7.6.4 Artemios

Reaction score
7.877
Πραγματοποιήθηκε:

2) συμφασική ρύθμιση των ηχείων μεταξύ τους
3) συμφασική ρύθμιση των 2 svs μεταξύ τους, αλλά και με τα υπόλοιπα ηχεία,
για να το κάνουμε αυτό τα ηχεία τα βάζουμε large ή τα αφήνουμε small 80 με κλειστό sub σε κάθε περίπτωση?
αν από τα 7 ηχεία πρέπει να φτάσουμε σε ακραία delay (αποστάσεις) σε κάποιο από όλα το κάνουμε?
ξεκινάμε πάντα από το front left?

το λέω γιατί θυμάμαι όταν προσπαθούσα να τα φέρω σε φάση στη θέση ακρόασης. κάποιο από τα surround έπρεπε να βάλω distance 7.5μ ενώ είναι στα 2.5μ και ενώ τα front left right ήταν σε φάση με μια απόκλιση 10cm. 2.80 με 2.90 το center ενώ πραγματικά είναι στα 2.60μ έπρεπε να το κατεβάσω στα 1.40μ για να το φέρω με τα front lr

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
86.526
Ο @Artemios είναι σε καλό δρόμο. Με ένα ακόμα sub+ ένα minidsp, και ένα prepro στη θέση του yamaha θα πάει πολύ δυνατά.
Στον χώρο καλό είναι να αλλάξει θέση ο καναπές, και να προστεθεί απορρόφηση και λίγο basstrapping (μάλλον μόνο bass trapping, θα προσφέρει και απορρόφηση). Αν κατέβουν οι χρόνοι και φτιαχτεί το τρίγωνο ακρόασης θα είναι ωραίος.

spec.jpg
RT art.jpg

για να το κάνουμε αυτό τα ηχεία τα βάζουμε large ή τα αφήνουμε small 80 με κλειστό sub σε κάθε περίπτωση?
αν από τα 7 ηχεία πρέπει να φτάσουμε σε ακραία delay (αποστάσεις) σε κάποιο από όλα το κάνουμε?

το λέω γιατί θυμάμαι όταν προσπαθούσα να τα φέρω σε φάση στη θέση ακρόασης. κάποιο από τα surround έπρεπε να βάλω distance 7.5μ ενώ είναι στα 2.5μ και ενώ τα front left right ήταν σε φάση με μια απόκλιση 10cm. 2.80 με 2.90 το center ενώ πραγματικά είναι στα 2.60μ έπρεπε να το κατεβάσω στα 1.40μ για να το φέρω με τα front lr
Αρκεί να έχεις κλειστό το sub, δεν νομίζω να έχει σημαντική διαφορά αν τα έχεις large ή τα αφήσεις small.

Last edited:

Reaction score
7.877
Ο @Artemios είναι σε καλό δρόμο. Με ένα ακόμα sub+ ένα minidsp, και ένα prepro στη θέση του yamaha θα πάει πολύ δυνατά.
Στον χώρο καλό είναι να αλλάξει θέση ο καναπές, και να προστεθεί απορρόφηση και λίγο basstrapping (μάλλον μόνο bass trapping, θα προσφέρει και απορρόφηση). Αν κατέβουν οι χρόνοι και φτιαχτεί το τρίγωνο ακρόασης θα είναι ωραίος.

View attachment 112425 View attachment 112426

Αρκεί να έχεις κλειστό το sub, δεν νομίζω να έχει σημαντική διαφορά αν τα έχεις large ή τα αφήσεις small.
αν υπήρχε audyssey με το app θα ήταν απαραίτητο το minidsp? θα μου πεις το audyssey ναι μεν κάνει ξεχωριστώ eq σε κάθε sub αλλά σου δίνει μια καμπύλη να πειράξεις και για τα 2. ο χρήστης ankokdog νιώθει προβληματισμένος.

σε κάθε περίπτωση μπράβο σας για τη βοήθεια που προσφέρετε, πιστεύω ο @Artemios θα είναι ενθουσιασμένος να έχει την τιμή οι 2 γιατροί να του ρυθμίζουν το σύστημά του. καλοκαιράκι σας φιλοξενώ στη Σύρο αν θέλετε να έρθετε μια βολτούλα !! ;):D

Dimifoot

Editor
Reaction score
86.526
Πως "εδεσε" με τα klipsch?
Κατα την γνώμη μου αξιοπρεπώς, δεν ακούγεται πολύ διαφορετικά, και τα ανεβάζει κατηγορία. Μπορεί να δεθεί και καλύτερα με σύγχρονο σύστημα eq.
Είναι ανώτερης κατηγορίας ομως, φανερά.

