Εκτός από Κραουνάκη;

gid

Reaction score
10.143
Μην επιμένεις, εκτίθεσαι...
Για να έχεις μέγιστη στιγμιαία ισχύ 400 βατ ασυμπίεστα, θες κιλοβάτ να βγάζει ο ενισχυτής.
Αν δεν, τότε αντικειμενικά υποοδηγεί το ηχείο σου, είναι ανεπαρκής.
Τα ρέστα, δρακουλίνια.
Έτσι είναι αν έτσι νομίζεις φιλαράκο, έχεις πολλά μηνύματα και πολλά like.....

Ό,τι ηχείο πάρεις ποτέ εσύ, σπρώξτο ως το απόλυτο όριό του, και απόλαυσε την πιστότητα που θα σου δώσει εκεί... Ευδαιμονία λέμε.... Τρώγοντας δρακουλίνια....

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.928
Ό,τι ηχείο πάρεις ποτέ εσύ, σπρώξτο ως το απόλυτο όριό του, και απόλαυσε την πιστότητα που θα σου δώσει εκεί... Ευδαιμονία λέμε...
Έτσι.
Το έχω κάνει.
Ενεργή τριενίσχυση σε μαγκνεπαν, ξέχωρα το σαμπ, και οι ενισχυτές είχαν ταβάνι (έκαστος) τα 2,5 κιλοβάτ στα 4 ωμ, κι άλλος ένας ίδιος στο σαμπ.
Υπέροχα έπαιξαν τα μαγκ.
[DOUBLEPOST=1540030201][/DOUBLEPOST]
Και πως ρυθμίζουμε τα ενεργά σε σχέση με την έξοδο προενισχυσης που έχουμε????

Είναι στανταρισμένη η επαγγελματική οδός, δε χρειάζεται να ρυθμίσεις τίποτα, το έχουν κάνει σοβαροί μηχανικοί αυτό για σένα.
0dbu, +4dbu κλπ. Δεν έχει περιθώρια σφάλματος το παιχνίδι.

Αυτά συμβαίνουν μόνο στο Hi-End.

Οπότε, ή μαθαίνεις να τα κάνεις μόνος σου, by the book, ή προσεγγίζεις επαγγελματικό εξοπλισμό.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.545
Η ουσία είναι εκείνο το απίστευτο που διάβασα χθες, ότι τα 150βατ θα ήταν ανεπαρκή. Και όταν εξήγησα με τι ηχεία και σε τι χώρο, ο φίλος ΕΠΕΜΕΙΝΕ.... :headbang:
Αντί να χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο, και επειδή έχεις και επιστημονικό υπόβαθρο, κάτσε να διαβάσεις πόσο σημαντική είναι η μέγιστη-στιγμιαία ισχύς, και πόσο τεράστια διαφορά έχει από την μέση ισχύ.:)

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
83.309
Εύκολο είναι: "Πάρε ενεργά".:D
[DOUBLEPOST=1540027531][/DOUBLEPOST]
Δυστυχώς είμαστε πολύ φτωχοί...
Φανταστείτε πολυενισχυόμενο συνολάκι με 3-4 τέτοιους τελικούς...

Κι ύστερα μου λέει ο άλλος για χροιές..:p:p
τι θα γίνει με σένα επιτέλους?:lolsign:
ή ενεργά των 5.000+:o
ή παθητικά με 8.000 ενισχυτές?:o

Reaction score
6.235
Κύριοι καλά που εξηγείτε τα κέρδη των ενισχυτών σε ηλεκτρολόγο μηχανικό ΕΜΠ....Κάντε τά μου λιανά ΜΗΠΩΣ και τα καταλάβω... :D

Όχι δεν βρήκες αυτό. Βρήκες ότι η ονομαστική (nominal) ισχύς τους είναι 140 βατ, και η ΜΕΓΙΣΤΗ (στιγμιαία) ισχύς είναι 400 βατ.

Αλλά δεν είναι εκεί η ουσία του θέματος. Η ουσία είναι εκείνο το απίστευτο που διάβασα χθες, ότι τα 150βατ θα ήταν ανεπαρκή. Και όταν εξήγησα με τι ηχεία και σε τι χώρο, ο φίλος ΕΠΕΜΕΙΝΕ.... :headbang:

