψη των βασικών αρχών της στερεοφωνίας..

Δε μπα να ακούσετε και το φύσημα του φυσητήρα φάλαινας και την κλανιά της κόμπρας, και τη μύξα της κάμπιας να κολλάει στο πάτωμα, το τρίγωνο ακρόασης είναι ισόπλευρο, όχι ισοσκελές.

Στήστε το ισόπλευρο, και μετά χαλαρώστε.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.806
Έτοιμη την είχες την απάντηση.... :lolsign:. Δε παίζεσαι.
Έτοιμη ξέτοιμη, την έλαβες! :p

Το 420 ομως λογω μικροτερης μπαφλας ( 33 cm )και μικροτερου βαθους (44 cm) θα μπορουσε να στηθει στα 2 μ. Σωστα;
Ούτε κολλητά στον τοίχο δε βγαίνει..
Δε χωράει.
Για να έχεις το μίνιμουμ των 50cm από πλαϊνό τοίχο στα 420 με απόσταση ακρόασης 2μ, θες πλάτος 3,5μ.
Όχι 2,35. Δε βγαίνει.

Και να πάρεις τόσο σωστό ηχείο και να το κολλήσεις στον τοίχο; Γιατί; Σου περισσεύουν λεφτά και δε ξέρεις που να τα πετάξεις;
Πάρε το μικρότερο!8-)

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Είμαι πολύ υπέρ της χαλάρωσης.

Αλλά όχι ακροάσεις για κατάρριψη των βασικών αρχών της στερεοφωνίας..

Δε μπα να ακούσετε και το φύσημα του φυσητήρα φάλαινας και την κλανιά της κόμπρας, και τη μύξα της κάμπιας να κολλάει στο πάτωμα, το τρίγωνο ακρόασης είναι ισόπλευρο, όχι ισοσκελές.

Στήστε το ισόπλευρο, και μετά χαλαρώστε.
Το θεμα εδω δεν ειναι η κλανια κανενος αλλα να ειναι το αποτελεσμα οσο γινεται ΚΑΙ ανεκτο.Με το συμπαθιο δηλαδη αλλα προσωπικα μια κλανια δεν θα ηθελα να την ακουω near field.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.598
Πάμε, ένα-ένα:

Είδα.
Αν αφήσεις 30cm απόσταση της πλαϊνής ακμής του ηχείου από τον τοίχο, έχουμε και λέμε:

2,37-60-37= 1,40.

Δεν είναι εφικτή απόσταση ακρόασης 1,9μ ούτε αν τα κολλήσεις στον τοίχο, διότι πρέπει να έχουν και μια κλίση τουλάχιστον 30 μοίρες, και με τόσο βάθος ηχείου, ακόμα κι αν ακουμπάει πίσω στον τοίχο, δε βγαίνει.

1,7-1,8μ το βλέπω.

Ευτυχώς είναι εντός προδιαγραφών. Οποτε, όλα καλά, όλα ανθηρά.
Κάτι πρέπει να "έχασες" όσον αφορά στο πλάτος του δωματίου. Post #477:
Σχετικά με το πλάτος του δωματίου. Μόλις μίλησα με τον μηχανικό. Μου εξήγησε ότι έλαβε υπόψη του το μικρό πλάτος του δωματίου, κατά την μελέτη κι ότι στα χαμηλά "στρώματα " του δωματίου (π.χ. μέχρι το ύψος των ηχείων) τα υλικά θα έχουν πάχος μέχρι 10εκ (σύνολο 20εκ) κι από εκεί και πάνω θα αυξηθεί το πάχος τους. Συνεπώς, το "ωφέλιμο" πλάτος (ας το πούμε έτσι) προβλέπεται να είναι 2.77 μέτρα. Όπως είπα, θα μετρηθεί επ' ακριβώς όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες
Από την πράξη που παραθέτεις πιο πάνω δεν καταλαβαίνω το "-37". Υποψιάζομαι τι είναι, αλλά προτιμώ να μου το εξηγήσεις.
Άρα μονόδρομος ο εντοιχισμός....
Ό,τι λέει πιο κάτω ο @Dimifoot.
Το βρίσκω απίθανο να μπορεί να υπλοποιηθεί με αυτά τα ηχεία. Και λίγο αστείο ως εικόνα. Το έχει δει κανείς σε φωτό;
Μπορεί να παίξουν όμορφα, αλλά με αρκετό ζόρι και έξοδα για την ενσωμάτωση στον χώρο, και σίγουρα όχι όπως θα έπαιζαν σε λίγο μεγαλύτερο δωμάτιο.
Σαφέστατα. Αλλά, όπως είπα και προηγουμένως, αυτά είναι τα δεδομένα χώρου και ηχείων, με αυτά θα πορευτώ.:)
Παρακαλώ πολύ να γραφτεί στα πρακτικά ότι τα 802 θα παίξουν άψογα στην χώρο του wizzy.
Καταγράφηκε!
Ναι.
Άψογα.
Σε νίαρφιλντ, γιατί όχι;
Εγώ είμαι υπέρ.
Αφού προβλέπεται από τον κατασκευαστή, δεν βλέπω κανένα πρόβλημα.
Ίσα ίσα, θα έχει στάθμες πρωτόγνωρες.
Και λόγω των τετραγωνικών μέτρων του χώρου, προβλέπεται απόκριση συχνότητας μέχρι και σε υπόηχους, χωρίς σαμπ.
Αυτό το "χωρίς subwoofer" ακούγεται ενδιαφέρον, χεχεχεχε! Θα φανεί στις μετρήσεις.​
Συμφωνούμε.
Υπάρχει καλύτερος ήχος από ότι μπορούν να βγάλουν τα μπιενταμπλεγιου.
Και πολυκάναλος.
Και χόμ σίνεμα θέλει ο ντιζης.
Άσε τον γουίζι να λέει.
Συμφωνώ. Άλλωστε, είπαμε, τι ξέρω εγώ;
Εδω ειμαστε για τις παγκοσμιες πρωτοτυπιες. :lolsign::lolsign::lolsign:. Επειδη και εμενα ο κατασκευαστης μου προτεινει τουλαχιστον 50 εκατοστα απο τον πλαγιο και πισω τοιχο και εχω ακουσει τα ηχεια μου να παιζουν πιο κοντα πραγματικα με ενδιαφερει να δω πως θα το προσεγγίσει ο μηχανικος του wizzy το θεμα (Θελω να ανοιξω την αποσταση για να χωραει μεγαλυτερη οθονη)
Εσύ, στείλε μου pm, σου έχω δωράκι.;)
Το πρότζεκτ πρέπει να είναι εφιάλτης για τον μηχανικό.
Μικρός χώρος που δεν μπορεί να αναπνεύσει, αντίθετα πρέπει να ηχομονωθεί.
Ό,τι θέματα και αν έχει στις χαμηλές είναι άσχετα από τα 802.

