Στήσιμο entry level δικάναλου συστήματος

Reaction score
75
Επανέρχομαι σε προηγούμενη αναφορά μου και επιμένω για την αναγκαιότητα ακρόασης. Για τον εξής απλό λόγο: γιατί δεν υπάρχει το ένα και σωστό και πάει και τελείωσε και παίρνεις αυτό. Τότε θα διαλέγαμε όλοι μεταξύ 4-5 επιλογών (σε κάθε κατηγορία τιμής). Οπότε πρώτα διαλέγεις ποιον δρόμο θα πάρεις: Ενεργά; Παθητικά;
Οκ, Ενεργά από ό,τι κατάλαβαίνω και καλά κάνεις. Το θέμα είναι ποια ενεργά; Πόσα χρήματα; Νομίζω στην αρχή έβαλες όριο 800 ευρώ για ηχεία/ενισχυτή/ντακ. Αν λοιπόν αφιαρέσεις 200 ευρώ για το ντακ, μένουν 600 για τα ενεργά (και τα Klipch που προτάθηκαν πριν τόσο κάνουν). Σε αυτά τα χρήματα υπάρχουν πολλές επιλογές που όμως ακούγονται διαφορετικά! Πως να το κάνουμε...ακούγονται διαφορετικά για τον απλό λόγο ότι έχουν διαφορετικά μεγάφωνα και σχεδιασμό. Όπως κάθε ηχείο παθητικό ή ενεργό ακούγεται διαφορετικά. Για αυτό σου προτείνω πήγαινε άκου διάφορα ενεργά, αν σου δίνουν και για το σπίτι πάρε να ακούσεις και εκεί, έλα και στην Έκθεση 24-35/11 αν ακούσει και εκεί και μετά αποφασίζεις!
Ως μηχανικός με "ερεθίζει" περισσότερο η προσέγγιση του @costas EAR η οποία λέει ότι υπάρχουν αντικειμενικά κριτήρια. Δεν εμπιστεύομαι τα αφτιά μου. Στην τελική, ότι και να πάρω, φοβερό θα το ακούω. Μην ξεχνάτε σε ποιον απευθύνεστε. Επίσης δε γίνεται να τα ακούσω όλα. Αν ακούσω κάτι και μου αρέσει, ο λόγος που θα το ψωνίσω θα είναι ψυχολογικός. Είμαι 100% ότι θα υπάρχει κάτι καλύτερο από αυτό.
[DOUBLEPOST=1539877959][/DOUBLEPOST]
καλη ιδεα...
Μένω Χανιά και δε θα μπορέσω να παρευρεθώ.

Reaction score
5.528
Ως μηχανικός με "ερεθίζει" περισσότερο η προσέγγιση του @costas EAR η οποία λέει ότι υπάρχουν αντικειμενικά κριτήρια. Δεν εμπιστεύομαι τα αφτιά μου. Στην τελική, ότι και να πάρω, φοβερό θα το ακούω. Μην ξεχνάτε σε ποιον απευθύνεστε. Επίσης δε γίνεται να τα ακούσω όλα. Αν ακούσω κάτι και μου αρέσει, ο λόγος που θα το ψωνίσω θα είναι ψυχολογικός. Είμαι 100% ότι θα υπάρχει κάτι καλύτερο από αυτό.
[DOUBLEPOST=1539877959][/DOUBLEPOST]
Δηλαδή όλα τα ενεργά ηχεία των 400-500 ευρώ ακούγονται το ίδιο;

