Το σύστημα του Wizzy

P

PMC

Guest
Επίσης πρέπει να κάθεσαι λίγο πιο κάτω από το επίπεδο του Τουίτερ, δηλαδή να μη κοιτάς το Τουίτερ στο ίδιο ύψος, να είσαι πιο χαμηλά. Ή δώσε 5-10° κλίση στο ηχείο προς τα πάνω, να κοιτάει προς το ταβάνι.

Μάλλον γιαυτο θες να ξαπλωνεις...

P

PMC

Guest
wizzy said:
Καταλήξαμε στο ότι εφόσον μου άρεσε η θέση "καθιστός-γερμένος μπροστά", ίσως θα πρέπει να δώσω ακόμα λίγο toe in και να τοποθετήσω τα ηχεία στις 40 μοίρες για αρχή και βλέπουμε. Οπότε, αυτό είναι το νέο task μέχρι νεοτέρας. Μετά έρχεται το στήσιμο του SHD, μετρήσεις κτλ. Το στήσιμο της κεφαλής θα περιμένει λίγο.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.598
Μέχρι 10° toe in μπορείς να δώσεις, όχι παραπάνω. 5-10°. Χωρίς ισοσταθμιση, θα παίζει καλύτερα από ότι on axis με τέτοιο toe in.

Επίσης πρέπει να κάθεσαι λίγο πιο κάτω από το επίπεδο του Τουίτερ, δηλαδή να μη κοιτάς το Τουίτερ στο ίδιο ύψος, να είσαι πιο χαμηλά. Ή δώσε 5-10° κλίση στο ηχείο προς τα πάνω, να κοιτάει προς το ταβάνι.

Επίσης, το ηχείο θέλει ισοσταθμιση στα πρίμα, παίζει αρκετά πάνω από το κανονικό.
OK, πάμε καλά. Η πολυθρόνα είναι χαμηλή, αρκετά χαμηλή έτσι ώστε τα tweeters να μην είναι στο ύψος των αυτιών μου. Toe-in 5-10° ήταν το προβλεπόμενο, ήμουν στις 35° θα πάω στις 40° και βλέπουμε.

Μ' αρέσει που γίνεται αναφορά στην κάθετη κλίση του ηχείου, τη στιγμή που όταν σας έλεγα να βάλω τις ακίδες μου λέγατε "όχι μωρέ, άσε τα ροδάκια, με τόσο βαρύ ηχείο δεν πρόκειται να καταλάβεις διαφορά". Για πείτε, πώς θα ρυθμίσω την κάθετη κλίση του ηχείου με τα ροδάκια;;;;:D (όχι ότι θα το κάνω, επειδή δεν χρειάζεται, αλλά λέμε τώρα...)

Όταν κατάφερω και πάρω τις μετρήσεις από το Dirac, θα αναρτήσω τις γραφικές παραστάσεις και μου λέτε πού θα κόψω και πόσο.

Reaction score
1.368

Επίσης, το ηχείο θέλει ισοσταθμιση στα πρίμα, παίζει αρκετά πάνω από το κανονικό.
Πιθανότατα για αυτό τον λόγο ο μηχανικός επέλεξε να κάθεται ξαπλωτός στην πολυθρόνα.

Μαζι γράφαμε...

• Like
Reactions: PMC

melina

Cargo 200
Reaction score
43.014
πόσο είναι το μήκος(βάθος) της βάσης (στο νοητό περίγραμμα που δημιουργούν τα ροδάκια) του ηχείου;

wizzy

Reaction score
21.598
Απορία: Το miniDSP SHD έχει volume. Κι ο προενισχυτής μου έχει volume. Εάν θυμάμαι σωστά, βάζω την ένταση του SHD στο μέγιστο επί μονίμου βάσεως και "παίζω" με το volume του προενισχυτή, σωστά;

Reaction score
6.495
Οφ αξις βοηθά δε λύνει ουσιαστικά προβλήματα στάθμης αλλά ούτε και εστίασης η οποία ορίζεται από το ύψος του τουιτερ....εδώ σηκώνει συζήτηση .. . για το ποιο θεωρείται το σωστό ύψος...

wizzy

Reaction score
21.598
Οφ αξις βοηθά δε λύνει ουσιαστικά προβλήματα στάθμης αλλά ούτε και εστίασης η οποία ορίζεται από το ύψος του τουιτερ....εδώ σηκώνει συζήτηση .. . για το ποιο θεωρείται το σωστό ύψος...
Εεεεεε; :idk: Σε ποιο post απαντάς;

