Ένα απόγευμα στου Κώστα Ear

stavrosz

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.729
Οι upmixing αλγόρυθμοι αναγνωρίζουν στο ηχητικό σήμα πληροφορίες περιβάλλοντος, και οι καινούργιοι κάνουν εντυπωσιακή δουλειά.
Σαφώς και το πραγματικό πλεονέκτημα φαίνεται στις πολυκάναλες ηχογραφήσεις, και υπάρχουν πάρα πάρα πάρα πολλές. Και βγαίνουν συνέχεια καινούργιες, όπως και επεξεργασίες παλαιότερων όπως των Beatles, Alan Parsons κτλ
Αυτά με τους αλγοριθμους είναι ενδιαφεροντα πραγματα. Βεβαια αντε να αποδειξεις ότι φεραν το σωστο περιβαλλον....πως το αποδεικνυεις?
Σαφως μια καλη πολυκαναλη ηχογραφηση θα δημιουργει εκρηκτικο ηχητικο,περιβαλλον στο καταλληλο συστημα.
Σε πρωτο ακουσμα είμαι δύσπιστος για επεξεργασια παλαιων ηχογραφήσεων σε πολυκαναλο φορμα.

Reaction score
6.791
Αυτά με τους αλγοριθμους είναι ενδιαφεροντα πραγματα. Βεβαια αντε να αποδειξεις ότι φεραν το σωστο περιβαλλον....πως το αποδεικνυεις?
Σαφως μια καλη πολυκαναλη ηχογραφηση θα δημιουργει εκρηκτικο ηχητικο,περιβαλλον στο καταλληλο συστημα.
Σε πρωτο ακουσμα είμαι δύσπιστος για επεξεργασια παλαιων ηχογραφήσεων σε πολυκαναλο φορμα.
Ρε συ αδερφέ μου, παλιές ηχογραφήσεις που είναι και κακές επί το πλείστον δεν έχει νόημα να τις ακούς γενικώς όταν ψάχνεις πιστότητα στον ήχο.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.705
Βεβαια αντε να αποδειξεις ότι φεραν το σωστο περιβαλλον...
Δε φέρνουν το σωστό περιβάλλον.

Δε γίνονται κατά φαντασία πράγματα.

Απλώς ακούς σωστά το δικάναλο, που δε γίνεται να το ακούσεις σωστά από 2 ηχεία.

Ξέρω ότι γκρεμίζεται ο κόσμος της στερεοφωνίας με αυτά που γράφω, αλλά το δικάναλο δεν μπορεί να ακουστεί σωστά από 2 ηχεία, δε γίνεται. Είναι αδύνατο. Θέλει τουλάχιστον 3, είναι καλύτερα με 5, πολύ καλύτερα με 15.

Δε τα έχω επινοήσει εγώ αυτά.
Υπ'όψιν.
Απλή γνώση σας μεταφέρω.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.705
Παιδιά, το DSP δεν είναι η μαύρη μαγεία των ακαταλαβιστικων αλγόριθμων που βάζουν ηχητικά εφέ και πρόσθετες πληροφορίες στο δικάναλο για να παίξει από πολλά ηχεία να γίνει μπούγιο και εντυπωσιακό.

Η χρήση DSP γίνεται με πολύ απλούς τρόπους στο δικάναλο σήμα, ώστε να ξεπεραστούν τα φυσικά εμπόδια αντίληψης της ηχογράφησης από 2 μόνο ηχεία, διότι δεν είναι ακουστικά και υπάρχουν αντικειμενικά προβλήματα στην ουσία της στερεοφωνίας.
Ε, ξεπερνιουνται.

Και για το χώρο ισχύει το ίδιο, δηλαδή σε οποιοδήποτε χώρο, όσο καλός ή κακός κι αν είναι αυτός, το πολυκαναλο θα παίξει καλύτερα, δηλαδή πιο πιστά το ηχογραφημένο υλικό.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.028
2, όχι πολλά. Ακριβώς όπως τα DVD, αφού τα SACD είναι DVD.

Μόνο λίγα UHD BDs (4Κ) έχουν 3 layers.
Έχω μερικά Blu-ray μουσικής με δικαναλο, Dolby digital και κάποιο dts

Γενικά είναι δυο, όπως το λες.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.705
Τα πολλαπλά streams ήχου, δεν αντιστοιχούν με ίδιο αριθμό layers.

Η χωρητικότητα δεδομένων του layer καθορίζει πόσα streams (ήχου και εικόνας) θα χωρέσουν, αναλόγως όγκου δεδομένων του κάθε stream.

Reaction score
15.543
Κορυφαία διάταξη.

15 δορυφόροι, και 4 σαμπ.