A

AKARL

Guest
Φίλε μου δεν έχω ιδέα. Και τίποτα creative ηχεία για το pc να πάρω εμένα θα μου αρέσει. Μιας και πήρα την απόφαση όμως να διαθέσω ένα ποσό είπα να το κάνω άπαξ και όσο το δυνατόν πιο συνετά. Σας "ακούω" λοιπόν και πάω προς ενεργά. Από εκεί και πέρα, μου λέτε για άυλη μουσική. Εκεί δεν κάθομαι να το συζητήσω επειδή προφανώς διαφωνούμε. Δεν υπάρχει περίπτωση να παραμείνω σε άυλη μουσική. Αυτό είναι το δικό μου χόμπι. Ας είναι χαζό, ηλίθιο, παρελθοντολαγνεία κτλ κτλ... Προσωπικά γουστάρω να πάω τη βόλτα μου, να χαζέψω cd, να πάω στις συναυλίες μου, να γουστάρω ένα κομμάτι, να στη ρίξω τη μπάντα που μου άρεσε αγοράζοντας το cd της το οποίο μου αρέσει και για τις εικόνες του. Έτσι έχω πάρει και κάποια βινύλια, απλά για το εικαστικό αφού δε μπορώ να τα ακούσω σπίτι μου.
Μην το κουράζω, ξέρω ότι δε θα συμφωνήσετε, αλλά είναι το χόμπι μου. Δεν είναι το σωστό, δεν είναι το σύγχρονο, είναι αυτό που εγώ γουστάρω.
Σκέφτομαι να πάω στα jbl 308slr τα οποία δείχνουν στα μάτια μου αξιοπρεπέστατη λύση σχετικά οικονομική (360€), την κάρτα ήχου και τον playert της Tarcam που μου έδειξε ο @costas EAR ή κάτι αντίστοιχο (~400€). Αντιλαμβάνομαι ότι να δώσω το ίδιο ποσό για τα ηχεία και τον player δεν είναι το "σωστό" αλλά τόσο "αντέχω". Του παραχρόνου, μπορεί να το επεκτείνω και με vinyl player με ένα προενισχυτή κτλ κτλ...
Δεν λέω ότι αποφάσισα, λέω ότι διαβάζοντάς σας 2-3 μέρες αυτό σκέφτομαι και το εξωτερικεύω.
Αν επιθυμείς το σωστότερο/καλύτερο, για τα χρήματα που πρόκειται να διαθέσεις, τότε ακούς τον ΕΑΡ, τελεία και παύλα. Δε μου απάντησες όμως ξεκάθαρα αν αυτό θέλεις. Υπάρχει λόγος που το ρωτάω.
[DOUBLEPOST=1539878306][/DOUBLEPOST]
Αυτό δυσκολεύει πολύ τα πράγματα.

Reaction score
75
Δηλαδή όλα τα ενεργά ηχεία των 400-500 ευρώ ακούγονται το ίδιο;
Δε λέω αυτό. Λέω ότι υπάρχουν τα χαρακτηριστικά του κάθε ηχείου, υπάρχουν δοκιμές, υπάρχουν μετρήσεις οι οποίες μπορούν να συγκριθούν. Στήνοντας ένα pc για παράδειγμα, άλλ
Αν επιθυμείς το σωστότερο/καλύτερο, για τα χρήματα που πρόκειται να διαθέσεις, τότε ακούς τον ΕΑΡ, τελεία και παύλα. Δε μου απάντησες όμως ξεκάθαρα αν αυτό θέλεις. Υπάρχει λόγος που το ρωτάω.
Θα μου άρεσε να μπορώ να πάρω ένα ηχοσύστημα με ενισχυτή, παθητικά ηχεία και να το στήσω. Αντιλαμβάνομαι όμως ότι θα χαθεί το νόημα και θα πληρώσω υπεραξίες. Αυτό ρωτάς; Ο EAR προσπαθεί να με "συμμαζέψει" και το σέβομαι. Δε μου περισσεύουν τα χρήματα. Ένα δώρο θα μου κάνω. Το αξίζω. Από εκεί και πέρα, αν είναι να δώσω περιουσία, προτιμώ να πάω ένα roadrip East coast στο αμέρικα, να ψάξω για τις πηγές της blues, να πάω στα μισισιπιά μου κτλ κτλ :D

