Περιπέτειες με Cosmote

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.491
Για browsing και Netflix σειρές η ταχύτητα της Wind είναι τέλεια. Ακόμα και με τα 4Mbit του ΟΤΕ γίνεται η δουλειά, όταν είναι σταθερά.
Ο Cosmote όμως! :geek::geek:

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.491
Θυμόμουν 40-45, αυτό είναι απ' άλλο κόσμο. Δεν μπορούν να μου δώσουν με 20€ απεριόριστο; :D

Reaction score
6.204
Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να πουλάει ίντερνετ κάποιος ιδιώτης που να έχει στήσει κεραία στη δροσοπηγη ώστε να μη χρειάζεται να μεσολαβήσει η μπουμπου. Παντως ακόμα και με τη μπουμπού στη μέση το κόστος παραμένει μικρό και αξίζει την επενδυση. Το πρόβλημα που μπορεί να προκύψει (μπορεί και όχι) είναι ότι στην Αθήνα μπορεί να γίνεται πανικός από τα ασύρματα. Αν κάποιος προσπαθεί να αναμεταδωσει και αυτός στην ίδια συχνότητα με εσένα γ.....κε το θέμα.

Reaction score
6.204
Δε ξέρω πως μπορώ να σε βοηθήσω να μάθεις ποιος μπορεί να κάνει τετοια δουλειά. Εγώ ας πούμε ξέρω ότι κάνει κάτι τέτοιο κάποιος στα γεράνια για να εξυπηρετει χωρια κυρίως. Σιγουρα γινεται και στην Αθήνα. Γιατί δε ρωτάς κάνα τεχνικό δικτύων;

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.491
Ξηλώθηκα και πήρα Cosmote Home Speed B(p)ooster, το σταθερό που έχω +100GB ντάτες με 10€ επιπλέον. :)

Γιατί δεν μου το πρότειναν απ' την αρχή; Το Double Play SIM L (με 27 και όχι 39€) δεν ταιριάζει σε 'μένα, πρώτον γιατί υπάρχει γραμμή σταθερού, δεύτερον γιατί είναι ακριβό, και τρίτο και κυριότερο γιατί είναι μόνο 50GB. :)

Ανυπομονώ ελαφρά. :redface::redface::redface::redface:

Πρέπει επίσης να αρχίσω το management συνδέσεων γιατί τα 100GB ΟΤΕ+30 Ουίντ δεν θα φτάσουν για internet και Netflix.
Ξεκινάω διάβασμα...

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.491
:o
Θα μας σκίσει ο Zizik...:superman:

Για ανέβασε ένα speedtest μόλις παραλάβεις...
64Mbps θα είναι (60+4 του σταθερού), όχι όσο του κινητού. :party:

Σε περίπτωση δηλαδή που η ταχύτητα του Internet στο σπίτι σου δεν μπορεί να ξεπεράσει τα 50Mbps μπορείς να την αυξήσεις έως και +60Mbps μέσω του δικτύου COSMOTE 4G, αγγίζοντας ταχύτητες έως 100Mbps χωρίς κανένα όριο στα data που χρησιμοποιείς.
Μεγειές,το uhd θα πάει σύννεφο λέμε..:D
Με 100GB, ενάμισι UHD. :p :D

Τα downloads θα τα αναλάβει το κουρίτσι μου που οι γραμμές του σπιτιού και της δουλειάς της κάθονται κι έχουν αραχνιάσει. Θα έχω TeamViewer σε πισί εκεί.

Last edited:

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.491
Άλλο πολύ καλό που κατάφερα είναι, παρά την αλλαγή προγραμμάτων, να μην αλλάξει η γραμμή μου σε (κwλο)ευρυζωνική. :party:
Γιατί κάθε φορά που θα έμενα απο internet θα έμενα κι απο τηλέφωνο... :o

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.985
Άλλο πολύ καλό που κατάφερα είναι, παρά την αλλαγή προγραμμάτων, να μην αλλάξει η γραμμή μου σε (κwλο)ευρυζωνική. :party:
Γιατί κάθε φορά που θα έμενα απο internet θα έμενα κι απο τηλέφωνο... :o
Σάββατο πρωί ξύπνησα και δεν ειχα ιντερνετ και τηλέφωνο στην γραμμή του υπογείου (ευρυζωνική, ξεχωριστή απο του σαλονιού). Σιχτίρησα, ειχα αρχίσει Picky Blinders και μου την έσπασε. Σκεφτόμουν πότε θα μπορέσω να είμαι σπίτι να έρθουν απο δω απο το συνεργείο, αδυναμία συνεννόησης κτλ.

Πήρα τηλέφωνο και δήλωσα την βλάβη. Κυριακή πρωί ξύπνησα και δούλευε κανονικά. Καμιά φορά λειτουργεί το σύστημα :)

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.491
Πήρα τηλέφωνο και δήλωσα την βλάβη. Κυριακή πρωί ξύπνησα και δούλευε κανονικά. Καμιά φορά λειτουργεί το σύστημα :)
Εϊναι μια χαρά η ευρυζωνική (για τον ΟΤΕ κυρίως :D ). Αν δεν υπάρχουν προβλήματα και διακοπές ρεύματος βέβαια, ή πάρεις το mini UPS που παραχωρούν.