Dimifoot

Editor
Reaction score
86.526
αν υπήρχε audyssey με το app θα ήταν απαραίτητο το minidsp?
Ναι.
σε κάθε περίπτωση μπράβο σας για τη βοήθεια που προσφέρετε, πιστεύω ο @Artemios θα είναι ενθουσιασμένος να έχει την τιμή οι 2 γιατροί να του ρυθμίζουν το σύστημά του. καλοκαιράκι σας φιλοξενώ στη Σύρο αν θέλετε να έρθετε μια βολτούλα !! ;):D
Για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, ο @Artemios ειναι φίλος, παρέα. Βγαίνουμε τακτικά, με οικογένεια, πάμε εκδρομές. Δεν θα ξόδευα ενα μεσημέρι Κυριακής μακρυά απο την οικογένεια αλλιώς. Και φυσικά δεν θα έμπαινα ποτέ σε διαδικασία να το κάνω “ημιεπαγγελματικά”;). Μου αρκεί η Ιατρική, πληρώνει τους λογαριασμούς, και τα σαμπγούφερ.
Ο ΜΚ είναι άριστος επαγγελματίας, επικοινωνήστε μαζί του.

Ευχαριστώ για την πρόσκληση λοιπόν :):drinks:, αλλά θα πρέπει να καλέσεις όλη την οικογένεια μου, και του Εαρ, τουλάχιστον 5 μέρες σε ξενοδοχείο 4 αστέρων+, με ολα τα σχετικά, αστακούς κτλ. Έτσι παω διακοπές.
Πάρε Trinnov καλύτερα, φτηνότερα θα σου βγει.

Dimifoot

Editor
Reaction score
86.526
Θέλει 6-7 ντεσιμπελ στους 300 και στα 3 μπροστά.

Και 2 ντεσιμπέλ πιο ψηλά τα σαμπ. Α, αυτό το έδωσα στη θέση 3, νταξ.:p
Πρέπει να δούμε τι παίζει στους 300, και αν υπαρχει δυνατότητα για boost (και τρία db θα ειναι κέρδος) ή ειναι ακύρωση-χαβούζα (απο το πάτωμα?).
Το σαμπ ειναι μια χαρά :p

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.721
Είναι μια περίεργη κοιλιά, 200-400. Εφόσον βγαίνει και στα 3 ηχεία, δε φταίνε αυτά...

Αυτό σίγουρα ακούγεται, αν υπάρχει (θέλει επιβεβαίωση), διότι είναι αρκετά φαρδύ, χρειάζεται διερεύνηση και πιθανή διόρθωση.

Προφανώς είναι λόγω χώρου, χρειάζεται σιγουρα επιβεβαίωση με μέτρηση πέριξ της θέσης ακρόασης, μη τυχόν είναι λόγω του πίσω τοίχου, ή το τραπέζι μπροστά, οπότε, αναλόγως, μπορεί να το αφήσουμε και ως έχει, ή μπορεί να διορθωθεί. Θα δείξει.

Εκτός αυτού, κάτι άλλο σημαντικό δε βλέπω, μόνο κάτι ψιλά, λεπτομέρειες.

Πιο σημαντικό από την απόκριση, είναι να μπει κι άλλη απορρόφηση στο ταβάνι, δε παλεύεται αλλιώς. Πρέπει να κατέβουν οι χρόνοι αντήχησης τουλάχιστον κάτω από το μισό δευτερόλεπτο..

Last edited:

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
10.847
Τα 300 είναι ολλ τάιμ κλάσικ καναπές κολλητά στον τοίχο.
Βουλώνει ( στα μέτρα του δυνατού) με μπουστ στα 250 που βοηθάει ο χώρος με ενα συντονισμό που έχει, ίσως και με λίγο κόψιμο στα 150.

Όλα τα λεφτά...
Λυπήθηκα τον Καστρουνή, τι τραβάει κι αυτός ο δύσμοιρος με τους ενισχυτές που πάτε και αγοράζετε και προσπαθεί να σας ρυθμίσει :(. Ταλαιπωρηθήκαμε και με μερικά bugs του REW...:(
:roflmao::roflmao:

Reaction score
6.520
Πολύ σωστά .. Επειδή είμαι παρόμοια περίπτωσης, το διαχυτακι που βάλατε κολλητα είναι άκυρο, λος πουλος... Εδώ είναι από τις ελάχιστες περιπτώσεις που θα πρότεινα να βάλει απορρόφηση για μεσαίουψηλές... Πάνελ δηλαδή ο συνδιασμος ύφασμα-εσωτερικό ήχο απορροφητικό x kg δεινει το επιθυμητό αποτέλεσμα όχι στην απόκριση συχνότητας όμως... :dance:θα του κάνει μαγικά στην rt....