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.669
Αφου σε ψηνουν να παρεις ηχεια που μπαινουν στην μπριζα δες και αυτην την λυση https://www.klipsch.com/products/the-sixes
Αν τα δει αυτά η κοπέλα μου, παίζει να μου βάλει και λεφτά. Εμφανισιακά μου αρέσουν πολύ περισσότερο και είμαι 100% ότι αν της τα δείξω θα τα προτιμήσει. Τείνω όμως στη φθηνότερη λύση των 308 slr καθώς είναι πολύ πιο κοντά στις οικονομικές μου δυνατότητες. Ο @costas EAR με ταρακούνησε μιλώντας για καταναλωτισμό. Συμφωνώ μαζί του.
Κι έλεγα να μην επέμβω,όμως...Τα Sixes της Klipsch δεν είναι αμιγώς ενεργά,αλλά αυτοενισχυόμενα.Τεράστια η διάκριση,αφού δεν διαθέτουν τα πλεονεκτήματα του ενεργού κροσόβερ.

Σχετικά με τα 308P MkII της JBL,φαίνεται η δεύτερη έκδοση να έχει επιμεληθεί κάποιες ταλαντώσεις που χαρακτήριζαν τη δόμηση της προηγούμενης (και ιδίως το οχτάρι που διέθετε μεγαλύτερες διαστάσεις) ,αλλά δεν γνωρίζω κατά πόσο έχει εξαλειφθεί το ανεπαίσθητο φυσηματάκι από τα ηλεκτρονικά.

Σε απόδοση πάντως αναμένεται να ικανοποιούν περισσότερο τον μέσο χομπίστα συγκρινόμενα με τον αυστηρότερο μόνιτορ χαρακτήρα διαφόρων ανταγωνιστών τους.Παρέχουν επίσης και πιο χορταστική στερεοφωνική απεικόνιση ακόμα και σε θέσεις εκτός του άξονα χάρη στη διαμόρφωση του κυματοδηγού για τη μονάδα υψηλών.

Εάν πάντως είχε σοβαρό σκοπό να εμπλουτίσει το σύστημα με υποβαθύφωνες μονάδες,τότε θα ήταν σκόπιμο - για το αρτιότερο κροσάρισμα σε συνάρτηση προς τη συμπεριφορά στη ζώνη ευθύνης καθενός από τους επιμέρους δρόμους - να αποκτούσε το νέο 306P με το εξαμισάρι γούφερ αντί του οχτάϊντσου.

Ο Κος Πάνος είναι εδώ και είναι...(ακόμα) καλά.Οφείλει να γνωρίζει όμως ότι ενδέχεται - οποιοδήποτε δρόμο και αν ακολουθήσει - να χάσει την ΄΄ησυχία΄΄ του από...εδώ και πέρα,καθότι σε τέτοια θέματα ΄΄τρώγοντας ανοίγει η όρεξη΄΄ όπως επισημαίνει η λαϊκή σοφία.

Ο ίδιος θα του συνιστούσα εφόσον θα σκόπευε πραγματικά ν'αποκτήσει κάτι για ν'ακούει τη μουσικούλα του χωρίς δαιμόνια και ψύλλους στ'αυτιά,να εξοικονομούσε κεφάλαια ούτως ώστε να αποκτούσε ένα ολοκληρωμένο πακέτο όπως το KEF LS50 Wireless και ας έκανε κατόπιν επέκταση σε sub.

Reaction score
4.587
Τα klipsch που αναφέρθηκαν είναι πλήρης λύση, έχουν ενσωματωμένο dac, phono, bluetooth και line in για cd player. Απλά είναι μικρά για το χώρο.

Edit: Επίσης φαντάζομαι πως έχουν ενεργό cross.

Edit#2: Άκυρο το "μικρά", 6,5'' woofer και 150w ανά κανάλι πρέπει να αρκούν (σε λογικές στάθμες).

Edit#3: Θα ήταν ίσως η τέλεια λύση για σένα αλλά δυστυχώς κοστίζουν 1000€.

