Περί καλωδίων ρεύματος

Reaction score
30.452
Το ίδιο ισχύει για οτιδήποτε χρειάζεται "απόδειξη", είτε ότι ακούει, είτε ότι δεν ακούει. Άρα, το "τεστ" οφείλει να είναι το ίδιο "σκληρό" για κάθε "άποψη", είτε τη θετική, είτε την αρνητική.
Έστω λοιπόν πως κάποιος αποδεικνύει μέσω ενός αξιόπιστου τεστ πως είναι ικανός σε μεγάλο βαθμό να διακρίνει μικρές αλλά υπαρκτές διάφορες. Και στη συνέχεια υποβάλλεται σε ένα τυφλό συγκριτικό μεταξύ δύο συσκευών ή καλωδίων και δεν εντοπίζει διαφορές. Πώς μπορεί να αποδείξει ότι πράγματι δεν τις άκουσε?

Θέλω να καταλήξω πως σε μια διαμάχη όπως αυτή που λαμβάνει χώρα εδώ, το βάρος της απόδειξης πρέπει να το φέρουν αυτοί που ισχυρίζονται πως ακούνε και όχι οι αρνητές.

Reaction score
12.228
Χάρη, σου προτείνω να αναθεωρήσεις και να έρθεις. Να υπενθυμίσω ότι στις 3 Μαΐου θα ισχύουν οι νέες τιμές στα σουβλάκια... :p :p :p

Reaction score
30.452
όταν ακόμα και τώρα προσπαθείς να επιβάλεις το "τρόπο σου" σε άλλους 6 προς το παρόν συμφορουμίτες σε σπίτι που σε προσκαλούν για να ακούσεις ή μη διαφορές, "γιατί αυτό δε συμφωνεί με τη μεθοδολογία που προτείνεις".
Να σου πω.... Αυτόν τον αμανέ που έχεις πιάσει από χθες με "καπρίτσια" και με το ότι θέλω να επιβαλλω τον τρόπο μου, κοφτον σιγά σιγά γιατί αρχίζει να με εκνευρίζει. Τίποτα δε θέλω να επιβαλλω στο ωραίο σου σαλόνι και στην ωραία σας παρέα. Εγώ απλά ανέφερα υπό ποιες προϋποθέσεις θα είχε αξία το τεστ και θα με ενδιέφερε να παραστω.
Σε ευχαριστώ λοιπόν για την πρόσκληση αλλά δεν με ενδιαφέρει.
[DOUBLEPOST=1555743523][/DOUBLEPOST]
Αν εντέλει συμμετάσχεις ή όχι προσωπικά μου είναι αδιάφορο,
Εμένα να δεις!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.698
Έστω λοιπόν πως κάποιος αποδεικνύει μέσω ενός αξιόπιστου τεστ πως είναι ικανός σε μεγάλο βαθμό να διακρίνει μικρές αλλά υπαρκτές διάφορες. Και στη συνέχεια υποβάλλεται σε ένα τυφλό συγκριτικό μεταξύ δύο συσκευών ή καλωδίων και δεν εντοπίζει διαφορές. Πώς μπορεί να αποδείξει ότι πράγματι δεν τις άκουσε?
Έχεις 2 λάθη στην παραπάνω παράγραφο, ένα μικρό κι ένα μεγάλο.

Το μικρό: δεν έχει νόημα να αποδείξεις "πως είναι ικανός σε μεγάλο βαθμό να διακρίνει μικρές αλλά υπαρκτές διάφορες". Νόημα έχει να αποδείξεις πως μπορεί να ξεχωρίσει τα δοκίμια, στηριζόμενος στις διαφορές που ακούει. Μπορεί συνέχεια να ακούς διαφορές, αλλά να μπερδεύεσαι και να μη ξεχωρίζεις ότι τώρα παίζει το Α και τώρα το Β, να μη τις συγκεκριμενοποιείς δηλαδή. Μικρή η διαφορά στη σύνταξη των λέξεων, αλλά στην πράξη τα γυρνάει όλα ανάποδα, διότι στην πρώτη περίπτωση είναι ένας που συνεχώς ακούει κάτι διαφορετικό αλλά δε ξέρει τι ακούει και δεν έχει νόημα ότι κι αν ακούει, ενώ στη δεύτερη είναι κάποιος που καταλαβαίνει πως η διαφορά που ακούει αντιστοιχεί σε συγκεκριμένο μηχάνημα, κι έχει νόημα γιατί βγαίνει συμπέρασμα για το μηχάνημα.8-)

