Περί καλωδίων ρεύματος

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.186
Αυτό είναι χαρακτηριστικό του χώρου.
Άλλαζαν καλώδιο στο phono και άλλαζε η απόσβεση μόνο των αρμονικών ενώ το μαύρο τις έκοβε τελείως.
:idk:
Σκέφτομαι διαφοροποίηση κατά την επικαλυπτική δράση σε συνάρτηση προς τη στάθμη θορυβικών συνιστωσών.

Άλλη εκδοχή - λιγότερο πιθανή - θα ήταν μείωση στις στάθμες από συνιστώσες αρμονικής παραμόρφωσης που θα είχαν εκληφθεί αδίκως ως...αρμονική πληροφορία.

Reaction score
11.118
ο petros dalipis εξέφρασε μια απορία σε τοποθέτηση του blues για τη ταχύτητα του neotech, και πάνω σ αυτό απάντησα για την απόσβεση των αρμονικών, και ναι, παρόλο τον αφρόντιστο χώρο (με εξαίρεση μια παρέμβαση χωροταξική πίσω από το δεξιό ηχείο για να δημιουργηθεί ένας ¨εικονικός τοίχος¨μιας και δεν υπάρχει κανονικός), οι διιαφορές ήταν τόσο μεγάλες, ΟΛΩΝ των καλωδίων σε σχέση με τα μαύρα που αν το τεστ γίνοταν σε ένα στοιχειωδώς φροντισμένο χώρο, θα το άκουγαν και οι κουφοί!

Η διάρκεια απόσβεσης των χαμηλών αρμονικών με τα επώνυμα καλώδια ήταν τόσο διαφορετική από το pcκαλώδιο που κοίταγε ο ένας των άλλο, μπας και δεν ακούγαμε καλά! ήταν δε τόσης έκτασης το φαινόμενο, που καταλήξαμε να ακούμε απόσπασμα του ΑΣΤΟΡΙΑ που έχει ένα πέρασμα χαμηλά επανηλλημένα γιατί νομίζαμε ότι ακούμε άλλη κόπια (πάντα σε σχέση με το συμπαθή κατά τ άλλα μαύρο κινέζο φίλο μας.)
κατανοητό?
Θα ήθελα επίσης να ρωτήσω ποιό ήταν αυτό το χαρακτηριστικό του καλωδίου που επέφερε αυτή τη μεταβολή, έτσι ώστε αν θέλω να επιτύχω παρόμοιο αποτέλεσμα (ή λίγο λιγότερο κατά την προτίμησή μου) στο δικό μου σύστημα, να το επιζητήσω;

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.112
Θα ήθελα επίσης να ρωτήσω ποιό ήταν αυτό το χαρακτηριστικό του καλωδίου που επέφερε αυτή τη μεταβολή, έτσι ώστε αν θέλω να επιτύχω παρόμοιο αποτέλεσμα (ή λίγο λιγότερο κατά την προτίμησή μου) στο δικό μου σύστημα, να το επιζητήσω;
oyaide tunami nigo με oyaide c & p 079e
signal project - hydra
neotech nep/3001/III neotech με gold schuko & iec
voodoo avatar
acrolink p 4023 με iego 8085 gold schuko & iec
μπορείς να επισκεφτείς τις σελίδες των κατασκευαστών για όποια πληροφορία χρειαστείς:):)
[DOUBLEPOST=1556968319][/DOUBLEPOST]
Σκέφτομαι διαφοροποίηση κατά την επικαλυπτική δράση σε συνάρτηση προς τη στάθμη θορυβικών συνιστωσών.

Άλλη εκδοχή - λιγότερο πιθανή - θα ήταν μείωση στις στάθμες από συνιστώσες αρμονικής παραμόρφωσης που θα είχαν εκληφθεί αδίκως ως...αρμονική πληροφορία.
τι είχες Γιάννη..τι είχα πάντα!!:headbang::headbang:
προφανώς και ότι ακούγαμε ΟΛΟΙ, ήταν αποτέλεσμα ομαδικής παράκρουσης!
Αυτό ως πιθανότητα το σκεφτήκατε?