Last edited:

A

AKARL

Guest
Θα μου άρεσε να μπορώ να πάρω ένα ηχοσύστημα με ενισχυτή, παθητικά ηχεία και να το στήσω. Αντιλαμβάνομαι όμως ότι θα χαθεί το νόημα και θα πληρώσω υπεραξίες. Αυτό ρωτάς; Ο EAR προσπαθεί να με "συμμαζέψει" και το σέβομαι. Δε μου περισσεύουν τα χρήματα. Ένα δώρο θα μου κάνω. Το αξίζω. Από εκεί και πέρα, αν είναι να δώσω περιουσία, προτιμώ να πάω ένα roadrip East coast στο αμέρικα, να ψάξω για τις πηγές της blues, να πάω στα μισισιπιά μου κτλ κτλ :D
Ποιος είπε να δώσεις περισσότερα χρήματα από αυτά που προτίθεσαι να δώσεις;

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.669
Τα klipsch που αναφέρθηκαν είναι πλήρης λύση, έχουν ενσωματωμένο dac, phono, bluetooth και line in για cd player. Απλά είναι μικρά για το χώρο.

Edit: Επίσης φαντάζομαι πως έχουν ενεργό cross.
Το φαντάζεσαι,ή είσαι σίγουρος;
Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στα δύο...;)

Reaction score
4.587
Το φαντάζεσαι,ή είσαι σίγουρος;
Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στα δύο...;)
Σίγουρος δεν είμαι για κανέναν και τίποτα αλλά με 4πολικό καλώδιο σύνδεσης ανάμεσα στα 2 ηχεία υποψιάζομαι πως έχουν ενεργό cross.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.669
Σίγουρος δεν είμαι για κανέναν και τίποτα αλλά με 4πολικό καλώδιο σύνδεσης ανάμεσα στα 2 ηχεία υποψιάζομαι πως έχουν ενεργό cross.
Εάν κάτι τέτοιο ισχύει,τότε είναι πολύ...ντροπαλός ο κατασκευαστής κατά τις προδιαγραφές που ο ίδιος δημοσιεύει.:p
Μιας και εμφανίστηκες σε αυτό το νήμα, και επειδή θεωρώ ότι αξίζει τον κόπο στη συγκεκριμένη περίπτωση, θα μπορούσες να σκεφτείς κάποιον συνδυασμό παθητικών ηχείων και ολοκληρωμένου ενισχυτή, με κόστος 800 ευρώ, που, κατά τη γνώμη σου, να αξίζει τα χρήματα αυτά και να προσφέρει αξιοπρεπή ηχητική απόδοση; Σίγουρα δε θα είναι η σωστότερη/καλύτερη λύση στα χρήματα αυτά μπορεί, όμως, να αποδειχθεί πολύ ευέλικτη και "εύηχη" λύση.

Π.χ. αυτός ο ενισχυτής-πολυεργαλείο μαζί με ένα ζευγάρι ηχείων.
Τίποτα για το οποίο να σκέφτομαι ότι δεν θα επιθυμούσε σύντομα ν'αναβαθμίσει....Η εναλλακτική συμβουλή στην οποία επιμένω είναι να εξοικονομήσει μεγαλύτερο κεφάλαιο.

Last edited:

A

AKARL

Guest
Κι έλεγα να μην επέμβω,όμως...Τα Sixes της Klipsch δεν είναι αμιγώς ενεργά,αλλά αυτοενισχυόμενα.Τεράστια η διάκριση,αφού δεν διαθέτουν τα πλεονεκτήματα του ενεργού κροσόβερ.

Σχετικά με τα 308P MkII της JBL,φαίνεται η δεύτερη έκδοση να έχει επιμεληθεί κάποιες ταλαντώσεις που χαρακτήριζαν τη δόμηση της προηγούμενης (και ιδίως το οχτάρι που διέθετε μεγαλύτερες διαστάσεις) ,αλλά δεν γνωρίζω κατά πόσο έχει εξαλειφθεί το ανεπαίσθητο φυσηματάκι από τα ηλεκτρονικά.

Σε απόδοση πάντως αναμένεται να ικανοποιούν περισσότερο τον μέσο χομπίστα συγκρινόμενα με τον αυστηρότερο μόνιτορ χαρακτήρα διαφόρων ανταγωνιστών τους.Παρέχουν επίσης και πιο χορταστική στερεοφωνική απεικόνιση ακόμα και σε θέσεις εκτός του άξονα χάρη στη διαμόρφωση του κυματοδηγού για τη μονάδα υψηλών.