Το μεγάλο λάθος είναι ότι δεν μπορείς κι ούτε γίνεται να αποδείξεις ότι δεν προτιμάς κάποιο, ακόμα κι αν επιλέγεις συνεχώς πως το Α σου άρεσε περισσότερο, διότι έχει προβλεφθεί και αυτό (δεν είναι όμοιος ούτε ο αριθμός των ακροάσεων κάθε δοκιμίου, για αυτόν ακριβώς τον λόγο). ;)

Σε κάθε ακρόαση, για χψζ λόγους, κάποιο άκουσμα σου "αρέσει" περισσότερο. Ακόμα και χωρίς διαφοροποίηση καμία. Πάντα κάτι αρέσει περισσότερο από κάτι άλλο, για αδιευκρίνιστους λόγους (έστω ψυχολογικούς), ακόμα κι αν είναι το ίδιο, το ίδιο γλυκό, το ίδιο παγωτό, το ίδιο νερό. Επιλέγεις απλώς ποιο σου άρεσε. Ε, βγαίνει συμπέρασμα, στάνταρ. Είτε θα βγει συμπέρασμα πως δεν κατάλαβες διαφορά και οι επιλογές ήταν μέσα στο στατιστικό λάθος, ή θα βγει συμπέρασμα πως σου άρεσε περισσότερο το τάδε δοκίμιο.8-)

Αυτό έχει ξανασυμβεί. Άνθρωποι που ήταν βέβαιοι πως δεν άκουσαν διαφορά ανάμεσα στα 2 δοκίμια, και όντως στο τεστ του να ξεχωρίσουν ποιο ήταν το Α και ποιο το Β δε το βρήκαν (μέσα στο στατιστικό λάθος), ήταν σαφέστατη η προτίμησή τους στις ακροάσεις μουσικής στο πχ Α δοκίμιο, το οποίο μάλιστα ήταν το πολύ φτηνό, και μάλιστα, για να δεις το μέγεθος του προβληματισμού, ήταν ήδη κάτοχοι του πολύ ακριβότερου (του Β). :p

Το τυχαίο θα είναι τυχαίο, δε τη γλυτώνεις. Δεν ξεγελάει κανείς την στατιστική ανάλυση των αποτελεσμάτων. Είναι ..επιστήμη. ;)

Θέλω να καταλήξω πως σε μια διαμάχη όπως αυτή που λαμβάνει χώρα εδώ, το βάρος της απόδειξης πρέπει να το φέρουν αυτοί που ισχυρίζονται πως ακούνε και όχι οι αρνητές.
Αυτό ναι, είναι μια μεγάλη αλήθεια. Εδώ έχεις απόλυτο δίκιο.8-)

Όχι γιατί δε μπορεί να γίνει το ανάποδο, καθώς ήδη έχει γίνει εμπεριστατωμένα στην ΑES αλλά και σε πολλαπλές άλλες δοκιμές στο διαδίκτυο ή δικές μας. Αλλά διότι η απόδειξη της ισχύος μιας θεωρίας, βαρύνει αποκλειστικά τους ισχυριστές της θεωρίας αυτής, και μάλιστα με τόσο αντικειμενικό τρόπο, ώστε να γίνεται καθολικά αποδεκτή. 8-)

I

iason

Guest
Και το ανάποδο, ότι ακούει κάτι. Μόνο με αντικειμενική επιστημονική μεθοδολογία. Θέλει σκέψη, θέλει τρόπο. Δεν είναι απλό.

Το ίδιο ισχύει για οτιδήποτε χρειάζεται "απόδειξη", είτε ότι ακούει, είτε ότι δεν ακούει. Άρα, το "τεστ" οφείλει να είναι το ίδιο "σκληρό" για κάθε "άποψη", είτε τη θετική, είτε την αρνητική.

