Στήσιμο entry level δικάναλου συστήματος

A

AKARL

Guest
Τίποτα για το οποίο να σκέφτομαι ότι δεν θα επιθυμούσε σύντομα ν'αναβαθμίσει....
Υπέρ το δέον νομοτελειακή η θέση σου αυτή, don't you think? Why not cut him some slack and give him the benefit of the doubt? Innocent until proven guilty and not the other way around, huh? ;)

Η εναλλακτική συμβουλή στην οποία επιμένω είναι να εξοικονομήσει μεγαλύτερο κεφάλαιο.
Η πρότασή σου για τα ΚΕΦ, μολονότι άρτια από πολλές πλευρές (ίσως και όλες), έχει το μικρόοοοοοοοοο μειονέκτημα να υπερβαίνει κατά .... τρεις φορές τον προϋπολογισμό που έχει θέσει ο άνθρωπος. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που επιδιώκει: "Δεν το πάω για χόμπι. Να ακούω μουσική θέλω. Ότι και να πάρω θα πρόκειται για τεράστια αναβάθμιση. Το θέμα είναι να κάνω μια καλή σχετικά επιλογή που δε θα μετανιώσω, όχι επειδή υπάρχει κάτι καλύτερο, αλλά επειδή με λιγότερα ή τα ίδια χρήματα μπορούσα να πάρω κάτι αντίστοιχο ή καλύτερο.", θεωρώ ότι μπορεί κάλλιστα να το επιτύχει πέριξ του περιορισμού τιμής που έχει θέσει.

Ότι και να επιλέξω, αυτό είναι. Δεν έχω τέτοια θέματα. Ότι και να πάρω θα με ικανοποιήσει. Ακόμη και αν δε με ικανοποιήσει, θα το ξαναδώ σε καμία 10αριά χρόνια.
Εγώ σε πιστεύω, δεν είναι κάτι το δύσκολο ή το αδύνατο αν η προσοχή σου επικεντρώνεται κυρίως στην ακρόαση της μουσικής που αγαπάς και όχι τόσο στο πως αυτή "ακούγεται" (απόλαυση vs ανάλυση της μουσικής που ακούμε).

Το πολύ πολύ να προσθέσω κάτι.
Ένα-δγυό υποβαθυφωνάκια ουδένα έβλαψαν... :D

Δεν ξέρω γιατί βγάζετε αυτό το συμπέρασμα.
Αφενός διότι ίσως κρίνουν εξ ιδίων τ΄ αλλότρια και, αφετέρου, ίσως να έχουν δει το έργο πάρα πολλές φορές με την ίδια πάντα κατάληξη. Πχοιός κσέρει... :idk:

Δεν θα αναβαθμίσω. Το υπογράφω.
Όρκο μόνο μην πάρεις γιατί, εκτός απροόπτου, εδώ θα είμαστε ... :whistling:

Τελευταία επισήμανση από ΄μένα: τόσο ο ΕΑΡ όσο και ο Μπούτχια αποτελούν σημαντικό κεφάλαιο γνώσης και συνεισφοράς, ο καθένας με τον τρόπο του, στο παρόν φόρουμ. Η απόφαση θα είναι αποκλειστικά δική σου, όμως θα ήταν σοβαρότατη παράλειψη να μη σκεφτείς πολύ σοβαρά αυτά που σου έγραψαν.

Καλή επιλογή. :)

