- Reaction score
- 4.327
Nikon p1000
Kαι φωτογραφίζεις και εξωγήινους στο moon-άκι
Δεν ειναι πρακτικο στην μεταφορα και στο στησιμο , κατα τα αλλα θα ειναι σαν ενα φακο 1500 f10 και με την μινιμουμ μεγενθυση χ21 εχει καλουτσικο ευρος πεδιου .Για παρατήρηση πουλιών; Πρακτικώς αδύνατη η στόχευση.
Nikon p1000
Την διάβαζα το πρωί, αλλά ξεφεύγει πολύ σε τιμή.Για χάι-εντ σουπερκόμπακτ, πολύ προτιμότερο κάτι σαν τη SONY RX10 και τις μεταγενέστερες εκδόσεις της: πολύ μεγαλύτερος αισθητήρας 1 ίντσας με 20mp, ωραίος και σχετικά γρήγορος φακός: στην αρχική έκδοση έπιανε αντίστοιχο 24-200mm, μετά την ΙΙΙ φτάνει 24-600mm, που είναι πολύ παραπάνω από όσο ποτέ *πραγματικά* θα χρειαστείς -και σίγουρα στο όριο αυτού που μπορείς να διαχειριστείς με την κάμερα στο χέρι δίχως τρίποδο.
200-300 μέτρα είναι πάρα πολύ μακριά για πλιά φιλαράκ. Εκτός εάν μιλάμε για ...μεγάλα πλια.Απο το πρωί έχει γίνει το κεφάλι μου καζάνι ψάχνοντας μηχανές και scopes.
Πρέπει να βλέπω καθαρά τα μάτια του γουρουνιού απο τα 50 μέτρα στις φωτογραφίες. Πρέπει να βλέπει το Ντολμαδάκι τα πλιά πεντακάθαρα απο τα 200-300. Πρέπει να βλέπει και τα φεγγάργια. Πρέπει να έχει προσοφθάλμιο. Πρέπει να μπαίνει σε τσέπη γιατί περπάτημα με μηχανή χτήνος δε γίνεται.
Και άλλα πολλά πρέπεια.
Υπάρχει ήδη κάποια μηχανή ή ξεκινάς από μηδενικής βάσης;Την διάβαζα το πρωί, αλλά ξεφεύγει πολύ σε τιμή.
Κάτι τέτοιο θα πρότεινα κι εγώ. Και εννοείται το έχεις για γενικότερη χρήση το σύστημα. Αλλά μιλάμε για κάποιον που θα ασχοληθεί με τη φωτογραφία.Πάρε μια Νίκον crop (πχ 5300) μετο φακό που έγραψε πιο πάνω ο αβεσαλωμ και θα είσαι εντάξει.
Lumix compact που κουράστηκε, αλλά έχω κάποια εμπειρία απο παλιά.Υπάρχει ήδη κάποια μηχανή ή ξεκινάς από μηδενικής βάσης;
Το θεμα ειναι πως το βλεπεις εσυ και οχι πως σε κοιταζει αυτο.Αν ημουν εγω,θα εβλεπα αγριογουρουνο σουβλιστο και ειμαι σιγουρος οτι ετσι ακριβως θα αποτυπωνοταν στη φωτογραφια.Τωρα,ποιος ειναι μεγαλυτερη κοτουλα,ο σκυλος η ο ιδιοκτητης του;Ναι, ας το έβλεπες το τέρας να σε κοιτάζει στα 10 μέτρα...
Έτσι εξηγείται.
Το πρωί κοιτούσα και adaptors για scopes αλλά δεν ενθουσιάστηκα. Σίγουρα θα μου έχουν ξεφύγει τα σοβαρότερα, και ακριβότερα.Θα μπορούσες να δοκιμάσεις με spotting scope που θα την παίρνει με αντάπτορα στο προσοφθάλμιο, και ένα μονόποδο. Προσωπικώς δεν το έχω δοκιμάσει, βέβαια. Στη χειρότερη σου μένει το scope για γενική παρατήρηση.
Αν έβλεπες τις απότομες κινήσεις εμπρός-πίσω που έκανε, δεν θα έγραφες τα ίδια άντρακλά μου.Το θεμα ειναι πως το βλεπεις εσυ και οχι πως σε κοιταζει αυτο.Αν ημουν εγω,θα εβλεπα αγριογουρουνο σουβλιστο και ειμαι σιγουρος οτι ετσι ακριβως θα αποτυπωνοταν στη φωτογραφια.Τωρα,ποιος ειναι μεγαλυτερη κοτουλα,ο σκυλος η ο ιδιοκτητης του;
Και εγώ της ίδιας άποψης είναι, γι' αυτό και έχω δεύτερη μηχανή την παρακάτω, με ακριβώς τον φακό αυτό μόνιμα φορεμένο (22mm f/2):Πιστεύω ακράδαντα πως η καλύτερη μηχανή είναι αυτή που θα παίρνεις παντού μαζί σου.
ρε φιλαράκ...γιατί δεν της κόβεις ένα διαρκείας σε ζωολογικό κήπο?Απο το πρωί έχει γίνει το κεφάλι μου καζάνι ψάχνοντας μηχανές και scopes.
Πρέπει να βλέπω καθαρά τα μάτια του γουρουνιού απο τα 50 μέτρα στις φωτογραφίες. Πρέπει να βλέπει το Ντολμαδάκι τα πλιά πεντακάθαρα απο τα 200-300. Πρέπει να βλέπει και τα φεγγάργια. Πρέπει να έχει προσοφθάλμιο. Πρέπει να μπαίνει σε τσέπη γιατί περπάτημα με μηχανή χτήνος δε γίνεται.
Και άλλα πολλά πρέπεια.
Πάλι ίδιες θα είναι οι απαιτήσεις. Στις φωτό των γουρνιών με το κινητό έχω κάνει μπόλικο crop για να φαίνονται κάπως.Υ.Γ. ή γράψε την στα λυκόπουλα να τα βλέπει στις εκδρομές