Cerwin vega xls-12

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.955
Wizzy υπάρχουν και τα xls215 Αυτά τα ηχεία είναι φτιαγμένα για metal με 2 15-άρια. Αν είχα τον χώρο θα τα είχα χτυπήσει σίγουρα....
Το ξέρω, τα είδα.

Δεν έχει σημασία, όμως, B&W και τα μυαλά στο blender! Όταν ολοκληρωθεί ο χώρος, εάν σε φέρει ο δρόμος (το αεροπλάνο) προς το νησί, έλα να ακούσουμε metal στα B&W και θα ξεχάσεις κάθε CV!:imtheking:

Όταν έρθει ο @cotas Ear θα του βάλω να ακούσει το best of της ξινής, έτσι, για να στρώσει χαρακτήρα και να σταματήσει να κακολογεί τα B&W. Θα τον δέσω στην καρέκλα, άμα λάχει, για να το ακούσει όλο, από την αρχή μέχρι το τέλος - από βινύλιο. Βασανιστήριο, σκέτο!

D

Deleted member 23222

Guest
Βλέπω ότι το CV έχει οπαδούς στη χαιφιντελάδικη κοινότητα...

Ούτε ως απόφαση της ΚΕ του ΚΚΕ, δεν μπορώ να το πάρω στα σοβαρά...:D

Reaction score
1.340
To beggar of scorn είναι το απόλυτο thrash κομμάτι, το καλύτερο που άκουσα την τελευταία 10-ετία (και γ@μώ τις παραγωγές)
Αυτό που αρέσει σε σένα, είτε τη 10τία είτε ever μπορεί να είναι. Απόλυτο thrash κομμάτι όμως...με μπάντες μεγαθήρια στο είδος... Μια απ' αυτές είναι οι Slayer, οι επιρροές τους φαίνονται στο συγκεκριμένο κομμάτι στα φωνητικά και στα riffs της κιθάρας που είναι στα όρια της αντιγραφής.
Ακούω μέταλ αρκετά .
Η αλήθεια είναι ότι έχω προσπαθήσει να βρω σοβαρές παραγωγές αναφοράς και είναι μετρημένες στα δάχτυλα.
Δεν ξέρω αν φταίει το είδος,η φύση των ήχων αλλά πραγματικά είναι ανυπόφορο σε ένα σύστημα που παίζει με λεπτομέρεια και διαύγεια.
Δεν υπάρχει στις παραγωγές αέρας,είναι κομπρεσσαρισμενα πολύ και πολλά άλλα.
Βέβαια το σωστό είναι να παίζει το σύστημα σωστά και πολύ καλά κάνει ο άνθρωπος και επενδύει σε καλά ηχεία και ενισχυτές.
Αν έχετε υπόψιν κάποιες παραγωγές μεταλ,που μου διαφεύγουν,που ξεφεύγουν από τον κανόνα και παίζουν πραγματικά καλά στείλτε να ακούσουμε .
Καταρχήν οι κιθάρες 9/10 φορές στο μέταλ είναι κομπρεσαρισμένες λόγω των τόνων παραμόρφωσης στη κιθάρα, αυτό δε μπορείς να το αποφύγεις. Όσο περισσότερο γκάζι βάζεις στη κιθάρα τόσο χάνεις δυναμικά. Παραγωγές όμως υπάρχουν καλές, π.χ. Metallica - Black LP/Load/Reload, Queensryche - Empire, Badlands - S/T. Δεν είμαι ενημερωμένος από το 2000 και μετά αλλά υποθέτω ότι θα υπάρχουν αρκετά καλύτερες σύγχρονες παραγωγές από τις αντίστοιχες του '80. Το θέμα είναι ότι η παραγωγή δεν εξασφαλίζει και ποιότητα συνθέσεων, παράδειγμα οι Metallica. Τα albums που ανέφερα προσωπικά δεν τα ακούω, ακούω τα τέσσερα πρώτα με τις χειρότερες παραγωγές. Όπως και οι Sabbath του '70 μπορεί να είχαν λιγότερα δυναμικά οι παραγωγές τους αλλά οι συνθέσεις τους ήταν σε άλλο επίπεδο με τους Sabbath του 80 και μετά. Οι Motorhead δεν είχαν ποτέ παραγωγή αναφοράς και γενικότερα στο R'N'R ότι μου αρέσει έχει μέτρια παραγωγή συνήθως. Αυτό δε με σταμάτησε να λιώσω άλμπουμς απ' το παίξιμο.

...έλα να ακούσουμε metal στα B&W και θα ξεχάσεις κάθε CV!...
Έχω αρκετά χρόνια που συνάντησα CV σε σύστημα και έχω ακούσει λίγα μοντέλα τους αλλά συμφωνώ ότι η 800 σειρά δε συγκρίνεται με τα CV είτε ακούς Κογκολέζικη αφροτζαζ είτε black metal. Ανεξαρτήτως έκδοσης πάντα αυτή η σειρά συμπεριλαμβάνεται στα αγαπημένα μου ηχεία.

