Home cinema η εξέλιξη

Reaction score
6.483
Εάν έχεις μυωπία βοηθά ή είναι κοντράστατο μόνο το θέμα;
Παιχνιδιαρικη εκμαιευτικη οδό διάλεξα; :D

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881
εγω παντως δεν ξαναγυριζω σε μη ηχοπερατη.
οπωσδηποτε woven για αποστασεις μικροτερες των 5-6 μετρων.
σιγουρα στην εικονα ειναι χειροτερες αλλα οι απολαβες στον ηχο ειναι πολυ μεγαλυτερες.
οσον αφορα το roll off στα υψηλα πιο πολυ βοηθαει παρα χαλαει τον ηχο.
η αισθηση οτι ολα σου ερχονται απο εκει που πρεπει ειναι κατι που δεν το αλλαζω.

Reaction score
6.483
Το ρολ οφ παραξεκιναει χαμηλά....αναλογως μπορεί και όλο την απόκριση των τουίτερς...
Αλλά αυτό μπορεί να διορθωθεί τοσο σε passive όσο και σε active speakers, αναλόγως σχεδιασης που συνήθως...αλλα τσιμπημένα, λίγο, πολύ, καθόλου... Στα παθητικα όλες έχουν αντίσταση οπότε έχεις περιθώρια για μειώσεις, ενώ στα ενεργά ρύθμιση από το ποτενσιομετρο. Αυτός είναι ο σωστότερο τρόπος, δεν είναι θέμα πάντως η εικόνα στα 3-5μετρα Μαξ μας ενδιαφέρει...
Όσο αναφορά τα μέτρα, γιατί βλέπει κανείς πάνω από τα 5 μέτρα για άλλον τύπο υφάσματος;
Και εάν ναι, με τι οθόνη και ποιον προβολέα και τι υλικό; πολύ φοβάμαι ότι για τις νέες απαιτήσεις της 4κ προβολής αυτές οι αποστάσεις είναι απαγορευτικες....

susano lx90

Professional Home Cinema
Reaction score
5.122
Η τοποθέτηση Της οθόνης Στους 40-60 πόντους το πολύ είναι Και το αναφοράς, τώρα αν κάποιος την βάλει και Πιο ψηλά γιατί έτσι τού αρέσει η για Τον άλφα η βήτα λόγο δεν χάθηκε κ ο κόσμος, αλλά όχι ότι θα είναι και πιο σωστά. Τώρα σίγουρα αν Μπέι η ο οθόνη στους 50 πάει πολύ χαμηλά το κεντρικό αν Μπέι ψηλά η οθόνη είναι Πιο σωστό το κεντρικό αλλά φεύγει ψιλά η οθόνη και συν οτι το κεντρικό πάλι είναι εκτός, γιατί αλλού ακούγονται η διαλογή Και αλλού είναι το στόμα τού ηθοποιού , αλλά σίγουρα υπάρχουν και συμβιβασμοί, γιατί πάνω από όλα είναι σαλόνι κ μετά χομ σινεμα.
Λόγο συμβιβασμού και εγώ είχα την οθόνη στους 80 πόντους αλλά τώρα που είναι στους 47 σε 235:1 είναι μακράν καλύτερο, η κόρνα Τον 3678 είναι ακριβώς Στα 2/3 τού ύψους Της οθόνης βάση προδιαγραφών της jbl, η αίσθηση είναι "εξωπραγματική" πολύ αληθοφάνεια, ακούς διαλόγους, πυροβολισμό, έλικες, περάσματα από εκεί ακριβώς πού τα βλέπεις, ούτε Πιο κάτω Ούτε Πιο δεξιά και αριστερά. Τώρα για τού εμπορίου της ηχοπερατες δεν ξέρω πόσο θέλει να είσαι μακρυά για να μην σε ενοχλεί κάτι αλλά στη δικιά μου diy οθόνη δεν βλέπεις τίποτα και στο μισό μέτρο να κάτσεις δεν σε εννοχλει τίποτα, σίγουρα θα χάνει σε κοντράστ σε σχέση με μη ηχοπερατη οθόνη αλλά το οφέλη είναι τόσο πολλά πού είναι αδιάφορο, εξάλλου συμβιβαζόμαστε στο σαλόνι πού δεν έχουμε απόλυτη συσκότιση, λευκούς τοίχους η ηλεκτρικές οθόνες πού δεν έχεις το απόλυτο τεντομα του πανιου η του μαύρου βελουδου γύρο γύρο τής οθονης για καλύτερη αντίθεση σε σχέση με μία σταθερή.