@Alexandros1986 σε τι χώρο κοντεύεις να τερματίσεις τον 400άρη ενισχυτή σου και με τι ηχεία; Πάνελ;
Και όταν τον βάζεις στο -12, είναι τροφοδοτώντας τον με περίπου 150mV ή με περίπου 2V?
Τα spec είναι από σελίδα στο ίντερνετ. Δε βρήκα κάτι στο site της yamaha. Anyways αφού τα ξέρεις δεν έχει νόημα να "βοηθήσω" σε κάτι. Κάνεις τους υπολογισμους μόνος σου και η απάντηση είναι δεδομενη. Δε χωρά υπουποκειμενικοτητα στα μαθηματικά (ευτυχως).
Τα ηχεία μου είναι δαπέδου 88 db ευαισθησια στα 4 ohm. Ο τελικός μου αποδίδει 400 watt και χρειάζεται 2.4 v στην εισοδο για να τα αποδώσει. Ο προενισχυτης στο balance έχει εξοδο 4.5 v αν θυμάμαι καλά. Πιθανόν να τερματίζουν και τα woofer μου στο 0. Nιώθω τη συμπίεση να υπάρχει ακόμα και αν δεν ακούω παραμορφωση. Όταν κόβω στα 40 με κρος δευτερης τάξης αμέσως φεύγει αυτή η κοπωση. Αν κόψω στα 80 (όπως ακούω συνηθως δηλαδή) τα ηχεία παίζουν στο ρελαντί στο 0. Απλά ο χώρος δε το αντέχει...

gid

Reaction score
10.143
Αντί να χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο, και επειδή έχεις και επιστημονικό υπόβαθρο, κάτσε να διαβάσεις πόσο σημαντική είναι η μέγιστη-στιγμιαία ισχύς, και πόσο τεράστια διαφορά έχει από την μέση ισχύ.:)
Γιατρός δεν είσαι; Να σε στειλω να ψάξεις να μάθεις για τη διαφορά μεταξύ θλάσης και κατάγματος;

Με πιάνεις τι προσπαθώ να σου πω;

Και γιατί χτυπάω το κεφάλι μου στον τοίχο;

Dimifoot

Editor
Reaction score
90.545
Και γιατί χτυπάω το κεφάλι μου στον τοίχο;
Δεν ξέρω, αλλά έβαλες το αντίστοιχο emoticon
Γιατρός δεν είσαι; Να σε στειλω να ψάξεις να μάθεις για τη διαφορά μεταξύ θλάσης και κατάγματος;
Δεν ρώτησα.;)
Είμαι ορθοπαιδικός, όχι μικροβιολόγος. Το παράδειγμα σου είναι απολύτως ατυχές, γιατί αυτό είναι το γνωστικό μου αντικείμενο.
Αντιθέτως, εσύ είσαι Ηλ.Μηχανικός. Αλλά δεν νομίζω πως το γνωστικό σου αντικείμενο είναι η ακουστική. Αν ήταν δεν θα έκανες αυτές τις ερωτήσεις.
Ούτε φυσικά το δικό μου γνωστικό αντικείμενο είναι η ακουστική, αλλά έχω διαβάσει αρκετά, χιλιάδες σελίδες, και προσφάτως.
Και επιμένω:
Τα 150watt είναι ανεπαρκή, εκτός αν συνυπάρχουν οι παράγοντες που προανέφερα.

Last edited:

Reaction score
523
Προφανώς όχι, δεν πειράζει.
Που να ξερουν οι μηχανικοι απο λογαριθμους και κυματα ρε φίλε....???
Ξερουν οι γιατροι γιατι εχουν διαβασει πολλες χιλιαδες σελιδες...
[DOUBLEPOST=1540041935][/DOUBLEPOST]Εχω και κατι γνωστους που γιατροι δεν ειναι αλλα ξερουν απο ιατρικη.....εχουν διαβασει πολλες χιλιαδες σελιδες...
Και το σημαντικό.....
Είναι και απόλυτοι ότι ξερουν τι λένε....

Reaction score
6.235
[DOUBLEPOST=1540041935][/DOUBLEPOST]Εχω και κατι γνωστους που γιατροι δεν ειναι αλλα ξερουν απο ιατρικη.....εχουν διαβασει πολλες χιλιαδες σελιδες...
Και το σημαντικό.....
Αν μιλήσεις με ένα ορθοπαιδικό για τα ορμονικά σου προβλήματα πιθανότατα να είναι το ίδιο άσχετος με τους γνωστούς σου. Φιλικά πάντα.

daharis666

Moderator
Reaction score
83.309
Και το σημαντικό.....
ατυχές παράδειγμα και εξηγούμαι

νομίζω ότι όλοι όσοι έχουμε περάσει από την 3βάθμια εκπαίδευση
την μέρα της ορκωμοσίας μας είχαμε δίπλα μας άτομα που δεν ξέραν την τύφλα τους...αλλά παρ όλα αυτά γίνανε πλέον συνάδελφοι

σε κάθε επιστήμη υπάρχουν καλοί και κακοί...ας το έχουμε στο μυαλό μας;)

πχ βρείτε μου έναν που θα έδινε τα λεφτουδάκια του στον Τσίπρα να του φτιάξει σπίτι:o:headbang::laugh:

από εκεί και πέρα....το να έχεις ένα επίπεδο νοημοσύνης και να μπορείς να αντιληφθείς και να κατανοήσεις το αντικείμενο μιας άλλης επιστήμης ,ασχέτως αν την έχεις σπουδάσει, από πότε αποτελεί μέτρο αποκλεισμού της άποψης?

