Cerwin vega xls-12

D

Deleted member 23222

Guest
Θα στο θέσω ως εξής:

Αν θες να παίζεις μέταλ και πας και πάρεις ηχείο hi-end, έχεις χαραμίσει πολλά λεφτά. Απλά πράγματα. Και είναι και πολύ πιθανόν να μην απολαύσεις και το μέταλ σου.
Διαφωνώ αγόρι...λάθος προσέγγιση.

1.Ακόμα και αν χτυπάς έναν τέντζερη, εγώ θέλω να ξέρω αν είναι Fissler ή Tefal...
2.Eδώ μέσα, θα βρεις αν θέλεις τον τρόπο να ακούς και "σωστά" και χωρίς εξεζητημένες λύσεις...

Reaction score
4.327
Καλημέρα..
Οντας κάτοχος από το 1991 περισσότερων από 6 ζευγάρια Cerwin Vega τα μοντέλα με τα 15" πάντα, κ έχοντας ακούσει κ τις σειρές με τα 12", θα σου πώ ότι θα απολαύσεις ένταση κ χορταστικό ήχο..
O yamaha AS1100 είναι πολύ ποιοτικός ολοκληρωμένος αλλά η ισχύς του δεν είναι αρκετή για τα XLS12.
Αυτό φυισικά δεν τον καθιστά αδύναμο ενισχυτή, απλώς δεν θα τα τσιτώσει αρκετά τα XLS.
K τα Cerwin Vega ανεξαιρέτως σειράς θέλουν Watt πολλά Watt.
Οσα κ να τους δίνεις αντέχουν!
Θα γνωρίζεις ένα κύριο χαρακτηριστικό όλων των Cerwin Vega ανεξαιρέτως ότι είναι ή εύκολη οδήγηση τους κ με μικρής σχετικά ισχύος ενισχυτές,(ιδιαίτερα αυτό ίσχυε σε εκδόσεις ηχείων 4ohm κ ευαισθησία 98-102 db) κ με αποτέλεσμα ικανοποιητικής στάθμης ακρόασης για τους περισσότερους.
Τα 20τμ σου θεωρώ ότι θα γεμίσουν ικανοποιητικά πάντως μπασάτο ήχο, με καλή υποστήριξη (απαραίτητο για rock μουσική) των τραγουδιών ακρόασης..
Τα XLs 12 είναι 6ohm με ευαισθησία 91db, κ ο AS1100 βγάζει περίπου 110 με 120 Watt στα 6 ohm και με Damping Factor 250 θεωρώ ότι θα μείνεις ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα.
Δεν ξέρω αν έχεις ακουστικές εμπειρίες με τα Cerwin Vega γενικότερα..
Αλλά ισχύει αυτό που ανέκαθεν διαφήμιζε η ίδια, και πολλοί υποστηρίζουν..
Αν ακούσεις μία φορά με Cewrin Vega (σωστά κ δυνατά) τότε ή δεν θα θές να τα ξανακούσεις ποτέ στην ζωή σου ή δεν θα θές να ακούσεις κανένα άλλο ηχείο.
Αυτήν την φιλοσοφία των Cerwin Vega (Listen Loud!) ή την λατρεύεις ή την μισείς..

K δεν τα σπάνε μόνο στο μέταλ..
Ελα να ακούσεις σε μένα Acid Jazz, House, Rock, Classic κλπ.κλπ. κ θα δείς τι εννοώ!;)
Bobby τα 215 έχεις ε; Με τι ενισχυτή-ές?

Reaction score
14.360
Bobby τα 215 έχεις ε; Με τι ενισχυτή-ές?
Οχι τα 215..:(
Τα VE-15 τώρα..
Ενισχυτή τώρα έχω το σετ Yamaha CX70/MX70.
Tα 215 τα γλυκοκοιτάζω για να τα πάρω κ αυτά (ελπίζω σύντομα) κ άν υπάρξουν συγκρουσιακές ανεξέλεγκτες καταστάσεις με την γυναίκα τότε θα φύγουν τα VE-15 αναγκαστικά κ θα μείνουν τα 215.
Σε αυτό έχει προσυμφωνήσει (ευτυχώς!!):D

gid

Reaction score
9.648
Διαφωνώ αγόρι...λάθος προσέγγιση.
Εντάξει, "αγόρι", εσύ διαφωνείς μαζί μου και θεωρείς "λάθος" την προσέγγισή μου, εγώ διαφωνώ με σένα και θεωρώ λάθος τη δικιά σου προσέγγιση, δε χρειάζεται να το κάνουμε σήριαλ.

