Ένα απόγευμα στου Κώστα Ear

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.524
Πήγα χτες από κει, ήταν και ο @Artemios. Ηπιαμε μπύρα με συνοδεία αλλαντικά/τυριά.
Θέλετε κουτσομπολιό, ξέρω, θα προσπαθήσω...:

Συνήθως ξεκινάμε με τα θετικά, αλλά θα αρχίσω με τα αρνητικά για να ανάψουν τα αίματα.

• Το σύστημα δεν είναι έτοιμο. Δεν ήταν καν συνδεδεμένα τα σαμπ, πλην ενός 870. Δεν γίνεται να ακούσεις σοβαρά μόνο με ενα σαμπ με δυο δεκάιντσα σε αυτόν τον μεγάλο χώρο. Καποια στιγμή στο τέλος συνδέσαμε πρόχειρα το ένα από τα δυο χρEpic, βάλαμε κρος στα 40Hz (σαμπ για το σαμπ δηλαδή) και στάθμη με το αυτί και έστρωσε λίγο. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δυο χρEpik με τέσσερα 15ιντσα σύνολο και ενα jbl με ενα 18ιντσο που δεν παίζουν, ασύνδετα, και έρχεται και άλλο ενα 870. Άρα τσάμπα ακούγαμε χτες, έπρεπε μόνο να πίνουμε μπύρες.
  • Επίσης δεν έχει γινει ισοστάθμιση, και το σύστημα παίζει φλατ (εννοώ χωρίς “κατηφόρα”) και μάλλον με λίγο τσιμπημένα μεσαιουψηλά. Η ανεπάρκεια του σαμπ που προανέφερα ειναι προφανώς μέρος της εικόνας.
Αυτά φυσικά θα αλλάξουν. Ευτυχώς ο Εαρ αποφάσισε να δώσει άρβους και μέτρικ και να πάρει σοβαρό prepro. Η αλήθεια ειναι πως δεν το περίμενα, διότι όπως όλοι γνωρίζουμε είναι λιιιιιίγο κολλημένος :p, και φοβόμουν πως θα έμενε με την μέτρικ απο πείσμα.
Οπότε μέσα στις επόμενες βδομάδες θα έρθουν όλα στην θέση τους.
Ουσιαστικά όσοι πήγαμε αυτές τις μερες και ακούσαμε πήραμε μόνο μια γεύση απο τις πρώτες ύλες, δεν έχουμε ακόμα δοκιμάσει το φαγητό ;)

Πάμε στα θετικά:
  • Όσοι φίλοι ακούν σε οικογενειακό σαλόνι, δεν μπορούν να πλησιάσουν την απόδοση ενός φροντισμένου dedicated χώρου, ούτε κατα διάνοια. Απλώς δεν γίνεται, με μόνη εξαίρεση κάποιος να εχει audiophile σύζυγο. Ξεχάστε το. Και ακόμα πιο πάνω απο τα dedicated σε απόδοση, είναι οι χώροι που εχουν κατασκευαστεί/ανακαινισθεί εκ βάθρων απο ανθρώπους με γνώση του αντικειμένου. Στην συγκεκριμένη περίπτωση το αποτέλεσμα ειναι εξαιρετικό! Ειναι πραγματικά πολυ δύσκολο να “δαμάσεις” εναν χώρο χωρίς να τον “νεκρώσεις”. Ο συγκεκριμένος χώρος του Εαρ ακούγεται άψογα, χαίρεσαι να βρίσκεσαι μέσα, ακόμα και χωρίς να ακούς μουσική. Μιλάς με τους κολλητούς, πίνεις την μπύρα σου και χαίρεσαι με της ακουστική του χώρου. (Μου εκανε εντύπωση πως το χρεπικ σαμπ είχε localization σε πολύ χαμηλές συχνότητες που δεν θα έπρεπε. Αναρωτιέμαι αν εχει να κάνει με τον χώρο ή με την καμπίνα του χρεπικ που ισως βγάζει αρμονικές ψηλότερα)
  • Το σύστημα ειναι στημένο ακριβώς!!! Τα ηχεία ισαπέχουν όλα απο την θέση ακρόασης, τα σαμπ είναι σε πολύ πονηρές θέσεις, η οθόνη ειναι σε καλό ύψος. Λίγο πάνω-κάτω-πάνω γίνεται με το κεντρικό, δεν ενοχλεί, και ισως να μπορει να διορθωθεί με κάποια τρικ.;)
  • Τα 310 ειναι απίστευτο value for money. Και σε αυτήν την απόσταση (2.30μ) παίζουν συγκλονιστικά, ακόμα και χωρίς ισοστάθμιση. Ο συνδυασμός τους δε με την μετρικ, και σε αυτόν τον χώρο, δημιουργεί το απολύτως διάφανο σύστημα. Σαν να μην υπάρχει τίποτα ανάμεσα στο αρχείο και τα αυτιά σου. Σαν να εχεις κάνει download το μουσικό αρχείο κατευθείαν στον εγκέφαλό σου. Λαμβάνοντας υπόψιν το οτι χρειαζόμαστε 11 τεμάχια τουλάχιστον για πολυκάναλο, ειναι παρά πολύ δυνατή λύση σε λογικό κόστος.
  • Το 310 δεν ειναι κουραστικό μόνιτορ. Είναι απο τα πιο ξεκούραστα ηχεία που εχω ακούσει. Για να μην σας μπαίνουν ιδέες.
  • Το σονυ που χρησιμοποιεί ως player έχει ένα πολύ πετυχημένο upmix δικάναλου σε πολυκάναλο. Ούτε που παίρνεις χαμπάρι πως ακούς πολυκάναλο, όπως πρέπει δηλαδή, η μουσική έρχεται μόνο απο εμπρός. Ή τέλος πάντων αυτο νομίζεις. Δεν το περίμενα απο ενα ταπεινό player, εχει ανεβεί πολύ η τεχνολογία :)
Οταν θα συνδεθούν όλα, προτείνω τα 870 να παίξουν και την τριτη οκτάβα (μέχρι 150-160Hz), μπορούν άριστα, και τα χρεπικ το πολυ έως 40Hz. Μετά χρωματίζουν. Κατά την γνώμη μου τα χρεπικ δεν ηταν καλή αγορά, γιατί είναι κατώτερης ποιοτητας απο το υπόλοιπο σύστημα, και αν μπει στον κόπο να τα αλλάξει καμπίνα, θα χαθεί το οικονομικό κίνητρο της αγοράς. Οπότε αν παίξουν μόνο εως 40Hz, ίσως και ως 30Hz να ειναι καλός συμβιβασμός. Από την άλλη έχουν εξαιρετική δύναμη χαμηλά, ακόμα δεν έχω καταλάβει γιατί οι Αθηναίοι δεν τα ευχαριστήθηκαν.