Reaction score
6.483
Για τα 2,3,db συζητάμε....όχι για παραπάνω.. δεν είναι θέμα για τον ήχο ρυθμίζονται...στα 4k ίσως έχουν μεγαλύτερο θέμα που οι απαιτήσεις σε φως, ευκρίνειας, κοντράστ είναι μεγαλύτερες.
[DOUBLEPOST=1550832339][/DOUBLEPOST]Και φυσικά παίζει και το διπλό κεντρικό που δεν έχει δοκιμάσει κανείς.... :whistling:

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
8.863
Η δικιά μου ξεκινά από τους 80. Όμως λόγω του ότι τα ηχεία μου έχουν την κόρνα στους 90 περίπου πόντους, έψαξα ψιλό καναπέ. Είναι μία λύση και αυτή.

Reaction score
1.213
Ελπιζω να μην ειναι καταχρηση του θεματος , αλλα αφου μιλαμε για υψη και καναπεδες..

Αν καποιος θελει να βλεπει με παρεα , 4 ατομα πχ , δυο ζευγαρια ξερω γω, αλλα δεν θελει οι δυο να βλεπουν κεντρο και οι αλλοι να ψιλοζοριζονται , η μονη λυση ειναι δυο τρεις θεσεις μπροστα , δυο πισω.Λογικο μεχρι εδω.
Το εχει κανει κανεις σπιτι του ? Εχει παρει καρεκλες με αυξομειωμενο υψος ? Εχει παρει ψηλες καρεκλες-κοντες πολυθρονες ? Εχει ψηλο καναπε και προσθεσε και δυο καρεκλες ? Το σκεφτηκε αλλα μετα σκεφτηκε την συζυγο, το τραπεζι του σαλονιου και τον ελουσε κρυος ιδρωτας ? :D
Και σε dedicated χωρο ειναι θεμα, εκτος αν ξαναπαμε πισω στο παρελθον με την οθονη στο..1.5 μετρο υψος :D

susano lx90

Professional Home Cinema
Reaction score
5.122
Ναι θυμάμαι ότι η προηγούμενη έκοβε ομως... Η ιδέα της ηχοπερατη όλο με βρίσκει ποιο ζεστό πάντως..
Καλά ναι η προηγούμενη λες και ηταν κανονική οθόνη:D τα φοβόμουνα τα πολύ διάφανα ύφασμα μην δεν έχουν παντσ - συμπαγή εικόνα, αλλά με την κατάλληλη περιποίηση από πίσω δεν έχει καθόλου θέμα, είναι τούμπανο!
Μην το σκέφτεσαι καθόλου, όλα συν!Καλύτερα μαύρα, κρυμμένα ολα απο πίσω, την βάζει σε όποιο θες ύψος και το ηχητικό αποτέλεσμα πέραν προσδοκιών!
Τολμήσε το και ξεκινά τα πειράματα:drinks:

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.424
Ελπιζω να μην ειναι καταχρηση του θεματος , αλλα αφου μιλαμε για υψη και καναπεδες..