D

Deleted member 23222

Guest
Εντάξει, "αγόρι", εσύ διαφωνείς μαζί μου και θεωρείς "λάθος" την προσέγγισή μου, εγώ διαφωνώ με σένα και θεωρώ λάθος τη δικιά σου προσέγγιση, δε χρειάζεται να το κάνουμε σήριαλ.
H αλήθεια είναι ότι "γνώμη" δεν υφίσταται ούτε στα μαθηματικά, ούτε στη φυσική.
Υφίσταται η γνώση ή η μη γνώση.
Είναι σημαντικό να αναγνωρίζουμε την άγνοια μας , είτε μας ενδιαφέρει να ασχοληθούμε, είτε όχι...;)

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.955
[...]Θα στο θέσω ως εξής:

Αν θες να παίζεις μέταλ και πας και πάρεις ηχείο hi-end, έχεις χαραμίσει πολλά λεφτά. Απλά πράγματα. Και είναι και πολύ πιθανόν να μην απολαύσεις και το μέταλ σου.
Άρα, να τα πετάξω τα 802D, δεν κάνουν για metal. Μάλιστα, το διαβάσαμε κι αυτό. Μήπως να διακόψω και τη διαμόρφωση του χώρου, επειδή με το metal δεν θα γίνει αντιληπτή η επίδραση του χώρου στο τελικό αποτέλεσμα;

D

Deleted member 23222

Guest
Άρα, να τα πετάξω τα 802D, δεν κάνουν για metal. Μάλιστα, το διαβάσαμε κι αυτό. Μήπως να διακόψω και τη διαμόρφωση του χώρου, επειδή με το metal δεν θα γίνει αντιληπτή η επίδραση του χώρου στο τελικό αποτέλεσμα;
Γνώμη σου...

gid

Reaction score
9.648
H αλήθεια είναι ότι "γνώμη" δεν υφίσταται ούτε στα μαθηματικά, ούτε στη φυσική.
Έλα όμως που εδώ μιλάμε για μουσική....
[DOUBLEPOST=1542467468][/DOUBLEPOST]
Άρα, να τα πετάξω τα 802D, δεν κάνουν για metal. Μάλιστα, το διαβάσαμε κι αυτό.
Δικά σου λόγια, όχι δικά μου. Οπότε δεν το διάβασες αυτό (γραμμένο από μένα τουλάχιστον), το έγραψες.

Θα έπρεπε να συνεννοούμαστε με πολύ λιγότερη προσπάθεια....

Τέλος από μένα.

Reaction score
94
Θα σας πω τι έχω πάθει εγώ για να καταλάβετε
Έχω έναν yamaha as 501
Planar 3
Και ηχεία πάνω σε βάσεις της atacama τα klipsch rp160m
Γαμάτα τα klipsch και bi wired ακόμη καλύτερα
Και σε μια φάση βάζω του αδερφού μου κάτι behringer vs 1520 που είναι κάτι νταούλια με 15''
Γουφερ και κάνουν με το ζόρι 250 ευρώ και βλέπω ότι ότι ακουγονται καλύτερα και μένω χαζός
Η κιθάρα ακούγετε πολύ καλύτερα στα αυτιά μου
Μήπως ο φίλος που είπε παραπάνω για subwoofer έχει δίκιο παίζει με τα klipsch να βάλω κανένα subwoofer και να έχω το επιθυμητό αποτέλεσμα?
[DOUBLEPOST=1542468122][/DOUBLEPOST]
Τα έχεις ήδη αγοράσει;
Όχι απλά το σκέφτομαι

Reaction score
11.573
Να σας πω ένα μυστικό;
[ψιθυριστά]
Ο πατέρας μου έχει στο σαλόνι αριστερά και δεξιά από την τηλεόραση 2 Cerwin Wega, δεν είδα ποιο μοντέλο. Τον περασμένο μήνα το ανακάλυψα. Πρέπει να άλλαξε τα άλλα που είχε όταν έλειπα.
[/ψιθυριστά]

Last edited:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.263
https://www.avsite.gr/forum/threads/cerwin-vega-at-100.164071/
Στην απάντηση 9 του θέματος περιγράφεται ακριβώς τι ήταν και τι είναι πλέον η Cerwin Vega.
Δυστυχώς και εδώ ότι ξέραμε από τις δεκαετίες του 70, 80 και 90 μας τελείωσε άδοξα.