Οταν λοιπόν συνδεθούν όλα, και ισοσταθμιστούν, είμαι 1000% βέβαιος πως το αποτέλεσμα θα είναι υπέροχο. Δοκιμάζοντας τις πρώτες ύλες και γνωρίζοντας τον μάγειρα, μπορείς να προβλέψεις το τελικό αποτέλεσμα.

:drinks:
Φήμες λένε ότι είσαι καλός γιατρός, ευτυχές γεγονός διότι αν ήσουν ριβιούερ θα ειχες ψοφήσει της πείνας. Μια σελίδα ριβιού και σχεδόν όλα τα σημαντικά ερωτήματα έχουν μείνει αναπάντητα...
Τα υγρά σύμφωνα είχαν σάλιο ή ήταν ξερά?
Οι υψηλές ήταν αέρινες?
Υπήρχε επαρκής διαφάνεια ή πέπλο?
Οι χροιές ήταν αληθοφανείς, γλυκές ή αλμυρές?
Το σύστημα ήταν "καλοκουρδισμένο" ή έχανε στροφές?
Μήπως ήταν υπεραναλυτικό?
Μήπως ήταν κλινικό?
Η ταχύτητα στα μεταβατικά πως ήταν?
Η μικροτονικότητα του τίμπρου πως ήταν?
Το γρέζι? Είχαμε γρέζι?
Ιταλική φινέτσα ο ήχος είχε ή ήταν ατσούμπαλος γερμανικός?
Και τέλος πάντων ρε παιδάκι μου το σύστημα σε πήγε στον 7ο ουρανό, το ερωτεύτηκες ή τσάμπα οι μπύρες?

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.031
Φήμες λένε ότι είσαι καλός γιατρός, ευτυχές γεγονός διότι αν ήσουν ριβιούερ θα ειχες ψοφήσει της πείνας. Μια σελίδα ριβιού και σχεδόν όλα τα σημαντικά ερωτήματα έχουν μείνει αναπάντητα...
Τα υγρά σύμφωνα είχαν σάλιο ή ήταν ξερά?
Οι υψηλές ήταν αέρινες?
Υπήρχε επαρκής διαφάνεια ή πέπλο?
Οι χροιές ήταν αληθοφανείς, γλυκές ή αλμυρές?
Το σύστημα ήταν "καλοκουρδισμένο" ή έχανε στροφές?
Μήπως ήταν υπεραναλυτικό?
Μήπως ήταν κλινικό?
Η ταχύτητα στα μεταβατικά πως ήταν?
Η μικροτονικότητα του τίμπρου πως ήταν?
Το γρέζι? Είχαμε γρέζι?
Ιταλική φινέτσα ο ήχος είχε ή ήταν ατσούμπαλος γερμανικός?
Και τέλος πάντων ρε παιδάκι μου το σύστημα σε πήγε στον 7ο ουρανό, το ερωτεύτηκες ή τσάμπα οι μπύρες?
Είχε χερούλι

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.222
Δυο - τρεις σελίδες αντιπαράθεσης πάνω σε ήδη γνωστές απόψεις
δεν είναι κατι που χρειάζεται αυτό το νήμα....
Θα είχε μεγαλύτερη αξία να μάθουμε αν ο Κωστας Φ. εννοεί αυτά που γράφει....
Ακόμα και αν δεν τα εννοεί ο ίδιος,τα εννοούν...κάποιοι άλλοι.:sneaky:
Εγω δηλωνω ασχετος ως προς το ποια ενισχυτικα ειναι καλυτερα. Τα hypex παντως ευκολα τα περνας απο wife control ως νεα ζευγαρια σαγιοναρες...αντε νεο ζευγαρι παπουτσια.

