Περί καλωδίων ρεύματος

Reaction score
6.791
Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα καλώδια πουλάνε.
20.000 προβολές και πάνω από 650 απαντήσεις.
Α! Για όποιον δεν το παρατήρησε τις τελυταίες δύο ημέρες πήξαμε στις αγγελίες με καλώδια:p:D:D

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.206
.. να τραβάμε και κανα καζανάκι.
Μη γίνεται το κεφάλι σου...Khasάνι.:laugh:
Δηλαδή αγαπητέ buthia,
για να καταλάβω, στο νήμα ¨περί καλωδίων ρεύματος¨ο τύπος του ups είναιι ζωτικής σημασίας στη διεξαγωγή συμπερασμάτων αναφορικά με το αν τα καλώδια ρεύματος έχουν συνδρομή στη διαμόρφωση του τελικού ηχητικού αποτελέσματος??????
περισσότερο μάλλον ρόλο παίζει ότι είμαι στο 3ο όροφο και βοηθά στην αέρινη παρουσιάση της μουσικής από το εν λόγω σύστημα..
μετά φυσικά θα μας φταίει ίσως το ποσοστό υγρασίας του χώρου!!(παρεμπιπτόντως κυμαίνεσαι από 58 ως 63% αυτή την εποχή!:D:D
Υπάρχουν ups τα οποία είναι συνεχώς συνδεδεμένα αντί ηλεκτρικώς αποζευγμένα από το δίκτυο.Επίσης αρκετά ups παρέχουν τετράγωνο αντί ημιτονικού παλμού.Και τέλος αρκετοί εκπρόσωποι απ'όσους παρέχουν ημίτονο είτε δεν έχουν ικανοποιητικό συντελεστή ισχύος,είτε το ημίτονό τους παραδίδεται με υψηλά ποσοστά αρμονικής παραμόρφωσης,ακατάλληλα για εφαρμογές υψηλής πιστότητας.Δεν είναι όλα τα ups ίσα και όμοια και είναι αναλόγως χαοτικές οι παρατηρούμενες διαφοροποιήσεις στην απόδοση.

Και για χάρη του Σταθόπουλου,παραπέμπω στα γραπτά του αξιότιμου - και υπεράνω πάσης υποψίας - Petermeni προ δεκαετίας:
Re: Απάντηση: Re: Τυφλή δοκιμή καλωδίου ρεύματος

Το σήμα εισόδου μιας συσκευής είναι αυτό που διαμορφώνει τη συνεχή τάση που παράγεται από το τροφοδοτικό της συσκευής ώστε να έχουμε διαφοροποιημένο κατά το δοκούν το σήμα στην έξοδο της.

Μέρος του τροφοδοτικού είναι και ο μετασχηματιστής που συνδέεται με τη παροχή μας, 230 volts δικτύου, και τροφοδοτείται μέσω των καλωδίων που συζητάμε.
Για να μη παρεξηγηθώ αυτή είναι η θεωρητική προσέγγιση που μπορεί να προβάλει κάποιος για το θέμα.

Το αν η τάση περνάει από χίλια κύματα μέσα στο μηχάνημα από τα καλώδια του, τις ασφάλειες και τις επαφές του διακόπτη είναι άλλο θέμα.
Θα έλεγα πως είναι πολύ ευκολότερο και ο καθένας μπορεί να αλλάξει ένα καλώδιο ρεύματος σε σχέση με την αντικατάσταση ενός τροφοδοτικού.

Βέβαια η αντικατάσταση του δεύτερου θα είχε πολύ καλύτερα αποτελέσματα και ίσως και να κόστιζε λιγότερο αλλά ποιος βάζει χέρι!

Το ίδιο ισχύει και για τα καλώδια διασύνδεσης.
Πολύ καλύτερο αποτέλεσμα, και με λιγότερα χρήματα, θα παίρναμε αντικαθιστώντας τους πυκνωτές σήματος αλλά όλοι καλώδια αλλάζουν.
Η αναφορά στον όροφο όπου βρίσκεται η κατοικία του leandros γίνεται υπό το εξής σκεπτικό:Εφόσον τα ρολόγια της γενικής ηλεκτρικής παροχής θα είναι εγκατεστημένα σε χώρο είτε ισόγειο είτε ημιυπόγειο,η διαδρομή θα αυξάνει καθώς ανέρχονται οι όροφοι.