Εάν θα θέλαμε κάτι τέτοιο εκεί παθητικα μπορείς μόνο σε helmholtz panel/slat resonator.
Όμως δε θα είχες βελτίωση στην rt, και το κέρδος στην απόκριση δε θα ήταν πάνω από 1,5 db..(1 πάνελ)

Οπότε έπειδη είναι οικία και παζει το αισθητικό, μια σειρά διακοσμητικά μαξιλάρια να αυξηθεί το ύψος της απορροφητικής επιφάνειας πίσω από το κεφάλι, άλλωστε είναι πανεύκολο να γίνει δοκιμή σε κάτι τέτοιο, και ποιο πάνω ένα πάνελ εστω 5 εκατοστά πάχους με εικαστική απεικόνιση συν ηλεκτρονικής διαχείριση με ανάλογο q στην προβληματική περιοχη το έχει πιάσει από παντού!! :)
[DOUBLEPOST=1544427161][/DOUBLEPOST]Αντιλαμβάνεσε ότι κανονικά όταν κάθεται κάποιος να ακούσει απολαύσει, μουσική, ταινία κλπ, η θέση του κεφαλιού είναι ποιο πίσω, ακουμπά η πλάτη στον καναπέ. .. ακόμη χειρότερα δηλαδή, πλησιάζουμε στο σημειο μέγιστης πίεσης και ελάχιστης ταχυτητας άρα και αλλοιώσεων της πραγματικής rt του χώρου... :)

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
10.847
Ναι δίκαιο έχεις.
Η πλάτη του καναπέ με τον τοίχο έχει 22,56 εκ αέρα !!
:roflmao::roflmao::roflmao:

Λίγο να σπρώξει η καθαρίστρια και θα έρθει στα 2/3 του χώρου.:headbang:

profi

Γκαντεμόσαυρος του λασπολόγου
Reaction score
1.438
Πραγματοποιήθηκε:

2) συμφασική ρύθμιση των ηχείων μεταξύ τους
3) συμφασική ρύθμιση των 2 svs μεταξύ τους, αλλά και με τα υπόλοιπα ηχεία, και ανεύρεση της καλύτερης δυνατής θέσης του 3ου σαμπ, το οποίο όμως δεν κατέστη δυνατόν να έρθει πλήρως συμφασικά (~20cm καθυστέρηση) λόγω έλλειψης ανάλογων ρυθμιστικών, οπότε ρυθμίστηκε το σύστημα χωρίς αυτό, και αυτό παραμένει βοηθητικό για χρήση κατά το δοκούν
ένα λίνκ για το πώς τα κάνουμε αυτά τα δύο γιατί έχω ξεχάσει τελείως,και το πως και το που το έχω γραμμένο .

Dimifoot

Editor
Reaction score
86.526
Επειδή είμαι παρόμοια περίπτωσης, το διαχυτακι που βάλατε κολλητα είναι άκυρο, λος πουλος...
Πέστα, του τα λέω και δεν ακούει ;). Ενα like που σου έβαλα δεν φτάνει, του τα λέω όλη μέρα, έχω σκάσει.
Δοκιμάσατε να μετακινήσετε το μικρόφωνο 15 εκατοστά μπροστά;
Βρε ενα μέτρο μπροστά έπρεπε να μετρήσουμε, εκεί που θα πάει ο καναπές. Μετά απο πολλές μάχες, αλλά θα πάει, δεν θα γλυτώσει :D
[DOUBLEPOST=1544435228][/DOUBLEPOST]
ένα λίνκ για το πώς τα κάνουμε αυτά τα δύο γιατί έχω ξεχάσει τελείως,και το πως και το που το έχω γραμμένο .
το rew μετράει και αποστάσεις/delay μεταξύ ηχείων. Πρέπει να μηδενιστούν.

Reaction score
7.877
Πέστα, του τα λέω και δεν ακούει ;). Ενα like που σου έβαλα δεν φτάνει, του τα λέω όλη μέρα, έχω σκάσει.

Βρε ενα μέτρο μπροστά έπρεπε να μετρήσουμε, εκεί που θα πάει ο καναπές. Μετά απο πολλές μάχες, αλλά θα πάει, δεν θα γλυτώσει :D
[DOUBLEPOST=1544435228][/DOUBLEPOST]
το rew μετράει και αποστάσεις/delay μεταξύ ηχείων. Πρέπει να μηδενιστούν.
Αν από τα 7 ηχεία πρέπει να φτάσουμε σε ακραία delay (αποστάσεις) σε κάποιο από όλα το κάνουμε?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.310
Members
38.297
Νεότερο μέλος
johnny_b90