View attachment 119010
Ενδιαφέρον επίσης ν'αναφερθεί πώς περνάνε από ΄΄παντόφλα κοντρόλ΄΄ οι διαχυτικές διατάξεις...ιδίως άμα δεν θα ήταν ξύλινες.;)

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
35.604
Σε λιγο ετοιμαζω κι εγω ενα κειμενο με εντυπωσεις ακουστικες και μη απ την επισκεψη στον Κωστα, επηξα λιγο με τη δουλεια και δυστυχως δεν προλαβα να γραψω.

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
35.604
Έβγαλες και μια ωραία πανοραμική;
δεν την ειχα βαλει? νομιζα την ειχα βαλει. μισο να ξαναδω
[DOUBLEPOST=1551097975][/DOUBLEPOST]
936E426D-B542-4E73-9978-53F2D9CC361D.jpeg

BA72ACCD-FBD4-478C-8542-4DF434223FE7.jpeg

Οριστε. Ετοιμος. Γαμπρος.

Last edited:

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
30.109
Οριστε. Ετοιμος. Γαμπρος.
Και ξυρισμένος? :lolsign::lolsign::lolsign:
[DOUBLEPOST=1551098831][/DOUBLEPOST]Μιας και το νήμα ετούτο έχει γίνει σχολείο, θα την κάνω (ακόμα μία) την ερώτηση:
Αυτός εδώ ο νεαρός, τι δεν καλύπτει από τις προδιαγραφόμενες ανάγκες?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.736
Η πηγή του συστήματος, να θυμίσω ότι είναι άρβους-μέτρικ έως 7.1 που προσφέρει διαχείριση διακριτών καναλιών από HDMI σε μορφή PCM και σε AES EBU, τα οποία αυτούσια και χωρίς καθόλου επεξεργασίες σε ψηφιακό επίπεδο (ούτε καν volume) πάνε σε πολλαπλά διακριτά (8) ντακ επιπέδου μέτρικ...

Ό,τι πιο "σωστό" μπορεί να γίνει για μεταφορά ψηφιακών καναλιών από HDMI σε ντακ, γίνεται κατ'αυτόν τον τρόπο.. 8-)

Αυτό το "πακέτο", σε επίπεδο "πηγής" και με τεχνικά κριτήρια, είναι αδιαπραγμάτευτα και αδιαμφισβήτητα, απολύτως άψογο, και με σημαντικές δυνατότητες υψηλής ποιότητας DSP.

Βεβαίως, χωρίς την δυνατότητα καναλιών οροφής (Atmos). Το μόνο μειονέκτημα του σετάπ.

Το άνωθεν "πακέτο", βρίσκεται στις αγγελίες. Κανονίστε... 8-)

Για να μετατραπεί σε Atmos "συμβατό", χρειάζεται το νέο άρβους, και ή κανάλια οροφής με ψηφιακή είσοδο (από τη μέτρικ) ή μια δεύτερη μέτρικ.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.031
Αυτός εδώ ο νεαρός, τι δεν καλύπτει από τις προδιαγραφόμενες ανάγκες?
Σούπερ είναι.
Αλλά έχει ακόμα πολλά bugs. Εχουν λύσει τα περισσότερα, αλλά ακόμα δεν ειναι 100% σταθερός, γιαυτό και δεν τον πουλάνε εκτός ΗΠΑ.
Εφόσον σταθεροποιηθεί, είναι υποψήφιος (ένας εκ των δυο προς το παρόν) για το δικό μου σύστημα.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.477
Τρόμος στο δρόμο με τις λεύκες τα Νιούμαν.

Ωστικό κύμα άνευ προηγουμένου....

Ζημιά μεγάλη...
Τώρα, μάλιστα! Θα 'ρθω κι εγώ για ακρόαση!:superman:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.736
Δεν αντέχονται 2 τεμαχια 870 στα 2μ απόσταση ακρόασης..

Μετά από 2 κομμάτια Μόμπι και 2-3 ζζ τοπ, με έπιασε πονοκέφαλος, σφίχτηκε το στομάχι μου, ανέβηκα πάνω σα ζαλιζμενο κοτόπουλο...

Δεν είναι παιχνίδι... Σοβάρεψε άγρια το εργαλείο..

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.555
Members
38.197
Νεότερο μέλος
YiorgosM