Με την έννοια ότι οποιοδήποτε ηχείο και να είχε κάπως θα έπρεπε να βάλει τις απαραίτητες στάθμες χαμηλά. Δεν έχει σημασία αν αυτές θα τις βρεί από τα 802 ή κάποια σαμπ. Από κάπου πρέπει να τις βρεί και κάπως πρέπει να τις διαχειριστεί.

Δεν πιστεύω ότι υπάρχει ηχείο σαλονιού για ακρόαση στα 3μ.
Μέχρι 2,5 και πολύ τους είναι.
Προφανώς και θα μπορούσε να πάρει εξαιρετικό αποτέλεσμα και με πιο φτηνά ηχεία.
Τα 802 είναι όβερκιλ αλλά όχι ακατάλληλα.
Ο μηχανικός αντιμετώπισε το όλο project με ιδιαίτερη θέρμη, ακριβώς επειδή θεώρησε ότι είναι πρόκληση για εκείνον να προσπαθήσει να πετύχει το βέλτιστο αποτέλεσμα, σε τόσο μικρό χώρο, τηρουμένων κι όλων των άλλων περιοριστικών παραμέτρων. (post #292)

Περιμένω πρόσκληση!

Reaction score
6.204
Έτοιμη ξέτοιμη, την έλαβες! :p

Ούτε κολλητά στον τοίχο δε βγαίνει..
Δε χωράει.
Για να έχεις το μίνιμουμ των 50cm από πλαϊνό τοίχο στα 420 με απόσταση ακρόασης 2μ, θες πλάτος 3,5μ.
Όχι 2,35. Δε βγαίνει.

Και να πάρεις τόσο σωστό ηχείο και να το κολλήσεις στον τοίχο; Γιατί; Σου περισσεύουν λεφτά και δε ξέρεις που να τα πετάξεις;
Πάρε το μικρότερο!8-)
Καλα οκ εχεις δικιο το kh310 ειναι καλυτερο για αυτο το χωρο.;)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.806
Από την πράξη που παραθέτεις πιο πάνω δεν καταλαβαίνω το "-37". Υποψιάζομαι τι είναι, αλλά προτιμώ να μου το εξηγήσεις.
Ένα πλάτος ηχείου.

Από κάθε τοίχο, το Τουίτερ απέχει (μισό πλάτος ηχείου)+(απόσταση πλευράς ηχείου με τοίχο).

Από το πλάτος του χώρου, για να βρεις την απόσταση που θα έχουν μεταξύ τους τα τουίτερ (απόσταση ακρόασης) αφαιρείς 2 φορές το άνωθεν, δηλαδή 2*[(μισό πλάτος ηχείου)+(απόσταση πλευράς ηχείου με τοίχο)], δηλαδή 2 φορές την εξωτερική απόσταση του ηχείου από τον τοίχο, συν το πλάτος του ηχείου.

Οπότε, αν τελικά το πλάτος είναι 2,77 και απόσταση ηχείου από πλαϊνό τοίχο 30cm, τότε απόσταση ακρόασης είναι 277-60-37= 1,8μ.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.598
Καλώς το είχα υποψιαστεί.

ΟΚ, κατάλαβα και την πράξη και το "πνεύμα" πίσω από αυτή.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.806
Για τον σωστό τον πολυκάναλο ήχο, το πλάτος δια 2 και αφαιρείς βάθος ηχειου (απόσταση ακρόασης των πλαϊνών ηχείων) και στήνεις κύκλο με όλα τα 7 ηχεία σε ίδια αποσταση κι είσαι Ο αρχοντας.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.806
Όλοι είμαστε σίγουροι γι'αυτό.:p

Αλλά ντιζης είναι αυτός, θέλει λίγο ψήσιμο για να πάρει 7-καναλο σε καναδυό χρόνια που θα βαρεθεί το δικάναλο στον σούπερ χωρο! 8-)

Staff online

• Zizik
    Safety Last * tl;dr *
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • rose.athens
    Not in the mood Mod
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.821