Σε περίπτωση όπου κάποιος εξέταζε κατά πόσον η εναλλαγή ενός καλωδίου τροφοδοσίας θα επέφερε συνταρακτικές και ανεπανάληπτες μεταβολές στην ακροαματική απόδοση,οι συνθήκες εξέτασης θα γίνονταν ολοένα και πιο προβληματικές καθώς θα αυξανόταν η διαδρομή και το πλήθος στοιχείων που θα παρεμβάλλονταν ανάμεσα στην κεντρική παροχή της πολυκατοικίας και το οικιακό δίκτυο δεδομένου χρήστη.

Επομένως,ο καλύτερος τρόπος ν'αυξανόταν η αξιοπιστία μιας τέτοιας δοκιμής είναι να γινόταν εκείνη σε διαμέρισμα ισόγειο,ή ακόμα και...υπόγειο.;)
Και οι απαιτήσεις της δοκιμής υπαγορεύουν επίσης την εμπλοκή ενός κατάλληλου online ups.
Όταν κάποιος που υποτίθεται ότι είναι από τους καλωδιάδες που ακούνε διαφορές στα καλώδια ρεύματος, υποβάλλεται σε τυφλό τεστ όπου υποτίθεται ότι αλλάζεις καλώδια αλλά στην πραγματικότητα δεν αλλάζεις τίποτε και όμως αυτός υποστηρίζει ότι ακούει διαφορές τότε πως ερμηνεύεται αυτό;
Είναι φαινόμενο που υπάγεται στην καταχρηστικώς επικαλούμενη...΄΄ψυχοακουστική΄΄.:sneaky:

Last edited:

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.112
Επομένως,ο καλύτερος τρόπος ν'αυξανόταν η αξιοπιστία μιας τέτοιας δοκιμής είναι να γινόταν εκείνη σε διαμέρισμα ισόγειο,ή ακόμα και...υπόγειο.;)
Και οι απαιτήσεις της δοκιμής υπαγορεύουν και την εμπλοκή ενός κατάλληλου online ups.[/QUOTE
υπάρχει και ισόγειο αν αυτό είναι το πρόβλημα στη μέτρηση σε σπίτι φίλου, (με τα ίδια όμως αποτελέσματα με το δικό μου σπίτι) το ups είναι υπόθεση για άλλο νήμα, εδώ μιλάμε για καλώδια ρεύματος αν δε κάνω λάθος!

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
"Επομένως,ο καλύτερος τρόπος ν'αυξανόταν η αξιοπιστία μιας τέτοιας δοκιμής είναι να γινόταν εκείνη σε διαμέρισμα ισόγειο,ή ακόμα και...υπόγειο.;)"

Σε διαβεβαιώ Λέανδρε ότι το αποτέλεσμα θα είναι ακριβώς το ίδιο. Οι ΑΛΛΑΓΕΣ στον ήχο κατά την εναλλαγή των καλωδίων τροφοδοσίας υπάρχουν και σ' αυτή την περίπτωση.
Τα του υπόγειου, ισογείου, και ορόφων δεν ισχύουν.

Η τροφοδοσία των δικών μου μηχ/των γίνεται με καλώδιο κατάλληλης διατομής, και μήκους περίπου 3,50 m από τον μετρητή της ΔΕΗ, (υποπίνακας, ασφάλειες κ.λ.π.), ο οποίος βρίσκεται στην πυλωτή, ακριβώς κάτω από αυτά.

Το ξαναλέω: και σ' αυτή την περίπτωση οι αλλαγές υπάρχουν.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.206
υπάρχει και ισόγειο αν αυτό είναι το πρόβλημα στη μέτρηση σε σπίτι φίλου, (με τα ίδια όμως αποτελέσματα με το δικό μου σπίτι) το ups είναι υπόθεση για άλλο νήμα, εδώ μιλάμε για καλώδια ρεύματος αν δε κάνω λάθος!