Με Auro-Matic θα δίνει στο δικάναλο περιεχόμενο νέες προοπτικές και τρομερή αίσθηση περιέλιξης...

Εδώ εγώ με 7 δορυφόρους σωστά τοποθετημένους κι όμοιους, και είναι συγκλονιστική η εμπειρία, φαντάσου με 15, υπερδιπλάσιο νούμερο!
και που να δεις ταινια απο 5.1 η 7.1 με auromatic :roflmao:

σας παρακαλω, μην μου το γυρισετε σε auro και γινουμε πολλες :p:D

Reaction score
702
Ο Ακης αν θυμάμαι καλά έχει τα LX521, οπότε αν φτιάξει ακόμα 5 κεφαλές από το lx521 σαν δορυφόρους και άλλα 2 sub τότε νομίζω είναι σε καλό δρόμο.
Για να ξεκινήσει κανείς την πολυκάναλη μουσική διαδρομή ποιό είναι το ελάχιστο configuration για να ξεκινήσει και να αξίζει όμως τον κόπο να εγκαταλείψει το stereο;

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.407
Ο Ακης αν θυμάμαι καλά έχει τα LX521, οπότε αν φτιάξει ακόμα 5 κεφαλές από το lx521 σαν δορυφόρους και άλλα 2 sub τότε νομίζω είναι σε καλό δρόμο.
Για να ξεκινήσει κανείς την πολυκάναλη μουσική διαδρομή ποιό είναι το ελάχιστο configuration για να ξεκινήσει και να αξίζει όμως τον κόπο να εγκαταλείψει το stereο;
Ξεκινα Ακη! Παρε αλλο ενα ματσο κοντρα πλακε και ερχομαι!

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.028
5.2
Και δεν εγκαταλείπουμε το στέρεο, ακούμε και στέρεο όταν μας πιάνει νοσταλγία.

Εγώ ακούω και κασέτες.

Το βινύλιο όμως το ακούω πολυκάναλα, πάντα, παίζει καλύτερα :roflmao:

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.705
και που να δεις ταινια απο 5.1 η 7.1 με auromatic :roflmao:

σας παρακαλω, μην μου το γυρισετε σε auro και γινουμε πολλες :p:D
Έχουμε γράψει κατ'επανάληψιν για την ανωτερότητα του ορο, εδώ και χρόνια.

Αυτό όμως, δεν αλλάζει το γεγονός επικράτησης του άτμος.

Να στήσουμε όρο για να ακούμε σε άτμος τις περισσότερες ταινίες, ή τα άτμος να τα μετατρέπουμε για να τα ακούσουμε σε όρο, είναι βλακεία, δε παίζει το σενάριο. Αφού άτμος είναι, άτμος θα ακούμε.

Προσωπικά δεν έχω καμία απολύτως αμφιβολία ότι θα στήσω 7.5.4 σε διάταξη άτμος, δηλαδή τα πάνω ηχεία στην ευθεία με τα μπροστινά, σε γωνίες 55 και 125 μοιρών, σε απόσταση ακρόασης 2,3μ (όση και σε όλη την υπόλοιπη 7-άδα) και φυσικά και η μεταξύ τους απόσταση, υποχρεωτικά θα είναι ίδια (2,3μ) εφόσον βρίσκονται στην ευθεία των κυρίως ηχείων.

Αυτό, από όσο κατάλαβα από τα PDF της Dolby, είναι απολύτως ορθό για άτμος.

Τώρα σε όρο, ότι καταφέρει ο av. Ο οποίος, το υποστηρίζει πλήρως. (Τρίνοβ). Και φυσικά θα κάνω τις δοκιμές μου σε όρο σε δικάναλο και θα δω τις δυνατότητες στο συγκεκριμένο στήσιμο ηχείων.

Akis_G

Τηγανιτοειδές (κόντρα πλακέ) μπάσο!
Reaction score
7.976
Βρε, μην ασχολειστε με μενα. Εγω πηγα μεχρι εκει που ηθελα (και μπορουσα) και εχω αραξει. Αλλη μια επιχειρηση για το room treatment, κανα bag, και τελος.
Τωρα χαζευουμε αυτα που στηνουνε οι νοτιοΒορειοι.
Να δουμε τι θα σκαρφιστει κι ο dapost...
Α, ψιτ @dapost , τα Υγκ παιζανε καλα ή σαν τα γουίλσον?:p

Reaction score
15.543
Έχουμε γράψει κατ'επανάληψιν για την ανωτερότητα του ορο, εδώ και χρόνια.

Αυτό όμως, δεν αλλάζει το γεγονός επικράτησης του άτμος.

