Τι νόστιμο θα φάτε σήμερα;


Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Μηνύματα
30.755
Reaction score
29.826
Επειδή φτιάχνω τακτικά μείγμα μπαχαρικών και πειραματίζομαι αρκετά, κατέληξα σε ένα μείγμα που περιέχει αλάτι, ρίγανη, πιπέρι μαύρο, πάπρικα σκόνη, κουρκουμά, λίγο θυμάρι, λίγο δενδρολίβανο ή λίγο βασιλικό.
Το βγάζω πάντα σε δύο εκδοχές, η μία με μπούκοβο για τους τολμηρούς.
Κατά περιόδους κάνω και δοκιμές με σκόνη μουστάρδας και σκόρδου.
Το μείγμα είναι καλύτερο όταν το ρίχνεις επάνω στα κρέατα μόλις βγουν από την σχάρα ή τον φούρνο και ενώ ακόμη τσιτσιρίζουν τα ζουμιά τους.
Τα πασπαλίζεις και τα εξολοθρεύεις κατευθείαν.
 

Μηνύματα
4.419
Reaction score
14.360
Επειδή φτιάχνω τακτικά μείγμα μπαχαρικών και πειραματίζομαι αρκετά, κατέληξα σε ένα μείγμα που περιέχει αλάτι, ρίγανη, πιπέρι μαύρο, πάπρικα σκόνη, κουρκουμά, λίγο θυμάρι, λίγο δενδρολίβανο ή λίγο βασιλικό.
Το βγάζω πάντα σε δύο εκδοχές, η μία με μπούκοβο για τους τολμηρούς.
Κατά περιόδους κάνω και δοκιμές με σκόνη μουστάρδας και σκόρδου.
Το μείγμα είναι καλύτερο όταν το ρίχνεις επάνω στα κρέατα μόλις βγουν από την σχάρα ή τον φούρνο και ενώ ακόμη τσιτσιρίζουν τα ζουμιά τους.
Τα πασπαλίζεις και τα εξολοθρεύεις κατευθείαν.
Σωστός Πρόεδρε!!:drinks:
Κ εγώ βάζω ξύσμα λεμονιού κάποιες φορές όταν δεν έχω σουμάκ..(λατρεμένο μου για την σχάρα!!!)
Εννοείται ότι όταν ανέφερα πιπέρι εννοώ τρία διαφορετικά πιπέρια μαζί σαν ένα (κόκκινο,μαύρο κ πράσινο)
 


xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
38.597
Reaction score
93.363
Άσχετο:

Να απαγορευτεί δια νόμου το παντεσπάνι στις τούρτες.

Εχουν φτάσει να βάζουν στο μισό πάχος της τούρτας ψωμί ...σε ολα τα παιδικά πάρτυ που αναγκαστικά πάω λόγω μικρής κόρης τα ίδια χάλια.

>:(

Το μέγιστο που θα επιτρέπεται ειναι δυο χιλιοστά μέγιστο πάχος, και μόνο με γραπτή τεκμηρίωση πως ειναι απαραίτητο για την στατικότητα της τούρτας.
Μεγάλο πρόβλημα.

Η στατικότητα είναι η δικαιολογία για να κάνουν οικονομία στα ακριβότερα υλικά. Αν είναι να φάω ψωμί με σιρόπι δεν χρειάζεται να πάω σε ζαχαροπλαστείο.
Η απουσία παντεσπανιού είναι το νο1 κριτήριο στην επιλογή παστοειδών γλυκών.
 


Μηνύματα
4.419
Reaction score
14.360
Τόσο όμορφη ημέρα, κ ενόσω αναμένουμε κακοκαιρία, ευκαιρίας δοθείσης λοιπόν το σκάσαμε για ένα γρήγορο καφεδάκι (με τα ανάλογα συνοδευτικά βεβαίως βεβαίως!) κοντά στην πύλη της πανεπιστημιούπολης, κοντά στο Caravel..

8f0003af059905024fd6643c461dd28f7406dbc047763ba3d3e302c917321eab.jpg
 







argi

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
30.020
Reaction score
6.879
αλατι δεν υπαρχει στο λεξικο μου
πιπερια μπαχαρια μονο στα ινδικα που φτιαχνω ή μεξικανικα ιταλικα ισπανικα
σε ατοφιο κρεας αν ειναι καλο οταν βαζω πανω καλυπτει την γευση του..... ρε φιλε
στα γλυκοιδη τα παντεσπανι μειωνει το κοστος.....και τα γλυκα τα εχω κοψει....(μονο κατι μικρο για το σκετο εσπρεσο)
 

bretsos

Μπάμιας
Μηνύματα
16.462
Reaction score
50.162
Έτοιμο και σήμερα το φαγητό μας.
Το σπακανόριζο, για τα δικά μου γούστα πρεπει: το σπανάκι να κρατάει και να μην λιώσει στο βράσιμο, το ρύζι να είναι τόσο όσο, δλδ το τελικό πιάτο να λέγεται σπανακοριζο και όχι ρυζοσπάνακο....
Μπόλικος άνηθος.

20190222_171548.jpg
 

Μηνύματα
4.419
Reaction score
14.360
Μόλις κατέφθασαν..!;)
Καίνε λέμε!!
Γύρος χοιρινός,γύρος κοτόπουλο, καλαμάκι χοιρινό, κ κεμπάπ..:p
Ολη μέρα είμαστε στους δρόμους.. μη ρωτάτε για σουπλά κ λοιπές προετοιμασίες..
Με το ένα.. Μέ το δύο.. Με το τρία.....

m56_2048x1155.JPG
 






Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.284
Μηνύματα
2.970.236
Members
38.293
Νεότερο μέλος
Μάρη Τ.
Top