Περί καλωδίων ρεύματος

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.112
Έστω λοιπόν πως κάποιος αποδεικνύει μέσω ενός αξιόπιστου τεστ πως είναι ικανός σε μεγάλο βαθμό να διακρίνει μικρές αλλά υπαρκτές διάφορες. Και στη συνέχεια υποβάλλεται σε ένα τυφλό συγκριτικό μεταξύ δύο συσκευών ή καλωδίων και δεν εντοπίζει διαφορές. Πώς μπορεί να αποδείξει ότι πράγματι δεν τις άκουσε?

Θέλω να καταλήξω πως σε μια διαμάχη όπως αυτή που λαμβάνει χώρα εδώ, το βάρος της απόδειξης πρέπει να το φέρουν αυτοί που ισχυρίζονται πως ακούνε και όχι οι αρνητές.
κατά πρώτον, οι διαφορές ΔΕΝ είναι μικρές αλλά χαοτικές!
οπότε επαναλαμβάνω, ή θα έχει τεράστια προβλήματα ακοής ή εγωισμού!
αναφορικά με το δεύτερο σκέλος της τοποθέτησης σου, αυτό ακριβώς θα συμβεί, οι θιασώτες των καλωδίων θα το πιστοποιήσουν με το τεστ, με τη ΠΛΗΡΗ απουσία οποιουδήποτε αντικαλωδιά, μιας και ΚΑΝΕΙΣ δε θέλει να έρθει στο σπίτι μου παρόλο ότι η πρόσκληση είναι ανοιχτή ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!

D

deleted user 10898

Guest
Και;
Καλώδια όλοι μπορούν.
Καλώδια όλοι θέλουν.
Διαλεχτεεε και ψωνιστεεεε...
(Και πουλήσετε και τραμπαρετε μέχρι να σιαξει το σύστημα...)
Trinov όμως;
Α ναι στον pass x250.5 με quad esl δεν άκουσα καμία διαφορά με ακριβό ρευματος σε σχεση με το μαύρο. Κουφός ε; Ή εγωιστής; Μμμμμμ

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.028
Εγώ πάντως θα ήθελα καμιά μπανάνα της προκοπής, σετ διπλοκαλωδίωσης παρακαλώ. Ευχαριστώ.
Εχω κάτι νακαμίτσι απο το ένδοξο παρελθόν, 8 τεμάχια.
(Μάλλον μαϊμού είναι, όπως και πολλά άλλα που ζουν ανάμεσά μας.)

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.878
ασε μην ακουσουν και οι ιδιοι....και μετα που να βρουνε κουραγιο να παραδεχτουν πραματα.....
ασε που θα πεσει ο μυθος του αντικαλωδια......
φανταζεσαι ενα αντικαλωδια να μιλα μετα υπερ των καλωδιων......τι θες να γινει....
και δεν εχουμε καμμια νοτρ νταμ...να αυτοαναφλεγει..............
εισαι σκετο παρακρατος........
(εχω παντως το εχω δηλωσει θα ερθω για το μασα τσουξε........)
θα φαω και θα πιω τα παντα.......οσο θα κανετε δοκιμες...........

Reaction score
12.228
Εχω κάτι νακαμίτσι απο το ένδοξο παρελθόν, 8 τεμάχια.
(Μάλλον μαϊμού είναι, όπως και πολλά άλλα που ζουν ανάμεσά μας.)
Αυτές έχω κι εγώ στη πλευρά του ενισχυτή, τις είχα πάρει απο το ebay κατά το ένδοξο επίσης παρελθόν.
[DOUBLEPOST=1555753686][/DOUBLEPOST]
ασε μην ακουσουν και οι ιδιοι....και μετα που να βρουνε κουραγιο να παραδεχτουν πραματα.....
φανταζεσαι ενα αντικαλωδια να μιλα μετα υπερ των καλωδιων......τι θες να γινει....
και δεν εχουμε καμμια νοτρ νταμ...να αυτοαναφλεγει..............
εισαι σκετο παρακρατος........
(εχω παντως το εχω δηλωσει θα ερθω για το μασα τσουξε........)
θα φαω και θα πιω τα παντα.......οσο θα κανετε δοκιμες...........
Ελπίζω να με λυπηθείς έτσι όπως θα με δεις τσίχλα και να αφήσεις κανένα καλαμάκι :p

