Cerwin vega xls-12

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
87.581
Τζιμπιελ εκια θα τα χαλασουμε , ενεργα ?
Απ´ολα έχει. Καλύτερα όμως ενεργά και sub για να μην γίνονται φάουλ.
Μπάτζετ;

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.955
Έλα όμως που εδώ μιλάμε για μουσική....
[DOUBLEPOST=1542467468][/DOUBLEPOST]

Δικά σου λόγια, όχι δικά μου. Οπότε δεν το διάβασες αυτό (γραμμένο από μένα τουλάχιστον), το έγραψες.

Θα έπρεπε να συνεννοούμαστε με πολύ λιγότερη προσπάθεια....

Τέλος από μένα.
Ναι, εντάξει. Τέλος κι από εμένα.

[…]Τες πα. Δε θα κάτσω να τα αναλύσω όλα, δεν έχει νόημα. Πάντως, επί του θέματος των ηχείων του τίτλου, έχω να επισημάνω πως τα CV έχουν πολλούς φίλους και πουλάνε καλά, άρα, κάτι σωστό έχουν να προσφέρουν. Τι είναι αυτό; Μα είναι πολύ απλό: Φτηνά ψηλά spl, και μπάσο αλά PA. Σε πολύ λιγότερα χρήματα από τα 802 του φίλου μας του ντίζη, βγάζουν υψηλότερες στάθμες και ικανοποιητικότερο μπάσο από το 802. Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει ότι είναι καλύτερα ηχεία από τα 802. Απλώς δείχνει τα ελαττώματα του κάθε 802.[…]
Μια στιγμή για να καταλάβω: Το ότι τα 802D (πιθανόν να) παίζουν σε χαμηλότερες στάθμες και με λιγότερο ικανοποιητικό μπάσο από το CV είναι ελάττωμα των 802D; Πώς εξηγείται αυτό (δεν θίχτηκα, εγκυκλοπαιδικά ρωτάω); Και πώς είμαστε σίγουροι ότι τα CV έχουν πιο ικανοποιητικό μπάσο από τα 802D;

Reaction score
3.473
Ακούω μέταλ αρκετά .
Η αλήθεια είναι ότι έχω προσπαθήσει να βρω σοβαρές παραγωγές αναφοράς και είναι μετρημένες στα δάχτυλα.
Δεν ξέρω αν φταίει το είδος,η φύση των ήχων αλλά πραγματικά είναι ανυπόφορο σε ένα σύστημα που παίζει με λεπτομέρεια και διαύγεια.
Δεν υπάρχει στις παραγωγές αέρας,είναι κομπρεσσαρισμενα πολύ και πολλά άλλα.
Βέβαια το σωστό είναι να παίζει το σύστημα σωστά και πολύ καλά κάνει ο άνθρωπος και επενδύει σε καλά ηχεία και ενισχυτές.
Αν έχετε υπόψιν κάποιες παραγωγές μεταλ,που μου διαφεύγουν,που ξεφεύγουν από τον κανόνα και παίζουν πραγματικά καλά στείλτε να ακούσουμε .

C

chrispo

Guest
¨......

.....Δεν ξέρω αν φταίει το είδος,η φύση των ήχων αλλά πραγματικά είναι ανυπόφορο σε ένα σύστημα που παίζει με λεπτομέρεια και διαύγεια.....δεν υπάρχει στις παραγωγές αέρας, είναι κομπρεσαρισμένα πολύ. .κτλ...

...πες τα ρε μεγάλε.!..8-)

Rosinante

Dark Nιάου
Reaction score
5.609
Ακούω μέταλ αρκετά .
Η αλήθεια είναι ότι έχω προσπαθήσει να βρω σοβαρές παραγωγές αναφοράς και είναι μετρημένες στα δάχτυλα.
Δεν ξέρω αν φταίει το είδος,η φύση των ήχων αλλά πραγματικά είναι ανυπόφορο σε ένα σύστημα που παίζει με λεπτομέρεια και διαύγεια.
Δεν υπάρχει στις παραγωγές αέρας,είναι κομπρεσσαρισμενα πολύ και πολλά άλλα.
Βέβαια το σωστό είναι να παίζει το σύστημα σωστά και πολύ καλά κάνει ο άνθρωπος και επενδύει σε καλά ηχεία και ενισχυτές.
Αν έχετε υπόψιν κάποιες παραγωγές μεταλ,που μου διαφεύγουν,που ξεφεύγουν από τον κανόνα και παίζουν πραγματικά καλά στείλτε να ακούσουμε .
Δοκιμασε Suicidal Angels. Ελληνες που ηχογραφουν στη Γερμανια. Εθιστικο mastering. Για μενα οι απολυτες thrash παραγωγες.
Μα δε το ακούει κανένας..
Νομιζεις.:p
Το μεταλ οχι μονο υπαρχει αλλα ενα παρακλαδι του ειναι και το μοναδικο ειδος μουσικης ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ που εξελίσσεται κανονικά, συμφωνα με την εποχη του. Σε οποιοδηποτε αλλο ειδος μουσικης, για να ακουσεις ωραια τραγουδια θα ανατρεξεις στο παρελθον. Αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα κουβεντας φιλοσοφικου περισσότερο υποβάθρου...

