Η αλεπού και ο ασβός και ο παπαγάλος και τα ελάφια και...

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
76.760
Άσε, προχθές στον Ωρωπό συναντήσαμε ένα ζευγάρι και ο κύριος είχε μια Canon ντυμένη με καμουφλάζ και φακό μισό μέτρο. Η Αναστασία λύσσαξε που αυτοί θα έβλεπαν τα πλιά σαν να ήταν δίπλα και μόλις γυρίσαμε άρχισε την έρευνα... :rolleyes: Μόλις είδε τις τιμές της έφυγε. :roflmao:

Αγριογούρουνα με τέτοιο χρώμα Ελλάδα δεν.....
εκτροφείου είναι καλέ...

Συζητήθηκε στις προηγούμενες σελίδες. Είναι, και ανάλογα με την αγέλη διαφορετικές σε ποσοστό, επιμείξεις αγριογούρουνων με γουρούνια που την κοπάνησαν πριν 15-20 χρόνια. Τα άγρια γεννούν 2-3, αυτά 10...
Τα περσινά ήταν σκούρα με χαυλιόδοντες, αυτά δείχνουν πιο γουρουνίσια.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
76.760
για άλλα και άλλα κατεβαίνεις κάτω στον πολιτισμό...
βρες έναν οπλουργό να σου το κάνει πένα8-):thumbsup:
Είμαι διστακτικός, γιατί δεν βρήκαμε ποτέ χαρτιά. Μη μας μπουζουριάσουν για παλαιοκομμουνιστάς. :roflmao::roflmao:

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
80.084
Είμαι διστακτικός, γιατί δεν βρήκαμε ποτέ χαρτιά. Μη μας μπουζουριάσουν για παλαιοκομμουνιστάς. :roflmao::roflmao:
δήλωση κάνεις απ όσο θυμάμαι στην αστυνομία...και κατά καιρούς φτιάχνουν διαδικασίες φασττρακ

πίστεψέ με...σε τέτοιες περιπτώσεις οι μπάτσοι βοηθάνε πάρα πολύ για να μην μπλέξουν με χαρτούρα (εδώ τουλάχιστον που δεν έχουμε παλαιοκομμουνιστάς:p)

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
36.179
Η Αναστασία λύσσαξε που αυτοί θα έβλεπαν τα πλιά σαν να ήταν δίπλα και μόλις γυρίσαμε άρχισε την έρευνα... :rolleyes: Μόλις είδε τις τιμές της έφυγε. :roflmao:

Δεν ήξερε, δεν ρώταγε; Οκ μπορεί να αρχίσει από κάτι φθηνότερο, αλλά εάν κολλήσεις... sky is the limit!

(ο συγκεκριμένος φακός είναι πραγματικός, όχι φωτοσοπιά. Είναι ο Σίγμα 200-500/2.8 + διπλασιαστή, ζυγίζει καμια 15ριά+ κιλά και έχει κάπου 20k γιούροζ... σε αβουγουδού πρέπει να πάρω το κομπγιουτεράκι

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
36.179
Ε εάν τα έχεις μετρητά φαντάζομαι να σου κόψουν τα δεκαδικά στο κατέστημα...

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
76.760
Δεν ήξερε, δεν ρώταγε; Οκ μπορεί να αρχίσει από κάτι φθηνότερο, αλλά εάν κολλήσεις... sky is the limit!
Πες κι εσύ τώρα που σε βρήκαμε για κάτι λογικό και φωτεινό με μεγάλο zoom. Τρελλαίνεται να παρατηρεί ζα και πλιά, αλλά τα κιάλια δεν αρκούν.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
36.179
Για τι σύστημα μιλάμε; Εάν απλώς της αρέσει η παρατήρηση και δεν έχει γενικότερα μούρλα με τη φωτογραφία, υπάρχουν και τα spotting scopes που παίρνουν με αντάπτορα μια απλή κόμπακτ. Θέλει μια καλή στήριξη μόνο. Για τα άλλα είναι καημός, δεν μιλάμε μόνο για φακό αλλά και για σοβαρό τρίποδο, για κεφαλή τριπόδου πιθανότατα gimbal και δεν συμμαζεύεται.

Για λιγότερο απαιτητικές καταστάσεις, μια εισαγωγική slr με τον Tamron 70-300 VC -προσοχή η έκδοση VC που έχει σταθεροποίηση- είναι μια χαρά.