...
Σε διαβεβαιώ Λέανδρε ότι το αποτέλεσμα θα είναι ακριβώς το ίδιο. Οι ΑΛΛΑΓΕΣ στον ήχο κατά την εναλλαγή των καλωδίων τροφοδοσίας υπάρχουν και σ' αυτή την περίπτωση.

Η τροφοδοσία των δικών μου μηχ/των γίνεται με καλώδιο κατάλληλης διατομής, και μήκους περίπου 3,50 m από τον μετρητή της ΔΕΗ, (υποπίνακας, ασφάλειες κ.λ.π.), ο οποίος βρίσκεται στην πυλωτή, ακριβώς κάτω από αυτά.

Εάν ο καλοπροαίρετος αναγνώστης αποδεχθεί την ισχύ στο υπογραμμισμένο σκέλος,οφείλει ν'αμφισβητήσει τη σημασία του επόμενου.Εάν πάλι αποδεχθεί πλήρως την ισχύ στο δεύτερο σκέλος,τότε θα όφειλε ν'αμφισβητήσει τη σημασία του υπογραμμισμένου.;)

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.878
πάντα

ποτέ! απλά όσο καλύτερο το μηχάνημα που τα συνδέουμε, τόσο μεγαλύτερη η διαφοροποίηση στον ήχο

γιατί ότι και να αλλάξουμε στην ηχητική αλυσίδα, θα ακούσουμε διαφορετικά πράγματα

θέλουμε -δε θέλουμε θα παίξουν διαφορετικά
είναιι όμως και μπράβο σου, η πρώτη τοποθέτηση σου δημόσια, ότι έστω μερικώς υπάρχει διαφοροποίηση στον ήχο:hi:

βαλε και τον παραγοντα κουφαμαρας......ειτε να γεννηθηκε καποιος ετσι
ειτε να κανει τον κουφο........
Καλο ειναι δεν λεω,......να εχεις ποσταρει καποια στιγμη μια κουλουρα μπελντεν και να δηλωνεις αντικαλωδιας.......

Reaction score
12.228
Επίσης, μου φαίνεται εξαιρετικά ύποπτο το ότι η mogami στο site της υποστηρίζει ότι προμηθεύει μεταοποιητές χωρίς να τους κατονομάζει. Κι εγώ υποστηρίζω ότι τα έχω με τη
Μη γίνεται το κεφάλι σου...Khasάνι.:laugh:

Υπάρχουν ups τα οποία είναι συνεχώς συνδεδεμένα αντί ηλεκτρικώς αποζευγμένα από το δίκτυο.Επίσης αρκετά ups παρέχουν τετράγωνο αντί ημιτονικού παλμού.Και τέλος αρκετοί εκπρόσωποι απ'όσους παρέχουν ημίτονο είτε δεν έχουν ικανοποιητικό συντελεστή ισχύος,είτε το ημίτονό τους παραδίδεται με υψηλά ποσοστά αρμονικής παραμόρφωσης,ακατάλληλα για εφαρμογές υψηλής πιστότητας.Δεν είναι όλα τα ups ίσα και όμοια και είναι αναλόγως χαοτικές οι παρατηρούμενες διαφοροποιήσεις στην απόδοση.

Και για χάρη του Σταθόπουλου,παραπέμπω στα γραπτά του αξιότιμου - και υπεράνω πάσης υποψίας - Petermeni προ δεκαετίας:

Η αναφορά στον όροφο όπου βρίσκεται η κατοικία του leandros γίνεται υπό το εξής σκεπτικό:Εφόσον τα ρολόγια της γενικής ηλεκτρικής παροχής θα είναι εγκατεστημένα σε χώρο είτε ισόγειο είτε ημιυπόγειο,η διαδρομή θα αυξάνει καθώς ανέρχονται οι όροφοι.