Εκεί είναι που αρχίζεις και κακοκαρδιζεις. Διότι, σε κάθε σοβαρό τεστ, πρώτα εκτιμάται η επάρκεια ακροαστικής αντίληψης των συμμετεχόντων... Αν κόβονται πριν το τεστ, υπάρχει "θέμα"...

Στα εν λόγω τεστ, πρώτα υπάρχει τεστ αξιολόγησης των ακροατών, διότι αν δεν μπορούν έτσι κι αλλιώς να ακούν διάφορες, δεν έχει νόημα να συμμετέχουν. Ε, εκεί κόβονται οι περισσότεροι, οι 8-9 στους 10, ασχέτως του τι "υποστηρίζουν" ή "πιστεύουν"...

Μετά, για όσους αποδείξαμε ότι μπορούν να ακούσουν, υπάρχουν 2 στάδια:

Στο πρώτο στάδιο, υπάρχει ένα εκτενές τεστ των δύο δοκιμίων με στόχο να αποδειχθεί ότι έχει την ικανότητα ο ακροατής να διακρίνει το ένα από το άλλο, δηλαδή να διακρίνει και να συγκεκριμενοποιήσει τη διαφορά. Όχι απλά να πει ότι έχει διαφορά.. Εκεί ακούγεται σε συνεχή επανάληψη το ίδιο μουσικό κομμάτι, για ελάχιστο χρόνο (10") με το μικρότερο δυνατό ενδιάμεσο κενό (1-2"), λόγω της ελάχιστης ακουστικής μνήμης. Αυτό γίνεται για 3-4 διαφορετικά μουσικά είδη.

Σε αυτό το τεστ για διαφορετικά dac ας πούμε, κόβονται οι 8-9 στους 10, διότι δε μπορούν να αποδείξουν ότι πραγματικά μπορούν να διακρίνουν το ένα δοκίμιο από το άλλο.
Πρόσεξε, το να έχει "διαφορά" δεν είναι το ζητούμενο. Το ζητούμενο είναι να συγκεκριμενοποιεί ο ακροατής ότι ακούει το Α δοκίμιο, κι όχι ότι "κάτι άκουσε διαφορετικά", όχι οτι έχει "μια υποψία", και δε ξέρει τι είναι διαφορετικό και τέτοια.... Πρέπει να αποδείξει ότι άκουσε και ξεχώρισε πως τώρα παίζει το Α, όποιο κι αν είναι αυτό.

Μετά, έρχεται το τελικό τεστ, που πρέπει να αποδείξει ποιο προτιμάει.
Εδώ ακούγονται για 20-30" πολλά τραγούδια, από πολλά μουσικά είδη. Ας πούμε 20 τραγούδια. Τη μια παίζουν με το Α και την άλλη με το Β, χωρίς ποτέ να ξέρει ο ακροατής με ποιο δοκίμιο παίζουν. Ο ακροατής απλώς σημειώνει ποιο άκουσμα του άρεσε περισσότερο.
Εδώ κόβονται όλοι.
Διότι, δεν αποδεικνύεται ότι όντως τους αρέσει περισσότερο το ένα dac από το άλλο, καθώς σε ένα τραγούδι προτιμούν το ένα και στο άλλο τραγούδι το άλλο, αναλόγως ηχογράφησης και αναλόγως μουσικού είδους, τα γνωστά και αναμενόμενα.

Κι έτσι τελειώνει μια 8-ωρη διαδικασία. Επιστημονικά, με μεθοδολογία, θα αποδείξεις ότι δεν ακούν τίποτα, δεν προτιμούν κανένα άκουσμα, δεν ξέρουν να ακούν, κλπ κλπ κλπ, ΟΛΟΙ.
(Ασχέτως του τι πιστεύουν)

:p

Μήπως να δοκιμάζετε κάποιο σοβαρό τάργκετ κερβ σε μια ισοσταθμιση χώρου με αξιόλογο software για αποδεδειγμένα σαφή βελτίωση, και να αφήσετε κατά τόπο τις αποδεδειγμένες αυτ-απάτες; :D

