Focal 816 θα προτεινατε λαμπατο ενισχυτη για ματσαρισμα?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.960
Εγω βρε Κωστα που εχω ριξει πανω στα spicom Krell, 2 luxman, Acurus 250, αλλα τα 12 λαμπατα watt του Leben ηταν παντα καλυτερα? Μηπως τα παιδια με τα Κλιπς ακουνε με τιποτα μαπες και τους φαινεται τοση διαφορα με Κραουν?
Α, τώρα είναι σα να σε ρωτήσω αν είναι μάπες τα
Krell, luxman και Acurus που έριξες πάνω στο δικό σου! :p

Πάντως από την περιγραφή, ο ενισχυτής που έχει τώρα, μάλλον μάπα είναι! :D

Τες πα, πέραν του χαβαλέ, προσωπικά δεν ασχολούμαι με καλά ή κακά βατ, μόνο τα σπεκς κοιτάζω, να τηρούνται. Ελάχιστα με απασχολεί η τάξη λειτουργίας των ενισχυτικών ή αν έχει λάμπες πυράκτωσης ή φωτοδίοδου. Σπεκς. Είμαι απλός άνθρωπος, βλέπω βυζγιά, πατάω λάικ! :lol:
[DOUBLEPOST=1546464625][/DOUBLEPOST]
Δεν ματσάρουν τα focal πολύ με ενισχυτές class d.
Δεν υφίσταται τέτοιο πράγμα.
Υφίσταται ισοσταθμιση.
Ντιρακ λέμε στο λαό.:sneaky:

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
83.309
Δεν ματσάρουν τα focal πολύ με ενισχυτές class d.
σε αυτό έχεις δίκιο
πολλοί την έχουν πατήσει με D..

μόνο με G και AB ματσάρουν
[DOUBLEPOST=1546464826][/DOUBLEPOST]
Α, τώρα είναι σα να σε ρωτήσω αν είναι μάπες τα
Krell, luxman και Acurus που έριξες πάνω στο δικό σου! :p

Πάντως από την περιγραφή, ο ενισχυτής που έχει τώρα, μάλλον μάπα είναι! :D

Τες πα, πέραν του χαβαλέ, προσωπικά δεν ασχολούμαι με καλά ή κακά βατ, μόνο τα σπεκς κοιτάζω, να τηρούνται. Ελάχιστα με απασχολεί η τάξη λειτουργίας των ενισχυτικών ή αν έχει λάμπες πυράκτωσης ή φωτοδίοδου. Σπεκς. Είμαι απλός άνθρωπος, βλέπω βυζγιά, πατάω λάικ! :lol:
[DOUBLEPOST=1546464625][/DOUBLEPOST]
Δεν υφίσταται τέτοιο πράγμα.
Υφίσταται ισοσταθμιση.
Ντιρακ λέμε στο λαό.:sneaky:
σου δίνω μία ακόμα ευκαιρία
την επόμενη φορά που θα πεταχτείς...θα σου κάνω αναφορά...

Reaction score
165
Κώστα, θα μπλέξει ο άνθρωπος. Μου είχαν φέρει κάποια μονομπλόκ ice power τα murano μου φαίνεται πριν από άπειρα χρόνια και χωρίς ίχνος πλάκας ,όποτε τα έβαζα σε ψηλές στάθμες ούρλιαζε ένας σκύλος απέναντι. Σε garage punk ,το καλοκαίρι δεν έμπαινε κουνούπι στο σαλόνι.
Δεν...trust me.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.960
Κώστα, θα μπλέξει ο άνθρωπος. Μου είχαν φέρει κάποια μονομπλόκ ice power τα murano μου φαίνεται πριν από άπειρα χρόνια και χωρίς ίχνος πλάκας ,όποτε τα έβαζα σε ψηλές στάθμες ούρλιαζε ένας σκύλος απέναντι. Σε garage punk ,το καλοκαίρι δεν έμπαινε κουνούπι στο σαλόνι.
Δεν...trust me.
Βρε αϊ τραστ γιορ άκουσμα, αλλά από την άλλη, ο Χατζησταμος (που ομολογουμένως κάτι ξέρει κι αυτός να ακούει) με ενκορ τα παίζει και κελαηδούν!
;)

Όλα σχετικά είναι στα "προσωπικά γούστα" και στις "εμπειρίες", χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι κουφός οποιοσδήποτε, ίσα ίσα, όλοι ακούν.