Σε περίπτωση όπου κάποιος εξέταζε κατά πόσον η εναλλαγή ενός καλωδίου τροφοδοσίας θα επέφερε συνταρακτικές και ανεπανάληπτες μεταβολές στην ακροαματική απόδοση,οι συνθήκες εξέτασης θα γίνονταν ολοένα και πιο προβληματικές καθώς θα αυξανόταν η διαδρομή και το πλήθος στοιχείων που θα παρεμβάλλονταν ανάμεσα στην κεντρική παροχή της πολυκατοικίας και το οικιακό δίκτυο δεδομένου χρήστη.

Και οι απαιτήσεις της δοκιμής υπαγορεύουν επίσης την εμπλοκή ενός κατάλληλου online ups.

Είναι φαινόμενο που υπάγεται στην καταχρηστικώς επικαλούμενη...΄΄ψυχοακουστική΄΄.:sneaky:
Α, εδώ σας έχω νέα ( που είναι παλιά, τα έχω ξαναπεί ). Έχω πειράξει ένα naim nac32 προενισχυτή, αλλαγή υλικών, μείωση κέρδους με παρέμβαση στο κύκλωμα ανάδρασης με ποιοτικά υλικά και αλλαγή πυκνωτή τροφοδοσίας. Σαφής βελτίωση. Το κερασάκι στη τούρτα: Έκανα και αλλαγή εσωτερικής καλωδίωσης. Αρχικά έβαλα το kimber pbj. Στη συνέχεια και στα πλαίσια δοκιμών, έβαλα ένα van den hul d102 mk3. Σας πληροφορώ ότι ήμουν σε θέση να καταλάβω ποιο καλώδιο έπαιζε εκεί, σε εκείνο το σημείο που κανένας δεν πειράζει και κανένας δεν δείχνει να ασχολείται. Και μιλάμε για ένα καλώδιο μήκους περί τα 10 εκατοστά. Κάτι άλλο; :)
[DOUBLEPOST=1555695735][/DOUBLEPOST]Και φυσικά, εξακολουθώ να ακούω τις αλλαγές και στα υπόλοιπα Interconnects.

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
Εν πρώτοις, καλοπροαίρετος είμαι πάντα, ουδεμία αμφιβολία περί αυτού. Εκ χαρακτήρος αυτό.:)

Μη διαστρεβλώνεις όμως αυτά που γραφω. Πιστεύω απολύτως στις αυτόνομες γραμμές, είτε αφορούν ρεύμα, internet, είτε καθόδους κεραιών (digea, SAT.). Τα έχω κάνει και είδα τα αποτελέσματά τους, αφού πρώτα διαπίστωσα τις αποδόσεις των γραμμών του σπιτιού σ' όλα τα ανωτέρω.

Αυτό που είπα στον Λέανδρο είναι ότι οι διαφορές είναι εκεί, είτε πρόκειται για μεγάλου μήκους καλωδίου παροχής, είτε για μια dedicated παροχή με λίγα μέτρα καλώδιο. Δεν αλλάζει κάτι.

Συνεπώς δεν αυτοαναιρούμαι, όπως σαφώς υπονόησες...

Edit: Η απάντησή μου αφορά στο post Νο. 665 του μέλους Bhutia.

Last edited by a moderator:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.878
.............νομιζεις οτι ακους..........
οπως εχω ξαναπει , οταν πεινας δεν πεινας διψας
πιες ενα λιτρο νερο και σου φευγει η πεινα.
Περα της πλακας οτι μπαινει σε μια ηχητικη αλυσιδα ακουγεται......ή κάνεις οτι δεν ακουγεται......
στο χερι σου ειναι ποσο πεινας.....ε σορι διψας...........................