Κι επειδή εκεί που είσαι ήμουνα, κι ιδέαν δεν έχεις πόσα καλώδια ρεύματος έχω στο σπίτι (πέραν του γνωστού dh labs) στην αποθήκη της ντροπής, δείτε καλύτερα να φτάσετε κει που έφτασα χωρίς απαραιτήτως να περάσετε όσα πέρασα και να αγοράσετε όσα αγόρασα. 8-)
[DOUBLEPOST=1555737412][/DOUBLEPOST]
Με οδοντογλυφίδα.
Σα τον Μίστερ μπιν.
Κώστα άμα έχεις στη ντουλάπα σου τόσα χρεπια καλώδια και αισθάνεσαι και άσχημα γιατί σου θυμίζουμε το παρελθόν σου τότε που ήσουνα λάθος Δηλαδή .... Γιατί δε τα χαρίζεις εδώ στο φόρουμ να αδειάσει και η ντουλάπα βρε αδερφέ!!!!!

Reaction score
2.994
Το ποιό καλό απ΄ όλα είναι ότι ο νηματοθέτης _ ναρκοθέτης απ' τις 17 Jan. '19 που έθεσε το θέμα
βγάζει στο σφυρί διάφορα καλώδια ρεύματος.

Αυτό θα πει Αίλουρος !!!

Δώσε "πόνο" μεγάλε.

Υ.Γ. Μα..... μήπως είναι ο κύριος ear? (που θα 'λεγε και κος Μαύρος)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.698
Κώστα άμα έχεις στη ντουλάπα σου τόσα χρεπια καλώδια και αισθάνεσαι και άσχημα γιατί σου θυμίζουμε το παρελθόν σου τότε που ήσουνα λάθος Δηλαδή .... Γιατί δε τα χαρίζεις εδώ στο φόρουμ να αδειάσει και η ντουλάπα βρε αδερφέ!!!!!
Ναι, είναι μια καλή ιδέα. ;)
Θα τα χαρίσω σιγά σιγά, σε ένα λογικό κοστολόγιο.8-)
Stay tuned. ;)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.698
Υ.Γ. Μα..... μήπως είναι ο κύριος ear?
Όχι.
Πάντως θα τα βγάλω και γω για πώληση τα καλώδια που έχω.
Τζάμπα χώρο πιάνουν....

Άλλωστε, κάποιες "ψυχές" θα καταχαρούν με την απόκτησή τους, αξία ανεκτίμητη, ενώ σε μένα είναι "βάρος"..

Reaction score
12.228
Το ποιό καλό απ΄ όλα είναι ότι ο νηματοθέτης _ ναρκοθέτης απ' τις 17 Jan. '19 που έθεσε το θέμα
βγάζει στο σφυρί διάφορα καλώδια ρεύματος.

Αυτό θα πει Αίλουρος !!!

Δώσε "πόνο" μεγάλε.

Υ.Γ. Μα..... μήπως είναι ο κύριος ear? (που θα 'λεγε και κος Μαύρος)
Δεν έχει να λέει. Κι εγώ πουλάω καλώδια ηχείων σε αγγελία. Αφού δεν τα χρησιμοποιώ, γιατι να κάθονται; Που το κακό;

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.028
Γιατί δε τα χαρίζεις εδώ στο φόρουμ να αδειάσει και η ντουλάπα βρε αδερφέ!!!!!
Σιγά μην τα χαρίσει :p

Να τα πουλήσει, και να μας βγάλει έξω για μπύρες και κοψίδια. Πολλές φορές.
Στην υγειά σας.:drinks:

(Μετά θα λέμε “μαζί τα φάγαμε” :D)

Reaction score
30.452
Όχι.
Πάντως θα τα βγάλω και γω για πώληση τα καλώδια που έχω.
Τζάμπα χώρο πιάνουν....

Άλλωστε, κάποιες "ψυχές" θα καταχαρούν με την απόκτησή τους, αξία ανεκτίμητη, ενώ σε μένα είναι "βάρος"..
Θέλω όμως καλό πρόμο στο κείμενο της αγγελίας.
Μεγάλο πλάτος σκηνής ,σφιχτά μπάσα ,αέρινες μεσαίες και τέτχοια...:D

Μπας και σου βρίσκεται και κανά πολύπριζο κσύλινο?

