Ένα απόγευμα στου Κώστα Ear

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.435
Όχι, ακούμε τα ηχητικά κύματα που δημιουργεί η κίνηση των μεγαφώνων. :p
Λέει ο Θεούλης:

http://www.linkwitzlab.com/Recording/AS_creation.htm

"What you hear is not the air pressure variation in itself but what has drawn your attention in the streams of superimposed air pressure variations at your eardrums"

Δεν καταλαβαίνω τι εννοεί αλλά ωραίο ακούγεται!

:)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.873
Μπήκε πόρτα.

Επιλογή ήταν μια βαριά πόρτα πυρασφάλειας, διότι εμπεριέχει υλικό που προσφέρει ηχομόνωση, κλείνει έως και η κλειδαρότρυπα αεροστεγώς, και είναι αρκετά οικονομική επιλογή:

IMG_20180909_225959.jpg

IMG_20180909_225922.jpg

IMG_20180909_225741.jpg

IMG_20180909_225850.jpg

Τώρα μένει να γίνει το γύρισμα στο κάσωμα με γυψοσανίδα, να καλύψει τον αφρό πολυουρεθάνης και το μεταλλικό κάσωμα, και να μπει σοβατεπί..

Α, έχω και νέα: οι πρώτες δοκιμές θα γίνουν με 870 και 310. Ωιμέ τι ξεπεσμός... :p

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.873
έλα... πες μας τώρα και γιατί την έβαλες να ανοίγει προς τα έξω...:p:roflmao:
Γιατί προς τα μέσα, τόσο μεγάλη πόρτα που ανοίγει 180 μοίρες, καταλαμβάνοντας διπλάσιο πλάτος, όλο και πάνω σε κάποιο ηχείο θα μπορούσε να βρει, δεν βλέπω να υπάρχει εκεί μέσα "νεκρός" χώρος τέτοιου πλάτους! :D

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.749
Γιατί προς τα μέσα, τόσο μεγάλη πόρτα που ανοίγει 180 μοίρες, καταλαμβάνοντας διπλάσιο πλάτος, όλο και πάνω σε κάποιο ηχείο θα μπορούσε να βρει, δεν βλέπω να υπάρχει εκεί μέσα "νεκρός" χώρος τέτοιου πλάτους! :D
ΤΙ?!:o:O_o:
μόνο γι αυτό?:(

και εγώ που νόμιζα ότι θα μας έλεγες για κανέναν ιδιοσυντονιζμό του μεντεσέ με το υπόλοιπο σώμα του μετάλλου της πόρτας.... ότι κάνει ουρά στις χαμηλομεσαίες κλπ κλπ:p:roflmao:

Reaction score
1.531
Έχει βόμβο η γείωση στη πολυκατοικία.
Δεν μπορώ να κάνω πολλά μέχρι να το φτιάξουν ,αν το φτιαξουν
Η ύπαρξη της όμως είναι θέμα σχεδιασμού. Εφόσον ο κατασκευαστής σου έχει ακροδέκτη στο iec είναι θέμα ασφαλείας η σύνδεση της.
Αν έχεις ένα φίλο ηλεκτρολόγο ζήτησε του να μετρήσει τη γείωση κάτω στα ρολόγια. Αν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα θα αναγκαστεί να το φτιάξει η οικοδομή.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.873
και εγώ που νόμιζα ότι θα μας έλεγες για κανέναν ιδιοσυντονιζμό του μεντεσέ με το υπόλοιπο σώμα του μετάλλου της πόρτας.... ότι κάνει ουρά στις χαμηλομεσαίες κλπ κλπ
Και γω που νόμιζα ότι θα μου'λεγες για την ανακλαστική επιφάνεια της πόρτας..

Θα καλυφθεί. ;)

Sugah

Ζαχαρούλης
Reaction score
3.326
Οι πόρτες πυρασφάλειας δεν έχουν λάστιχα βρε.
Θα πρέπει να προσαρμοστεί κατιτις

Reaction score
6.495
Τι σλαστιχα ...εδω διπλα οι τοιχοι , ειναι δεν ειναι , σαν να μην υπαρχουν την ηχομονωση δεν καταλαβα...
Εγω περιμενα να ειναι γεματη τρυπες οπως διπλα δηλαδη...οχι πως εμα ενα δραπανο δεν μπορεις δηλαδη :D

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.873
Στάθη, εσύ έχεις άλλη πόρτα, άλλα λάστιχα.
Αυτή έχει κάτι λεπτά γκρί, ίσα ίσα που υπάρχουν, πιθανά σιλικόνης, υποθέτω πυράντοχα.

Είχα και γω αυτή την απορία, και θα το δω στην πράξη, αν μπάζει από κει, πιθανώς να χρειαστεί να προστεθεί κάτι.

Δείχνει πάντως ότι σφραγίζει καλά. Πολύ καλύτερα από μια απλή ξύλινη πόρτα, όπως έχουν όλα τα δωμάτια, καμία σχέση..

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.873
Οι "κανονικές" πόρτες ηχομόνωσης, αυτές που βάζουν οι στουντιάδες, είναι ιδιαίτερα ακριβές.

Ο Στάθης πιθανώς έχει βάλει τέτοια.

Εγώ κινήθηκα πολύ πιο οικονομικά σε αυτό το θέμα..

5 τεμάχια 310 χρειάζεται να μαζέψω (για αρχή)...

Οικονομία..

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.873
Η πόρτα του Στάθη μαμαει...
Γενικά ο χώρος του Στάθη γ@μεί και δέρνει.. ;)

Ήταν από τους πρώτους που έκανε μελέτη χώρου και έβαλε διαχυτές κλπ στο χώρο ακρόασης. :)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.834
Members
38.246
Νεότερο μέλος
TimoleonTimoleon