Focal 816 θα προτεινατε λαμπατο ενισχυτη για ματσαρισμα?

Reaction score
5.872
Eχω τα τα focal 816 . Και ψαχνω ενισχυτη βαρια εως 2.500$ . Αλλα θα ηθελα λαμπα.
Προφανώς θα πάρεις κάποιον με λιγότερη από την απαιτούμενη ισχύ. Δεύτερο χέρι πιθανά θα πάρεις κάτι καλύτερο!

zakman35

Επαγγελματίας
Reaction score
4.008
Καλησπερα κοσμε. Καινουργιος και εγω στην παρεα κ γενικα στον χωρο του hifi. Εχωντας ψαξει λιγο την αγορα ακουσα κ 3 ηχεια πηγα και στην εκθεση και βαση του budget που ειπα να ξεκινησω να στηνω κ εγω το δικο μου ηχοσυστημα κατεληξα στα focal 816v (130αρια) για 25 τετραγωνικα πιστευω υπερκαλυμενος ειμαι . Πικαπ εχω ενα sl1600 με κεφαλη shure m95xe. Δεν ακουω μουσικη απο usb oute cd φανατικος του βινυλιου. Το θεμα μου ειναι οτι θα ηθελα να αποκτησω εναν λαμπατο ενισχυτη ετσι για την διαφορα που εχουν στο ακουσμα. Βεβαια ακουσα με τα ηχεια αυτα 2 λαμπατους θησεα και αιολο υλτρα που ακουσα πολυ διαφορα αν κ δεν εχω ακομα την ακουστικη πηρα . Στην εκθεση θυμαμε τα ειχαν με spendor. Εκανα λαθος αγορα ηχειου για ματσαρισμα με λαμπατο; εχετε να προτεινεται καποια μαρκα; οποιδηποτε γνωμη εννοειτε σεβαστη κ επιθυμητη
Τα ηχεία σου είναι αρκετά ευαίσθητα και πιστεύω πως δεν θα έχεις πρόβλημα με ενισχυτικά λυχνίας.
Εξαρτάται βέβαια και από τις εντάσεις που θέλεις να ακούς.

Για παράδειγμα ακόμα και με 30 watt ενισχυτή και θέση ακρόασης στα 3μ, θα έχεις 99 db στάθμες, τα οποία είναι αρκετά για τον περισσότερο κόσμο.

upload_2019-1-2_14-35-6.png

http://myhometheater.homestead.com/splcalculator.html

Από εταιρείες θα σου πρότεινα να δεις Tsakiridis, Lab12 & Cayin.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Τα 91,5 db της Focal αντιστοιχούν σε 90 περίπου στον πραγματικό κόσμο. Μια χαρά είναι και πάνω από τον μέσο όρο ευαισθησίας των ηχείων.
Τα 4,3 Ωμ της εμπέδησης, αν υπάρχουν σε μικρό εύρος, είναι επίσης μια χαρά και το ηχείο μπορεί να θεωρηθεί 6ωμο.
Για κανονικές συνθήκες ακρόασης ένας ενισχυτής 50 watts σε καλύπτει, άπαξ και διαθέτεις φυσιολογική ακοή.

Reaction score
70
Τα ηχεία σου είναι αρκετά ευαίσθητα και πιστεύω πως δεν θα έχεις πρόβλημα με ενισχυτικά λυχνίας.
Εξαρτάται βέβαια και από τις εντάσεις που θέλεις να ακούς.

Για παράδειγμα ακόμα και με 30 watt ενισχυτή και θέση ακρόασης στα 3μ, θα έχεις 99 db στάθμες, τα οποία είναι αρκετά για τον περισσότερο κόσμο.

View attachment 114421

http://myhometheater.homestead.com/splcalculator.html

Από εταιρείες θα σου πρότεινα να δεις Tsakiridis, Lab12 & Cayin.
Απο αποστασεις ηχειων ειμαι οκ ακριβως στα 3 μετρα ειναι ο χωρος που καθομαι απεναντιν τους και αποσταση απο τοιχο 50cm . Ειμαι οκ ππιστευω σε χωρο . Απο ενταση ειμαι σε νορμαλ επιπεδα δεν clubarw και πριν αγορασω τα 816 ζαχαρωνα τα 926 αλλα λεω πεφτουν υπερβολικα για το χωρο . Τωρα που ψαχνωμαι για ενισχυτη καταληγω οτι καλυτερα που δεν ειχα παρει τα 926

gid

Reaction score
10.143
Το ότι το ηχείο σηκώνει ως 130WRMS δεν σημαίνει πως ΠΡΕΠΕΙ εσύ να του τα δώσεις.