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.762
Ξερεις οτι ειναι σωστο η οχι. Σε ενα συστημα/χωρο που ξερεις τι θα πρεπει να ακους τοτε ξερεις. Μην ξεχνας οτι απευθυνομουν στον Κωστα,που αν και σου εκανε like, αυτος ξερει στο συστημα του αν κατι παιζει σωστα η οχι.......και οχι μονο αυτο,αλλα μπορει ακομη να κρινει αστεραδες,μαστεραδες κλπ........
Εάν διαβάσεις "πίσω ανάμεσα από τις γραμμές", θα δεις ότι δεν λέμε κάτι διαφορετικό. Ή, εάν θέλεις, καταλήγουμε στο ίδιο συμπέρασμα, λαμβάνοντας υπόψη αυτό που τόνισα στο post σου. Με άλλα λόγια, σε ένα σωστά στημένο σύστημα σε σωστό χώρο, το οτιδήποτε θα παίξει σωστά. Το θέμα είναι πλέον προσωπικό - εάν εμείς ως ακροατές είμαστε διατεθειμένοι να παραδεχτούμε ότι αυτό που ακούμε είναι σωστό (=μετράει σωστά) άσχετα εάν μας αρέσει ή όχι. Μην ξεχνάμε ότι κάποιες - αν όχι όλες τις - φορές το τι μας αρέσει και τι όχι είναι θέμα συνήθειας (ακουστικής συνήθειας), επομένως τίθεται το επόμενο ερώτημα: Είμαστε διατεθειμένοι να "ξεβολευτούμε" και να πείσουμε τους εαυτούς μας και τα αυτιά μας να συνηθίσουν το νέο και πιο σωστό ή όχι;:)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.291
Είμαστε διατεθειμένοι να "ξεβολευτούμε" και να πείσουμε τους εαυτούς μας και τα αυτιά μας να συνηθίσουν το νέο και πιο σωστό ή όχι;:)
Ποιος φούστης πρωτορώτησε "σ'αρέσει;" στα στέρεα ήθελα να μάθω, να του σπάσω τα μούτρα...
Δεν τίθεται επί της ουσίας τέτοιο ερώτημα.
Αυτό είναι, άκου το.

Δε ξέρει η τζιμπιέλ κι η Άνταμ κι η ATC κι όλοι αυτοί οι μεγάλοι μάστορες, πως να στήσουν ήχο, και ξέρεις εσύ τρομάρα σου...

Βρε ουστ.

Δε μας ρώτησε κανείς αν μας αρέσει το πως παίζει το κινητό με τις κεραίες της βονταφον, πως παίζει ο πομποδέκτης του το γουάι φάι, πως δουλεύει το ένα και πως το άλλο, από τα χιλιάδες ηλεκτρονικά μπλιμπλίκια που χρησιμοποιούμε καθημερινά, ποιος μπαγάσας σκαρφίστηκε να μας ρωτήσει αν μας αρέσει το πως παίζει το τάδε ντακ θέλω να μάθω...

Όλα είναι μετρήσιμα μεγέθη, κι η φωτεινότητα της οθόνης, κι η εμβέλεια του γουάι φάι, και το μπιτρέιτ, και το κοντραστ κι η ανάλυση της τηλεόρασης, και η απόκριση συχνότητας και μέγιστη στάθμη του μεγαφώνου του κινητού, και το βάρος του ψυγείου, και η ταχύτητα που θα κάνει υδρολισθηση το τάδε ελαστικό αυτοκινήτου, και ο θόρυβος του ελαστικού. Τι πα να πει αν σου "άρεσε" στο βρεγμένο; Δεν έχει μετρήσεις;

Το καλύτερο ελαστικό αυτοκινήτου, έχει καλύτερες μετρήσεις. Αν σου "αρέσει" περισσότερο ένα χειρότερο ή αυτό το "καλύτερο", είναι εντελώς αδιάφορο και δε σε ρώτησε κανείς και η γνώμη σου έχει μηδενική αξία, μόνο κακό κάνει, ακόμα και σε σένα. Μην έχεις γνώμη μεγάλε, δες με αντικειμενικά κριτήρια κάθε τεχνολογικό αντικείμενο.

Γνώμη στις γκόμενες. Και σ' αυτό, χωράει συζήτηση..