Dimifoot

Editor
Reaction score
90.545
Αν ένας φυσικός (ή μηχανικός) που ενδιαφέρεται για την οπτική διαβάσει 3-4 επιλεγμένα συγγράματα οφθαλμολογίας, σε 2 μήνες θα μπορει να εκφέρει τεκμηριωμένη άποψη σε κάποια ερώτηση παρέας πολύ καλύτερα απο εμένα που είμαι γιατρός, αλλα δεν ασχολήθηκα με την οφθαλμολογία απο τότε που πέρασα το μάθημα στο πανεπιστήμιο πριν 25-30 χρόνια.

Δεν θα μπορεί να χειρουργήσει καταρράκτη, εννοείται. Ούτε καν να βάλει αποστειρωμένα γάντια δεν θα ξέρει.
Οπότε εγώ τι θα πρέπει να του λέω; “που να ξέρουν και οι φυσικοί για νυστέρι και βελονοκάτοχο”;

Reaction score
6.598
Και το σημαντικό.....
Δεν ξέρουν οι γιατροί τι διαβάζουν ειναι καθυστερημένοι:D, δεν πειράζει ξέρουν οι κατασκευαστικες εταιρίες που χρησιμοποιούν κιλοβατ στα ενεργά τους μάλλον καθυστερημένοι και αυτοί.. ..
Κατι γέροντες λένε μην προσπαθείς να επιχειρηματολογησεις πάνω από 3 φορές σε κάποιον που έχει ήδη πάρει μια απόλυτη απόφαση....

Reaction score
523
Αν μιλήσεις με ένα ορθοπαιδικό για τα ορμονικά σου προβλήματα πιθανότατα να είναι το ίδιο άσχετος με τους γνωστούς σου. Φιλικά πάντα.
Αν θες να σου δειξω πως διαχειριζομαι τα ορμονικα μου....πλυσου και πες μου που...
Ξεφτιλάκι....που θα πεις και φιλικά ...

Από εκει και πέρα, προφανώς και δεν καταφέρομαι κατά οποιουδήποτε γιατρού εγχωριας παραγωγής....έχουν αποδεδειγμενα δειξει την ικανοτητα του μυαλου και της αντιληψης τους (κατι που φυσικά τους δινει τη δυνατοτητα να κατανοήσουν πραγματα που διαβαζουν) το σχόλιο μου ειχε να κάνει με την επίσης αυταπόδεικτη ικανοτητα των εγχωριων μηχανικών, να ξέρουν περισσότερα στο αντικειμενο για το οποιο γινοταν η κουβεντα.
Από εκει και περα δες πως και αν περασε ο τσιπρας σε εγχωριο πολυτεχνειο....και πήγαινε σε γιατρο που εχει διαβασει πολλες σελιδες δυναμική και στατικά για να σπυ φτιαξει το σπίτι....
[DOUBLEPOST=1540047111][/DOUBLEPOST]
Δεν ξέρουν οι γιατροί τι διαβάζουν ειναι καθυστερημένοι:D, δεν πειράζει ξέρουν οι κατασκευαστικες εταιρίες που χρησιμοποιούν κιλοβατ στα ενεργά τους μάλλον καθυστερημένοι και αυτοί.. ..
Κατι γέροντες λένε μην προσπαθείς να επιχειρηματολογησεις πάνω από 3 φορές σε κάποιον που έχει ήδη πάρει μια απόλυτη απόφαση....
Αντιληπτική ικανότητα μηδέν....
Άλλα λέω......άλλα λές....
Λογικό....

Reaction score
30.455
Αν θες να σου δειξω πως διαχειριζομαι τα ορμονικα μου....πλυσου και πες μου που...
Ξεφτιλάκι....που θα πεις και φιλικά ...
Μη καλέ!
Θα χυθεί η τεστοστερόνη στο πάτωμα και θα σφουγγαρίζουμε μετά...

daharis666

Moderator
Reaction score
83.309
Δεν ξέρουν οι γιατροί τι διαβάζουν ειναι καθυστερημένοι:D,.
+1
άντε γιατί...δεν μιλάμε δεν μιλάμε.... μας τα χουν πρήξει και οι 2 εδώ μέσα:p:lol::lolsign:

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.873
Members
38.509
Νεότερο μέλος
Konstantinos M.