- Reaction score
- 3.473
Τέτοια να λέτε να πάω να δώσω τα ενεργά και να πάρω μια τριάδα xls12.
Να γλιτώσω και το bass treatment.
Να γλιτώσω και το bass treatment.
Το ξέρω, τα είδα.Wizzy υπάρχουν και τα xls215 Αυτά τα ηχεία είναι φτιαγμένα για metal με 2 15-άρια. Αν είχα τον χώρο θα τα είχα χτυπήσει σίγουρα....
Το έχεις;Όταν έρθει ο @cotas Ear θα του βάλω να ακούσει το best of της ξινής
Αυτό που αρέσει σε σένα, είτε τη 10τία είτε ever μπορεί να είναι. Απόλυτο thrash κομμάτι όμως...με μπάντες μεγαθήρια στο είδος... Μια απ' αυτές είναι οι Slayer, οι επιρροές τους φαίνονται στο συγκεκριμένο κομμάτι στα φωνητικά και στα riffs της κιθάρας που είναι στα όρια της αντιγραφής.To beggar of scorn είναι το απόλυτο thrash κομμάτι, το καλύτερο που άκουσα την τελευταία 10-ετία (και γ@μώ τις παραγωγές)
Καταρχήν οι κιθάρες 9/10 φορές στο μέταλ είναι κομπρεσαρισμένες λόγω των τόνων παραμόρφωσης στη κιθάρα, αυτό δε μπορείς να το αποφύγεις. Όσο περισσότερο γκάζι βάζεις στη κιθάρα τόσο χάνεις δυναμικά. Παραγωγές όμως υπάρχουν καλές, π.χ. Metallica - Black LP/Load/Reload, Queensryche - Empire, Badlands - S/T. Δεν είμαι ενημερωμένος από το 2000 και μετά αλλά υποθέτω ότι θα υπάρχουν αρκετά καλύτερες σύγχρονες παραγωγές από τις αντίστοιχες του '80. Το θέμα είναι ότι η παραγωγή δεν εξασφαλίζει και ποιότητα συνθέσεων, παράδειγμα οι Metallica. Τα albums που ανέφερα προσωπικά δεν τα ακούω, ακούω τα τέσσερα πρώτα με τις χειρότερες παραγωγές. Όπως και οι Sabbath του '70 μπορεί να είχαν λιγότερα δυναμικά οι παραγωγές τους αλλά οι συνθέσεις τους ήταν σε άλλο επίπεδο με τους Sabbath του 80 και μετά. Οι Motorhead δεν είχαν ποτέ παραγωγή αναφοράς και γενικότερα στο R'N'R ότι μου αρέσει έχει μέτρια παραγωγή συνήθως. Αυτό δε με σταμάτησε να λιώσω άλμπουμς απ' το παίξιμο.Ακούω μέταλ αρκετά .
Η αλήθεια είναι ότι έχω προσπαθήσει να βρω σοβαρές παραγωγές αναφοράς και είναι μετρημένες στα δάχτυλα.
Δεν ξέρω αν φταίει το είδος,η φύση των ήχων αλλά πραγματικά είναι ανυπόφορο σε ένα σύστημα που παίζει με λεπτομέρεια και διαύγεια.
Δεν υπάρχει στις παραγωγές αέρας,είναι κομπρεσσαρισμενα πολύ και πολλά άλλα.
Βέβαια το σωστό είναι να παίζει το σύστημα σωστά και πολύ καλά κάνει ο άνθρωπος και επενδύει σε καλά ηχεία και ενισχυτές.
Αν έχετε υπόψιν κάποιες παραγωγές μεταλ,που μου διαφεύγουν,που ξεφεύγουν από τον κανόνα και παίζουν πραγματικά καλά στείλτε να ακούσουμε .
Έχω αρκετά χρόνια που συνάντησα CV σε σύστημα και έχω ακούσει λίγα μοντέλα τους αλλά συμφωνώ ότι η 800 σειρά δε συγκρίνεται με τα CV είτε ακούς Κογκολέζικη αφροτζαζ είτε black metal. Ανεξαρτήτως έκδοσης πάντα αυτή η σειρά συμπεριλαμβάνεται στα αγαπημένα μου ηχεία....έλα να ακούσουμε metal στα B&W και θα ξεχάσεις κάθε CV!...
Μα φυσικά για τον εαυτό μου μίλησα. Η προσωπική γνώμη πάνω σε τέτοια θέματα είναι ντιπ υποκειμενική. Και αφού μίλησες για επιρροές να σου πω ότι εκτός από την αμερικάνικη σχολή που προφανώς έχουν, την συνδυάζουν με την γερμανική thrash σχολή (kreator π.χ.) και το αποτέλεσμα σε μένα αρέσει πάρα πολύΑυτό που αρέσει σε σένα, είτε τη 10τία είτε ever μπορεί να είναι. Απόλυτο thrash κομμάτι όμως...με μπάντες μεγαθήρια στο είδος... Μια απ' αυτές είναι οι Slayer, οι επιρροές τους φαίνονται στο συγκεκριμένο κομμάτι στα φωνητικά και στα riffs της κιθάρας που είναι στα όρια της αντιγραφής.
Ναι βρε, τα ξέρω αυτά..Κώστα ΟΚ είπαμε, τα B&W ούτε και εγώ τα γουστάρω για διάφορους λόγους. Αλλά το να τα συγκρίνεις με αυτά τα μπαούλο-ντίβανα είναι τουλάχιστον άτοπο.
Όταν έρθει ο @costas EAR θα του βάλω να ακούσει το best of της ξινής, έτσι, για να στρώσει χαρακτήρα και να σταματήσει να κακολογεί τα B&W. Θα τον δέσω στην καρέκλα, άμα λάχει, για να το ακούσει όλο, από την αρχή μέχρι το τέλος - από βινύλιο. Βασανιστήριο, σκέτο!
Ε, ναι ρε! Αφού είπαμε, όταν είμαι άρρωστος, ακούω normal μουσική!Το έχεις;![]()
Κι αυτό το έχω! Θα τον αποτελειώσω, λέμε!Τα χριστουγεννιάτικά της βάλτου!