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Εάν διαβάσεις "πίσω ανάμεσα από τις γραμμές", θα δεις ότι δεν λέμε κάτι διαφορετικό. Ή, εάν θέλεις, καταλήγουμε στο ίδιο συμπέρασμα, λαμβάνοντας υπόψη αυτό που τόνισα στο post σου. Με άλλα λόγια, σε ένα σωστά στημένο σύστημα σε σωστό χώρο, το οτιδήποτε θα παίξει σωστά. Το θέμα είναι πλέον προσωπικό - εάν εμείς ως ακροατές είμαστε διατεθειμένοι να παραδεχτούμε ότι αυτό που ακούμε είναι σωστό (=μετράει σωστά) άσχετα εάν μας αρέσει ή όχι. Μην ξεχνάμε ότι κάποιες - αν όχι όλες τις - φορές το τι μας αρέσει και τι όχι είναι θέμα συνήθειας (ακουστικής συνήθειας), επομένως τίθεται το επόμενο ερώτημα: Είμαστε διατεθειμένοι να "ξεβολευτούμε" και να πείσουμε τους εαυτούς μας και τα αυτιά μας να συνηθίσουν το νέο και πιο σωστό ή όχι;:)
Οχι.Σε ενα σωστο χωρο με ενα αποδεδειγμενα σωστο συστημα, οταν ακουσουμε κατι για νακρινουμε και να αποφασισουμε αν θα αγορασουμε,δεν παι ζουν ολα καλα η ιδια .Τα καλυτερα θα ακουγινται καλυτερα και τα οχι τοσο καλα δεν θα ακουγονται τοσο καλα.Υποκειμενικο θα ηταν αν σε σωστο χωρο/συστημα ελθω σπιτι σου ας πουμε και εγω προτιμω μια ΑΤ95Ε για παραδειγμα παρα την DDT σου επειδη την "συνηθησα και μου αρεσει".Που να κτυπιεμαι χαμω, η κεφαλη σου ειναι καλυτερη κα ακουγεται η ανωτεροτηρα της.Αυτο εννοω οτι ξερεις ποιο ειναι καλυτερο,χωρις νατρεχεις στα pdf να μαθεις ποια απο τις δυο κεφαλες που ανεφερα ειναι η καλυτερη.Ερωτηση:με ποια κριτηρια αγορασες την κεφαλη που εχεις;

Last edited:

Reaction score
75
@costas EAR Τι γνώμη έχεις για τη λύση Klipsh Sixes που αναφέρθηκε; Μιας και είναι κάπως πιο "συνολική" (αν και προσωπικά τα προϊόντα που τα έχουν όλα και συμφέρουν, με φοβίζουν). Μιλάμε πάντα σε σχέση με τα jbl 308P MKII.

Reaction score
4.587
... επομένως τίθεται το επόμενο ερώτημα: Είμαστε διατεθειμένοι να "ξεβολευτούμε" και να πείσουμε τους εαυτούς μας και τα αυτιά μας να συνηθίσουν το νέο και πιο σωστό ή όχι;:)
Γιατί να το κάνουμε αυτό στον εαυτό μας? Ταλιμπανισμός μου φαίνεται.

Χωρίς αστεία αν κάποιος δεν τρώει παραμύθι και χρήμα στο hi fi και στα μηχανάκια δεν έχει κανένα λόγο να προσπαθεί να ακούει "σωστά", μπορεί απλά να εξακολουθεί να ακούει όπως γουστάρει.

A

AKARL

Guest
:roflmao::roflmao: Το τερμάτισες αγαπητέ Moving Coil Lover! :roflmao::roflmao:

Ποιος φούστης πρωτορώτησε "σ'αρέσει;" στα στέρεα ήθελα να μάθω, να του σπάσω τα μούτρα...
Αυτό είναι, άκου το.
....
Μην έχεις γνώμη μεγάλε, δες με αντικειμενικά κριτήρια κάθε τεχνολογικό αντικείμενο.
Βρε το καταλαβαίνεις ότι αφτά που λες είναι σταλινικότερα και από αφτά που λέει ο Δεκατριαμηδενοχτώ ΚΑΙ αντίκεινται ουσιωδώς στο γράμμα και το πνεύμα του ίδγιου του καπιταλιζμού και τση ανοιχτής κενωνίας ... πεζ μου σε παρακαλώ πολύ?!?!?!?!?!?!?!?