Επειδή όμως προσωπικά αυτό δε με βοήθησε να βγάλω άκρη, το απέρριψα και πάω με τα σπεκς, που με βοήθησαν και συνεχίζουν να με βοηθούν να βγάζω άκρη, χωρίς εξαιρέσεις. ;)

Reaction score
165
Ok σεβαστό εννοείται . Και καλά κάνεις.
Αλλά φέτος στην έκθεση ένας από τους καλύτερους ήχους ήταν τα focal με τον jadis (επειδή ανέφερες τον Χατζηστάμου). Η διαφορά με τα άλλα set up του ήταν μεγάλη.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.003
Τα ηχεία σου είναι αρκετά ευαίσθητα και πιστεύω πως δεν θα έχεις πρόβλημα με ενισχυτικά λυχνίας.
Εξαρτάται βέβαια και από τις εντάσεις που θέλεις να ακούς.

Για παράδειγμα ακόμα και με 30 watt ενισχυτή και θέση ακρόασης στα 3μ, θα έχεις 99 db στάθμες, τα οποία είναι αρκετά για τον περισσότερο κόσμο.

View attachment 114421

http://myhometheater.homestead.com/splcalculator.html

Από εταιρείες θα σου πρότεινα να δεις Tsakiridis, Lab12 & Cayin.
Μια ένσταση...Έστω και αν ο διαδικτυακός υπολογιστής δίνει ως αποτέλεσμα 100 περίπου dB στη θέση ακρόασης,αυτή η τιμή ανταποκρίνεται σε απόλυτη στάθμη κορυφής και όχι συνεχή μέση στάθμη ακρόασης.Με πρόγραμμα διακρινόμενο από αξιοπρεπές δυναμικό εύρος,η ανωτέρω τιμή θα αντιστοιχούσε σε μέση συνεχή στάθμη ακρόασης που δεν θα έπρεπε να υπερβαίνει τα 80-85 dB.

Και σα να μην έφτανε αυτό,σε όσα προγράμματα θα είχαν απαιτητικό ενεργειακό περιεχόμενο στις πρώτες οκτάβες η οδήγηση δεν θα επαρκούσε και η στάθμη θα όφειλε να χαμηλώσει και άλλο για να προκύπτει γραμμική απόδοση του σήματος.

Σημειωτέον ότι απαιτητικό ενεργειακό περιεχόμενο δεν έχουν μονάχα οι κλασσικές ορχήστρες ή rythm sections από σύγχρονα ιδιώματα που θα βρίσκονταν στο προσκήνιο,αλλά και όσα master - δηλαδή η πλειοψηφία των σύγχρονων παραγωγών με ευρεία κυκλοφορία - θα διακρίνονταν από στενό δυναμικό εύρος,κάτι που θα συνεπαγόταν ενεργειακό πουσάρισμα ακόμα και σε τμήματα του περιεχομένου που θα παρουσιάζονταν κανονικά λιγότερο ζωηρά...

Για να μην μπερδεύεται ο άμεσα ενδιαφερόμενος,δεν περνάμε καν σε πιθανές αλληλεπιδράσεις ανάλογα με τη χωροταξία και την Ακουστική φροντίδα,στα οποία ούτως ή άλλως είσαι ο ίδιος ειδήμων.

Και μια τέτοια συνθήκη επιδίωκε να υπενθυμίζει η γνωστή πλέον σε όλους...Λόλα.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.003
Και μια δική μου πρόταση για τελικό λαμπάτο ενισχυτή:
http://www.ramlabs-musicreference.com/music_reference_rm-200_hybrid_power_tube_amplifer.html
Είμαι βέβαιος ότι ανιχνεύεται σε εγχώριο κατάστημα.Μοναδικός Συμβιβασμός τα 100 Watt στην ισχύ κορυφής.

Και για να μην πικραθεί η Λόλα...
Διακύμανση THD+Θόρυβος από την τάπα των 8Ωμ συνδεδεμένη διαδοχικώς με φορτία 16(πράσινη καμπύλη)- 8(μπλε) -4(φούξια) - 2 Ωμ (κόκκινη).

