- Reaction score
- 15.543
Τα βάζεις οπως θέλεις, το θέμα είναι ότι έχεις λάθος αίσθηση σε όλα τα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω σου
Τίποτα δεν συμβαίνει ''γύρω σου'', όλα συμβαίνουν μέσα στην οθόνη, με την χαμηλή τοποθέτηση, θα πρέπει να αναθεωρήσουμε τον κινηματογράφο, που βλέπαμε και βλέπουμε ακόμα, όλη μας την ζωή! Δεν λέω να στραβώνει ο λαιμός μας, αλλά τα 30 και 50cm είναι αυτό που θέλουν ορισμένοι να βλέπουν (και καλά κάνουν), άσε που σε δεύτερο χρόνο (που λέει ένας φίλος), μιλάμε για ''home cinema'', και αυτό περιλαμβάνει και πχ. τραπεζαρίες κτλ! Αμάν βρε Κώστα, και να πω ότι δεν ξέρεις τους σπιτικούς περιορισμούς?Τα βάζεις οπως θέλεις, το θέμα είναι ότι έχεις λάθος αίσθηση σε όλα τα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω σου
Ναι. θα θιχτει ο δεινοσαυρος αν ειναι 30 ποντους ποιο πανω.. Απολυτος φυσικο.. Μου συμβαινει στο δρομο προς τη δουλεια καθε ημερα ενα πραγμα..Τα βάζεις οπως θέλεις, το θέμα είναι ότι έχεις λάθος αίσθηση σε όλα τα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω σου
Θα φένεται κοντόςΝαι. θα θιχτει ο δεινοσαυρος αν ειναι 30 ποντους ποιο πανω.. Απολυτος φυσικο.. Μου συμβαινει στο δρομο προς τη δουλεια καθε ημερα ενα πραγμα..
ποιος?Υπάρχει αξιοπρεπής Epson με 1000€.
https://www.skroutz.gr/s/12906364/Epson-EH-TW5650.htmlποιος?
Είναι καλύτερα. Μόνο χυμένος βλέπω ταινίες και σειρές (τηλεόραση δεν βλέπουμε ποτέ).αν εισαι λιωμενος και η πλατη ειναι υπο γωνια ισως ειναι καλυτερα να ειναι σχετικα πιο ψηλα η οθονη
Δεν νομίζω οι 80-90 να είναι ταβάνι. Από την άλλη λές να δένει ο ήχος με την οθόνη. Για να βάλουμε στους 50 την οθόνη το κεντρικό θα πρέπει να είναι πάτωμα. Δεν μιλάμε για δωμάτιο με ηχοπερατό πανί.Aν εχεις οθονη 16:9 θελει χαμηλα,40-50 ποντους.
Αν εχεις οθονη 2.39 κτλπ μπορεις να πας εως τους 70 ποντους μαξ.ιδανικο θα ηταν 50-60. Παιζει ρολο και ο καναπες φυσικα.
Τα παραπανω αφορουν προσωπικη αποψη υστερα απο αλλαγη 5 οθονων κ πολλων δοκιμων.
Για οσους τη θελουν να ξεκινα ψηλα κ να φτανει μεχρι ταβανι..περαστικα! Ειμαστε μεσα στη σκηνη της ταινιας οχι απ εξω. Θα πρεπει η εικονα να δενει με τον ηχο. Κατα τ'αλλα περι ορεξεως.
Γιατί τι ύψος έχει ακριβώς το κεντρικό σου ;;Δεν νομίζω οι 80-90 να είναι ταβάνι. Από την άλλη λές να δένει ο ήχος με την οθόνη. Για να βάλουμε στους 50 την οθόνη το κεντρικό θα πρέπει να είναι πάτωμα. Δεν μιλάμε για δωμάτιο με ηχοπερατό πανί.
Και είναι καλύτερο αυτό?
Αυτοί είναι χώροι εργασίας όχι αίθουσες προβολής.Επίσης θυμήθηκα κάποιες φωτογραφίες που είχατε βάλει με στούντιο mastering Dolby atmos σε αλλά θέματα, και μου ήλθε στη κούτρα , ότι ούτε εκεί είχα δει την οθόνη χαμηλά.
Π.χ. Warner Bros Dolby atmos mixing room
View attachment 118735
Ή private χώροι Dolby atmos mixing studios
View attachment 118734
Ε, σε βάζει σε σκέψεις, δεν σε βάζει? Μια χαρά είμαι είμαι λοιπόν, ο δεινόσαυρούλης δεν θα έχει κανένα παράπονο
Την έχουν χαμηλά για τις πίσω θέσεις, όχι για όλες.Όλα τα τα σύγχρονα και σωστά στημένα cinema έχουν την οθόνη πολύ χαμηλά.
Για πρακτικό λόγο, του ύψους της αίθουσας και τη θέαση απο όλους.Ειδικά στις imax αρχίζει η οθόνη κάτω από το επίπεδο τον πρώτων θέσεων και η γωνία των καθισμάτων είναι μεγαλύτερη για να είναι όσο πιο κοντά οι θεατές γινεται στο κέντρο της οθόνης.
Δεν το έπιασα πως το εννοείς αυτό.Την έχουν χαμηλά για τις πίσω θέσεις, όχι για όλες.
Για θέαση από όλους σε όσο γινεται μικρότερη γωνία.Για πρακτικό λόγο, του ύψους της αίθουσας και τη θέαση απο όλους.
Γι'αυτό το μέλος τα έχει λύσει τα παραπάνω με την μέθοδο ''by the book kefalas''Στα 50 θα παίζει ωραία ως θέαση, θα χάνει ως κεντρικό μιας και θα έχει υψομετρικες αποκλίσεις από τα l.,r. Οπότε και ασυνέχεια αντιληπτή κυρίως από συνεχόμενο ηχητικό εφέ σε όλο τον οριζόντιο άξονα.
Σε κάποιες σκηνές θα είσαι μέσα σε κάποιες θα φαίνεται π. χ. ο πάγκος του μπαρ σκαμνακι... ενώ σε άλλες θα είσαι πραγματικά μέσα, π. χ. κυνηγητό σε δρόμους!
Νομίζω ότι οι 70,ειναι καλός συμβιβασμός και οι υπότιτλοι σε καλό ύψος...
Δεν ειναι μονο αυτοι που εκτος των αλλων το προιον τους ειναι πρωτιστως οι ταινιες δρασης .Αυτοί είναι χώροι εργασίας όχι αίθουσες προβολής.
Όλα τα τα σύγχρονα και σωστά στημένα cinema έχουν την οθόνη πολύ χαμηλά.
Ειδικά στις imax αρχίζει η οθόνη κάτω από το επίπεδο τον πρώτων θέσεων και η γωνία των καθισμάτων είναι μεγαλύτερη για να είναι όσο πιο κοντά οι θεατές γινεται στο κέντρο της οθόνης.
Αίθουσες που έχουν την οθόνη ψηλά συνήθως εξυπηρετούν και άλλους σκοπούς, πχ θεατρικές παραστάσεις.
Το σωστό είναι όσο ποιο χαμηλά μπορούμε.