Μικρές απορίες - σύντομες απαντήσεις (IT related)

minas

Πισιά
Reaction score
3.939
Λοιπόν να κάνω και γω μια ερώτηση λίγο δύσκολη, αλλά μην αρχίσετε να κράζετε γιατί ασχολούμαι με αρχαιολογίες κτλ. (hobby λέμε!)

Έπεσε στα χέρια μου μια μητρική TYAN MPX S2466
και βλέποντας ότι έχει PCI 64bit/66MHz, έλεγα να τις βάλω καμιά κάρτα sata (και να χρησιμοποιήσω τις 32bit PCI αλλού). Βρήκα μερικές π.χ.
https://www.ebay.de/itm/252641876032?ul_noapp=true
https://www.ebay.de/itm/153181079457?ul_noapp=true
https://www.ebay.de/itm/153181079285?ul_noapp=true
αλλά ταιριάζουν; (όλες αναφέρονται σαν pci-x) Έψαξα τα πρωτόκολλα pci-x, pci 2.2 αλλά ομολογώ δεν κατάλαβα αν είναι compatible ή όχι.
Την πιο ωραία απάντηση μου την έδωσε η tyan: "We haven’t validated the LSI Logic MegaRaid SER523 PCI-X card, you need to test it by yourselves and we don’t guarantee it. Besides, S2466 has been EOL since 2005."
Να ρωτήσω μπας και έχει κανένας τέτοια κάρτα προς δοκιμή (αν και ξέρω την απάντηση);

ΤΗΧ!
Η m8110 σχεδόν σίγουρα δεν είναι. Οι άλλες είναι συμβατές γεωμετρικά και ηλεκτρικά, αλλά κανείς δεν μπορεί να σου πει 100% ότι θα δουλέψουν. Εφόσον δουλέψουν, μετά πρέπει να εξασφαλίσεις ότι υπάρχει κατάλληλος driver για το σύστημά σου.
Δεν νομίζω ότι θα επένδυα χρόνο και χρήμα σε τόσο παλιό μηχάνημα, που μπορεί να παραδώσει πνεύμα ανά πάσα στιγμή - εκτός εάν υπήρχε σοβαρός λόγος...

• Like
Reactions: ryk

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.758
Η πρώτη δεν μπαίνει, είναι για slot SO-DIMM, σαν αυτό που παίρνει μνήμες DDR2 για λάπτοπ. Οι άλλες δύο μπαίνουν και θα δουλέψουν. Το πρόβλημα είναι να βρεις driver. Για να μη σκας, πάρε Adaptec (εγγύηση, τον βάζεις σε ρώσικο server του 1960 και δουλεύει κι εκεί :D ). Πάρε έναν 4-πορτο. Driver θα βρεις εδώ. Βρήκα κι έναν 6-πορτο (πολυμορφικό στέισον :D), αλλά επειδή είναι της HP, μπορεί να έχει καμιά παραξενιά επάνω του και να μην κάθεται οπουδήποτε παρά μόνον σε HP mobo. Άσε καλύτερα, πάρε το σεντάν. Άμα έχεις παραπάνω δίσκους, πάρε λεωφορείο :p.

Προφανώς πας για Windows 2000, server 2003 ή XP. Για κάτι νεώτερο, δεν ξέρω. Ίσως τον δουν και τα 7άρια (απίθανο, αλλά όχι αδύνατο).

ryk

Reaction score
925
Η πρώτη δεν μπαίνει, είναι για slot SO-DIMM, σαν αυτό που παίρνει μνήμες DDR2 για λάπτοπ. Οι άλλες δύο μπαίνουν και θα δουλέψουν. Το πρόβλημα είναι να βρεις driver. Για να μη σκας, πάρε Adaptec (εγγύηση, τον βάζεις σε ρώσικο server του 1960 και δουλεύει κι εκεί :D ). Πάρε έναν 4-πορτο. Driver θα βρεις εδώ. Βρήκα κι έναν 6-πορτο (πολυμορφικό στέισον :D), αλλά επειδή είναι της HP, μπορεί να έχει καμιά παραξενιά επάνω του και να μην κάθεται οπουδήποτε παρά μόνον σε HP mobo. Άσε καλύτερα, πάρε το σεντάν. Άμα έχεις παραπάνω δίσκους, πάρε λεωφορείο :p.

Προφανώς πας για Windows 2000, server 2003 ή XP. Για κάτι νεώτερο, δεν ξέρω. Ίσως τον δουν και τα 7άρια (απίθανο, αλλά όχι αδύνατο).
Thanks!
Linuxακι λέω!