Reaction score
11.573
ενα παρακλαδι του ειναι και το μοναδικο ειδος μουσικης ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ που εξελίσσεται κανονικά, συμφωνα με την εποχη του. Σε οποιοδηποτε αλλο ειδος μουσικης, για να ακουσεις ωραια τραγουδια θα ανατρεξεις στο παρελθον.
Και η Italo Disco συνεχίζει κανονικά. Υπάρχουν σύγχρονες παραγωγές που νομίζεις ότι είναι 25-30 χρονών.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
140.984
Μια στιγμή για να καταλάβω: Το ότι τα 802D (πιθανόν να) παίζουν σε χαμηλότερες στάθμες και με λιγότερο ικανοποιητικό μπάσο από το CV είναι ελάττωμα των 802D;
Φυσικά.
Ιδίως επειδή είναι πολύ πιο ακριβά τα 802.
Θα έπρεπε να μπορούν να παίξουν πιο δυνατά και πιο γεμάτα στα μπάσα. Τόσα λεφτά δίνεις...

Πώς εξηγείται αυτό (δεν θίχτηκα, εγκυκλοπαιδικά ρωτάω);
Μικρότερα γούφερ, μικρότερο s-max, μικρότεροι μαγνήτες, μικρότερα πηνία, μικρότερης ισχύος.

Και πώς είμαστε σίγουροι ότι τα CV έχουν πιο ικανοποιητικό μπάσο από τα 802D;
Α, απλώς το ακούς. Εύκολο.
Σε CV βάζεις Moby και ρεγγε και μπιτάδικη μουσική, και σε βαράει κανονικά, χωρίς να φοβάσαι μη πάρεις παραμάσχαλα το γούφερ.
Σε 801/802 καταρχήν δε θα φας στα μούτρα τόση ποσότητα μπάσου που να χτυπιέται, κι αν το χώσεις γερά, μια χαρά θα κάνει κούκου το γούφερ. Δεν είναι για βανδαλισμούς, δεν αντέχει. Το CV, αντέχει ξύλο, γουστάρει κιόλας.

Βεβαίως το 801/802 παίζει με πολύ χαμηλότερη ολική αρμονική παραμόρφωση, και με περισσότερη έκταση χαμηλά. Και το ίδιο στα μεσαιοπρίμα.
Τα 801/802 παίζουν καλύτερα (πιστότερα).

Αυτό που παίζει πιστότερα από το 801/802 και με γκάζια για κάθε γούστο και με εκρηκτικά μπιτ και ότι θες, είναι πχ το JBL, σειρά Everest. Κάνει τα υπόλοιπα ηχεία να ντρέπονται..

Last edited:

Reaction score
4.327
Δοκιμασε Suicidal Angels. Ελληνες που ηχογραφουν στη Γερμανια. Εθιστικο mastering. Για μενα οι απολυτες thrash παραγωγες.
To beggar of scorn είναι το απόλυτο thrash κομμάτι, το καλύτερο που άκουσα την τελευταία 10-ετία (και γ@μώ τις παραγωγές)

Σωστά. Συνεχίστε!
Τι σωστά συνεχίστε ρίχτους ban ρε συ να μάθουν να μιλάνε >:(:roflmao:

Last edited:

Reaction score
30.454
Μια στιγμή για να καταλάβω: Το ότι τα 802D (πιθανόν να) παίζουν σε χαμηλότερες στάθμες και με λιγότερο ικανοποιητικό μπάσο από το CV είναι ελάττωμα των 802D; Πώς εξηγείται αυτό (δεν θίχτηκα, εγκυκλοπαιδικά ρωτάω); Και πώς είμαστε σίγουροι ότι τα CV έχουν πιο ικανοποιητικό μπάσο από τα 802D;
Φυσικά.
Θα έπρεπε να μπορούν να παίξουν πιο δυνατά και πιο γεμάτα στα μπάσα. Τόσα λεφτά δίνεις...

Μικρότερα γούφερ, μικρότερο s-max, μικρότεροι μαγνήτες, μικρότερα πηνία, μικρότερης ισχύος.

Σε CV βάζεις Moby και ρεγγε και μπιτάδικη μουσική, και σε βαράει κανονικά, χωρίς να φοβάσαι μη πάρεις παραμάσχαλα το γούφερ.
Σε 801/802 καταρχήν δε θα φας στα μούτρα τόση πισποσότ μπάσου που να χτυπιέται, κι αν το χώσεις γερά, μια χαρά θα κάνει κούκου το γούφερ. Δεν είναι για βανδαλισμούς, δεν αντέχει. Το CV, αντέχει ξύλο, γουστάρει κιόλας.
Όπως κατάλαβες λοιπόν wizzy , τα ηχεία σου είναι Γ.Τ.Π.Κ....οπότε αφού είμαι καλός άνθρωπος και ψυχοπονιάρης ,σου δίνω δυο κατασταρικάκια (αν και μπαίνω μέσα...)για να σε απαλλάξω από την παρουσία τους...:p:p:p

Αααα...και τα μεταφορικά από την Μεγαλόνησον δικά σου εεε???:D
[DOUBLEPOST=1542629659][/DOUBLEPOST]
Τι σωστά συνεχίστε ρίχτους ban ρε συ να μάθουν να μιλάνε :(:roflmao:
Εντάξει ρε..πλάκα κάνουμε!
Μουσικάρες είναι αυτά που ακούτε...δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως μπορούν να αναπαραχθούν και από άλλες συσκευές που δεν ανήκουν στον χώρο του audio..
όπως αυτή ή αυτή....:D:D:D

Dimifoot

Editor
Reaction score
87.581
Φυσικά.