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.112
"Επομένως,ο καλύτερος τρόπος ν'αυξανόταν η αξιοπιστία μιας τέτοιας δοκιμής είναι να γινόταν εκείνη σε διαμέρισμα ισόγειο,ή ακόμα και...υπόγειο.;)"

Νίκο το γνωρίζω, το έχω δοκιμάσει επανειλημμένα, μόνο οι έχοντες σοβαρότατα προβλήματα ακοής ή εγωισμού δε δύναται να ακούσουν διαφορές:D:D:D:D:D,.
Εννοείται, ότι κι εγώ τροφοδοτώ τα μηχανήματα μου με dedicated γραμμή, αυτά προς αποφυγή παρεξηγήσεων..

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
Νίκο το γνωρίζω, το έχω δοκιμάσει επανειλημμένα, μόνο οι έχοντες σοβαρότατα προβλήματα ακοής ή εγωισμού δε δύναται να ακούσουν διαφορές:D:D:D:D:D,.
Εννοείται, ότι κι εγώ τροφοδοτώ τα μηχανήματα μου με dedicated γραμμή, αυτά προς αποφυγή παρεξηγήσεων..
Λέανδρε αυτό που θέλω να πω είναι ότι οι dedicated γραμμές είναι επιβεβλημένες, για μια σειρά από λόγους. Δεν μπορούν όμως να ακυρώσουν τις αλλαγές στον ήχο που επιφέρει η εναλλαγή. Παραμένουν εκεί.

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.112
Λέανδρε αυτό που θέλω να πω είναι ότι οι dedicated γραμμές είναι επιβεβλημένες, για μια σειρά από λόγους. Δεν μπορούν όμως να ακυρώσουν τις αλλαγές στον ήχο που επιφέρει η εναλλαγή. Παραμένουν εκεί.
με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο η τοποθέτηση σου, το κακό είναι, ότι όσοι έχουν αμφιβολίες ή αντιρρήσεις για τη διαφοροποίηση του ήχου από τα καλώδια ρεύματος, για ένα μαγικό λόγο δεν έχουν δηλώσει, έστω ένας συμμετοχή στο τεστ καλωδίων που προτίθεμαι να κάνω.
ο νοών νοείτω..

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.878
μονος σου το ειπες πιο πανω

εγωισμού

να ερθουν και να κανουν τι ?
Να δηλωσουν οτι δεν ακουνε.....και αλλοι να τα βρισκουν......
αφενως θα βγουν ειτε κουφοι ειτε ασχετοι......
ειτε και τα δυο.........
..'λιγο το εχεις απο αμφισβητιες εκ του ασφαλους να βγουν βρεμενες γατες......

Reaction score
569
Όσο καλύτερο ένα συστήματα τόσο πιο φανερη η διαφορά, όποιος ασχολείται με αυτό το χόμπι πρέπει να περάσει και από τα καλώδια γι α εμένα μέχρι κάποιο σημείο.

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.299
Όταν κάποιος που υποτίθεται ότι είναι από τους καλωδιάδες που ακούνε διαφορές στα καλώδια ρεύματος, υποβάλλεται σε τυφλό τεστ όπου υποτίθεται ότι αλλάζεις καλώδια αλλά στην πραγματικότητα δεν αλλάζεις τίποτε και όμως αυτός υποστηρίζει ότι ακούει διαφορές τότε πως ερμηνεύεται αυτό;
Κάποτε που δούλευα ηχολήπτης σε ...σκυλάδικα (εντάξει ντρέπομαι αλλά έζησα 2 χρόνια μ' αυτό :p και έμαθα και μερικά πράγματα) ήταν η αγαπημένη μου μέθοδος (και η πιο αποτελεσματική) για να αντιμετωπίσω την απαίτηση των τραγουδιστών για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ένταση ή διαφόρων effect... καθώς προχωρούσε η βραδιά...
Όταν ο εκάστοτε τραγουδιστής άρχιζε τα νοήματα για ένταση, έβαζα τα χέρια στην κονσόλα, ΔΕΝ πείραζα τίποτα και ρωτούσα απλά "εκεί είναι καλά;;;". Αυτό επαναλαμβανόταν 3-4 φορές... και όταν ο τραγουδιστής ικανοποιούταν από την ..."αλλαγή" ... και οι δυο κάναμε ένα thumbs up και όλα καλά!!!