Νομίζω ότι το βόλιουμ είναι καλύτερα να ρυθμίζεται αναλογικά.
Άρα, να τερματίσω την ένταση στο SHD και να την αυξομειώνω από τον προενισχυτή, αυτό λες;

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.835
Απορία: Το miniDSP SHD έχει volume. Κι ο προενισχυτής μου έχει volume. Εάν θυμάμαι σωστά, βάζω την ένταση του SHD στο μέγιστο επί μονίμου βάσεως και "παίζω" με το volume του προενισχυτή, σωστά;
Γιατί χρειάζεσαι προενισχυτή;

wizzy

Reaction score
21.598
Γιατί χρειάζεσαι προενισχυτή;
M' αρέσει που ρωτάς...! :)

Έχει πικάπ ρε..
Μ' αρέσει που απαντάς! :D

Τον προενισχυτή τον είχα για να παίρνει σήμα από το phono stage και για να οδηγεί τους τελικούς. Πλάκα, πλάκα, τώρα που το σκέφτομαι, θα μπορουσα να στέλνω τα XLR από το phono stage κατευθείαν στις αναλογικές εισόδους του SHD κι από εκεί τα XLR στους τελικούς - χωρίς την παρέμβαση του προενισχυτή. Δεν το είχα σκεφτεί πιο πριν...!

Ούτως ή άλλως, εάν υπάρξει άλλη πηγή (που δεν θα υπάρξει...*) ψηφιακή θα είναι, οπότε θα μπορεί να συνδεθεί κατευθείαν στις ψηφιακές εισόδους του SHD. Να βγάλω προς πώληση και τον προενισχυτή...;

*Δεν θα υπάρξει γιατί το SHD είναι DAC, λαμβάνει σήμα από δίκτυο, παίζει Tidal κτλ.

Last edited:

Reaction score
23.668
αν και ειμαι θιασωτης της οδηγησης στο θεμα του τελικου (δηλαδη , πιο πολυ αλλαξε ο ηχος μου οταν δοκιμασα σε τελικα σταδια καλυτερους προ παρα το αναποδο) θα δοκιμαζα και το αναποδο , να στειλω τον προενιχυτη-πικαποκεφαλοδηγο σε εισοδο του shd.

volume σε καθε περιπτωση στο τελευταιο αναλογικο σταδιο

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.835
Τον προενισχυτή τον είχα για να παίρνει σήμα από το phono stage και για να οδηγεί τους τελικούς. Πλάκα, πλάκα, τώρα που το σκέφτομαι, θα μπορουσα να στέλνω τα XLR από το phono stage κατευθείαν στις αναλογικές εισόδους του SHD κι από εκεί τα XLR στους τελικούς - χωρίς την παρέμβαση του προενισχυτή. Δεν το είχα σκεφτεί πιο πριν...!

Ούτως ή άλλως, εάν υπάρξει άλλη πηγή (που δεν θα υπάρξει...*) ψηφιακή θα είναι, οπότε θα μπορεί να συνδεθεί κατευθείαν στις ψηφιακές εισόδους του SHD. Να βγάλω προς πώληση και τον προενισχυτή...;
:thumbsup:

wizzy

Reaction score
21.598
OK, οπότε μιας και συμφωνείς, να σε ρωτήσω το εξής: Τίθεται ένα τεχνικής φύσεως θέμα (όπως το αντιλαμβάνομαι) το οποίο έχει να κάνει με την οδήγηση των τελικών κατευθείαν από το SHD. Το SHD σύμφωνα με το user manual του, στις XLR εξόδους του δίνει 4Ω RMS ("Full-scale output", όπως το ονομάζει η miniDSP) κι output impedance 200Ω και Dynamic range: 120dB

Από την άλλη, στα τεχνικά χαρακτηριστικά του (των) τελικού, διαβάζω τα εξής (παραθέτω όσα θεωρώ ότι είναι σχετικά):
Voltage Gain: 29 dB
Input Sensitivity: 100 mV for 1 W output, 3.2 V for 1000 W output (8 Ω)
Input Impedance: 10 kΩ (RCA), 20 kΩ (XLR)

Θα είμαι ΟΚ με την οδήγηση από το SHD;

Staff online

• Zizik
    Safety Last * tl;dr *
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.817
Members
38.243