Auro 3D

Reaction score
202
Διαβαζω εδω και καμια ωρα ολο το νημα μιας και μπηκα στο club των auritos 3d. εστησα με τα πολλα πολλα ενα συστημα 9.1 τα 4 υψους και μου λειπει το vog εχω ακουσει μονο με auro-matic δυστιχος δεν βρισκω ευκολα υλικο σε auro 3d .μπορω να πω οτι με το στησημο που εχω τωρα το auro μου καθετε καλητερα σε ταινες απο atmos σε αυτο βαιβεα μπωρει να οφειλεται οτι δεν εχω ηχεια στο ταβανι σκεφτομε να βαλω 2 ηχεια για vog και να γυρναω σε atmos οταν η ταινια ειναι atmos. απο οτι καταλαβα και απο ψαξιμο που εκανα για αρχεια σε auro 3d, οτι το auro 3d σκοτονει την πειρατεια!!!!!!

melina

Cargo 200
Reaction score
42.904
κατά τη γνώμη μου δεν χρειάζεσαι vog. Αν θέλεις τώρα να τα βάλεις για να έχεις atmos είναι άλλη κουβέντα.

Reaction score
202
δεν ξερω αν ειναι ιδεα μου αλλα νομιζο οτι εχω ενα κενο πανω απο το κεφαλι μου ιδικα σε κατι demo dolby atmos με βροχη που εχει

melina

Cargo 200
Reaction score
42.904
πόσο μήκος μεσολαβεί από τα μπρος στα πίσω;
κάτω έχεις 5 ή 7; σε τι ύψος αυτά;

Reaction score
202
Δεν είναι ιδέα σου. Λογικό δεν είναι όμως;
γιαυτο σκεφτικα οτι το χρειαζομαι το vog και αν βαλω 2 θα καλυψω και το atmos. το πως θα τα συνδεσω δεν ξερω αλλα κατι θα σκευτω με καποιον επιλογεα ηχειων.
[DOUBLEPOST=1544638595][/DOUBLEPOST]
πόσο μήκος μεσολαβεί από τα μπρος στα πίσω;
κάτω έχεις 5 ή 7; σε τι ύψος αυτά;
μεσολαβει περι τα 3,5 μετρα και κατω εχω 5
[DOUBLEPOST=1544638649][/DOUBLEPOST]
σε τι ύψος αυτά;
ειναι στο υψος του αυτιου

melina

Cargo 200
Reaction score
42.904
στις φωτογραφίες δεν τα βλέπω, που είναι;
εγώ είμαι στα 4 μέτρα παρά κάτι και δεν έχω κενό από πάνω μου.
Που δείχνουν οι άξονες των ηχείων; φαντάζομαι στη θέση ακρόασης αλλά σε ποιο ύψος συναντιόνται; το σωστό είναι στο ύψος ενός όρθιου, ας πούμε 1,7-1,8 μέτρα.

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.291
γιαυτο σκεφτικα οτι το χρειαζομαι το vog και αν βαλω 2 θα καλυψω και το atmos. το πως θα τα συνδεσω δεν ξερω αλλα κατι θα σκευτω με καποιον επιλογεα ηχειων.
Αφού δεν έχεις πρόβλημα να βάλεις ηχεία στο ταβάνι, γιατί επέλεξες αυτή την τοποθέτηση αντί για 4 Atmos; Για τη μουσική, ή κάτι άλλο;

Reaction score
3.332
Στο Auro 3d Πρέπει όλα τα περιφερειακά ηχεια να στοχεύουν περίπου 30cm πανω απο το κεφάλι μας .

Εάν δεν με απατά η μνήμη μου

Reaction score
202
στις φωτογραφίες δεν τα βλέπω, που είναι;
εγώ είμαι στα 4 μέτρα παρά κάτι και δεν έχω κενό από πάνω μου.
Που δείχνουν οι άξονες των ηχείων; φαντάζομαι στη θέση ακρόασης αλλά σε ποιο ύψος συναντιόνται; το σωστό είναι στο ύψος ενός όρθιου, ας πούμε 1,7-1,8 μέτρα.
αν δεις το βιντεο κατεβαινουν μαζι με το πανι τα δυο μπροστινα και τα πισω το ενα ειναι διπλα στην κουρτινα και το αλλο πανο απο την alexa και η αξονες δειχνουν την θεση ακροαση αλλα οταν ειμαι καθηστος θα τα σηκωσω να δοκιμασο και ετσι....
[DOUBLEPOST=1544639325][/DOUBLEPOST]
Αφού δεν έχεις πρόβλημα να βάλεις ηχεία στο ταβάνι, γιατί επέλεξες αυτή την τοποθέτηση αντί για 4 Atmos; Για τη μουσική, ή κάτι άλλο;
εδω ερχεται η γυναικα και η ψυχοσυνθεση της.... αν εβαζα εξαρχεις 4 στο ταβανι δρομο απο το σπιτι. οποτε εβαλα 4 περιμετρικα απο τα οποιο ορατο ειναι μονο το 1. και συμφονισαμε να βαλο ενα μικρο διπλα στο φωτιστικο τυπου... focal dome..... ε σιγα σιγα το 1 θα τα κανω 2 αλλα θα ειναι διπλα διπλα και θα παιξω ελαφρος με τις μοιρες μου θα κοιτανε ... ετσι το σκεφτομαι οποτε στο τελος θα εχω και atmos και auro και ελπιζω να μην βγει τπτ αλλο στο μελον....

