Στήσιμο entry level δικάναλου συστήματος

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.361
Τωρα το δευτερο......αυτο με την πρασιν φατσουλα το βαζεις για να με καλοπιασεις........σουπια.Αλλα........ΣΥΜΦΩΝΩ :roflmao:
Το ξερω ότι συμφωνείς. ;)

Αν και σκληρό που το λέω, αλλά η αλήθεια είναι σκληρή, δε φταίω γω: το γούστο του καθενός μας, είναι αποτέλεσμα τραυματικών εμπειριών (σωρεία σφαλμάτων = εμπειρία) και έλλειψης παιδείας, σε συνδυασμό με τάσεις αυτοπροβολής και αυτοεπιβεβαίωσης (ανασφάλειες).

Μπάσο όμως, να έχει μπόλικο. :lol::lol::lol::lol:
(λόγω μάγκνεπαν η δικιά μου βίδα)

Προσωπικά, προσπαθώ (εδώ και χρόνια) να σκοτώσω το "γούστο". Πιθανώς ανεπιτυχώς, αλλά η προσπάθεια μετράει! :p

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Επίτρεψέ μου να επιμείνω. Κατά τη γνώμη μου η έκφραση "Το "γούστο":drinks::drinks::drinks:, ήτοι η εν οίκω ακρόαση μουσικής συνειδητά χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις υψηλής πιστότητας", ακόμα και αν είχε τελεία εκεί (που δεν έχει), με ουδένα λογικά συνεκτικό συνειρμό, που να μπορώ να σκεφτώ, δύναται να επιδέχεται αντεπιχειρήματος του τύπου "Το γουστο καποιου δεν ειναι κατ αναγκη παντα και λαθος.Μην θεωρεις οτι δεν υπαρχει και σωστο γουστο". Μπορεί, βέβαια, και να κάνω λάθος. Απλά το επιχείρημά σου δε με πείθει.
Δεν ειναι επιχειρημα.Ειναι πολλες φορες και γεγονος.Ομως σεβαστη η επιμονη σου.Δεν θα σκοτωθουμε κιολας :drinks:
Ασε που δεν προσπαθω να σε πεισω για τιποτα.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.777
Εδωσαν-ισως-αρκετα χρηματα λογω λανθασμενων επιλογων μαλλον
Σαφέστατα. Δεν είπα (νομίζω) ή δεν εννόησα κάτι διαφορετικό.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Το ξερω ότι συμφωνείς. ;)

Αν και σκληρό που το λέω, αλλά η αλήθεια είναι σκληρή, δε φταίω γω: το γούστο του καθενός μας, είναι αποτέλεσμα τραυματικών εμπειριών (σωρεία σφαλμάτων = εμπειρία) και έλλειψης παιδείας, σε συνδυασμό με τάσεις αυτοπροβολής και αυτοεπιβεβαίωσης (ανασφάλειες).

Μπάσο όμως, να έχει μπόλικο. :lol::lol::lol::lol:
(λόγω μάγκνεπαν η δικιά μου βίδα)

Προσωπικά, προσπαθώ (εδώ και χρόνια) να σκοτώσω το "γούστο". Πιθανώς ανεπιτυχώς, αλλά η προσπάθεια μετράει! :p
Αν μπορεις με τις γνωσεις και τις εμπειριες σου μεχρι τωρα να ακουσεις κατι και να μπορεις να κρινεις αν ακουγεται σωστα η λαθος τοτε εχεις και σωστο γουστο.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.361
Αν μπορεις με τις γνωσεις και τις εμπειριες σου μεχρι τωρα να ακουσεις κατι και να μπορεις να κρινεις αν ακουγεται σωστα η λαθος τοτε εχεις και σωστο γουστο.
Μεγάλη κουβέντα. :)

Πάντως ψωνίζω μηχανήματα χωρίς να ακούσω πρώτα αυτό που θα αγοράσω, και δεν αγοράζω κάτι επειδή το άκουσα και μου άρεσε. Έκοψα τις κακες συνήθειες αυτές. ;)

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Μεγάλη κουβέντα. :)

Πάντως ψωνίζω μηχανήματα χωρίς να ακούσω πρώτα αυτό που θα αγοράσω, και δεν αγοράζω κάτι επειδή το άκουσα και μου άρεσε. Έκοψα τις κακες συνήθειες αυτές. ;)
Οταν το ακουσεις ομως στο συστημα σου πριν αποφασισεις να το αγορασεις ξερεις αν ειναι σωστο η οχι.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.777
Οταν το ακουσεις ομως στο συστημα σου πριν αποφασισεις να το αγορασεις ξερεις αν ειναι σωστο η οχι.
Ξέρεις εάν είναι σωστό ή όχι ή ξέρεις εάν σου αρέσει ή όχι;;) Το ένα δεν συμβαδίζει απαραίτητα με το άλλο.:)

Reaction score
5.528
Πολλοί οι κατασκευαστές, πολλές οι συσκευές, πολλές οι σωστές, πολλές οι λάθος. Άντε να διαλέξεις. Στο φινάλε πια από τις σωστές να πάρεις; Όποια σου αρέσει στο μάτι φυσικά, χα χα!