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.112
Και;
Καλώδια όλοι μπορούν.
Καλώδια όλοι θέλουν.
Διαλεχτεεε και ψωνιστεεεε...
(Και πουλήσετε και τραμπαρετε μέχρι να σιαξει το σύστημα...)
Trinov όμως;
Α ναι στον pass x250.5 με quad esl δεν άκουσα καμία διαφορά με ακριβό ρευματος σε σχεση με το μαύρο. Κουφός ε; Ή εγωιστής; Μμμμμμ
Αν πράγματο δεν ακούσατε καμιά διαφορά, μπορεί όντως το συγκεκριμένο ακριβό καλώδιο να μην έκανε διαφορά στον ήχο.
όπως επίσης είναι απόλυτα βέβαιο, ότι, ακούγοντας τον ενισχυτή σας με το μαύρο φτηνό καλώδιο ως τώρα, απλά ΔΕΝ τον έχετε ακούσει ακόμη!
Δοκιμάστε κάποιο άλλο καλώδιο από κάποιο φίλο σας και ίσως εκπλαγείται ευχάριστα!:hi:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.189
...
Το τρινοβι τωρα ....κανει παπαδες.....οπως εκανε το οντισι πριν 12 χρονια......
σε 12 χρονια απο τωρα το τρινοβι σιγουρα θα ειναι οτι το οντισι σημερα......
Οχι οτι δεν κανεις δουλιτσα
απλα οχτρος του καλου ειναι το καλυτερο.
Ενα καλωδιο τωρα......οσο εφε εδινε στο οντισι .....δινει και στο τρινοβι.......μας αρεσει η οχι
και σε 12 χρονια θα κανει ακριβως την ιδια δουλεια.....
Οτι φοραει hardware - software εχει ημερομηνια ληξης........γιατι καθε ψηφιακο συσκευακι τρεμει τον απογονο του/
Στα καλωδια )πασης φυσεως( δεν ισχυει το ιδιο.......
Έξοχος...Επομένως όποιος έχει ήδη βρει καλώδια για καθεμία εφαρμογή τα οποία να μην τον ενοχλούν σε κάποιο στοιχείο της απόδοσης δεν έχει κανέναν λόγο να ΄΄ψάχνεται΄΄ προκειμένου να τ'αλλάξει,αλλά ν'αφοσιώνεται στις προτεραιότητες που έχουν ουσιαστική σημασία για τον ίδιο.Ορίστε λοιπόν που έρχεσαι στο σκεπτικό της ΄΄απέναντι΄΄ πλευράς.:D

D

deleted user 10898

Guest
Να μια ξεφτίλα ...
https://hometheaterhifi.com/volume_11_4/feature-article-blind-test-power-cords-12-2004.html

Conclusions

To many in the engineering community, blind ABX is an accepted experimental design. Using the blind ABX protocol, we failed to hear any differences between an assortment of generic power cords and Nordost Valhalla. Therefore, we cannot conclude that different power cords produce a difference using the blind ABX protocol. However, we also cannot conclude that there are no differences. We simply failed to prove that differences can be detected to a statistically significant degree using a blind ABX protocol.

