Home cinema η εξέλιξη

Reaction score
15.543
Τα βάζεις οπως θέλεις, το θέμα είναι ότι έχεις λάθος αίσθηση σε όλα τα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω σου

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.167
Τα βάζεις οπως θέλεις, το θέμα είναι ότι έχεις λάθος αίσθηση σε όλα τα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω σου
Τίποτα δεν συμβαίνει ''γύρω σου'', όλα συμβαίνουν μέσα στην οθόνη, με την χαμηλή τοποθέτηση, θα πρέπει να αναθεωρήσουμε τον κινηματογράφο, που βλέπαμε και βλέπουμε ακόμα, όλη μας την ζωή! Δεν λέω να στραβώνει ο λαιμός μας, αλλά τα 30 και 50cm είναι αυτό που θέλουν ορισμένοι να βλέπουν (και καλά κάνουν), άσε που σε δεύτερο χρόνο (που λέει ένας φίλος), μιλάμε για ''home cinema'', και αυτό περιλαμβάνει και πχ. τραπεζαρίες κτλ! Αμάν βρε Κώστα, και να πω ότι δεν ξέρεις τους σπιτικούς περιορισμούς?
Τούτων λεχθέντων, οι 80 πόντοι είναι ένα καλό μέγεθος, ΙΜΙΟ πάντα! :laugh:

Diylover

Φτιάχτε ενεργά!!!
Reaction score
1.991
Ναι. θα θιχτει ο δεινοσαυρος αν ειναι 30 ποντους ποιο πανω.. Απολυτος φυσικο.. Μου συμβαινει στο δρομο προς τη δουλεια καθε ημερα ενα πραγμα.. :p

Reaction score
7.845
Ναι. θα θιχτει ο δεινοσαυρος αν ειναι 30 ποντους ποιο πανω.. Απολυτος φυσικο.. Μου συμβαινει στο δρομο προς τη δουλεια καθε ημερα ενα πραγμα.. :p
Θα φένεται κοντός :roflmao:
[DOUBLEPOST=1550730981][/DOUBLEPOST]Νομίζω έχουμε αφήσει έξω έναν παράγοντα, εκτός και αν δε παίζει ρόλο.

Το ύψος του καναπέ - πολυθρονας

Τα αυτιά μου είναι στο 110 από το πάτωμα όταν αράζω.

Diylover

Φτιάχτε ενεργά!!!
Reaction score
1.991
Επίσης θυμήθηκα κάποιες φωτογραφίες που είχατε βάλει με στούντιο mastering Dolby atmos σε αλλά θέματα, και μου ήλθε στη κούτρα :taunt: , ότι ούτε εκεί είχα δει την οθόνη χαμηλά.

Π.χ. Warner Bros Dolby atmos mixing room
BFF1600A-4DCD-4947-8F39-1B354933138A.jpeg

Ή private χώροι Dolby atmos mixing studios

D425F74D-1954-4BC5-8A58-6B9754CF38D0.jpeg

Ε, σε βάζει σε σκέψεις, δεν σε βάζει? Μια χαρά είμαι είμαι λοιπόν, ο δεινόσαυρούλης δεν θα έχει κανένα παράπονο :lolsign:

vasilisnt

Golden Boy!
Reaction score
2.750
Υπάρχει αξιοπρεπής Epson με 1000€. ;)
ποιος?

σκεφτομαι και εγω ενα short throw γιατι 3 χρονια τωρα δεν θελω να τον ταβανιασω και μου χαλασει το image του σαλονιου

stampol

Οι θυσίες...
Reaction score
5.371
Aν εχεις οθονη 16:9 θελει χαμηλα,40-50 ποντους.

Αν εχεις οθονη 2.39 κτλπ μπορεις να πας εως τους 70 ποντους μαξ.ιδανικο θα ηταν 50-60. Παιζει ρολο και ο καναπες φυσικα.

Τα παραπανω αφορουν προσωπικη αποψη υστερα απο αλλαγη 5 οθονων κ πολλων δοκιμων.