Reaction score
3.085
Λοιπόν να κάνω και γω μια ερώτηση λίγο δύσκολη, αλλά μην αρχίσετε να κράζετε γιατί ασχολούμαι με αρχαιολογίες κτλ. (hobby λέμε!)

Έπεσε στα χέρια μου μια μητρική TYAN MPX S2466
και βλέποντας ότι έχει PCI 64bit/66MHz, έλεγα να τις βάλω καμιά κάρτα sata (και να χρησιμοποιήσω τις 32bit PCI αλλού). Βρήκα μερικές π.χ.
https://www.ebay.de/itm/252641876032?ul_noapp=true
https://www.ebay.de/itm/153181079457?ul_noapp=true
https://www.ebay.de/itm/153181079285?ul_noapp=true
αλλά ταιριάζουν; (όλες αναφέρονται σαν pci-x) Έψαξα τα πρωτόκολλα pci-x, pci 2.2 αλλά ομολογώ δεν κατάλαβα αν είναι compatible ή όχι.
Την πιο ωραία απάντηση μου την έδωσε η tyan: "We haven’t validated the LSI Logic MegaRaid SER523 PCI-X card, you need to test it by yourselves and we don’t guarantee it. Besides, S2466 has been EOL since 2005."
Να ρωτήσω μπας και έχει κανένας τέτοια κάρτα προς δοκιμή (αν και ξέρω την απάντηση);

ΤΗΧ!
Χωρίς να είμαι σίγουρος, η λογική λέει ότι θα δουλέψει. Ωστόσο, πως θα μπορέσεις να αξιοποιήσεις τη μητρική; Athlon MP CPU έχεις;
(χρειάζεσαι δύο τέτοιους για πλήρη αξιοποίησή της).

Edit:
Με πρόλαβαν άλλοι και κυρίως ο Κ. Κόγιας.
Παρ' όλα αυτά, η απορία μου για τη χρήση των δύο Athlon παραμένει.

ryk

Reaction score
925
Χωρίς να είμαι σίγουρος, η λογική λέει ότι θα δουλέψει. Ωστόσο, πως θα μπορέσεις να αξιοποιήσεις τη μητρική; Athlon MP CPU έχεις;
(χρειάζεσαι δύο τέτοιους για πλήρη αξιοποίησή της).

Edit:
Με πρόλαβαν άλλοι και κυρίως ο Κ. Κόγιας.
Παρ' όλα αυτά, η απορία μου για τη χρήση των δύο Athlon παραμένει.
Είναι πακετο με 2 mp2600 & 2gb ecc ram. Ψύκτρες θέλω μόνο, ιδανικά χωρίς ανεμιστήρια.
Εξάλλου υπάρχει και κόλπο για να κάνεις τους απλους ΧΡ -->ΜΡ
Τρέχα γύρευε δηλαδή...:D
Σε δουλειά να βρισκόμαστε...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.758
Μήνυμα χωρίς χρέωση. Όσοι ψάχνετε i3-8100 στα 1000€, περιμένετε καναδυό βδομάδες ακόμα. Με λίγη υπομονή, όλα γίνονται... :D

Untitled-1.jpg

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.758
Μμμμ είχε και 115 για κάποιο διάστημα. Και πού να δεις τον 8600k που πήγε 360. 30€ ακριβότερα απ' οσο είχε ο 8700...

minas

Πισιά
Reaction score
3.939
Πραγματικά δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος αυτή τη στιγμή να επιλέξει κάποιος Intel 8ης γενιάς, εκτός ίσως τον 8700Κ.
Ειδικά στην κατηγορία του 8100 παίρνεις φτηνότερο Ryzen 2400G με πολύ καλύτερα γραφικά και φτηνότερη μητρική.

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
10.698
Intel επειδή υποστηρίζει optane.
[DOUBLEPOST=1537604159][/DOUBLEPOST]
Ο πιο εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος είναι να γίνει από το Access Point.
Δύο πράγματα χρειάζεσαι: πολλαπλά SSID (ασύρματα δίκτυα) και Quality of Service (QoS) για να μοιράζεις το εύρος ζώνης. Το δεύτερο δεν είναι απαραίτητο αν δεν ζορίζεις ιδιαίτερα τη γραμμή. Πολλές συσκευές δίνουν και έτοιμη τη δυνατότητα guest δικτύου, το οποίο δεν "μπλέκεται" με το τοπικό σου δίκτυο, οπότε έχεις αυξημένη ασφάλεια.