Reaction score
15.466
Σιγά μην τα χαρίσει :p

Να τα πουλήσει, και να μας βγάλει έξω για μπύρες και κοψίδια. Πολλές φορές.
Στην υγειά σας.:drinks:

Ετσι, να μετουσιωνεται το πνευμα σε υλη ... τι δι@ολο ! φιλοσοφοι ημαστε ? (εξαιρειται ο αλπινιστης ...) :drinks:

Reaction score
1.390
Ο μέσος χρήστης μηχανών high end δεν κάνει ισοσταθμιση χώρου και δεν έχει 2 ρημάδγια κροσαρισμένα σαμπ ρε Άρτζι, πλάκα με κάνεις; :p

Αηδία έχει καταντήσει το ποίημα, να κάνουν υποδείξεις αυτοί που δεν πραγματοποιούν τα "βασικά"... :D

Αυτό έλλειπε, να ακολουθήσουν σοβαρή μεθοδολογία για αξιόπιστη εξαγωγή συμπερασμάτων ακρόασης .:lol:
Είσαι λίγο εκτός θεματος ?
Για την διαφορά που προκύπτει στον ήχο από ένα καλύτερο καλώδιο ρεύματος μιλάμε σε σχέση με το μαύρο κλασικό υπολογιστή...
Και όσο καλύτερο είναι ένα χαιεντοκουτο τόσο ακούει τις διαφορές...
Αν δεν είμαι σε θέση να καταλαβω αν εσφηξε το μπάσο αν μαλακωσαν τα πρίμα αν πήγαν ποιο πίσω οι φωνες.. τότε να το κάνω τι το κάθε τρινοβ...
[DOUBLEPOST=1555751029][/DOUBLEPOST]

Δέχομαι να υποβληθω σε τετχιο τεετ

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.698
Και όσο καλύτερο είναι ένα χαιεντοκουτο τόσο ακούει τις διαφορές...
Αυτό νομίζω πως το επαναλαμβάνετε μαζικά, μέχρι να το πιστέψετε. Αυθυποβολή μου θυμίζει. :p

Είναι πάντως βέβαιο, πως ισχύει το αντίθετο. 8-)

Τες πα, καλή καρδιά. Εγώ το'χω ξεκαθαρίσει: η χαρά του ιδιοκτήτη, από οτιδήποτε κι αν προέρχεται, είναι αξίας ανεκτίμητης. :drinks:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.878
Ετσιιι...
Trinov ελάχιστοι θα πάρουν...
Θέλει @@@
Ένα καλωδιακι του χιλιάρικου όμως όλοι μπορούν για να το παίζουν μάγκες....
Διλιεχτεεεεε....

το 2002 οταν ο χολμαν παρατησε το thx lab ,....και συμπραξε με τον κυριακακη δουλεψαν σε μια πλατφορμα
4 χρονια μετα παρουσιαστηκε η πρωτη αυτονομη μοναδα ισοσταθμισης time domain
Ενα χρονο μετα αποκτουσα την πρωτη μοναδα που πουληθηκε στην ελλαδα.....
Απο το 3 χαρτια κασερι που πληρωσα (χωρις το κιτ του εκγαταστατη)
εφαγε ακομα αλλα 1000 ευρω πανω της ....απο γραμμικο τροφοδοτικο μεχρι οτι μπορουσα να αλλαξω.
Η μοναδα αυτη σημερα ειναι σχεδον σαν τα μπαζα.........μπροστα στο τρινοβι......
Το τρινοβι τωρα ....κανει παπαδες.....οπως εκανε το οντισι πριν 12 χρονια......
σε 12 χρονια απο τωρα το τρινοβι σιγουρα θα ειναι οτι το οντισι σημερα......
Οχι οτι δεν κανεις δουλιτσα
απλα οχτρος του καλου ειναι το καλυτερο.
Ενα καλωδιο τωρα......οσο εφε εδινε στο οντισι .....δινει και στο τρινοβι.......μας αρεσει η οχι
και σε 12 χρονια θα κανει ακριβως την ιδια δουλεια.....
Οτι φοραει hardware - software εχει ημερομηνια ληξης........γιατι καθε ψηφιακο συσκευακι τρεμει τον απογονο του/
Στα καλωδια )πασης φυσεως( δεν ισχυει το ιδιο.......

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.549
Members
38.195
Νεότερο μέλος
Polatof