Να στήσουμε όρο για να ακούμε σε άτμος τις περισσότερες ταινίες, ή τα άτμος να τα μετατρέπουμε για να τα ακούσουμε σε όρο, είναι βλακεία, δε παίζει το σενάριο. Αφού άτμος είναι, άτμος θα ακούμε.

Προσωπικά δεν έχω καμία απολύτως αμφιβολία ότι θα στήσω 7.5.4 σε διάταξη άτμος, δηλαδή τα πάνω ηχεία στην ευθεία με τα μπροστινά, σε γωνίες 55 και 125 μοιρών, σε απόσταση ακρόασης 2,3μ (όση και σε όλη την υπόλοιπη 7-άδα) και φυσικά και η μεταξύ τους απόσταση, υποχρεωτικά θα είναι ίδια (2,3μ) εφόσον βρίσκονται στην ευθεία των κυρίως ηχείων.

Αυτό, από όσο κατάλαβα από τα PDF της Dolby, είναι απολύτως ορθό για άτμος.

Τώρα σε όρο, ότι καταφέρει ο av. Ο οποίος, το υποστηρίζει πλήρως. (Τρίνοβ). Και φυσικά θα κάνω τις δοκιμές μου σε όρο σε δικάναλο και θα δω τις δυνατότητες στο συγκεκριμένο στήσιμο ηχείων.
υποτιθεται οτι εισαι και του ηχου παναθεμασε.......:p:D
....στησιμο κατα auro ακους atmos, το αναποδο δεν....
θα ακους μονο auro2D καλα επειδη θα παιζουν μονο τα κατω ηχεια.

αν βαλεις τα μπροστα και τα πισω στις 30-35 μοιρες και 2 απο πανω σου θαχεις 7-1-6 και θα ακους τα παντα.
....πως νομιζεις οτι ταχει στησει ο αλλος με το 9.4.6 ;)

τρινοβ με 11 ηχεια ειναι αμαρτια :)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.705
τρινοβ με 11 ηχεια ειναι αμαρτια
Ούτε να μετράς δε ξέρεις πανάθεμά σε! :gotcha:

7.5.4 μας κάνει σύνολο 16 ηχεία που κουμπώνουν σε 16 εξόδους, τέλος εξόδων.
Κλείσαμε. Game over.

32-άρι γιοκ, του ματς μάνεϊ. ;)

Τα 5 σαμπ είναι εξαιρετικό νούμερο και με πολλές δυνατότητες κατευθυντικότητας και διαχείρισης ενέργειας. Το ένα σαμπ τέρμα πίσω κέντρο, είναι μεγάλη υπόθεση.. ;)

Η πλήρως παραμετροποιήσιμη λειτουργία bass management σου επιτρέπει να κατευθύνεις σε όποιο σαμπ θες τις χαμηλές συχνότητες συγκεκριμένων δορυφόρων, εσύ επιλέγεις ποια σαμπ και πόσα θα παίζουν τις χαμηλές από ποιους και πόσους δορυφόρους και μάλιστα από ποια συχνότητα μέχρι ποιά. Μεγάλη υπόθεση...

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
30.103
Το ένα σαμπ τέρμα πίσω κέντρο
Τα 5 σαμπ είναι εξαιρετικό νούμερο
Πώς θα στηθούν τα άλλα 4? Βιαστικός είμαι, ε?
[DOUBLEPOST=1551406219][/DOUBLEPOST]
bass management σου επιτρέπει να κατευθύνεις σε όποιο σαμπ θες τις χαμηλές συχνότητες συγκεκριμένων δορυφόρων, εσύ επιλέγεις ποια σαμπ και πόσα θα παίζουν τις χαμηλές από ποιους και πόσους δορυφόρους και μάλιστα από ποια συχνότητα μέχρι ποιά.
Τέλειο φαίνεται... αλλά και μόνο που το σκέφτομαι με πιάνει ζαλάδα. Ποιος θα βρει την άκρη OMG!!

Reaction score
15.543
τι 5 βρε χαμενε !!
...1 εχεις και δεν τοχεις καταλαβει ακομα.....νεος εισαι στο πολυκαναλο, θα μαθεις :roflmao::roflmao:

Reaction score
15.543
Ναι βρε ear, στήσε τα ατμος κατά ώωωωρο, για την περίπτωση που βρεις 2-3-4 ώωωωωρο. :D
Εσύ μην πεταγεσαι..
... δεν ξέρεις απαυτα:roflmao:

Αυτό που του προτείνω (7.1.6) δίνει σωστό atmos και καλό auro ;)

Staff online

• Zizik
    Safety Last * tl;dr *
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.551
Members
38.196
Νεότερο μέλος
nikos3391