Εάν πάντως είχε σοβαρό σκοπό να εμπλουτίσει το σύστημα με υποβαθύφωνες μονάδες,τότε θα ήταν σκόπιμο - για το αρτιότερο κροσάρισμα σε συνάρτηση προς τη συμπεριφορά στη ζώνη ευθύνης καθενός από τους επιμέρους δρόμους - να αποκτούσε το νέο 306P με το εξαμισάρι γούφερ αντί του οχτάϊντσου.

Ο Κος Πάνος είναι εδώ και είναι...(ακόμα) καλά.Οφείλει να γνωρίζει όμως ότι ενδέχεται - οποιοδήποτε δρόμο και αν ακολουθήσει - να χάσει την ΄΄ησυχία΄΄ του από...εδώ και πέρα,καθότι σε τέτοια θέματα ΄΄τρώγοντας ανοίγει η όρεξη΄΄ όπως επισημαίνει η λαϊκή σοφία.

Ο ίδιος θα του συνιστούσα εφόσον θα σκόπευε πραγματικά ν'αποκτήσει κάτι για ν'ακούει τη μουσικούλα του χωρίς δαιμόνια και ψύλλους στ'αυτιά,να εξοικονομούσε κεφάλαια ούτως ώστε να αποκτούσε ένα ολοκληρωμένο πακέτο όπως το KEF LS50 Wireless και ας έκανε κατόπιν επέκταση σε sub.
Μιας και εμφανίστηκες σε αυτό το νήμα, και επειδή θεωρώ ότι αξίζει τον κόπο στη συγκεκριμένη περίπτωση, θα μπορούσες να σκεφτείς κάποιον συνδυασμό παθητικών ηχείων και ολοκληρωμένου ενισχυτή, με κόστος 800 ευρώ, που, κατά τη γνώμη σου, να αξίζει τα χρήματα αυτά και να προσφέρει αξιοπρεπή ηχητική απόδοση; Σίγουρα δε θα είναι η σωστότερη/καλύτερη λύση στα χρήματα αυτά μπορεί, όμως, να αποδειχθεί πολύ ευέλικτη και "εύηχη" λύση.

Π.χ. αυτός ο ενισχυτής-πολυεργαλείο μαζί με ένα ζευγάρι ηχείων (ίσως αυτά?).

Last edited by a moderator:

Reaction score
71
μια ''ενεργή'' επιλογή που αξίζει να τσεκάρεις ως vfm λύση είναι ένα ζευγάρι από αυτά
https://www.skroutz.gr/s/4125497/JBL-LSR305.html

και ζευγάρωμα με ένα τέτοιο της ίδιας οικογένειας
https://www.skroutz.gr/s/4982611/JBL-LSR310S.html
ή ένα τέτοιο εξίσου δυνατό στα λεφτά του
https://www.skroutz.gr/s/4165577/Presonus-Temblor-T10.html

οδηγούμενα από ένα τέτοιο
https://www.skroutz.gr/s/9412235/Focusrite-Scarlett-2i2-2nd-Gen.html
κι ένα παλιό laptop για να παίζει τα cd σου

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
99.543
Εάν κάτι τέτοιο ισχύει,τότε είναι πολύ...ντροπαλός ο κατασκευαστής κατά τις προδιαγραφές που ο ίδιος δημοσιεύει.:p

Τίποτα για το οποίο να σκέφτομαι ότι δεν θα επιθυμούσε σύντομα ν'αναβαθμίσει....Η εναλλακτική συμβουλή στην οποία επιμένω είναι να εξοικονομήσει μεγαλύτερο κεφάλαιο.

Π.χ. αυτός ο ενισχυτής-πολυεργαλείο μαζί με ένα ζευγάρι ηχείων (ίσως αυτά?).
Φίλτατε @Bhutia , απαντώντας σε μήνυμα που ακολουθεί το δικό σου και παραθέτοντάς το στο προηγούμενο δικό σου, μάλλον μπερδεύει. Όποιος έχει διαβάσει το δικό σου μήνυμα προηγουμένως, θα χάσει την απάντηση που έδωσες αργότερα, διορθώνοντας το μήνυμά σου.