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Ξέρεις εάν είναι σωστό ή όχι ή ξέρεις εάν σου αρέσει ή όχι;;) Το ένα δεν συμβαδίζει απαραίτητα με το άλλο.:)
Ξερεις οτι ειναι σωστο η οχι.Σε ενα συστημα/χωρο που ξερεις τι θα πρεπει να ακους τοτε ξερεις.Μην ξεχνας οτι απευθυνομουν στον Κωστα,που ανκαι σου εκανε like, αυτος ξερει στο συστημα του αν κατι παιζει σωστα η οχι.......και οχι μονο αυτο,αλλα μπορει ακομη να κρινει αστεραδες,μαστεραδες κλπ........

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Πολλοί οι κατασκευαστές, πολλές οι συσκευές, πολλές οι σωστές, πολλές οι λάθος. Άντε να διαλέξεις. Στο φινάλε πια από τις σωστές να πάρεις; Όποια σου αρέσει στο μάτι φυσικά, χα χα!
Ε......αν εισαι του ματιου,φυσικα...:D

Reaction score
75
Αφου σε ψηνουν να παρεις ηχεια που μπαινουν στην μπριζα δες και αυτην την λυση https://www.klipsch.com/products/the-sixes
Αν τα δει αυτά η κοπέλα μου, παίζει να μου βάλει και λεφτά. Εμφανισιακά μου αρέσουν πολύ περισσότερο και είμαι 100% ότι αν της τα δείξω θα τα προτιμήσει. Τείνω όμως στη φθηνότερη λύση των 308 slr καθώς είναι πολύ πιο κοντά στις οικονομικές μου δυνατότητες. Ο @costas EAR με ταρακούνησε μιλώντας για καταναλωτισμό. Συμφωνώ μαζί του.

A

AKARL

Guest
Το τρία. Δεν το πάω για χόμπι. Να ακούω μουσική θέλω. Ότι και να πάρω θα πρόκειται για τεράστια αναβάθμιση. Το θέμα είναι να κάνω μια καλή σχετικά επιλογή που δε θα μετανιώσω, όχι επειδή υπάρχει κάτι καλύτερο, αλλά επειδή με λιγότερα ή τα ίδια χρήματα μπορούσα να πάρω κάτι αντίστοιχο ή καλύτερο.
Σε καταλαβαίνω και συμφωνώ απολύτως με το σκεπτικό σου.

Το θέμα είναι ότι όταν λες "με λιγότερα ή τα ίδια χρήματα μπορούσα να πάρω κάτι αντίστοιχο ή καλύτερο" μπαίνεις στα χωράφια του ΕΑΡ όπου η έννοια του καλύτερου είναι υπαρκτή, έχει νόημα και ανάγεται σε μια κλίμακα υψηλότερης πιστότητας αναπαραγωγής (αυτό καθορίζει το καλύτερο έναντι κάτι άλλου).

Πριν προχωρήσω σε μια πρόταση-προτροπή θέλω να μου λύσεις την απορία μήπως λέγοντας τα παραπάνω εννοείς "με λιγότερα ή τα ίδια χρήματα μπορούσα να πάρω κάτι που να μου αρέσει περισσότερο" (υπονοώντας ότι αυτό δεν ταυτίζεται απαραιτήτως με το καλύτερο).

Last edited by a moderator:

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
17.021
Τείνω όμως στη φθηνότερη λύση των 308 slr καθώς είναι πολύ πιο κοντά στις οικονομικές μου δυνατότητες. Ο @costas EAR με ταρακούνησε μιλώντας για καταναλωτισμό. Συμφωνώ μαζί του.
Καταναλωτισμός θα είναι αν μπλέξεις με ...βινύλια (που θα σε μαδήσουν) ή αν ξεπεράσεις το budget σου.... Όσο κινείσαι στο Budget, είτε ενεργά πάρεις είτε κάποιο σύστημα ενισχυτή/ηχεία, μη νιώθεις ενοχές !

A

AKARL

Guest
το γούστο του καθενός μας, είναι αποτέλεσμα τραυματικών εμπειριών (σωρεία σφαλμάτων = εμπειρία) και έλλειψης παιδείας, σε συνδυασμό με τάσεις αυτοπροβολής και αυτοεπιβεβαίωσης (ανασφάλειες).
Έτσι όπως το ορίζεις το γούστο ταφτίζεται με τον χαλιεντιζμό. Σε αφτό δγιαφωνώ αν και καταλαβαίνω γιατί το εννοείς έτσι. Η αναφορά μου σε τρεις αδρές κατηγορίες ενασχόλησης με το "χόμπυ" θεωρώ ότι είναι υπαρκτή και οι τρεις κατηγορίες διακριτές.