Παρακαλούμεν πολύ την άμεσιν επέμβασιν των αξιοτίμων κ.κ. Χφαντέρ, Μελίνα, Μαιρυντώτερ και Εκσακοσιαεκσηνταέκσι δια την αποκατάστασιν της εννόμου τάκσεως! :prankster:

Reaction score
3.465
Ποια jbl....
Καλά είναι αλήθεια ότι ειναι το φτηνότερο αλλά φοβάμαι λίγο την τουιτεράρα του ότι δεν βοηθήσει στις ηλεκτρικές κιθαρούλες και στα rockabillia.
Για μένα πάρτα βήμα βήμα και όχι όλα μαζι.
Στο budget σου σε πέρνει να ανέβεις λίγο αν αξίζει στο ηχείο μιας και δεν θα έχεις την πολυτέλεια να αλλάζεις ηχεία συνέχεια.
Ασε που αν θα πάρεις yamaha μαυρα και δεν σου αρέσουν μπορεί να βρείς και αγοραστή ευκολα.....;););):hi:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.291
@costas EAR Τι γνώμη έχεις για τη λύση Klipsh Sixes που αναφέρθηκε; Μιας και είναι κάπως πιο "συνολική" (αν και προσωπικά τα προϊόντα που τα έχουν όλα και συμφέρουν, με φοβίζουν). Μιλάμε πάντα σε σχέση με τα jbl 308P MKII.
Μια χαρά επιλογή, απλώς έχει μικρότερο γούφερ, οπότε θα είναι επιτακτική η ανάγκη για σαμπ, το οποίο όμως είναι έτσι κι αλλιώς αναγκαίο για πλήρη απόκριση του ακουστού φάσματος, και μάλιστα εις διπλούν.

Το "κακό" με το εν λόγω κλιπς, είναι η μόστρα, την οποία και πληρώνεις αδρά, κάτι βεβαίως που θα απολαμβάνεις στη συνέχεια, αν αυτό είναι το ζητούμενο. Αν θες ομορφιά, πλέρωνε βαμμένα ξύλα, εγώ μαζί σου, να είσαι χάπι είναι το θέμα.

Τα "ξερά" στην εμφάνιση τζιμπιέλ, προφανώς δε σαγηνεύουν την κυρά, αλλά όλα τα λεφτά παν στον ήχο.

Περί σαμπ: εφόσον κατανοήσεις ότι είναι αναγκαίο (εις διπλούν το μίνιμουμ) τότε μπορείς να διακρίνεις το δίκιο του μπούτχια, που πρότεινε τα νέα 6" της τζιμπιέλ, κι όχι τα 8".

Αν εκτιμάς ότι δε θα πάρεις σαμπ, τότες το 8" γούφερ είναι (με διαφορά) πιο ασφαλής επιλογή από 6-αράκι. Ειδάλλως, το 6-αράκι είναι ασφαλέστατη επιλογή, όπως και μόνο του (με λίγους παραπάνω συμβιβασμούς στα μπάσα) εφόσον η απόσταση (προσηλωμένης) ακρόασης δε ξεπερνάει το 1,80μ. Στα 2 μέτρα το 6-αράκι θες κιάλια για να το δεις, ιδίως μετά κάποια ηλικία.. πόσο μάλλον να το ακούσεις. Φακτς οφ φίζικς...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.291
μπορεί απλά να εξακολουθεί να ακούει όπως γουστάρει.
Φυσικά.
Γι'αυτό το λόγο υπάρχουν τα ρυθμιστικά τονικότητας.
Βάζεις μπάσα και πρίμα κατά το δοκούν.
Έτσι αποφάσισε η βιομηχανία όντιο, και δικαίως.
Ως εκεί.

Ομοίως στο κινητό, σου δίνει ρυθμιστικά φωτεινότητας οθόνης, κλπ.

Αυτές είναι οι "ρυθμίσεις χρήστη".

Δώσε μπάσο να γουστάρουμε. Φιλ φρι.