Κι εδώ από την τάπα του...1 Ωμ ως προς τα αυτά συνδεδεμένα φορτία:

Διακύμανση απόκρισης σε σύνθετο φορτίο από τη μαύρη καμπύλη:

Beg,borrow or...steal.
Γνωρίσαμε κι ΄΄ευτυχισμένες΄΄...λάμπες και τις θέλουμε.:D

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.003
Ολική Αρμονική Παραμόρφωση+Θόρυβος κατά την εφαρμογή ισχύος με σήμα συνεχή τόνο 1KHz σε φορτία 16-8-4-2 Ωμ (σειρά καμπυλών από κάτω προς τα πάνω αντίστοιχα)

Χρυσή τομή ως προς τη μέγιστη ισχύ οι καμπύλες των 8 & 4 Ωμ.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.003
Γιατί δεν τα πάω καλά με τα διαγράμματα δεν μπορώ να το καταλάβω.:drinks:
Όλα τα παραπάνω μου φαίνονται κινέζικα.
Συνοπτικά:
Περιορισμένη διακύμανση απόκρισης σε σύνθετο φορτίο,τήρηση αποδεκτών ορίων παραμόρφωσης στο ακουστό φάσμα,ξεπέρασμα ψυχολογικού ορίου του 1% στην αρμονική παραμόρφωση κοντά στη μέγιστη προδιαγεγραμμένη ισχύ πάνω σε συνήθη φορτία.

Επίσης,ικανοποιητική κατανομή ενέργειας στις αρμονικές τάξεις παραμόρφωσης χωρίς υψηλή ευφωνικότητα

Και οι συνιστώσες από ενδοδιαμόρφωση στην τάπα των 8 Ωμ:

Last edited:

Reaction score
1.369
Τα focal δεν είναι καθόλου φωτεινά πλέον. Κάποτε ήταν. Το αντιθετο μάλιστα. Το τουιτερ τους παρουσιάζει εξαιρετική προσαρμόγη ακόμα και σε δύσκολους(αφρόντιστους χώρους). Τώρα σχετικά με την ενίσχυση ματσάρουν με τα πάντα. Με λάμπα το αποτέλεσμα είναι γλυκό και εύηχο στα αυτιά μας. Αλλα αν τα ακούσεις με τρανζιστορ ή ψηφιακό με πολλά watt, θα καταλάβεις οτι με τη λάμπα σου έλειπαν πολλά. Και χαμηλά αλλά και ψηλά στο φάσμα. Για μενα όχι κάτω απο 2Χ150 watt.

Reaction score
165
Νίκο, το αντίθετο συνέβαινε από αυτό που έχεις γράψει για τα focal. Το tweeter του 946 πάντως ήταν κορυφαίο. Πολύς κόσμος τότε είχε θέμα με αυτό ακριβώς που λέω και ψάχνονταν για ασήμια στα καλώδια ηχείων.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν ταιριάζουν με τα πάντα.

Reaction score
1.369
Jimman φίλε μου, όταν έγραψες οτι είναι φωτεινό, εγώ το εξέλαβα οτι ήταν παραπάνω του φυσιολογικού και άρα ενοχλητικό. Κατάλαβα λάθος?

Reaction score
165
Όχι καθόλου ενοχλητικό είναι αυτό που λέμε bright. Σόρρυ για το Αγγλικό. Τείνει να ενοχλήσει αν το ματσάρισμα είναι κακό. Κάποιοι προτιμούν τα τσιμπημένα πρίμα με μεταλλική υπογραφή.
Κολοκυθόπιτα κανονικά.
Πάντως είχα χρόνια να ακούσω focal που να μου αρέσει. Φέτος στην έκθεση στο χώρο της Athens pro, μου άρεσαν πολύ.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.003
Μια πολυ καλη επιλογη
Αξιόλογη συσκευή.Προς αποφυγήν παρανοήσεων και μόνο,πρόκειται περί υβριδικού ενισχυτή (λυχνιακό προενισχυτικό στάδιο και τελικό στερεάς κατάστασης πολωμένο ώστε να αποδίδει γύρω στα 10 Watt σε αμιγή τάξη Α - σε ποιο φορτίο άραγε),ενώ το ενσωματωμένο του DAC συγκεκριμένα,κρίνεται μάλλον ως πρόσθετο ευκολίας.
Κανονικα η συζητηση σταματαει στο τριτο ποστ.Κραουν και ξερο ψωμι.Αφου τον παιρνουν αυτοι με κλιψ και τρελλαινονται τοσο πολυ που μετα βαζουν αγγελια και τον κραουν και τα κλιψ.Τελος.
Θεωρώ πως είναι ο συνειρμός σαφής : Μετά από έναν τέτοιο συνδυασμό,θα έχουν...κλείσει ως ακροαματικόφιλοι.:p
(Έχε υπόψιν όμως ότι το εμπλεκόμενο μέλος στην κατάσταση που περιγράφεις θέλει ν'αλλάξει εντελώς...γήπεδο και όχι απλώς την ομάδα).

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.876
Members
38.511
Νεότερο μέλος
ztv