Καλές τραμπες...
[DOUBLEPOST=1555754069][/DOUBLEPOST]
Αν πράγματο δεν ακούσατε καμιά διαφορά, μπορεί όντως το συγκεκριμένο ακριβό καλώδιο να μην έκανε διαφορά στον ήχο.
όπως επίσης είναι απόλυτα βέβαιο, ότι, ακούγοντας τον ενισχυτή σας με το μαύρο φτηνό καλώδιο ως τώρα, απλά ΔΕΝ τον έχετε ακούσει ακόμη!
Δοκιμάστε κάποιο άλλο καλώδιο από κάποιο φίλο σας και ίσως εκπλαγείται ευχάριστα!:hi:
Τα έχω λύσει αυτά τα θέματα, πήρα ενεργά. Έρχονται με μαύρο καλώδιο pc από τον κατασκευαστή. 20000ε τιμή καταλόγου και ένα καλό καλωδιο δεν έβαλε.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.028
Ερώτηση:
Επειδή ο Εαρ εχει 11 ενεργά ηχεία και 5 σαμπ, βάλε και τον τρινοβ και το σονυ, χρειάζεται 18 σούπερ καλώδια;
Ή αρκεί ενα μόνο καλώδιο υψηλής πχιότητας στην μπρίζα, και μετά ενα κοινό πολύμπριζο+18 κοινά καλώδια;
Δηλαδή: πίνακας (κοινό καλώδιο στους τοίχους)-μπρίζα-καλό καλώδιο-κοινό πολύμπριζο- 18 κοινά καλώδια είναι ΟΚ;

Άλλη ερώτηση: αν βάλει Valhalla στον προβολέα θα δει καλύτερη εικόνα; Με μεγαλύτερη σκηνοθετικότητα; Θα φέρει τους ηθοποιούς πιο μπροστά; Θα μεγαλώσει την απόσταση μεταξύ τους; (Αν ειναι τσόντα να δω πως θα γίνεται η δουλειά τότε...εκτός αν υπάρχει καλώδιο που μεγαλώνει το εργαλείο)

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.878
Έξοχος...Επομένως όποιος έχει ήδη βρει καλώδια για καθεμία εφαρμογή τα οποία να μην τον ενοχλούν σε κάποιο στοιχείο της απόδοσης δεν έχει κανέναν λόγο να ΄΄ψάχνεται΄΄ προκειμένου να τ'αλλάξει,αλλά ν'αφοσιώνεται στις προτεραιότητες που έχουν ουσιαστική σημασία για τον ίδιο.Ορίστε λοιπόν που έρχεσαι στο σκεπτικό της ΄΄απέναντι΄΄ πλευράς.:D
το ξαναλεω...εγω για την μασα γκραντε παω.....
δεν με νοιαζει η μεθοδολογια.....απλα να ξερετε οτι μετα απο 20 λεπτα ακροασεων
ουτε αποφαγια και αδεια μπουκαλια
δεν θα βρειτε

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.112
Να μια ξεφτίλα ...
https://hometheaterhifi.com/volume_11_4/feature-article-blind-test-power-cords-12-2004.html

Conclusions

To many in the engineering community, blind ABX is an accepted experimental design. Using the blind ABX protocol, we failed to hear any differences between an assortment of generic power cords and Nordost Valhalla. Therefore, we cannot conclude that different power cords produce a difference using the blind ABX protocol. However, we also cannot conclude that there are no differences. We simply failed to prove that differences can be detected to a statistically significant degree using a blind ABX protocol.

Καλές τραμπες...
[DOUBLEPOST=1555754069][/DOUBLEPOST]
Τα έχω λύσει αυτά τα θέματα, πήρα ενεργά. Έρχονται με μαύρο καλώδιο pc από τον κατασκευαστή. 20000ε τιμή καταλόγου και ένα καλό καλωδιο δεν έβαλε.
αγαπητέ φίλε,
στο συμπέρασμα λέει ότι απέτυχαν να πιστοποιήσουν αν ακούγονται ή όχι οι διαφορές, επομένως, μήπως δε μιλάμε για ξεφτίλα?
Ξεφτιλίστηκε ποιός? αυτός που έλεγε ότι υπάρχουν ή αυτός που έλεγε όχι?
απλά αποδείχτηκε, ότι η συγκεκριμένη μεθοδολογία ΑΒΧ που ακολουθήθηκε είναι αναξιόπιστη!
αυτό ναι! αυτό είναι ξεφτίλα!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.698
α ρε Άρτζι...