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
...το βλέπω, και θαυμάζω την επιμονή, τόσο τη δική σου, όσο και του argi!

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.206
Που σαι Ανδρέα για να δεις τα...παιδιά της εναλλαγής.:sneaky:
Σημαδιακή δημοσίευση η υπαριθμόν 666...:devilish:
Εν πρώτοις, καλοπροαίρετος είμαι πάντα, ουδεμία αμφιβολία περί αυτού. Εκ χαρακτήρος αυτό.:)

Μη διαστρεβλώνεις όμως αυτά που γραφω. Πιστεύω απολύτως στις αυτόνομες γραμμές, είτε αφορούν ρεύμα, internet, είτε καθόδους κεραιών (digea, SAT.). Τα έχω κάνει και είδα τα αποτελέσματά τους, αφού πρώτα διαπίστωσα τις αποδόσεις των γραμμών του σπιτιού σ' όλα τα ανωτέρω.

Αυτό που είπα στον Λέανδρο είναι ότι οι διαφορές είναι εκεί, είτε πρόκειται για μεγάλου μήκους καλωδίου παροχής, είτε για μια dedicated παροχή με λίγα μέτρα καλώδιο. Δεν αλλάζει κάτι.

Συνεπώς δεν αυτοαναιρούμαι, όπως σαφώς υπονόησες...

Edit: Η απάντησή μου αφορά στο post Νο. 665 του μέλους Bhutia.
Είμαι βέβαιος ότι δεν αυτοαναιρείσαι,απλώς...αυτοσυμπληρώνεσαι.
Οι δε υπόλοιποι αναγνώστες μπορούν να το εξετάσουν για δικόν τους λογαριασμό καθένας,χωρίς να δεσμεύονται από τις δικές μου εκτιμήεις...;)

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.112
οι φίλοι μας οι γιατροί, μπορούν να στο πιστοποιήσουν, ότι όντως, μια μειονότητα σ'ένα στατιστικό δείγμα Χ ατόμων(περίπου10-20%) επηρεάζονται από το φαινόμενο placebo.
Αυτός είναι κι ο λόγος που για να θεωρήσουμε μια τέτοιου είδους ακρόαση ως ακλόνητη απαιτείται 70-80% να συμφωνεί με το αν ακούει ή όχι αλλαγές και 60-70% ως αποδεκτή.
Κάποτε που δούλευα ηχολήπτης σε ...σκυλάδικα (εντάξει ντρέπομαι αλλά έζησα 2 χρόνια μ' αυτό :p και έμαθα και μερικά πράγματα) ήταν η αγαπημένη μου μέθοδος (και η πιο αποτελεσματική) για να αντιμετωπίσω την απαίτηση των τραγουδιστών για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ένταση ή διαφόρων effect... καθώς προχωρούσε η βραδιά...
Όταν ο εκάστοτε τραγουδιστής άρχιζε τα νοήματα για ένταση, έβαζα τα χέρια στην κονσόλα, ΔΕΝ πείραζα τίποτα και ρωτούσα απλά "εκεί είναι καλά;;;". Αυτό επαναλαμβανόταν 3-4 φορές... και όταν ο τραγουδιστής ικανοποιούταν από την ..."αλλαγή" ... και οι δυο κάναμε ένα thumbs up και όλα καλά!!!
ισχύουν τα παραπάνω!

TGD

Reaction score
8.611
Έχω ένα πρόβλημα με το ΑΒΧ στα καλώδια ρεύματος.
Πρέπει να σβύνεις το μηχάνημα, να αλλάζεις το καλώδιο και να το ξανανάβεις. Αναρωτιέμαι τι χρόνο χρειάζεται για να φτάσει ξανά η συσκευή στην ίδια κατάσταση λειτουργίας ώστε η φόρτιση των πυκνωτών ή η θερμοκρασία να μήν διαφοροποιούνται. Αυτός ο χρόνος ίσως να είναι μεγαλύτερος από τη διάρκεια της ακουστικής μνήμης.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.555
Members
38.197
Νεότερο μέλος
YiorgosM