Sugah

Ζαχαρούλης
Reaction score
3.326
@Zizik Μη σε απασχολούν τα 100gb καθώς ισχύει το παρακάτω:
Στα FAQ
Παρέχονται απεριόριστα δεδομένα κινητής προς χρήση από το COSMOTE Home Speed Booster! Υπάρχει πολιτική ορθής χρήσης στα 100GB/μήνα οπότε και η ταχύτητα κινητής μειώνεται στο μέγιστο 15Mbps downlink
Που σημαίνει που και να τα φας, πάλι έχεις 15Mbps + 4Mbps το σταθερό, πάλι γαμιστρονικος είσαι βλέπεις φορκεη

Sugah

Ζαχαρούλης
Reaction score
3.326
Ήρθε τελικά το δεδομένο;
Έχει την αναμενόμενη ταχύτητα;
4κ δείχνει;

Reaction score
6.204
Μετα απο μερες ας γραψω τελικα εδω καλυτερα μηπως και ενδιαφερει και κανενα αλλον. Δε θα μπω σε πολλες λεπτομερειες γιατι θα πρεπει να γραψω βιβλιο οποτε ας θεωρηθει μια περιληψη για το τι μπορεις να κανεις ωστε να εχεις προσβαση σε γρηγορο ιντερνετ σε μια περιοχη που εχει προβλημα.
Πρωτα απο ολα μπαινεις εδω και βρισκεις ποια ειναι η κοντινοτερη καμπινα στο σπιτι σου.
http://fttxgr.eu/
Αφου βρεις αυτο το επομενο που εχεις να κανεις ειναι να μπεις εδω. https://wind.awmn.net/
και να βρεις ενα κομβο που να ειναι κοντα στη καμπινα και να μπορεις να τον δεις απο το σπιτι σου. Το καλο με τους τυπους εδω ειναι οτι οι περισσοτεροι που ασχολουνται με κομβους ξερουν τι κανουν οποτε μπορουν και να σε βοηθησουν στη συνεχεια.
Μετα προσπαθεις να ερθεις σε συνενεοηση με καποιον ιδιοκτητη κομβου και να του εξηγησεις αν γινεται να βαλεις μια συνδεση στο σπιτι του και αυτος να στη στελνει με ασυρματο δικτυο (πιο παλια που ασχολουμουν με αυτο οι περισσοτεροι θα δεχονταν αν τους εδινες δωρεαν προσβαση και για αυτους. Μιλαμε οτι με μια 50αρα γραμμη ειστε ανετοι και οι δυο οποτε δε τρεχει προβλημα.)
Απο εδω και περα θα χρειαστεις καποιον εξοπλισμο και καποιες ρυθμισεις. Εγω γενικα προτιμω να σεταρω mikrotik αλλα για καποιον ασχετο ειναι απλα αδυνατο. Το καλο βεβαια με τη λυση που αναφερω παραπανω ειναι οτι μπορεις να ρωτησεις τον ανθρωπο που εχει τον κομβο και να σε βοηθησει η να σου συστησει καποιον επαγγελματια εκει κοντα (μιας και στην ουσια θα μενετε σχετικα κοντα.)
Το κοστος των υλικων ειναι μικρο σχετικα. Κατω απο 200 ευρω σε εξοπλισμο και μπορεις να εχεις 50αρα γραμμη απροβληματιστα αν εχεις καποιο κομβο που να βλεπει στο σπιτι σου.
Το κακο τωρα ειναι οτι αναβω φωτιες και δε ξερω κατα ποσον μπορει να γινει αυτο απο ενα μεσο χρηστη.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Εϊναι μια χαρά η ευρυζωνική (για τον ΟΤΕ κυρίως :D ). Αν δεν υπάρχουν προβλήματα και διακοπές ρεύματος βέβαια, ή πάρεις το mini UPS που παραχωρούν.
Περι mini ups λοιπον:
Σε στιγμιαια διακοπη ρευματος ΔΕΝ ενεργοποιειται το ups (εννοω οτι δεν παιρνει ρευμα το voip, αν και συνδεδεμενο) και κοβεται η συνδεση - το ups αναμμενο βεβαια. Κι αρχιζουν οι αλλεπαληλες προσπαθειες επανασυνδεσης απο το voip, χωρις επιτυχια. Το βγαζω απο το ρευμα (ups), το ξαναβαζω και ...συνδεεται! Αντε τωρα να μην εισαι εκει, να αρχισουν να βαρουν οι... σειρηνες και να τρεχεις αλαφιασμενος να πιασεις τους ...κλεφτες.
Το ιδιο συνεβη και στην πολη - αρα καποιο "θεμα" εχει αυτη η ...voip:(

Ζιζικο περιμενουμε νεωτερα

Last edited:

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.491
Μετα απο μερες ας γραψω τελικα εδω καλυτερα μηπως και ενδιαφερει και κανενα αλλον. Δε θα μπω σε πολλες λεπτομερειες γιατι θα πρεπει να γραψω βιβλιο οποτε ας θεωρηθει μια περιληψη για το τι μπορεις να κανεις ωστε να εχεις προσβαση σε γρηγορο ιντερνετ σε μια περιοχη που εχει προβλημα.
:hi::hi:

Ήρθε τελικά το δεδομένο;
Έχει την αναμενόμενη ταχύτητα;
4κ δείχνει;
Αναμμένα κάρβουνα λέμε!

Περι mini ups λοιπον:
Θα βάλω κανονικό UPS τότε.

Last edited:

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads