Τα Δυο ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΑ...(HARBETH 40.1)

I

iason

Guest
Σου περισσεύει ενα όμικρον η σου λείπει ενα ερωτηματικό
Δεν αλλάζει η απάντηση μου..κουνέλια Τέλος.
Μια και το έφερε η κουβέντα να σου πω ότι εγώ ανήκω στη κατηγορία που ακούνε 50% με τα μάτια. Το συγκεκριμένο ηχείο δε μου κάνει ,από εμφάνιση. Εκεί σταματάω δεν κάνω τον κόπο ούτε να το ακούσω . Τι να κάνουμε γεροντοπαραξενιες .Εάν είχα κουνέλια μπορεί να το σκεφτόμουν ,αν και θα ήταν ακριβή κουνελονα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.971
Δηλαδή για να καταλάβεις, το κατά φύσιν αυτονόητο, αυτός σας το πλασάρει ως συνειδητή επιλογή. Άσε το άλλο που δε θυμάμαι πώς το γράφει, που παιζουγκαλαπομακριά. Τί άλλο θα ακούσουμε. Σας κοροϊδεύει ρε. Σας φτύνει κατάμουτρα και οι ρηβιούερς σας έχουν πείσει να νομίζετε ότι βρέχει.
Σταμάτα ρε, θα φωνάξει τον αντιπρόσωπο να σε τετχιώσει και μετά θα κλαις.
Αφού δεν έχεις επιχειρήματα.

Θρασύδειλε. Εδώ και χρόνια δηλαδή, αμετανόητος χωρίς θράσος.

Reaction score
3.464
Εγώ δεν καταλαβαίνω βέβαια γιατί δεν σεβόμαστε τις όποιες ανάγκες και γούστα του καθενός.
Ο lakis του αρέσει αυτό το look και όπως παίζει .
Του ear του αρέσουν τα ενεργά φτάνει να παίζουν στα χαρτια καλα ασχετα αν είναι ασχημα και δεν μπαίνουν σε σαλόνια.Και καλα κάνει.
Ο vakkis ακούει τις κόρνες σε στάθμη ψιθύρου και γουστάρει.Ασε τι λέει τώρα για τα chario,θα του περάσει.
Ο άλλος έχει βάλει τέντα στο ταβάνι μαυρη και του αρέσει.
Το Jason αντιγόνη έχει πάει με 1000 άντρες και 1 γυναίκα και δεν μπορεί να αποφασίσει αν ειναι gay η πάει με όλα.
Καλά κάνουν όλοι γιαυτό υπάρχουν και πολλές επιλογές.
Και μην ξεχνάμε ότι υπήρχαν ανθρωποι που είδαν το fiat multipla και πήγαν και το αγόρασαν.
Απάράδεκτες όμως συμπεριφορές και εκφράσεις απέναντι σε ανθρώπους του φόρουμ θα έπρεπε να περιορίζονται εκτός αν έχετε προσωπικά μεταξύ σας.
Γνώμη μου βέβαια.....

N

nickmitro

Guest
Επειδη αναφερθηκε ο αντιπροσωπος,ειναι,αν θυμαμαι καλα,ροκερ και ντραμμερ η κιθαριστας,δηλαδη πραγματα εντελως εξω απο τα νερα της Harbeth...

Last edited by a moderator:

Reaction score
424
Χριστος ανεστη σε ολους! Συμπερασμα ως τωρα εν συντομια: Τελικα ολα τα ηχεια ειναι καλα εκτος απο τα harbeth. Αυτη η συζητηση εχει καταληξει να ειναι η Μεγαλη Παρασκευη του highend ( Ο Θεος να μας συγχωρησει. ) Εγω απλως να πω οτι οσοι εχουν περασει απο αυτη την εταιρεια η παραμενουν η ξαναερχονται. Το μονο που εχω ως απορια ειναι μηπως θα μπορουσε ο κ. Shaw να φτιαξει ενα 30.2 τεραστιο διδρομο αντι για το 40.2 τριδρομο. Επειδη ομως δεν υπαρχει το τεραστιο διδρομο, θα παμε σε τριδρομο. Harbeth ανεστη λοιπον.