Σε 801/802 καταρχήν δε θα φας στα μούτρα τόση ποσότητα μπάσου που να χτυπιέται, κι αν το χώσεις γερά, μια χαρά θα κάνει κούκου το γούφερ. Δεν είναι για βανδαλισμούς, δεν αντέχει. Το CV, αντέχει ξύλο, γουστάρει κιόλας.

Βεβαίως το 801/802 παίζει με πολύ χαμηλότερη ολική αρμονική παραμόρφωση, και με περισσότερη έκταση χαμηλά. Και το ίδιο στα μεσαιοπρίμα.
Τα 801/802 παίζουν καλύτερα.
Εχω σοβαρές επιφυλάξεις. Τα νούμερα λένε άλλα.
Και ολοι γνωρίζουμε πως είσαι Γ.Γ του ΑΑΕ (Αντιμπιενταμπλιγιουικιακού Αγώνα Ελλάδος)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
140.984
Εχω σοβαρές επιφυλάξεις.
Μην έχεις.
Δεν έχεις ακούσει το γούφερ του 801 να ρίχνει παντοφλιά (τερματισε).
Ευκολάκι...
Δεν έχεις δει τον έμπορο να τρέχει να χαμηλώσει το βόλιουμ μη τα πάρει όλα στο χέρι.
Τον έχω δει.

Σε CV δε συμβαίνουν αυτά..

Dimifoot

Editor
Reaction score
87.581
Μην έχεις.
Δεν έχεις ακούσει το γούφερ του 801 να ρίχνει παντοφλιά (τερματισε).
Ευκολάκι...
Δεν έχεις δει τον έμπορο να τρέχει να χαμηλώσει το βόλιουμ μη τα πάρει όλα στο χέρι.
Τον έχω δει.

Σε CV δε συμβαίνουν αυτά..
Ισως να έχεις δίκιο σε άλλα μοντέλα CV
Βλέποντας τα χαρακτηριστικά και την ευαισθησία των δυο ηχείων προς συζήτηση ( http://www.cerwinvega.com/home-audio/floorstanding-speakers/xls-12.html και 802 Diamondbwgroupsupport.com/.../specsheets/.../802D2%20InfoSh... ) , και την προτεινόμενη μέγιστη ισχύ ενισχυτή, συμπεραίνουμε πως δεν θα υπάρχουν σημαντικές διαφορές, με το 802D να κατεβαίνει και χαμηλότερα.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.955
Επίσης, το 802D έχει δύο (2) woofers ανά ηχείο, ενώ το CV ένα (1). Συνεπώς, η συνδυασμένη διάμετρος των 802D μετακινεί μεγαλύτερη ποσότητα αέρα από αυτά των CV, σωστά;
[DOUBLEPOST=1542631096][/DOUBLEPOST]
[...]
Και ολοι γνωρίζουμε πως είσαι Γ.Γ του ΑΑΕ (Αντιμπιενταμπλιγιουικιακού Αγώνα Ελλάδος)
Παρακαλώ το "Γ.Γ. του ΑΑΕ" να προστεθεί κάτω από το avatar του @costas EAR.:tongue:
[DOUBLEPOST=1542631214][/DOUBLEPOST]
[…]
Τι σωστά συνεχίστε ρίχτους ban ρε συ να μάθουν να μιλάνε >:(:roflmao:
Και να μπορούσα (δεν είμαι πλέον moderator), δεν θα το έκανα. Δεν έγραψαν κάτι το οποίο αντιβαίνει των κανονισμών του AVsite - εκτός του ότι γράφουν μαλακίες.:lolsign::lolsign::lolsign:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
140.984
Εντάξει, δε μιλούσα για το συγκεκριμένο CV.
Το οποίο μάλιστα δεν έχει και τόσο υψηλή ευαισθησία, όπως τυπικά χαρακτηρίζονται τα ηχεία της φίρμας.
Γενική είναι η συζήτηση.

Χαβαλέ έχει και το σαμπ της CV, που το'χει ο φλας. 21" αν δεν απατώμαι...
Κι έχει 2 τεμάχια...
[DOUBLEPOST=1542631648][/DOUBLEPOST]Όντως..
Σλαμ, όχι χαζά.. να φας μπάτσα να είναι όλη δικιά σου..
Να, κάτι αντίστοιχο με αυτό, δε θα βρεις στην μπιενταμπλεγιου.

Last edited:

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.661
Members
38.357
Νεότερο μέλος
PTin