Δίνεις την εντύπωση πως ζεις μ'αυτόν τον καημό, την δήθεν κατάρρευση του μύθου, ενώ κατά βάση ο μύθος των καλωδίων έχει καταρριφθεί, όπως και κάθε άλλος μύθος, εξ'ου και η γνωστή μυθοπλασία περί καλωδίων, ή και η μυθοπλασία για τους λοιπούς γνωστούς και άγνωστους μύθους, και δεν αναφέρομαι στα μπωλ. :p

Κάνε λίγη γιόγκα παραπάνω, ρίξε 5 κιλά διαλογισμό, να βρεις τι πραγματικά ποθείς, γιατί το να δείχνεις τάχαμου αδιάφορα πως ποθείς την βασιλεία των καλωδίων σ'αυτό το σύμπαν, είναι τυπικά απλή λατρεία του μύθου, όποιος κι αν είναι αυτός (πολλοί οι όμορφοι μύθοι σ'αυτό το σύμπαν, και δεν αναφέρομαι στον μύθο του βινυλίου). :drinks:

Αλλά υπάρχει και το άλλο μότο, το "λιβ γιορ μυθ ιν γκρις", οπότε μη σκας στην τελική για το ποιόν μύθο θα τύχει να ζήσεις, απλά να τον ζήσεις. :drinks:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.878
Ερώτηση:
Επειδή ο Εαρ εχει 11 ενεργά ηχεία και 5 σαμπ, βάλε και τον τρινοβ και το σονυ, χρειάζεται 18 σούπερ καλώδια;
Ή αρκεί ενα μόνο καλώδιο υψηλής πχιότητας στην μπρίζα, και μετά ενα κοινό πολύμπριζο+18 κοινά καλώδια;
Δηλαδή: πίνακας (κοινό καλώδιο στους τοίχους)-μπρίζα-καλό καλώδιο-κοινό πολύμπριζο- 18 κοινά καλώδια είναι ΟΚ;

Άλλη ερώτηση: αν βάλει Valhalla στον προβολέα θα δει καλύτερη εικόνα; Με μεγαλύτερη σκηνοθετικότητα; Θα φέρει τους ηθοποιούς πιο μπροστά; Θα μεγαλώσει την απόσταση μεταξύ τους; (Αν ειναι τσόντα να δω πως θα γίνεται η δουλειά τότε...εκτός αν υπάρχει καλώδιο που μεγαλώνει το εργαλείο)

τσοντες βλεπεις ? :gotcha: και σε αρεσουν τα μεγαλα εργαλεια........και που να δεις κανα γαλιλεο σε προβολεα.....
κανεις τις πετσες τουμπανα......η χαρα της καθ αβeζης.........

Reaction score
30.452
κατά πρώτον, οι διαφορές ΔΕΝ είναι μικρές αλλά χαοτικές!
οπότε επαναλαμβάνω, ή θα έχει τεράστια προβλήματα ακοής ή εγωισμού!
Δηλαδή με καλείς σε ένα τεστ του οποίου το αποτέλεσμα προκαταλαμβάνεις και συμπληρώνεις πως αν δε συμφωνήσω με το συμπέρασμά σου θα είμαι ή κουφός ή ψεύτης....
Και μετά περιμένεις να πάρω στα σοβαρά εσένα και την πρόσκλησή σου...
οι θιασώτες των καλωδίων θα το πιστοποιήσουν με το τεστ,
Και γαμώ τις πιστοποιήσεις... A.B.L Certified...
(Argie Burgie & Lulas....);)

Reaction score
12.228
το ξαναλεω...εγω για την μασα γκραντε παω.....
δεν με νοιαζει η μεθοδολογια.....απλα να ξερετε οτι μετα απο 20 λεπτα ακροασεων
ουτε αποφαγια και αδεια μπουκαλια
δεν θα βρειτε
Βρε αχόρταγε, θα φας και τα μπουκάλια;
[DOUBLEPOST=1555754649][/DOUBLEPOST]
Ανάλογα το καλώδιο, μπορεί να προσθέσει υγρασία.