Για ειδικότερες οδηγίες, εξαρτάται από τον εξοπλισμό σου (συνήθως για access point χρησιμοποιείται ο ρούτερ του παρόχου, αλλά δεν είναι πάντα έτσι). Πιθανόν να γίνει αρκετά εκτενής η συζήτηση, ίσως να είναι πρόσφορο να γίνει σε χωριστό θέμα...
Σε γενικές γραμμές ισχύει αυτό που σου είπε ο @minas - όλα εξαρτώνται από τις δυνατότητες του ρούτερ που έχεις. Θα βρεις πολλά σχετικά βίντεο στο youtube, αλλά η βασική προϋπόθεση είναι να ξέρεις κάποια βασικά πράγματα για τα ρούτερ.
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Κάτι σε guest δίκτυο σκεφτόμουν.
Θα επανέλθω γιατί είμαι στην διαδικασία αλλαγής παρόχου - ρούτερ.

Απίστευτο μπάχαλο.
Έχω δύο γραμμές, μία στην cyta και μια στην vodafone.
Η vodafone μου δίνει 20,5€ για να πάρει την γραμμή της cyta. Για την γραμμή της vodafone (ανανέωση) μου δίνει 26,5€.
:headbang::headbang:

Last edited:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.524
Μήνυμα χωρίς χρέωση. Όσοι ψάχνετε i3-8100 στα 1000€, περιμένετε καναδυό βδομάδες ακόμα. Με λίγη υπομονή, όλα γίνονται... :D
Μας έχουν προειδοποιήσει εδώ και ένα μήνα οι κατασκευαστές ότι θα υπάρξει σοβαρή έλλειψη σε 8ης γενιάς. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι εκτός από το ίδιο το CPU δεν θα βρεις στην αγορά ούτε φθηνά NBs με τέτοιους επεξεργαστές, παρά μόνον λίγο ακριβότερα από premium σειρές.

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
Καλημέρα. Μια απορία παιδιά: στο Android box (Zidoo X-10), κατά τη θέαση συγκεκριμένων ιστοσελίδων με περιεχόμενο video, και όταν χρησιμοποιώ σαν browser τον Google chrome, δεν μου δίνεται η δυνατότητα να κάνω full screen, παγώνει η εικόνα, εν αντιθέσει με τον Mozilla, όπου εκεί δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
Υπάρχει κάποια λύση;

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
..Κώστα δε βρίσκω αυτή τη ρύθμιση στα settings του chrome. Μπορώ να χρησιμοποιώ Mozilla, έχω την αίσθηση όμως ότι είναι ελαφρά κατώτερη η εικόνα.
Στο κινητό μου, που επίσης είναι Android, αυτό δε συμβαίνει, δουλεύει κανονικά. Υποψιάζομαι ότι μπορεί να είναι κάποια ιδιαιτερότητα του player,, όπως με το θέμα με το tidal, το οποίο, μετά από ενημέρωση μου, και αποστολή video, το λύσανε.

Προσπάθησα να χρησιμοποιήσω τον MX Player, μέσω της λειτουργίας συνεχούς ροής, παρακαμπτοντας τον browser, βαζοντας τη διεύθυνση της σελίδας, αλλά δεν έπαιξε..

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
...επιπροσθετως μου βγάζει την ένδειξη:

"The media playback was aborted due to a corruption problem or bacause the media used features your browser did not support."

Πώς θα μπορούσα να δω ποιο media player χρησιμοποιεί ο Chrome, και πως θα μπορούσα να τον αλλάξω;

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.525
Είμαι σε αναζήτηση ενός line-interactive UPS για το PC του γραφείου. Το PC είναι ένα Dell με τροφοδοτικό 320W και η οθόνη 28W. Το UPS το θέλω απλώς για να μου δίνει τον απαραίτητο χρόνο να κλείνω τον υπολογιστή με ασφάλεια (όχι πάνω από 5 λεπτά). Σε ένα κατάστημα που ρώτησα μου πρότειναν ένα UPS της Trust 1000VA.

Προσωπικά, δεν πείθομαι ότι χρειάζομαι τόσο μεγάλο UPS. Έκανα μια μικρή έρευνα και βρήκα τρία, πιο μικρά, της τάξης των 650VA (1, 2 & 3), τα οποία, θεωρώ ότι καλύπτουν την ανάγκη μου. Εσείς, τι λέτε;

Υ.Γ.: Δεν παίρνω stand-by UPS, γιατί στα ίδια χρήματα ίδιων VA, παίρνω line-interactive.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.632
Members
38.212
Νεότερο μέλος
Falco_1000