Περί καλωδίων ρεύματος

Reaction score
15.466
Λίγο offtopic επειδη με τον Mangione μου θυμησατε το παρακάτω, το παραθέτω για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι:

Ο αβουγουδου φερνει μιαολια σε κολτρεϊν ε ? :drinks: μπραβο παιδια !!!

το θυμουμουνε το βιντεο , μα που να το βρω ...

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.112
Ποιοι θα είναι παρόντες ?
Προς το παρόν, Νίκος Σταθόπουλος, blues, ymz3606, aerinos, εγώ εννοείται και περιμένω απάντηση από άλλους 2. Εννοείται ότι όποιος θέλει να έρθει απλά το λέει κι έρχεται:)

Last edited:

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.112
Προς το παρόν, Νίκος Σταθόπουλος, blues, ymz3606, aerinos, εγώ εννοείται και περιμένω απάντηση από άλλους 2. Εννοείται ότι όποιος θέλει να έρθει απλά το λέει κι έρχεται:)
Θα ήθελα αν μπορούσε και η φιλτατη rosinante να παρευρεθεί, αν και η ίδια το επιθυμεί:hi:, ευχαριστώ!

Rosinante

Dark Nιάου
Reaction score
5.607
Thanks for the invitation αλλά τις απορίες μου τις εχω λύσει πλεον στον ηχο. Καιρος να λυσετε κι εσεις τις δικες σας, που δεν το βλεπω αφου πατε απο άλλο δρομο...:D:p:D:D

Reaction score
1.655
κατά πρώτον, οι διαφορές ΔΕΝ είναι μικρές αλλά χαοτικές!
οπότε επαναλαμβάνω, ή θα έχει τεράστια προβλήματα ακοής ή εγωισμού!
αναφορικά με το δεύτερο σκέλος της τοποθέτησης σου, αυτό ακριβώς θα συμβεί, οι θιασώτες των καλωδίων θα το πιστοποιήσουν με το τεστ, με τη ΠΛΗΡΗ απουσία οποιουδήποτε αντικαλωδιά, μιας και ΚΑΝΕΙΣ δε θέλει να έρθει στο σπίτι μου παρόλο ότι η πρόσκληση είναι ανοιχτή ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!
Μην επιμένεις για τον Χαράλαμπο, λειτουργεί μέσω "γραμμης". Ότι είναι εκτός γραμμής απορρίπτεται! Ίσως κιόλας να φοβάται μήπως του κλονισετε την πίστη στην "γραμμη".

Προσωπικά είμαι αντικαλωδιας και αυτές τις ημέρες εκτός Αθηνών, αλλιώς θα ερχόμουν έστω και για ακούσω κάτι που θεωρώ ότι δεν πρέπει να ακούγεται.

Έχει πάντως πλάκα που οι υποτιθέμενοι ορθολογιστές του φόρουμ κολωνουν σε ορθολογιστικό κάλεσμα των αν-ορθολογιστων :)

Reaction score
1.655
Καλοί μου άνθρωποι,
μην υποτιμάτε το Spotify.

Μπορεί μόνο αυτό να ακούω,
και με καλώδια της οκάς,
και μπορεί όλο το σύστημά μου να είναι φτηνότερο μόνο από τα καλώδια κάποιων,
αλλά δεν έχετε ιδέαν πως παίζει.

Ιδέαν.
Το Spotify...

Άντε, καλό βράδυ. :drinks:
Πολύ καλό είναι και το Spetsofai, να μην υποτιμάται και αυτό
[DOUBLEPOST=1556867567][/DOUBLEPOST]
Δεν είναι φυσικά σωστή μια φανερή δοκιμή. Μόνο και μόνο λόγω της ύπαρξης του φαινομένου που λέγεται αυθυποβολή. Που σημαίνει ότι εγγυημένα θα "ακουστούν διαφορές¨. Το σωστό και πιο εύκολο είναι να μην γνωρίζει ο ακροατής τίποτε. Ακόμη και να του πεις ότι αλλάζεις καλώδια ενώ πραγματικά δεν αλλάζεις τίποτε (το πιο πιθανό είναι ότι ακόμη και σε αυτό το σενάριο κάποιοι θα ακούσουν διαφορές!!!). Επομένως αν θέλουμε να έχουμε ένα κατ' αρχήν δεδομένο αποδεκτό από τους περισσότερους, τότε αυστηρά και μόνο τυφλή δοκιμή. Επιμένω δε οπωσδήποτε τυφλή δοκιμή που να μην αλλάζει καθόλου καλώδιο!! (απλά θα ανακοινώνεται στους ακροατές ότι έγινε αλλαγή καλωδίου).
[DOUBLEPOST=1555934184][/DOUBLEPOST]
Στρίβειν δια του αρραβώνος;;
Έχει αποδειχθεί ότι ακούμε και με τα ..... μάτια Αν κάποιος νομίζει ότι ακούει καλύτερα με το οπτικό του συστήματος του, με γεια του! Εδώ οι περισσότεροι αυθυποβαλλονται και με τα pdf