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.112
Δηλαδή με καλείς σε ένα τεστ του οποίου το αποτέλεσμα προκαταλαμβάνεις και συμπληρώνεις πως αν δε συμφωνήσω με το συμπέρασμά σου θα είμαι ή κουφός ή ψεύτης....
Και μετά περιμένεις να πάρω στα σοβαρά εσένα και την πρόσκλησή σου...

Και γαμώ τις πιστοποιήσεις... A.B.L Certified...
(Argie Burgie & Lulas....);)
όχι φίλε Χάρη,
σε προσκαλώ σ ένα τεστ, που αν δεν ακούσεις τις χαοτικές διαφορές που σου λέω, θα στο κάνω με ΟΠΟΙΑ ΜΕΘΟΔΟ θες για να το θεωρήσεις τεστ, τόσο απλά!:):)

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.878
α ρε Άρτζι...

Δίνεις την εντύπωση πως ζεις μ'αυτόν τον καημό, την δήθεν κατάρρευση του μύθου, ενώ κατά βάση ο μύθος των καλωδίων έχει καταρριφθεί, όπως και κάθε άλλος μύθος, εξ'ου και η γνωστή μυθοπλασία περί καλωδίων, ή και η μυθοπλασία για τους λοιπούς γνωστούς και άγνωστους μύθους, και δεν αναφέρομαι στα μπωλ. :p

Κάνε λίγη γιόγκα παραπάνω, ρίξε 5 κιλά διαλογισμό, να βρεις τι πραγματικά ποθείς, γιατί το να δείχνεις τάχαμου αδιάφορα πως ποθείς την βασιλεία των καλωδίων σ'αυτό το σύμπαν, είναι τυπικά απλή λατρεία του μύθου, όποιος κι αν είναι αυτός (πολλοί οι όμορφοι μύθοι σ'αυτό το σύμπαν, και δεν αναφέρομαι στον μύθο του βινυλίου). :drinks:

Αλλά υπάρχει και το άλλο μότο, το "λιβ γιορ μυθ ιν γκρις", οπότε μη σκας στην τελική για το ποιόν μύθο θα τύχει να ζήσεις, απλά να τον ζήσεις. :drinks:

1 εγω δεν ζω με κανενα καημο.....αλλοι ζμπρωχνουν με νυχια δοντια ..προιοντα που αυτοι θεωρουν ιδανικα
2 εκανα 75 λεπτακια....διαλογισμο πιο μετα με τις κατσαρολες.
3 Δεν εχω συστημα <αξιωσεων> ξερεις
ενα ταπεινο πιονερακι των 100 ευρω εχω......
4 εγω ακουω μουσικη.......οχι συσκευες η χωρους ........
5 Καθενας με τον μυθο του
namste ...tuk je che....και tashi delek σε ολο τον κοσμο.....
παντα τα αντιμετωπιζω με χιουμορ....γιατι ουτε πουλαω προιοντα ...ουτε σπρωχνω.....
ουτε μου καιγεται καρφι το πως ακουει ο καθενας.....ολοι κατω απο τον ηλιο που ελεγε και ο μποντινταρμα.
Απλα σχολιαζω (που ελεγε και ο ζαμπετας).............
................ειμαι σκετο παρακρατος........ετσι ?
[DOUBLEPOST=1555754886][/DOUBLEPOST]
Βρε αχόρταγε, θα φας και τα μπουκάλια;
[DOUBLEPOST=1555754649][/DOUBLEPOST]

Ανάλογα το καλώδιο, μπορεί να προσθέσει υγρασία.