Αφού το γούστο σου λέει "λάμπα", πάρε λαμπάτο, αλλά ας μην είναι από τους 2χ20 που κυκλοφορούν. Αν είναι από 2χ60 και άνω είναι πολύ απίθανο να μη σου αρκέσει. Στην τελική φρόντισε να τον ακούσεις με τα ηχεία σου, 4ψήφια ευρώ θα δώσεις, δε θα σου το αρνηθούν στο κατάστημα. Επίσης σε συμφέρει πολύ να αφαιρέσεις τις δύο πρώτες οκτάβες από το φορτίο του ενισχυτή/ηχείων με ένα (ή και δύο) σαμπ.

Reaction score
70
Τα 91,5 db της Focal αντιστοιχούν σε 90 περίπου στον πραγματικό κόσμο. Μια χαρά είναι και πάνω από τον μέσο όρο ευαισθησίας των ηχείων.
Τα 4,3 Ωμ της εμπέδησης, αν υπάρχουν σε μικρό εύρος, είναι επίσης μια χαρά και το ηχείο μπορεί να θεωρηθεί 6ωμο.
Για κανονικές συνθήκες ακρόασης ένας ενισχυτής 50 watts σε καλύπτει, άπαξ και διαθέτεις φυσιολογική ακοή.
Αυτη την στιγμη τα τρεχω με εναν kenwood kr6600 2χ60 αν νθυμαμε καλα κ απο θεμα εντασεις ειμαι οκ απλα ειπα να το παμε κ λιγο πιο πανω σε θεμα ποιοτητας sound stage κ.τ.λ

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.057
Καλη χρονια. Το αμπαρθ υπαρχει ακομη? Βαλε καμια φωτο να γουσταρουμε. Φοκαλ με λαμπα δυσκολο. Θα πανε χαμενα τα φοκαλ, θα παει χαμενη και η λαμπα. Θα σου συνιστουσα να δοκιμασεις με Hegel. Focal - Hegel ειναι δοκιμασμενος - αγαπημενος συνδυασμος . Ο αντιπροσωπος νομιζω οτι εχει τα ηχεια σου στο καταστημα, οποτε μπορεις και να τα ακουσεις μαζι να παρεις μια πρωτη γευση.

Reaction score
70
Καλη χρονια. Το αμπαρθ υπαρχει ακομη? Βαλε καμια φωτο να γουσταρουμε. Φοκαλ με λαμπα δυσκολο. Θα πανε χαμενα τα φοκαλ, θα παει χαμενη και η λαμπα. Θα σου συνιστουσα να δοκιμασεις με Hegel. Focal - Hegel ειναι δοκιμασμενος - αγαπημενος συνδυασμος . Ο αντιπροσωπος νομιζω οτι εχει τα ηχεια σου στο καταστημα, οποτε μπορεις και να τα ακουσεις μαζι να παρεις μια πρωτη γευση.
Υπαρχει το abarth autobianchi ειναι. Αλλα εχει δρομο ακομα βρισκεται στο φανοποιο για μεσα εξω βαφη κ.τλ. ασε κ εχει παει πολυ μακρια η $$βαλιτσα κ δεν σταματει... Σε διαφορα σιτε εχω διαβασει οτι τα ματσαρουν με arcam k naim. Παντος σαν ασχετος απο μηχανηνατα κ απλα στο ψαξιμο που ειμαι κοιταω εννοειτε το vfm να το χαιρομαι κιολας που το εχω να λεω ω ρε ενισχυταρα μου σημερα θα σε λιωσω και να εχει μια εγγυηση π.χ αν παθει τπτ τι θα κανω μετα. Απο οτι γνωμες εχει δει εδω γενικα ο tsakiridis devices αναγραφει κ 5 χρονια εγγυηση οποτε πολυ ενθαρυντικο. Επισης παλι αλλο που με παραξενεψε ειναι οτι σε arcam δεν θυμαμε μοντελο αλλα καπου στα 1500 επαιζε ελεγε class G δεν παιζει καποιο ρολο ? Κ να κοστιζει τοσο τι να πω

A

amoustakas

Guest
Το μόνο μειονέκτημα ενός λαμπάτου ενισχυτή είναι η ανεπαρκής ικανότητα οδήγησης; Στη λαμπάτη προενίσχυση υπάρχουν θέματα; Στις ίδιες τις λυχνίες;

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.449

Reaction score
61
Αγαπητέ Abarth , μην ακούς τους γνωστούς γκουρού του forum , άκουσε στον χώρο σου λαμπάτο , solid ακόμα και class d και αποφάσισε εσύ τι σου αρέσει , άκου 200 watt...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.981
Σωστά.