Reaction score
199
Εγώ δεν καταλαβαίνω βέβαια γιατί δεν σεβόμαστε τις όποιες ανάγκες και γούστα του καθενός.
Ο lakis του αρέσει αυτό το look και όπως παίζει .
Του ear του αρέσουν τα ενεργά φτάνει να παίζουν στα χαρτια καλα ασχετα αν είναι ασχημα και δεν μπαίνουν σε σαλόνια.Και καλα κάνει.
Ο vakkis ακούει τις κόρνες σε στάθμη ψιθύρου και γουστάρει.Ασε τι λέει τώρα για τα chario,θα του περάσει.
Ο άλλος έχει βάλει τέντα στο ταβάνι μαυρη και του αρέσει.
Το Jason αντιγόνη έχει πάει με 1000 άντρες και 1 γυναίκα και δεν μπορεί να αποφασίσει αν ειναι gay η πάει με όλα.
Καλά κάνουν όλοι γιαυτό υπάρχουν και πολλές επιλογές.
Και μην ξεχνάμε ότι υπήρχαν ανθρωποι που είδαν το fiat multipla και πήγαν και το αγόρασαν.
Απάράδεκτες όμως συμπεριφορές και εκφράσεις απέναντι σε ανθρώπους του φόρουμ θα έπρεπε να περιορίζονται εκτός αν έχετε προσωπικά μεταξύ σας.
Γνώμη μου βέβαια.....
Θα συμφωνήσω αφού υπάρχουν χαρακτήρες που δεν σέβονται την ελευθερία της προσωπικής άποψης που στο χόμπι μας δυστυχώς ισχύει κατά κόρον.

Ο καθένας νομίζει ότι έχει το τέλειο στερεοφωνικό και όταν κάποιοι διαφωνούν τρελαίνονται, τους πιάνει θα έλεγα αμόκ.

Και οι Αφοί Τσακιρίδη τα τελευταία χρόνια στις εκθέσεις κατεβαίνουν με SPENDOR.

Και αυτοί είναι άσχετοι;

Συγνώμη ξέχασα υπάρχουν πιο ειδικοί εδώ μέσα από αυτούς.

Reaction score
871
Έαν κάνει κάποιος τον κόπο και διαβάσει από την αρχή το νήμα τότε που ξεκίνησε το 2009 από τον sudoku ,παρατηρεί ότι όπως και τότε έτσι και τώρα η θέση σου (Και είναι προς τιμή σου) Είναι σταθερή και αμετακίνητη.
Σε πολλά που αναφέρεις για τους Εγγλέζους με βρίσκεις σύμφωνο.
Απλά θα εκτιμούσα παρα πολύ την άποψη σού ,όταν κάποιος θέλει να επενδύσει το 2019 σε ένα καινούργιο ηχείο που να κοιτάξει δηλαδή ,για να μη το μετανιώσει? Ευχαριστώ .
εγώ πάλι δεν θα εκτιμούσα καθόλου τη άποψη του συγκεκριμένου κυρίου εκτός αν μας έδειχνε με αποδείξεις πότε, που, με ποια συνοδά και σε ποιον χώρο έχει ακούσει ηχεία harbeth και ειδικά τα 40.1 και τα 40.2

Reaction score
871
Αν εχω καταλαβει καλα δεν ειναι απαραιτητο.
σωστά έχεις καταλάβει.. το ευχάριστο πάντως είναι ότι η πλειοψηφία εδώ μέσα (και γενικώς) ακούει με Εγγλέζικα ηχεία και πολλοί απ' αυτούς με τα εξαιρετικά harbeth, αγνοώντας τους.... 'ινφλουένσερς'..

Reaction score
11.127
Η πλειοψηφία; Πόσοι δηλαδή;

Υπάρχουν και αξιόλογα βέβαια όπως B&W, KEF, Mission (που έχω), Quad, Tannoy και Wharfedale (που πάλι έχω), άλλα καμία σχέση με Harbeth.

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.737
Να ρωτήσω κι εγώ κάτι...
Η ερώτηση απευθύνεται κυρίως σε αυτούς που διαβαζουν, ασχολούνται, κατανοούν μετρήσεις κλπ (μακρια απο εμενα). Για τις δυο επίμαχες εταιρίες
θα ρωτήσω..
Spendor (classic line) - Harbeth, είναι μεν ίδιας φιλοσοφίας ηχεία αλλά σε μετρήσεις-απόδοση του έργου θεωρείτε κάποια από τις δυο πιο αξιόπιστη-τίμια ως προς το αποτέλεσμα ή έχουν τα ίδια ελαττώματα?
Καλή ανάσταση σε όλους.
Up.. :D

Reaction score
1.805
δεν έχω ακούσει harbeth (ή δε θυμάμαι αν έριξα καμιά "αυτιά" σε έκθεση) αλλά θυμάμαι πολύ καλά στο μαγαζί του Παντελή (τι ποιανού Παντελή?) να παίζει βινύλιο dire straits στο pink triangle με τον hr 100s, με προ-τελικό τον luxman CO3-MO3 και ηχεία τα spendor SP 1.
Δε ξέρω αν έχει προχωρήσει η τεχνολογία, δε ξέρω αν γενικά πάμε μπροστά, δε ξέρω αν γενικά ξέρω τι μου αρέσει...
...αλλά αυτό τον ήχο δεν το ξεχνάω με τίποτα. Χαραγμένος στο αντίστοιχο τμήμα του κρανίου μου για πάντα.
Χριστός Ανέστη παίδες.

Reaction score
30.452
Θα συμφωνήσω αφού υπάρχουν χαρακτήρες που δεν σέβονται την ελευθερία της προσωπικής άποψης που στο χόμπι μας δυστυχώς ισχύει κατά κόρον.
1. Δεν είδα κανέναν από αυτούς τους παλιοχαρακτηρες να έρχονται στο μαγαζί την ώρα που είσαι έτοιμος να πληρώσεις τα νέα σου Harbeth, η οποιαδήποτε άλλα ηχεία έχεις επιλέξει και να σου παίρνουν την πιστωτική μέσα από τα χέρια. Κανείς δε σου στερεί την ελευθερία επιλογής ηχείου, ενισχυτικών ή οτιδήποτε αλλου. Αλλά και κάνεις δεν είναι υποχρεωμένος, στα πλαίσια ενός κακώς νοουμενου και εξόχως υποκριτικου καθωσπρεπισμού, να επιβραβεύσει την επιλογή σου.

2.Κανεις από τους ίδιους αυτούς παλιοχαρακτηρες δεν είναι σε θέση, ούτε έχει την πρόθεση βέβαια, να αμφισβητήσει το γούστο του καθενός. Η κολοκυθόπιτα είναι ευρέως διαδεδομένη εντός του αβουσαιτ και αποτελεί το βασικό ορεκτικό στο μενού. Το πρόβλημα αν θες ξεκινάει αντίστροφα, όταν κάποιοι αναγουν το γούστο σε κανόνα και σε επιχείρημα και προσπαθούν με αυτά να καταρρίψουν τάχα μου κανόνες της φυσικής.

3.Οταν οι ίδιοι αυτοί παλιοχαρακτηρες εντοπίζουν χτυπητές αδυναμίες μιας συσκευής ή ενός συστήματος βασιζόμενοι σε δημοσιευμένα τεχνικά χαρακτηριστικά σε συνδυασμό με τα δεδομένα του χώρου εντός του οποίου χρησιμοποιείται, εκεί δε χωράει καμία άποψη ούτε και θίγεται. Και σε αυτές τις περιπτώσεις, εμείς οι άσχετοι (εγώ τουλάχιστον είμαι, για σένα δεν ξέρω) , αντί να ρωτάμε με θράσος αν "το έχουν ακούσει;", καλό είναι να κάνουμε τουμπεκί και να διαβάζουμε και τίποτα από αυτά που γράφονται, μπας και ξεστραβωθουμε.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.381

Ο καθένας νομίζει ότι έχει το τέλειο στερεοφωνικό και όταν κάποιοι διαφωνούν τρελαίνονται, τους πιάνει θα έλεγα αμόκ.

Και οι Αφοί Τσακιρίδη τα τελευταία χρόνια στις εκθέσεις κατεβαίνουν με SPENDOR.

Και αυτοί είναι άσχετοι;

Συγνώμη ξέχασα υπάρχουν πιο ειδικοί εδώ μέσα από αυτούς.
Αδίκως συγχέεται η ελευθερία της υποκειμενικής άποψης με την...ισχύ τοιαύτης.;)
σωστά έχεις καταλάβει.. το ευχάριστο πάντως είναι ότι η πλειοψηφία εδώ μέσα (και γενικώς) ακούει με Εγγλέζικα ηχεία και πολλοί απ' αυτούς με τα εξαιρετικά harbeth, αγνοώντας τους.... 'ινφλουένσερς'..
Όλοι αυτοί που ακούνε με...Klipsch,το έχουν άραγε πληροφορηθεί; :p
Ευθυγράμμιση χαμηλών για το Spendor SP100R2 (Μαύρη καμπύλη η συνισταμένη απόκριση,κόκκινη οι σωλήνες bass reflex,μπλε το woofer):

Harbeth Monitor 40.1 (πράσινη καμπύλη το mid):

Το Spendor εμφανίζει πολύ πιο τακτοποιημένη ευθυγράμμιση που το καθιστά πλέον κατάλληλο για εγκατάσταση σε μικρότερους χώρους και κοντά σε τοιχωματικά όρια ώστε να τονωθεί η απόκριση στην πρώτη οκτάβα από το κέρδος του κλειστού χώρου.