Reaction score
4.327
Αυτό που αρέσει σε σένα, είτε τη 10τία είτε ever μπορεί να είναι. Απόλυτο thrash κομμάτι όμως...με μπάντες μεγαθήρια στο είδος... Μια απ' αυτές είναι οι Slayer, οι επιρροές τους φαίνονται στο συγκεκριμένο κομμάτι στα φωνητικά και στα riffs της κιθάρας που είναι στα όρια της αντιγραφής.
Μα φυσικά για τον εαυτό μου μίλησα. Η προσωπική γνώμη πάνω σε τέτοια θέματα είναι ντιπ υποκειμενική. Και αφού μίλησες για επιρροές να σου πω ότι εκτός από την αμερικάνικη σχολή που προφανώς έχουν, την συνδυάζουν με την γερμανική thrash σχολή (kreator π.χ.) και το αποτέλεσμα σε μένα αρέσει πάρα πολύ

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.263
Κώστα ΟΚ είπαμε, τα B&W ούτε και εγώ τα γουστάρω για διάφορους λόγους. Αλλά το να τα συγκρίνεις με αυτά τα μπαούλο-ντίβανα είναι τουλάχιστον άτοπο.

Καταρχάς εταιρία Cerwin vega δεν υπάρχει. Υπάρχει μόνο σαν όνομα. Το όνομα λοιπόν αυτό έχει αγοραστεί από όμιλο εταιριών, που αναθέτει σε φτηνιάρικα Κινεζο-εργοστάσια να φτιάχνουν ηχεία με μεγάφωνα με κόκκινες αναρτήσεις.
Κατά δεύτερον, αυτά που ανακοινώνουν στα χαρακτηριστικά των ηχείων τους ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα, εκτός των διαστάσεων της καμπίνας.
Οι ευαισθησίες είναι αρκετά μικρότερες, οι αντιστάσεις εντελώς άλλες και οι συχνότητες διαχωρισμού αλλού.
Σοβαρότης μηδέν με δυο λόγια.
http://www.cerwinvega.com/home-audio/floorstanding-speakers/xls-215.html
https://www.soundstage.com/measurements/speakers/cerwin_vega_cls-215/
Για ποιο χαμηλό μιλάμε; Παίρνεις δυο κουμούτσες και έχουν στα 36 Hz -10db. Όσο ένα σοβαρό 7ιντσο δηλαδή.

Οι καμπίνες τους τεράστιες μεν, αλλά με πολύ λεπτά τοιχώματα, χωρίς την παραμικρή νεύρωση και βέβαια γεμάτες τριγμούς και στάσιμα κύματα. Για υλικά και καλωδιώσεις ούτε κουβέντα.

cerwin tweeters.png

Τι είναι το παραπάνω; Η απόκριση συχνότητας από τα tweeters του ίδιου ζεύγους ηχείων.
Διαφορά τεράστια εεε. Για να παίξουν σχεδόν το ίδιο, το ένα ήθελε πυκνωτή 4,7 μF και το άλλο 6,8.
Έλεγχος παραγωγής μηδενικός. Σιγά μην έβγαινε στην παραγωγή κάτι τέτοιο από άλλη εταιρία.
Συνεχίστε τώρα τις θεωρίες και τις φιλοσοφίες για την εταιρία...

P

PMC

Guest
Έχει χαθεί κάθε λογική εδώ μέσα....
Συγκρίνουμε τις βούρτσες με τις π....ες και κερδίζουν και οι βούρτσες.
Γενικά κάποιοι τα χουν με το hi end.
Μην τα ισοπεδώνεται όλα ....

sterkon

Τελεοράσεις!
Reaction score
1.616
Μουσικάρες είναι αυτά που ακούτε...δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως μπορούν να αναπαραχθούν και από άλλες συσκευές που δεν ανήκουν στον χώρο του audio..
όπως αυτή ή αυτή....:D:D:D
Συγκρίνουμε τις βούρτσες με τις π....ες και κερδίζουν και οι βούρτσες.
:rolleyes: :roflmao::roflmao::roflmao::roflmao:

:beach:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
140.984
Κώστα ΟΚ είπαμε, τα B&W ούτε και εγώ τα γουστάρω για διάφορους λόγους. Αλλά το να τα συγκρίνεις με αυτά τα μπαούλο-ντίβανα είναι τουλάχιστον άτοπο.
Ναι βρε, τα ξέρω αυτά..

Ωστόσο, θα συνεχίσω να συγκρίνω οτιδήποτε με τα μπιενταμπλεγιου. Τόσο δε τα χωνεύω! :p:D

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.955
Όταν έρθει ο @costas EAR θα του βάλω να ακούσει το best of της ξινής, έτσι, για να στρώσει χαρακτήρα και να σταματήσει να κακολογεί τα B&W. Θα τον δέσω στην καρέκλα, άμα λάχει, για να το ακούσει όλο, από την αρχή μέχρι το τέλος - από βινύλιο. Βασανιστήριο, σκέτο!
Το έχεις; :o
Ε, ναι ρε! Αφού είπαμε, όταν είμαι άρρωστος, ακούω normal μουσική!

Πέραν της πλάκας, έχω αρκετό υλικό από Jazz και δεν ντρέπομαι για αυτό.

Τα χριστουγεννιάτικά της βάλτου!
Κι αυτό το έχω! Θα τον αποτελειώσω, λέμε!:lol::lol::lol::lol:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
140.984
Κι εγώ τον έχω το δίσκο των Χριστουγεννιάτικων της ξινής, κι είναι και πολύ ωραίος.
Να τον ακούσουμε όλο.

:lol::lol::lol::lol::lol:

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.661
Members
38.357
Νεότερο μέλος
PTin