Άκου κι έναν πάνω από 400 βατ.

Κι όποιος σου αρέσει.

Επί της ευκαιρίας, τι RT 60 έχεις εκεί στο λημέρι σου;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.981
Εγώ βρε τι να αρπάξω;:p

Αυτός θα αρπάξει κάνα έμφραγμα, άμα ακούσει καμία φορά πως παίζει το ηχείο με φουλ οδήγηση!:D

Νομίζει ότι το άκουσε πως παίζει..
Όπως τα παιδιά με τα κλιπς, που όταν βάλουν ένα Κράουν από πίσω, καταλαβαίνουν τι έχαναν τόσο καιρό!8-)

Reaction score
30.455
Τελικά αυτό ζητάμε από το φόρουμ...
Να ζητάει κάποιος βοήθεια και να παίρνει απαντήσεις του τύπου "άκου τα στο μαγαζί ή στο χώρο σου και πάρε όποιο σου αρέσει"
Λες και αυτός που ξεκινάει το θέμα είναι μ@λ@κ@ς και δεν την ξέρει αυτή την απάντηση....
Ωραία...…..

Reaction score
596
Εγώ βρε τι να αρπάξω;:p

Αυτός θα αρπάξει κάνα έμφραγμα, άμα ακούσει καμία φορά πως παίζει το ηχείο με φουλ οδήγηση!:D

Νομίζει ότι το άκουσε πως παίζει..
Όπως τα παιδιά με τα κλιπς, που όταν βάλουν ένα Κράουν από πίσω, καταλαβαίνουν τι έχαναν τόσο καιρό!8-)

Εγω βρε Κωστα που εχω ριξει πανω στα spicom Krell, 2 luxman, Acurus 250, αλλα τα 12 λαμπατα watt του Leben ηταν παντα καλυτερα? Μηπως τα παιδια με τα Κλιπς ακουνε με τιποτα μαπες και τους φαινεται τοση διαφορα με Κραουν?

Reaction score
165
Έχω ζήσει πολλά χρόνια με focal το 946 electra signature (άλλο βέβαια θηριο). Και πρέπει να ομολογήσω ότι ήταν από τα ελάχιστα focal που γούσταρα τρελά. Τα οδηγούσα με 100 watt λάμπα αλλά είχαν περάσει και πολύ μικρότερης ισχύος ενισχυτικά από φίλους στο παλιό μου σπίτι. Έπαιζαν και με τον πρώτο tripath που ήρθε στην Αθήνα.
Δεν ματσάρουν τα focal πολύ με ενισχυτές class d.
Αν μάλιστα είναι και κακά υλοποιημένοι μπορεί να μην εμφανιστεί ποτέ ξανά ζωύφιο σε κοντινή απόσταση.
Οι προτάσεις για λαμπάτα των φίλων είναι εξαιρετικές. Με έναν μτχ cary sli 80 θα είσαι jet.
Πάρε λάμπα, το ηχείο είναι "φωτεινό" λόγω tweeter.
Πολύ καλή ιδέα ,σου έδωσε και ο retro soulman. Έτσι παίζω τώρα (λάμπα προ, 260 watt τρανζίστορ τελικό). Πάνω κάτω στα λεφτά που θέλεις να δώσεις.

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
83.309
Φίλε Abarth
έχοντας αφετηρία αυτή σου την δήλωση
Παντος σαν ασχετος απο μηχανηνατα κ απλα στο ψαξιμο που ειμαι κλπ κλπ κλπ
ερωτώ;
προς τι η αναζήτηση λάμπας?
τι νομίζεις ότι θα σου προσφέρει?
έως τώρα τι μηχανήματα έχεις αποκτήσει-ακούσει?
για να καταλάβουμε λίγο και τα ακούσματα σου....πες μας 2 λόγια + με τι πηγή θα τα συνδυάσεις?

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• loggeo
    Projectors
  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.879
Members