Μόνο μη μου λες ποιο ηχείο και ποια οθόνη και ποιο κινητό είναι "καλύτερο", αυτό μετριέται.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.291
τότε μπορείς να διακρίνεις το δίκιο του μπούτχια
ΥΓ.
(Γιατί είσαι νέος εδώ)

Το δίκιο του μπούτχια καταρχήν είναι δεδομένο, κι αφετέρου "κρύβεται", διότι τα γραπτά του απαιτούν πολλαπλή ανάγνωση για πλήρη κατανόηση, ασχέτως του iq σου.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.665
Υπέρ το δέον νομοτελειακή η θέση σου αυτή, don't you think? Why not cut him some slack and give him the benefit of the doubt? Innocent until proven guilty and not the other way around, huh? ;)
...
Διότι αξίζει καθένας μας να γνωρίζει πόσο...΄΄ένοχος΄΄ είναι ο ίδιος,έστω και αν κανένας άλλος δεν θα μπορούσε να το αποδείξει...:sneaky:
...Όπως και να το κάνουμε, μιλάμε για επένδυση που δεν αποσβένει χρηματικά, αλλά ψυχικά. Το γεγονός αυτό δυσχεραίνει τη θέση μου, ως αρχάριου.
... Ό,τι και να πάρω θα πρόκειται για τεράστια αναβάθμιση. Το θέμα είναι να κάνω μια καλή σχετικά επιλογή που δε θα μετανιώσω...
...Δεν υπάρχει περίπτωση να παραμείνω σε άυλη μουσική. Αυτό είναι το δικό μου χόμπι...
...Δε μου περισσεύουν τα χρήματα. Ένα δώρο θα μου κάνω. Το αξίζω....

Reaction score
1.013
Αν τα δει αυτά η κοπέλα μου, παίζει να μου βάλει και λεφτά. Εμφανισιακά μου αρέσουν πολύ περισσότερο και είμαι 100% ότι αν της τα δείξω θα τα προτιμήσει. Τείνω όμως στη φθηνότερη λύση των 308 slr καθώς είναι πολύ πιο κοντά στις οικονομικές μου δυνατότητες. Ο @costas EAR με ταρακούνησε μιλώντας για καταναλωτισμό. Συμφωνώ μαζί του.
λογο της μουσικης που ακους ( παιζει να εχουμε βρεθει και πουθενα...σε κανα μαγαζι - live αν εισαι απο Αθηνα ) κρυβεται αναγκαστικα η αισθητικη του Vintage-retro.ενταξει συνηθως πανε μαζι..οχι για ολους anyway θελω να πω ακολουθεις ενα διαφορετικο τροπο ζωης απο αυτον που ακουει Moby η μπουζουκια.
Που θελω να καταληξω ,πας και περνεις τα klipsch που ειπε ο φιλος,θα ακους super και θα γουσταρεις να τα βλεπεις κιολας,και θα βαλει λεφτα και η γυναικα:roflmao::roflmao::roflmao:

A

AKARL

Guest
@costas EAR Τι γνώμη έχεις για τη λύση Klipsh Sixes που αναφέρθηκε;
Μια χαρά επιλογή, απλώς έχει μικρότερο γούφερ, οπότε θα είναι επιτακτική η ανάγκη για σαμπ, το οποίο όμως είναι έτσι κι αλλιώς αναγκαίο για πλήρη απόκριση του ακουστού φάσματος, και μάλιστα εις διπλούν.
Τιμή εν Ελλάδι. :thumbsdown:

Τιμή στα κσένα. :thumbsup:

Reaction score
4.587
Κι εγώ πάντως στα 700€ τα Klipsch θα έπαιρνα αν ήμουν στη θέση του Kos Panos. Από τη στιγμή που κάποιος σκέφτεται να προσθέσει cd player και κάποτε turntable τα Klipsch είναι άριστη επιλογή. Έχουν sub out για τους μερακλήδες και υψηλό waf ;).

Από την άλλη 700€ για τα 308P δε θα έδινα όσο κι αν είναι αναβαθμισμένα σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο. Θα έπαιρνα τα 308 στη μισή τιμή σαν vfm ή θα ανέβαινα σε χρήμα για dynaudio, focal, adam etc. Αλλά αυτή είναι προσωπική οπτική.

Reaction score
5.527
Αυτό είναι, άκου το.