Reaction score
12.228
Λίγο δύσκολο να ακούσουμε με τα μάτια ως προς τα καλώδια. Συνήθως δεν τα βλέπουμε. Βέβαια, όταν περνάω δίπλα απο τα ηχεία μου και βλέπω τα 8TC, τα φτύνω μη τα ματιάσω. :p

Reaction score
1
Υπάρχουν 4 ειδών άνθρωποι σχετικά με την στάση τους απέναντι στα καλώδια.
-αυτοί που λόγω φύσης του συστήματος δεν χρειάζονται σχεδόν καθόλου "ειδικά" καλώδια (pc-dac-ενεργά) και καλά κάνουν,
-αυτοί που ακούνε διαφορές αλλά βάζουν όρια στις αγορές λαμβάνοντας υπόψιν το value for money και καλά κάνουν,
-αυτοί που ακούνε διαφορές αλλά δεν βάζουν όρια στις αγορές γιατί απλά ΄"λεφτά υπάρχουν" και καλά κάνουν &
-αυτοί που δεν ακούνε διαφορές ή δεν θέλουν να ακούσουν ή δεν μπορούν να ακούσουν, αυτοί δεν (πάνε) κάνουν καλά.
Ορθολογιστές είναι οι 2 πρώτες κατηγορίες.
Διαφορές υπάρχουν με την αλλαγή οποιουδήποτε καλωδίου σε ένα σύστημα, ακούγονται δε από σχεδόν καθόλου μέχρι πολύ ανάλογα την περίπτωση, αλλάζουν τα specs έστω και λίγο, τι δεν καταλαβαίνετε κάποιοι;

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.028
Υπάρχουν κι άλλες κατηγορίες.

Για κλάματα είναι η εξής:
Αυτός που “ακούει” διαφορές, και για να τις κυνηγήσει, στερεί απο την οικογένειά του οικονομικούς πόρους που θα έπρεπε να πάνε σε άλλη κατεύθυνση. Και αραδιάζει ψέματα στην σύζυγο για την τιμή τους...:(

Για γέλια είναι μια άλλη κατηγορία ανθρώπων, που ενώ έχει διαβάσει διεξοδικώς επεξηγήσεις για την επίδραση που εχει ο χώρος στον ήχο, προσπαθεί να διορθώσει τα προβλήματα του χώρου του αλλάζοντας καλώδια. Σαν να λέμε πως εχει σπάσει το πόδι του και για να γίνει καλά παίρνει αντιβίωση (ή μήπως ομοιοπαθητικά ;)) για αμυγδαλίτιδα :gotcha:

Last edited:

Reaction score
1
Περιέγραψα τους ορθολογιστές και μη όχι τους καραγκιόζηδες, οι τελευταίοι που γράφεις ανήκουν στην 4η κατηγορία, κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν επειδή δεν θέλουν, τεχνικά υπάρχουν διαφορές και το ξέρουν, έστω και αμελητέες.

Reaction score
12.228
Προσωπικά ανήκω στη κατηγορία αυτών που δεν έχουν φροντισμένο χώρο μεν, αλλά έχουν μηχανήματα αρκετά αναλυτικά. Με τα καλώδια που έχωσα στο σύστημα ( σε μια περίοδο που υπήρχε σαφώς περισσότερο χρήμα βέβαια ) δεν είχα σαν σκοπό να κάνω ισοστάθμιση, αλλά να πάρω ανάλυση, λεπτομέρειες, περιγραφή. Εκτίμησα βέβαια το γεγονός ότι συμμαζεύτηκαν κάπως τα μπάσα για παράδειγμα, αλλά αν σε ένα μη φροντισμένο χώρο έχω μια αρκετά καλή απόδοση, πιστεύω ότι όταν με το καλό αλλάξω σπίτι και αφιερώσω χώρο στο σύστημά μου, θα παίζει ακόμα καλύτερα. Ασχολούμαι δηλαδή με τα βασικά στοιχεία, ενώ παράλληλα αντιλαμβάνομαι τις επιρροές του χώρου.

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.544
Members
38.195
Νεότερο μέλος
Polatof