Reaction score
5.528
Αν τα δει αυτά η κοπέλα μου, παίζει να μου βάλει και λεφτά. Εμφανισιακά μου αρέσουν πολύ περισσότερο και είμαι 100% ότι αν της τα δείξω θα τα προτιμήσει. Τείνω όμως στη φθηνότερη λύση των 308 slr καθώς είναι πολύ πιο κοντά στις οικονομικές μου δυνατότητες. Ο @costas EAR με ταρακούνησε μιλώντας για καταναλωτισμό. Συμφωνώ μαζί του.
Επανέρχομαι σε προηγούμενη αναφορά μου και επιμένω για την αναγκαιότητα ακρόασης. Για τον εξής απλό λόγο: γιατί δεν υπάρχει το ένα και σωστό και πάει και τελείωσε και παίρνεις αυτό. Τότε θα διαλέγαμε όλοι μεταξύ 4-5 επιλογών (σε κάθε κατηγορία τιμής). Οπότε πρώτα διαλέγεις ποιον δρόμο θα πάρεις: Ενεργά; Παθητικά;
Οκ, Ενεργά από ό,τι κατάλαβαίνω και καλά κάνεις. Το θέμα είναι ποια ενεργά; Πόσα χρήματα; Νομίζω στην αρχή έβαλες όριο 800 ευρώ για ηχεία/ενισχυτή/ντακ. Αν λοιπόν αφιαρέσεις 200 ευρώ για το ντακ, μένουν 600 για τα ενεργά (και τα Klipch που προτάθηκαν πριν τόσο κάνουν). Σε αυτά τα χρήματα υπάρχουν πολλές επιλογές που όμως ακούγονται διαφορετικά! Πως να το κάνουμε...ακούγονται διαφορετικά για τον απλό λόγο ότι έχουν διαφορετικά μεγάφωνα και σχεδιασμό. Όπως κάθε ηχείο παθητικό ή ενεργό ακούγεται διαφορετικά. Για αυτό σου προτείνω πήγαινε άκου διάφορα ενεργά, αν σου δίνουν και για το σπίτι πάρε να ακούσεις και εκεί, έλα και στην Έκθεση 24-35/11 αν ακούσει και εκεί και μετά αποφασίζεις!

Reaction score
75
Σε καταλαβαίνω και συμφωνώ απολύτως με το σκεπτικό σου.

Το θέμα είναι ότι όταν λες "με λιγότερα ή τα ίδια χρήματα μπορούσα να πάρω κάτι αντίστοιχο ή καλύτερο" μπαίνεις στα χωράφια του ΕΑΡ όπου η έννοια του καλύτερου είναι υπαρκτή, έχει νόημα και ανάγεται σε μια κλίμακα υψηλότερης πιστότητας αναπαραγωγής (αυτό καθορίζει το καλύτερο έναντι κάτι άλλου).

Πριν προχωρήσω σε μια πρόταση-προτροπή θέλω να μου λύσεις την απορία μήπως λέγοντας τα παραπάνω εννοείς "με λιγότερα ή τα ίδια χρήματα μπορούσα να πάρω κάτι που να μου αρέσει περισσότερο".
Φίλε μου δεν έχω ιδέα. Και τίποτα creative ηχεία για το pc να πάρω εμένα θα μου αρέσει. Μιας και πήρα την απόφαση όμως να διαθέσω ένα ποσό είπα να το κάνω άπαξ και όσο το δυνατόν πιο συνετά. Σας "ακούω" λοιπόν και πάω προς ενεργά. Από εκεί και πέρα, μου λέτε για άυλη μουσική. Εκεί δεν κάθομαι να το συζητήσω επειδή προφανώς διαφωνούμε. Δεν υπάρχει περίπτωση να παραμείνω σε άυλη μουσική. Αυτό είναι το δικό μου χόμπι. Ας είναι χαζό, ηλίθιο, παρελθοντολαγνεία κτλ κτλ... Προσωπικά γουστάρω να πάω τη βόλτα μου, να χαζέψω cd, να πάω στις συναυλίες μου, να γουστάρω ένα κομμάτι, να στη ρίξω τη μπάντα που μου άρεσε αγοράζοντας το cd της το οποίο μου αρέσει και για τις εικόνες του. Έτσι έχω πάρει και κάποια βινύλια, απλά για το εικαστικό αφού δε μπορώ να τα ακούσω σπίτι μου.
Μην το κουράζω, ξέρω ότι δε θα συμφωνήσετε, αλλά είναι το χόμπι μου. Δεν είναι το σωστό, δεν είναι το σύγχρονο, είναι αυτό που εγώ γουστάρω.
Σκέφτομαι να πάω στα jbl 308slr τα οποία δείχνουν στα μάτια μου αξιοπρεπέστατη λύση σχετικά οικονομική (360€), την κάρτα ήχου και τον playert της Tarcam που μου έδειξε ο @costas EAR ή κάτι αντίστοιχο (~400€). Αντιλαμβάνομαι ότι να δώσω το ίδιο ποσό για τα ηχεία και τον player δεν είναι το "σωστό" αλλά τόσο "αντέχω". Του παραχρόνου, μπορεί να το επεκτείνω και με vinyl player με ένα προενισχυτή κτλ κτλ...
Δεν λέω ότι αποφάσισα, λέω ότι διαβάζοντάς σας 2-3 μέρες αυτό σκέφτομαι και το εξωτερικεύω.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.232
Members
38.293
Νεότερο μέλος
SotosΑ