Το Harbeth αντιθέτως χρειάζεται να βρίσκεται μακριά από τοιχωματικά όρια ενώ ο χώρος που θα το φιλοξενήσει χρήσιμο θα ήταν να μην εμφανίζει ιδιορρυθμούς κείμενους στη ζώνη 60-70 Hz & 30-40 Hz.
Φιλόδοξον...Ακατάλληλο επίσης για λυχνιακές υλοποιήσεις με ισχυρές συνιστώσες αρμονικής παραμόρφωσης στις εν λόγω ζώνες.

Σύνθετη εμπέδηση και φάση.Spendor SP100R2:

Harbeth 40.1:

Το Harbeth θα οδηγεί σε μικρότερη καταπόνηση τους λυχνιακούς τελικούς.Και τα δύο μοντέλα θα δίνουν τονισμούς στις δύο πρώτες οκτάβες για λυχνιακά στάδια έχοντα υψηλή αντίσταση εξόδου.

Αποσβενύμενα φάσματα για την καμπίνα.Spendor SP100R2:

Harbeth Monitor 40..1:

Και οι δύο περιπτώσεις εμφανίζουν συντονισμούς που...συμμετέχουν στην απόκριση.Ποιοι είναι πιο αρεστοί,θέμα γούστου.

Απόκριση εκτός του άξονα ως προς τη θέση του tweeter.Spendor:

Οριζόντιο επίπεδο

Κατακόρυφο επίπεδο

Harbeth:
Οριζόντιο επίπεδο

Κατακόρυφο επίπεδο

Και τα δύο μοντέλα έχουν θέματα στην εκτός των αξόνων απόκριση με περιορισμένο πολικό μοτίβο σε μεσοϋψηλές οκτάβες και τη ζώνη presence.Αυτά τα θέματα καθιστούν απαιτητική τη διερεύνηση για το ύψος όπου θα βρίσκονται τα αυτιά του ακροατή και την κλίση των ηχείων προς τα μέσα,σε συνάρτηση με την ακουστική συμπεριφορά δεδομένου χώρου στις ίδιες ζώνες και την απόσταση ακρόασης.

Εμπλέκονται εδώ αρκετές αστάθμητες μεταβλητές,συμπεριλαμβανομένης και της επιθυμίας για προσομοίωση σε δεδομένη ΄΄καμπύλη στόχο΄΄.Οπότε σημαίνει η ΄΄ώρα του παιδιού΄΄ για όποιον χρήστη αντιπαθεί την ενεργή ισοστάθμιση.

Βηματική Απόκριση στον άξονα του tweeter.Spendor:

Harbeth:

΄΄Βρείτε τις διαφορές΄΄...Αποδεκτό για τα δεδομένα των υλοποιήσεων,όχι όμως με απόλυτα κριτήρια (το δικτύωμα διαχωρισμού καθυστερεί την απόκριση στα woofer),ενώ απουσιάζει κατά τα γνωστά η επέκταση μέχρι τα 60 msec.

Δεν σηκώνει περαιτέρω ανάλυση με ηχεία που ο γράφων θεωρεί ούτως ή άλλως ασύμβατα με τα δικά του κριτήρια.

Η προβολή αντιλόγου στη φιλοσοφία υλοποίησης τέτοιων ηχείων αποτελεί υποχρέωση για τον σκεπτόμενο ακροατή και όχι απλώς δικαίωμα στη σύγχρονη εποχή.

Last edited:

I

iason

Guest
εγώ πάλι δεν θα εκτιμούσα καθόλου τη άποψη του συγκεκριμένου κυρίου εκτός αν μας έδειχνε με αποδείξεις πότε, που, με ποια συνοδά και σε ποιον χώρο έχει ακούσει ηχεία harbeth και ειδικά τα 40.1 και τα 40.2
Αγαπητέ Sudoku ,δεν είχα και ούτε έχω πρόθεση να προσβάλω κανέναν που έχει η του αρέσει να εχει ενα ηχείο που δεν είναι τού γούστου μού.
Το ερώτημα ήταν για το συμφουριτη Κογια ,ο οποίος κατηγορεί όχι απλά το Harbeth, που μου ειναι αδιαφορο αλλά όλη την εγγλέζικη και αμερικανική σχολή
ΚΑΙ αφήνει να καταλάβουμε ότι ζούμε σε άλλες εποχές που πολλοί από εμάς δεν καταλαβαίνουμε .
Ας προτείνει λοιπόν τι είναι για αυτόν η σωστότερη επιλογή Ηχειου το 2019 ?
Ενεργά?