Δε ξέρει η τζιμπιέλ κι η Άνταμ κι η ATC κι όλοι αυτοί οι μεγάλοι μάστορες, πως να στήσουν ήχο, και ξέρεις εσύ τρομάρα σου...

Βρε ουστ.

Δε μας ρώτησε κανείς αν μας αρέσει το πως παίζει το κινητό με τις κεραίες της βονταφον, πως παίζει ο πομποδέκτης του το γουάι φάι, πως δουλεύει το ένα και πως το άλλο, από τα χιλιάδες ηλεκτρονικά μπλιμπλίκια που χρησιμοποιούμε καθημερινά, ποιος μπαγάσας σκαρφίστηκε να μας ρωτήσει αν μας αρέσει το πως παίζει το τάδε ντακ θέλω να μάθω...

Όλα είναι μετρήσιμα μεγέθη, κι η φωτεινότητα της οθόνης, κι η εμβέλεια του γουάι φάι, και το μπιτρέιτ, και το κοντραστ κι η ανάλυση της τηλεόρασης, και η απόκριση συχνότητας και μέγιστη στάθμη του μεγαφώνου του κινητού, και το βάρος του ψυγείου, και η ταχύτητα που θα κάνει υδρολισθηση το τάδε ελαστικό αυτοκινήτου, και ο θόρυβος του ελαστικού. Τι πα να πει αν σου "άρεσε" στο βρεγμένο; Δεν έχει μετρήσεις;

Το καλύτερο ελαστικό αυτοκινήτου, έχει καλύτερες μετρήσεις. Αν σου "αρέσει" περισσότερο ένα χειρότερο ή αυτό το "καλύτερο", είναι εντελώς αδιάφορο και δε σε ρώτησε κανείς και η γνώμη σου έχει μηδενική αξία, μόνο κακό κάνει, ακόμα και σε σένα. Μην έχεις γνώμη μεγάλε, δες με αντικειμενικά κριτήρια κάθε τεχνολογικό αντικείμενο.

Μα δεν διαφωνεί κανένας σε αυτά. Το θέμα είναι μεταξύ των πολλών σωστών ηχείων π.χ (ATC? JBL? ADAM?Presonus?Genelec?Yamaha?Focal?PMC? Dynaudio?Klipsch?Mackie?ELAC? e.t.c e.t.c) πιο να διαλέξεις; Όλα σωστά είναι. Τέλεια. Ενεργά με ηλεκτρονικό κροσόβερ και σωστή οδήγηση. Και όλα κάνουν για τον χώρο σου. Αλλά πιο να πάρεις τελικά; Το ομορφότερο;

Reaction score
75
Κι εγώ πάντως στα 700€ τα Klipsch θα έπαιρνα αν ήμουν στη θέση του Kos Panos. Από τη στιγμή που κάποιος σκέφτεται να προσθέσει cd player και κάποτε turntable τα Klipsch είναι άριστη επιλογή. Έχουν sub out για τους μερακλήδες και υψηλό waf ;).

Από την άλλη 700€ για τα 308P δε θα έδινα όσο κι αν είναι αναβαθμισμένα σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο. Θα έπαιρνα τα 308 στη μισή τιμή σαν vfm ή θα ανέβαινα σε χρήμα για dynaudio, focal, adam etc. Αλλά αυτή είναι προσωπική οπτική.
Έχει πέσει βέτο - γκρίνια από το μεγάλο αφεντικό και με βλέπω προς τα εκεί.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.665
Έχει πέσει βέτο - γκρίνια από το μεγάλο αφεντικό και με βλέπω προς τα εκεί.
Μπορείς λοιπόν να της δείξεις και τους...KEFαλλονίτες.

Σκόπιμο επίσης θα ήταν να μην επιφορτίζεις το (φορητό σου)...workstation - εφόσον ως μηχανικός χρησιμοποιείς τέτοιο κατά την εργασία σου - με αποστολές υψηλής πιστότητας,αλλά να χρησιμοποιούσες κάποιο απλούστερο - έστω και χωρίς να ήταν υπερσύγχρονο - laptop.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.209
Members
38.306
Νεότερο μέλος
lntalis75