Θα πρότεινα, εντελώς καλοπροαίρετα, η απάντησή σου να μπαίνει σε επόμενο post, για διευκόλυνση και όσων διαβάζουν το θέμα.

Reaction score
30.455
Φίλτατε @Bhutia , απαντώντας σε μήνυμα που ακολουθεί το δικό σου και παραθέτοντάς το στο προηγούμενο δικό σου, μάλλον μπερδεύει. Όποιος έχει διαβάσει το δικό σου μήνυμα προηγουμένως, θα χάσει την απάντηση που έδωσες αργότερα, διορθώνοντας το μήνυμά σου.

Θα πρότεινα, εντελώς καλοπροαίρετα, η απάντησή σου να μπαίνει σε επόμενο post, για διευκόλυνση και όσων διαβάζουν το θέμα.
Κάνε μας τη χάρη βρε...
Εμείς οι φανατικοί αναγνώστες του @Bhutia ,στα νήματα που συμμετέχει διαβάζουμε από την τελευταία σελίδα προς τα πίσω...!:p:p

Reaction score
75
Ότι και να επιλέξω, αυτό είναι. Δεν έχω τέτοια θέματα. Ότι και να πάρω θα με ικανοποιήσει. Ακόμη και αν δε με ικανοποιήσει, θα το ξαναδώ σε καμία 10αριά χρόνια. Το πολύ πολύ να προσθέσω κάτι. Δεν ξέρω γιατί βγάζετε αυτό τ συμπέρασμα. Δεν θα αναβαθμίσω. Το υπογράφω.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.669
Ότι και να επιλέξω, αυτό είναι. Δεν έχω τέτοια θέματα. Ότι και να πάρω θα με ικανοποιήσει. Ακόμη και αν δε με ικανοποιήσει, θα το ξαναδώ σε καμία 10αριά χρόνια. Το πολύ πολύ να προσθέσω κάτι. Δεν ξέρω γιατί βγάζετε αυτό το συμπέρασμα. Δεν θα αναβαθμίσω. Το υπογράφω.
Διότι αυτό είναι το ΄΄σκουλήκι΄΄ που θέλεις τόσο πολύ να εισαγάγεις στην καθημερινότητά σου.
Εν τοιαύτη περιπτώσει αξίζει ακόμα περισσότερο να συγκέντρωνες υπομονετικά μεγαλύτερο κεφάλαιο προτού επιλέξεις.
Κάνουν λάθος όσοι νομίζουν ότι είναι δύσκολη κατάσταση να μην διαθέτουν τα χρήματα για ν'αποκτήσουν ένα αβανταδόρικο προϊόν που θα τους προσέλκυε.Είναι ακόμα δυσκολότερο ενώ διαθέτεις το κεφάλαιο να επιστρατεύεις όσον ορθολογισμό διαθέτεις για να μην ενδώσεις σε ό,τι κρίνεις ως αδικαιολόγητο ή περιττό.

Reaction score
75
Διότι αυτό είναι το ΄΄σκουλήκι΄΄ που θέλεις τόσο πολύ να εισαγάγεις στην καθημερινότητά σου.
Εν τοιαύτη περιπτώσει αξίζει ακόμα περισσότερο να συγκέντρωνες υπομονετικά μεγαλύτερο κεφάλαιο προτού επιλέξεις.
Κάνουν λάθος όσοι νομίζουν ότι είναι δύσκολο να μην διαθέτουν τα χρήματα για ν'αποκτήσουν ένα αβανταδόρικο προϊόν που θα τους προσέλκυε.Είναι ακόμα δυσκολότερο ενώ διαθέτεις το κεφάλαιο να επιστρατεύεις όσον ορθολογισμό διαθέτεις για να μην ενδώσεις σε ό,τι κρίνεις ως αδικαιολόγητο ή περιττό.
Δε μπορώ παραπάνω. Πάμε για τα ενεργά! Μέχρι εκεί και πολύ!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.226
Members
38.309
Νεότερο μέλος
ChristosDi