Για οσους τη θελουν να ξεκινα ψηλα κ να φτανει μεχρι ταβανι..περαστικα! Ειμαστε μεσα στη σκηνη της ταινιας οχι απ εξω. Θα πρεπει η εικονα να δενει με τον ηχο. Κατα τ'αλλα περι ορεξεως.;)

vasilisnt

Golden Boy!
Reaction score
2.750
να πω και εγω το μακρυ μου (οχι κοντο :D) μηπως εχει να κανει και με τη κλιση της καρεκλας η καναπε;

αν εισαι λιωμενος και η πλατη ειναι υπο γωνια ισως ειναι καλυτερα να ειναι σχετικα πιο ψηλα η οθονη

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.331
ποιος?
https://www.skroutz.gr/s/12906364/Epson-EH-TW5650.html

αν εισαι λιωμενος και η πλατη ειναι υπο γωνια ισως ειναι καλυτερα να ειναι σχετικα πιο ψηλα η οθονη
Είναι καλύτερα. Μόνο χυμένος βλέπω ταινίες και σειρές (τηλεόραση δεν βλέπουμε ποτέ).
Η οθόνη ξεκινάει απο τα 75cm.

Reaction score
7.845
Aν εχεις οθονη 16:9 θελει χαμηλα,40-50 ποντους.

Αν εχεις οθονη 2.39 κτλπ μπορεις να πας εως τους 70 ποντους μαξ.ιδανικο θα ηταν 50-60. Παιζει ρολο και ο καναπες φυσικα.

Τα παραπανω αφορουν προσωπικη αποψη υστερα απο αλλαγη 5 οθονων κ πολλων δοκιμων.

Για οσους τη θελουν να ξεκινα ψηλα κ να φτανει μεχρι ταβανι..περαστικα! Ειμαστε μεσα στη σκηνη της ταινιας οχι απ εξω. Θα πρεπει η εικονα να δενει με τον ηχο. Κατα τ'αλλα περι ορεξεως.;)
Δεν νομίζω οι 80-90 να είναι ταβάνι. Από την άλλη λές να δένει ο ήχος με την οθόνη. Για να βάλουμε στους 50 την οθόνη το κεντρικό θα πρέπει να είναι πάτωμα. Δεν μιλάμε για δωμάτιο με ηχοπερατό πανί.
Και είναι καλύτερο αυτό?

Reaction score
4.774
Δεν νομίζω οι 80-90 να είναι ταβάνι. Από την άλλη λές να δένει ο ήχος με την οθόνη. Για να βάλουμε στους 50 την οθόνη το κεντρικό θα πρέπει να είναι πάτωμα. Δεν μιλάμε για δωμάτιο με ηχοπερατό πανί.
Και είναι καλύτερο αυτό?
Γιατί τι ύψος έχει ακριβώς το κεντρικό σου ;;
Ακριβώς από κάτω
Τόσο απλά ..

Reaction score
3.237
Επίσης θυμήθηκα κάποιες φωτογραφίες που είχατε βάλει με στούντιο mastering Dolby atmos σε αλλά θέματα, και μου ήλθε στη κούτρα :taunt: , ότι ούτε εκεί είχα δει την οθόνη χαμηλά.

Π.χ. Warner Bros Dolby atmos mixing room
View attachment 118735

Ή private χώροι Dolby atmos mixing studios

View attachment 118734

Ε, σε βάζει σε σκέψεις, δεν σε βάζει? Μια χαρά είμαι είμαι λοιπόν, ο δεινόσαυρούλης δεν θα έχει κανένα παράπονο :lolsign:
Αυτοί είναι χώροι εργασίας όχι αίθουσες προβολής.
Όλα τα τα σύγχρονα και σωστά στημένα cinema έχουν την οθόνη πολύ χαμηλά.
Ειδικά στις imax αρχίζει η οθόνη κάτω από το επίπεδο τον πρώτων θέσεων και η γωνία των καθισμάτων είναι μεγαλύτερη για να είναι όσο πιο κοντά οι θεατές γινεται στο κέντρο της οθόνης.
Αίθουσες που έχουν την οθόνη ψηλά συνήθως εξυπηρετούν και άλλους σκοπούς, πχ θεατρικές παραστάσεις.
Το σωστό είναι όσο ποιο χαμηλά μπορούμε. :)

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.331
Την έχουν χαμηλά για τις πίσω θέσεις, όχι για όλες. ;)

Ειδικά στις imax αρχίζει η οθόνη κάτω από το επίπεδο τον πρώτων θέσεων και η γωνία των καθισμάτων είναι μεγαλύτερη για να είναι όσο πιο κοντά οι θεατές γινεται στο κέντρο της οθόνης.
Για πρακτικό λόγο, του ύψους της αίθουσας και τη θέαση απο όλους.

Οι περιορισμοί των πολλών σειρών θέασης των κινηματογράφων δεν υπάρχουν στα σπίτια.

