melina
Cargo 200
- Reaction score
- 42.920
Η ανοχή (σε τέτοιο μέγεθος) δείχνει ότι δεν μπορεί να υπάρχει ίδια χωρική τοποθέτηση των objects. Αλλος τα ακούει πιο πέρα και άλλος παρακείθε. Δεν είναι τυχαίο ότι και η dolby μιλάει για immersiveness και προτείνει σε χαμηλοτάβανους χώρους dolby enabled ηχεία για να δημιουργείται τρισδιάστατο ηχητικό πεδίο και, το κυριότερο, να μην γίνεται ο ήχος έντονα αντιληπτός ότι προέρχεται από ένα συγκεκριμένο ηχείο (distracting). Εκτός και αν μπερδεύουμε την εστίαση με "το τράβηγμα της προσοχής" από το ηχείο που είναι (απαράδεκτα) κοντά στο αυτί μας.
Κάπου άλλου είχες γράψει ότι δεν άκουγες από πάνω τους ήχους αλλά από μπροστά και πίσω ψηλά.
Εγώ αυτό το effect δεν το έχω στο δικό μου στήσιμο, είτε ακούω atmos είτε σε auromatic οι ήχοι έρχονται από πάνω.
Για αυτό λέω ότι ίσως κάτι δεν έχει πάει καλά στην τοποθέτηση.
Για παράδειγμα οι άξονες των ηχείων συναντιούνται πάνω από τη θέση ακρόασης σε ένα ύψος περίπου στο 1,80μ.
Το άλλο που λες για τα ηχεία, τα μέτρησες μετά την ισοστάθμιση; έδιναν όσο έπρεπε να δώσουν;
Κάπου άλλου είχες γράψει ότι δεν άκουγες από πάνω τους ήχους αλλά από μπροστά και πίσω ψηλά.
Εγώ αυτό το effect δεν το έχω στο δικό μου στήσιμο, είτε ακούω atmos είτε σε auromatic οι ήχοι έρχονται από πάνω.
Για αυτό λέω ότι ίσως κάτι δεν έχει πάει καλά στην τοποθέτηση.
Για παράδειγμα οι άξονες των ηχείων συναντιούνται πάνω από τη θέση ακρόασης σε ένα ύψος περίπου στο 1,80μ.
Το άλλο που λες για τα ηχεία, τα μέτρησες μετά την ισοστάθμιση; έδιναν όσο έπρεπε να δώσουν;