οσο θα φαγωνεστε με τα καλωδια θα σαβουριαζω .........οτι βρω μπροστα μου......
γενικα οπου εχει τραπεζι με δοκιμες ....παντα παω για το τραπεζι.......
κοιλιοδουλος βλεπεις........

Λεανδρε εισαι λιβανι σε κλαμπ <σαταναδων >...........ong na mo guru dev na mo.......sat guray na me gigad guray na me siry guruday na me......

Reaction score
12.228
1 εγω δεν ζω με κανενα καημο.....αλλοι ζμπρωχνουν με νυχια δοντια ..προιοντα που αυτοι θεωρουν ιδανικα
2 εκανα 75 λεπτακια....διαλογισμο πιο μετα με τις κατσαρολες.
3 Δεν εχω συστημα <αξιωσεων> ξερεις
ενα ταπεινο πιονερακι των 100 ευρω εχω......
4 εγω ακουω μουσικη.......οχι συσκευες η χωρους ........
5 Καθενας με τον μυθο του
namste ...tuk je che....και tashi delek σε ολο τον κοσμο.....
παντα τα αντιμετωπιζω με χιουμορ....γιατι ουτε πουλαω προιοντα ...ουτε σπρωχνω.....
ουτε μου καιγεται καρφι το πως ακουει ο καθενας.....ολοι κατω απο τον ηλιο που ελεγε και ο μποντινταρμα.
Απλα σχολιαζω (που ελεγε και ο ζαμπετας).............
................ειμαι σκετο παρακρατος........ετσι ?
[DOUBLEPOST=1555754886][/DOUBLEPOST]

οσο θα φαγωνεστε με τα καλωδια θα σαβουριαζω .........οτι βρω μπροστα μου......
γενικα οπου εχει τραπεζι με δοκιμες ....παντα παω για το τραπεζι.......
κοιλιοδουλος βλεπεις........

Θα αφήσω κολατσιό καβάτζα στο Focus.

Reaction score
30.452
όχι φίλε Χάρη,
σε προσκαλώ σ ένα τεστ, που αν δεν ακούσεις τις χαοτικές διαφορές που σου λέω, θα στο κάνω με ΟΠΟΙΑ ΜΕΘΟΔΟ θες για να το θεωρήσεις τεστ, τόσο απλά!:):)
Θα συνεχίσω όμως αν δεν ακούσω τις "χαοτικές διαφορές" να έχω
τεράστια προβλήματα ακοής ή εγωισμού!
Δικά σου λόγια είναι αυτά ,όχι δικά μου...

Ελπίζω τώρα να καταλαβαίνει και ο @PURETONE που αναρωτιώταν γιατί δεν πάω....;)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.698
Using the blind ABX protocol, we failed to hear any differences between an assortment of generic power cords and Nordost Valhalla. Therefore, we cannot conclude that different power cords produce a difference using the blind ABX protocol.
στο συμπέρασμα λέει ότι απέτυχαν να πιστοποιήσουν αν ακούγονται ή όχι οι διαφορές,
Όχι.

Στο συμπέρασμα λέει ότι δεν άκουσαν διαφορές μεταξύ απλού καλωδίου και βαλχαλα, και αυτό αποδείχτηκε.

Απλώς, η απόδειξη αυτή, ότι απέτυχαν να ακούσουν διαφορές, σημαίνει λίαν σαφώς ότι δεν υπάρχουν ακροάσιμες διαφορές:

However, we also cannot conclude that there are no differences. We simply failed to prove that differences can be detected to a statistically significant degree using a blind ABX protocol.
Το "failed to prove that differences can be detected"
σημαίνει "we proved that differences can not be detected".

Τώρα πως βγάζεις συμπεράσματα του τύπου "απέτυχαν να πιστοποιήσουν αν ακούγονται ή όχι οι διαφορές" αφού πιστοποιημένα απέτυχαν να ακούσουν διαφορές, δε το καταλαβαίνω με κανένα τρόπο...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.549
Members
38.196
Νεότερο μέλος
nikos3391