Μην ξεχνάμε οτι άλλοι προτιμούν τις πίσω και άλλοι τις μπροστινές θέσεις και αντίστοιχα μπορεί να θέλουν ψείρα οθόνη ή χορταστική.

Reaction score
3.237
Την έχουν χαμηλά για τις πίσω θέσεις, όχι για όλες. ;)
Δεν το έπιασα πως το εννοείς αυτό.
Το πρόβλημα αν είναι ψηλά η οθόνη το έχουν οι μπροστά όχι η πίσω.

Για πρακτικό λόγο, του ύψους της αίθουσας και τη θέαση απο όλους.
Για θέαση από όλους σε όσο γινεται μικρότερη γωνία.

Reaction score
6.483
Στα 50 θα παίζει ωραία ως θέαση, θα χάνει ως κεντρικό μιας και θα έχει υψομετρικες αποκλίσεις από τα l.,r. Οπότε και ασυνέχεια αντιληπτή κυρίως από συνεχόμενο ηχητικό εφέ σε όλο τον οριζόντιο άξονα.
Σε κάποιες σκηνές θα είσαι μέσα σε κάποιες θα φαίνεται π. χ. ο πάγκος του μπαρ σκαμνακι... :D ενώ σε άλλες θα είσαι πραγματικά μέσα, π. χ. κυνηγητό σε δρόμους!
Νομίζω ότι οι 70,ειναι καλός συμβιβασμός και οι υπότιτλοι σε καλό ύψος...

Reaction score
1.213
Για αυτο το επιθυμητο ειναι η οθονη να τοποθετειται σε μηχανισμο ωστε να ανεβοκατεβαινει ολη ,ως εχει , αναλογα το υψος του θεατη , αν εχει αυχενικο συνδρομο, αν τρωει πιτσα , αν καθεται αραχτος εχοντας τα ποδια σε υποποδιο η αν εχει καναπε κρεββατι και την εχει πεσει ξαπλα με κουβερτουλα,Δυσκολα πραγματα αυτα σε σαλονι :D

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.424
Στα 50 θα παίζει ωραία ως θέαση, θα χάνει ως κεντρικό μιας και θα έχει υψομετρικες αποκλίσεις από τα l.,r. Οπότε και ασυνέχεια αντιληπτή κυρίως από συνεχόμενο ηχητικό εφέ σε όλο τον οριζόντιο άξονα.
Σε κάποιες σκηνές θα είσαι μέσα σε κάποιες θα φαίνεται π. χ. ο πάγκος του μπαρ σκαμνακι... :D ενώ σε άλλες θα είσαι πραγματικά μέσα, π. χ. κυνηγητό σε δρόμους!
Νομίζω ότι οι 70,ειναι καλός συμβιβασμός και οι υπότιτλοι σε καλό ύψος...
Γι'αυτό το μέλος τα έχει λύσει τα παραπάνω με την μέθοδο ''by the book kefalas''
ηχοπερατή στο σημείο του κεντρικού μόνο ''τρύπα με καρφίτσα'':p

Reaction score
1.213
Αυτοί είναι χώροι εργασίας όχι αίθουσες προβολής.
Αίθουσες που έχουν την οθόνη ψηλά συνήθως εξυπηρετούν και άλλους σκοπούς, πχ θεατρικές παραστάσεις.
Το σωστό είναι όσο ποιο χαμηλά μπορούμε. :)
Δεν ειναι μονο αυτοι που εκτος των αλλων το προιον τους ειναι πρωτιστως οι ταινιες δρασης .

Ειναι και τα χαμηλα πλεον τραπεζακια τηλεορασης.Ε προφανως , η εξελιξη θελει να...κοιταμε ακριβως στο μεσο και προς τα κατου , αφηνοντας το μεγαλο υψος στο παρελθον, τοτε που ο κινηματογραφου δεν ειχε καν κλιση και υιοθετωντας επιδαυρειο μοντελο (πιθανοτατα να εχει σχεση και με την ακουστικη του χωρου ):D

Last edited:

Reaction score
6.483
Πέρα από την πλάκα, η τοποθέτηση μόνο κεντρικού πίσω από ηχοπερατη οθόνη αλλοιώνει τον χαρακτήρα του κεντρικού από τα l, r. τόσο όσο η πλέξη της και όσο η παραξενιά μας δεν μπορει να ισοστάθμιστει επαρκώς.... :)

Τελευταια Μηνυματα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.605
Members
38.207
Νεότερο μέλος
Babis Ef