Για σύγκριση, η παρακάτω είναι τραβηγμένη με έναν τέτοιο, στην Κερκίνη, βέβαια από -σχετικώς- κοντά, κάπου στα 20+ μέτρα πάνω στο τουριστικό καραβάκι. Τώρα που τη ξαναβλέπω, ο ένας αλήτης αφοδεύει.... α πα πα

lake Kerkini
by S_end, on Flickr

Reaction score
25.803
Πες κι εσύ τώρα που σε βρήκαμε για κάτι λογικό και φωτεινό με μεγάλο zoom. Τρελλαίνεται να παρατηρεί ζα και πλιά, αλλά τα κυάλια δεν αρκούν.
ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΡΙΝ 2-3 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΧΑ ΠΑΡΕΙ ΜΙΑ ΠΑΝΑΣΟΝΙΚ 60Χ 200 ΕΥΡΩ ΚΑΙ

ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΔΩ ΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΑΡΣΕΝΙΚΟΥ ΣΠΟΥΡΓΙΤΗ......:D:D

ΤΕΛΙΚΑ ΛΟΓΩ ΠΡΕΣΒΥΣ ΔΑΚΡΥΖΑΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥ ΜΠΑΝΙΣΤΗΡΙ ΚΑΙ

ΤΗΝ ΠΟΥΛΗΣΑ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΛΕΦΤΑ!

ΕΙΧΕ ΖΗΤΗΣΗ ΤΟΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ.:o

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
36.179
Και αυτή με τον 70-300 είναι (σε crop σώμα -EOS M). Με λίγη εξάσκηση μπορείς να φτάσεις αρκετά κοντά και να βγάλεις καλή λεπτομέρεια. Για παραπάνω θέλεις πιο σοβαρό σύστημα με εκθετικά μεγαλύτερο κόστος.

little fellow
by S_end, on Flickr

Reaction score
25.803
Σίγουρα σπουργίτια έβλεπες Γρηγόρη; :p
ΣΚΑΝΑΡΙΖΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΛΛΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 40Χ ΗΘΕΛΕ ΠΟΛΥ ΣΤΑΘΕΡΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ

ΕΜΕΝΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ ΕΤΡΕΜΑΝ....:D:D

ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΗΝ ΠΟΥΛΗΣΑ....ΗΤΑΝ ΔΩΡΟ-ΑΔΩΡΟ ΤΕΛΙΚΑ....:p

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
36.179
ΣΚΑΝΑΡΙΖΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΛΛΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 40Χ ΗΘΕΛΕ ΠΟΛΥ ΣΤΑΘΕΡΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ

ΕΜΕΝΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ ΕΤΡΕΜΑΝ....:D:D

ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΗΝ ΠΟΥΛΗΣΑ....ΗΤΑΝ ΔΩΡΟ-ΑΔΩΡΟ ΤΕΛΙΚΑ....:p
Το κλασικό πρόβλημα τέτοιων κόμπακτ... πέραν φυσικά της πτώσης ποιότητας για τόσο μεγάλες μεγεθύνσεις (εκτός εάν τις θέλεις μόνο για "μπανιστήρι"). Είναι πολύ δύσκολο να διατηρήσεις το κάδρο σου δίχως τρίποδο, το οποίο φυσικά ακυρώνει τη λογική της υπερφορητότητας τέτοιων κόμπακτ.

Reaction score
25.803
τη λογική της υπερφορητότητας τέτοιων

ΕΜ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ....

ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΙΣ ΕΝΑΝ Μ....Ο ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ.....:o

ΤΙ ΘΑ ΠΕΙΣ?;)

ΚΑΤΣΕ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΤΡΙΠΟΔΟ?:p
[DOUBLEPOST=1542138537][/DOUBLEPOST]ΚΑΙ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΙΧΕ ΕΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΚΡΥΝΑ.....

• Like
Reactions: PMC

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
36.179
Επειδή στο οπλοστάσιο φακών μου έχω εστιακά μήκη από 14mm (σε φουλ-φρέημ) μέχρι 500mm (x 1.4 πολλαπλασιαστής x 1.6 συντελεστής κροπ της μηχανής = 1.100 mm), μπορώ να πω ότι, εκτός πολύ ειδικών ενδιαφερόντων, το 99% των περιπτώσεων που έχουν *φωτογραφικό* ενδιαφέρον (το τονίζω το τελευταίο, γιατί υπάρχει και το μπανιστηρτζίδικο ή κατασκοπευτικό ή τεχνικό-καταγραφικό ενδιαφέρον) πέφτει μεταξύ 20 και 300mm (σε όρους φορμά φιλμ 135 -βλ "φουλ φρέημ" πάντα). Κάτω από 20mm είναι αφύσικα ευρυγώνιο και -ωραίος βέβαια ο αρχικός πειραματισμός- εκτός εάν είσαι πολύ τεχνίτης με το κάδρο σου καταλήγει να κουράζει, και πάνω από 300mm θέλεις στήριξη, *καθαρότητα ατμόσφαιρας* (πολύ σημαντικό) μάτι πόδια και χαμαλίκι. Ειδικά ο παραπάνω 70-300, ενώ έχω και μεγαλύτερους (200-500), και φωτεινότερους (70-200/2,8) φακούς, λόγω μεγέθους βάρους και αξιολογότατης απόδοσης (γιατί όλα συμβιβασμοί είναι) έχει καταλήξει να είναι η προτίμησή μου για πάρα, μα πάρα πολλές χρήσεις.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.113
Members
38.277
Νεότερο μέλος
ParloseT