Αν καποιος θελει να βλεπει με παρεα , 4 ατομα πχ , δυο ζευγαρια ξερω γω, αλλα δεν θελει οι δυο να βλεπουν κεντρο και οι αλλοι να ψιλοζοριζονται , η μονη λυση ειναι δυο τρεις θεσεις μπροστα , δυο πισω.Λογικο μεχρι εδω.
Το εχει κανει κανεις σπιτι του ? Εχει παρει καρεκλες με αυξομειωμενο υψος ? Εχει παρει ψηλες καρεκλες-κοντες πολυθρονες ? Εχει ψηλο καναπε και προσθεσε και δυο καρεκλες ? Το σκεφτηκε αλλα μετα σκεφτηκε την συζυγο, το τραπεζι του σαλονιου και τον ελουσε κρυος ιδρωτας ? :D
Και σε dedicated χωρο ειναι θεμα, εκτος αν ξαναπαμε πισω στο παρελθον με την οθονη στο..1.5 μετρο υψος :D
https://www.avsite.gr/forum/threads/Πατέντες-και-πυρηνική-υδραυλική.109202/page-20#post-2399149

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.971
Ναι θυμάμαι ότι η προηγούμενη έκοβε ομως... Η ιδέα της ηχοπερατη όλο με βρίσκει ποιο ζεστό πάντως..
Το μόνο πρόβλημα της ηχοπερατής, είναι η απόσταση ακρόασης και οι διαστάσεις του δωματίου.

Για να βάλεις ηχείο πίσω από την οθόνη, και να θες 3μ (τυπικά) απόσταση θέασης, σημαίνει ότι θες 3μ και κάτι ψιλά απόσταση ακρόασης, άρα θες:

1) τουλάχιστον 10" στο δορυφόρο, ακόμα καλύτερα 2 x 9" ή ένα 12", που να βγάζει έκαστο στα 3-κάτι μέτρα 115 ντεσιμπέλ..

2) για να έχεις σωστό κύκλο ακρόασης, με ίσες αποστάσεις ακρόασης σε πλαϊνά ηχεία και πίσω ηχεία, θες χώρο διαστάσεων μίνιμουμ 7*7μ, 50τμ κατ'ελάχιστον.

3) για να γεμίσεις με μπάσο 50τμ σε στάθμες ικανές στην πρώτη οκτάβα, θες πολλά μεγάφωνα και πολλά βατ.

Αν έχεις το χώρο, με μια 11-άδα Adam S3H ξεκινάς και φτιάχνεις τ'όνειρο. ;)

susano lx90

Professional Home Cinema
Reaction score
5.122
Η δικιά μου ξεκινά από τους 80. Όμως λόγω του ότι τα ηχεία μου έχουν την κόρνα στους 90 περίπου πόντους, έψαξα ψιλό καναπέ. Είναι μία λύση και αυτή.
Ναι σίγουρα καλά έκανες, πάντα προσπαθούμε μειώσουμε τυχόν προβλήματα στο ελάχιστο:thumbsup:

Reaction score
1.213
:roflmao::roflmao:

Ευχαριστω για το λινκ.

Πλακα πλακα , οταν το βλεπεις δεν ειναι ασχημο.Αν εισαι σε σαλονι βαζεις ανασηκωμενο τον τριθεσιο πισω, τον διθεσιο μπροστα και το τραπεζακι παραδιπλα με 4 πουφ , χιπικο στυλ , αν καποιος επιμενει για...συζητηση και καφε :D

susano lx90

Professional Home Cinema
Reaction score
5.122
:roflmao::roflmao:

Ευχαριστω για το λινκ.

Πλακα πλακα , οταν το βλεπεις δεν ειναι ασχημο.Αν εισαι σε σαλονι βαζεις ανασηκωμενο τον τριθεσιο πισω, τον διθεσιο μπροστα και το τραπεζακι παραδιπλα με 4 πουφ , χιπικο στυλ , αν καποιος επιμενει για...συζητηση και καφε :D
Εγώ έχω dedicated και εχω δεύτερη σειρά, δεν είναι καθόλου πρόβλημα, και η θέαση στην πίσω σειρά σε καθηλώνει.... λες και είσαι σινεμά
IMG_20181111_200922.jpg

Τελευταια Μηνυματα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.611
Members
38.204
Νεότερο μέλος
john-john