P

PMC

Guest
Για σένα τα λέει...

Όσο καλά μπορεί να παίξει, δηλαδή, όσο καλά μετράει.;)

Οι μετρήσεις των ηχείων, δείχνουν πως παίζουν τα ηχεία.
Γενικώς μιλώντας, τα περισσότερα νορμάλ ηχεία, μετράνε σωστά.
Μερικά μάλιστα, μετράνε αηδιαστικά σωστά.
Κάποια λίγα, το έχουν ξεχειλώσει το σωστά.

Ε, αυτό που μετράνε, για να το ακούσεις, χρειάζεται χώρος που να μετράει σωστά.

Αν δε μετράει σωστά ο χώρος, είναι αδιάφορο το πώς μετράει το ηχείο, ο ενισχυτής ή οτιδήποτε άλλο. Θα τα καλύψει όλα ο κυρίαρχος χώρος, με τη δική του ηχητική σφραγίδα.

Αυτά.

Τα Ηχεια τα μετράνε σε ανηχοικους θαλάμους. Σωστά ?
Τα φτιάχνουν όμως για σπίτια . Έτσι δεν είναι ?
Υπολογίζουν που θα παίξουν τα Ηχεια τους η θεωρούν ότι όλοι θα πρέπει να έχουν ένα δωμάτιο (στούντιο) σπίτι τους αφιερωμένο στον ήχο ?
Υπάρχουν Ηχεια που να συγχωρούν κακούς χώρους ?

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.830
Τα άμπασα και άπριμα. :p
Τα δικα μου, τα δικα μου… Τοσο καιρο σας λεω… Κανετε μελετες-διαμορφωσεις χωρων, αγοράζετε τερατωδη ηχεια… Παρτε μια κουδουνιστρα να τελειώνετε... :lol::lol::lol::lolsign:.
Αμα πια... το'πα… :rolleyes:

C

chrispo

Guest
Η CW, είναι μια εταιρεία με μεγάλη εξειδίκευση στον επαγγελματικό ήχο και εξοπλισμό. Τα ηχεία της παίζουν σε συναυλίες live ήχο ( και σε studio). Αυτή την τεχνογνωσία την έχει μεταφέρει και στο οικιακό περιβάλλον.
Έχω την αίσθηση οτι κάτι παραπάνω θα ξέρει από μας, στην αναπαραγωγή του ήχου, με τα ηχεία της. Πάντως αν άκουγα μεταλιές και live τέτοιες ηχογραφήσεις, θα τα προτιμούσα σίγουρα από άλλα χάι εντάδικα ηχεία. Έιμαι σίγουρος οτι θα παίζανε καλύτερα, πιο δυναμικά και με πιο άμεση συνολική αίσθηση, όχι εστιασμένα σε επιμέρους λεπτομέρειες, που σε αυτό το είδος μουσικής δεν έχουν κανένα νόημα. Στο φινάλε θα έβαζα και αρκετά λεφτά στην τσέπη, για μουσική. Με απλά λόγια , θα τα φχαριστιόμουν καλύτερα από τα άλλα . Ο gid, με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
87.581
Υπάρχουν Ηχεια που να συγχωρούν κακούς χώρους ?
Ναι
[DOUBLEPOST=1542481544][/DOUBLEPOST]
Δεν είπαμε οτι ολα μετράνε καλα;
Δεν ισχύει αυτό. Κάποια μετράνε άσχημα, κάποια καλά, κάποια πολύ καλά, κάποια ακόμα καλύτερα.

Last edited:

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.661
Members
38.357
Νεότερο μέλος
PTin