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.737
Αδίκως συγχέεται η ελευθερία της υποκειμενικής άποψης με την...ισχύ τοιαύτης.;)

Όλοι αυτοί που ακούνε με...Klipsch,το έχουν άραγε πληροφορηθεί; :p

Ευθυγράμμιση χαμηλών για το Spendor SP100R2 (Μαύρη καμπύλη η συνισταμένη απόκριση,κόκκινη οι σωλήνες bass reflex,μπλε το woofer):

Harbeth Monitor 40.1 (πράσινη καμπύλη το mid):

Το Spendor εμφανίζει πολύ πιο τακτοποιημένη ευθυγράμμιση που το καθιστά πλέον κατάλληλο για εγκατάσταση σε μικρότερους χώρους και κοντά σε τοιχωματικά όρια ώστε να τονωθεί η απόκριση στην πρώτη οκτάβα από το κέρδος του κλειστού χώρου.

Το Harbeth αντιθέτως χρειάζεται να βρίσκεται μακριά από τοιχωματικά όρια ενώ ο χώρος που θα το φιλοξενήσει χρήσιμο θα ήταν να μην εμφανίζει ιδιορρυθμούς κείμενους στη ζώνη 60-70 Hz & 30-40 Hz.
Φιλόδοξον...Ακατάλληλο επίσης για λυχνιακές υλοποιήσεις με ισχυρές συνιστώσες αρμονικής παραμόρφωσης στις εν λόγω ζώνες.

Σύνθετη εμπέδηση και φάση.Spendor SP100R2:

Harbeth 40.1:

Το Harbeth θα οδηγεί σε μικρότερη καταπόνηση τους λυχνιακούς τελικούς.Και τα δύο μοντέλα θα δίνουν τονισμούς στις δύο πρώτες οκτάβες για λυχνιακά στάδια έχοντα υψηλή αντίσταση εξόδου.

Αποσβενύμενα φάσματα για την καμπίνα.Spendor SP100R2:

Harbeth Monitor 40..1:

Και οι δύο περιπτώσεις εμφανίζουν συντονισμούς που...συμμετέχουν στην απόκριση.Ποιοι είναι πιο αρεστοί,θέμα γούστου.

Απόκριση εκτός του άξονα ως προς τη θέση του tweeter.Spendor:

Οριζόντιο επίπεδο

Κατακόρυφο επίπεδο

Harbeth:
Οριζόντιο επίπεδο

Κατακόρυφο επίπεδο

Και τα δύο μοντέλα έχουν θέματα στην εκτός των αξόνων απόκριση με περιορισμένο πολικό μοτίβο σε μεσοϋψηλές οκτάβες και τη ζώνη presence.Αυτά τα θέματα καθιστούν απαιτητική τη διερεύνηση για το ύψος όπου θα βρίσκονται τα αυτιά του ακροατή και την κλίση των ηχείων προς τα μέσα,σε συνάρτηση με την ακουστική συμπεριφορά δεδομένου χώρου στις ίδιες ζώνες και την απόσταση ακρόασης.

Εμπλέκονται εδώ αρκετές αστάθμητες μεταβλητές,συμπεριλαμβανομένης και της επιθυμίας για προσομοίωση σε δεδομένη ΄΄καμπύλη στόχο΄΄.Οπότε σημαίνει η ΄΄ώρα του παιδιού΄΄ για όποιον χρήστη αντιπαθεί την ενεργή ισοστάθμιση.

Βηματική Απόκριση στον άξονα του tweeter.Spendor:

Harbeth:

΄΄Βρείτε τις διαφορές΄΄...Αποδεκτό για τα δεδομένα των υλοποιήσεων,όχι όμως με απόλυτα κριτήρια (το δικτύωμα διαχωρισμού καθυστερεί την απόκριση στα woofer),ενώ απουσιάζει κατά τα γνωστά η επέκταση μέχρι τα 60 msec.

Δεν σηκώνει περαιτέρω ανάλυση με ηχεία που ο γράφων θεωρεί ούτως ή άλλως ασύμβατα με τα δικά του κριτήρια.

Η προβολή αντιλόγου στη φιλοσοφία υλοποίησης τέτοιων ηχείων αποτελεί υποχρέωση για τον σκεπτόμενο ακροατή και όχι απλώς δικαίωμα στη σύγχρονη εποχή.
Σε ευχαριστώ πολύ για την ανάλυση και τις απαραίτητες επεξηγήσεις...

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.608
Members
38.204
Νεότερο μέλος
john-john