melina

Cargo 200
Reaction score
42.904
τα περιφερειακά ηχεια να στοχεύουν περίπου 30cm πανω απο το κεφάλι μας .
αξονες δειχνουν την θεση ακροαση αλλα οταν ειμαι καθηστος θα τα σηκωσω να δοκιμασο και ετσι....
Η προδιαγραφή είναι στο ύψος όρθιου ανθρώπου, οπότε 1 μέτρο πάνω από το αυτί σε καθιστή θέση θα έλεγα τουλάχιστον.
Δεν αρκεί να τα στρέψεις, πρέπει να τρέξεις πάλι audyssey.
[DOUBLEPOST=1544641314][/DOUBLEPOST]
ετσι το σκεφτομαι οποτε στο τελος θα εχω και atmos και auro και ελπιζω να μην βγει τπτ αλλο στο μελον....
και τα δύο μαζί θα είναι δύσκολο να τα διαχειριστείς, γιατί ναι μεν με ένα επιλογέα θα δρομολογείς το σήμα εκεί που θέλεις αλλά θα πρέπει να τρέχει και πάλι audyssey από την αρχή.
Αν δηλώσεις τα πάνω τότε δεν θα σου δίνει δυνατότητα για auro.
Η μόνη διάταξη που σου δίνει δυνατότητα να παίζεις και auro(matic) και atmos είναι όταν δηλώνεις τα πάνω ηχεία front height και rear height, όπως τα έχεις δηλαδή. Αν τα έχεις βάλει και σύμφωνα με τις προδιαγραφές τότε είσαι και στα όρια των αποδεκτών προδιαγραφών της dolby για atmos διάταξη.

Reaction score
15.543
Διαβαζω εδω και καμια ωρα ολο το νημα μιας και μπηκα στο club των auritos 3d. εστησα με τα πολλα πολλα ενα συστημα 9.1 τα 4 υψους και μου λειπει το vog εχω ακουσει μονο με auro-matic δυστιχος δεν βρισκω ευκολα υλικο σε auro 3d .μπορω να πω οτι με το στησημο που εχω τωρα το auro μου καθετε καλητερα σε ταινες απο atmos σε αυτο βαιβεα μπωρει να οφειλεται οτι δεν εχω ηχεια στο ταβανι σκεφτομε να βαλω 2 ηχεια για vog και να γυρναω σε atmos οταν η ταινια ειναι atmos. απο οτι καταλαβα και απο ψαξιμο που εκανα για αρχεια σε auro 3d, οτι το auro 3d σκοτονει την πειρατεια!!!!!!
να βαλεις 2 ηχεια αν μπορεις....... και 1 φτανει βεβαια...
....αυτο η αυτο ειναι οκ

να δηλωσεις στον av οτι εχεις ηχεια υψους μπροστα και πισω...
θα εχεις 10.1 auro και auromatic upmix και 5.1.4 atmos και dsu upmix ....
..οποτε ακους οτι θελεις μετα.
αλλα αν θυμαμαι καλα πρεπει να κανεις ξανα μετρηση γιαυτο το σχημα ...

σχετικα με την ρυθμιση των πανω ηχειων.......
.....τα βαζεις να βλεπουν εσενα και κανεις ρυθμιση σε κανονικη θεση ....
μετα μπορεις να τα γυρισης να κοιτουν σα να εισαι ορθιος.
.....θα εισαι μια χαρα ...;)

Reaction score
202
να βαλεις 2 ηχεια αν μπορεις....... και 1 φτανει βεβαια...
....αυτο η αυτο ειναι οκ

να δηλωσεις στον av οτι εχεις ηχεια υψους μπροστα και πισω...
θα εχεις 10.1 auro και auromatic upmix και 5.1.4 atmos και dsu upmix ....
..οποτε ακους οτι θελεις μετα.
αλλα αν θυμαμαι καλα πρεπει να κανεις ξανα μετρηση γιαυτο το σχημα ...

σχετικα με την ρυθμιση των πανω ηχειων.......
.....τα βαζεις να βλεπουν εσενα και κανεις ρυθμιση σε κανονικη θεση ....
μετα μπορεις να τα γυρισης να κοιτουν σα να εισαι ορθιος.
.....θα εισαι μια χαρα ...;)
κοιτα να δεις τι παρατηρησα οταν δηλωσω στον ενυσχυτη οτι το στυσιμο ειναι auro 3d για να μου βλεπει τα μπροστα και τα πισω heigth οταν του δωσω atmos δεν μου παιζει τα πισω. ενω αν δηλωσω atmos με 4 οροφης δεν μου δεινει επιλογη για auro 3d μονο για auro 2d. τι πρεπει να δηλωσω sto audyssey amp assign?

Reaction score
15.543
μπροστα υψους και πισω υψους......
.....ειναι τοι ιδανικο να εχεις και τα 2 (auro και atmos)

τα δηλωνεις ετσι και τρεχεις παλι την ισοσταθμιση για να εχεις μια ρυθμιση και για τα δυο forma

Reaction score
202

Reaction score
202
βρε παιδια βαζω στο oppo 203 ενα bdmv folder με κοματια σε auro 3d 9.1 και το oppo ενω επιλεγω απο το μενου του bdmv να παιξει σε auro μου το διαβαζει σαν dts hd master 5.1....

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.555
Members
38.197
Νεότερο μέλος
YiorgosM