Last edited:

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Δηλαδή μπήκαν τέτοια εξαρτήματα του διαβόλου στο σπίτι μου?
Έγινα χαιεντας στα κροσσοβερ?
Μάλλον πρέπει να προμηθευτώ άμεσα ακόμα φτηνότερα καλώδια μπας και αντισταθμισω την χαιεντιλα... :roflmao::roflmao::roflmao:
Το τελειο blind test και δεν πηρες χαμπαρι (οτι ΔΕΝ ηταν τα εξαρτηματα τα "καλα" του κατασκευαστη):D

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.112
Όνειρο ζω.. Μη με ξυπνάτε τώρα!!
Δηλαδή μπήκαν τέτοια εξαρτήματα του διαβόλου στο σπίτι μου?
Έγινα χαιεντας στα κροσσοβερ?
Μάλλον πρέπει να προμηθευτώ άμεσα ακόμα φτηνότερα καλώδια μπας και αντισταθμισω την χαιεντιλα... :roflmao::roflmao::roflmao:
αμ πως ήταν δυνατόν αλλιώς να κελαηδάνε τα bower & wilkins?
αυτό δε το σκέφτηκες?
απλά, από cdm 7se, έγιναν cdm7 sse (το έξτρα s =super).:D:D

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.695
Μια ένσταση...πώς είναι δυνατόν ν'αξιολογούνται το ΄΄PRAT΄΄ και περαιτέρω η απόδοση του συστήματος στις χαμηλές,όταν η ενιαία οντότητα υπό τις συνθήκες της δοκιμασίας διακρινόταν από πλημμελή μεταβατική απόκριση - πιστοποιημένη από τους αντιληπτούς ιδιορρυθμούς του χώρου στις πρώτες οκτάβες.
Φυσικά και δεν είναι δυνατόν.
Δεν πειράζει, αυτά είναι ...τεχνικής φύσεως "λεπτομέρειες".
Το πείραμα ήταν περί ακουστικής εμπειρίας.
Καμία σχέση με τεχνικά δεδομένα. Όπως χαρισματικά έγραφε ο Αρ του Ντι του ντόχερτης "..ερμηνεύει τα πράγματα φαινομενολογικά. Αθροίζει λοιπόν ένα σύνολο παρατηρήσεων post hoc και, φυσικώ τω λόγω, τις ανάγει σε propter hoc.". Δηλαδή, μεταξύ μας, Μεταξά.

Φυσικά, πέρασε από το μυαλό μας.
Μη νομίζεις.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Παρακαλώ να διορθωθεί: δύο άτομα. Το τρίτο άτομο ( σε μουά ) έχει κλείσει θέση και δεν το ξέρεις. χαχαχαχα
Α!!! Θα εισαι και συ εκει ? :laugh:
[DOUBLEPOST=1556969883][/DOUBLEPOST]
τις διαφορές τις ακούσαμε όλοι, όλες τις φορές (100% συμφωνία σε ΚΑΘΕ ενναλαγή καλωδίου).
αυτά τα ολίγα κι από μένα!
Ολοι το ιδιο ποτο πινατε φαινεται :roflmao::roflmao::roflmao:

D

deleted user 10898

Guest
τι είχες Γιάννη..τι είχα πάντα!!:headbang::headbang:
Γιατί χτυπάς το κεφάλι σου;
Κάθεται και σου εξηγεί για τις διάφορες που ακούσατε και τους πιθανούς λόγους. Τι δεν καταλαβαίνεις; Δεν έχουν υπόβαθρο τεχνικό οι αλλαγές;
Τι ακούτε τότε; Έχει δίκιο ο έαρ ή μάλλον ο rd;

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Η και το αντιθετο ?
[DOUBLEPOST=1556970786][/DOUBLEPOST]
Φυσικά, πέρασε από το μυαλό μας.
Μη νομίζεις.
Δεν νομιζει..........
[DOUBLEPOST=1556971197][/DOUBLEPOST]
Κάθεται και σου εξηγεί για τις διάφορες που ακούσατε και τους πιθανούς λόγους.
Αλλαζοντας ομως καλωδια, που ηταν και ο σκοπος που εκαναν το τεστ.Απο τα μεχρι τωρα λεγομενα των "αντικαλωδιαδων" περιμεναμε ολοι οτι δεν θα ακουσει κανενας διαφορα.Οι λογοι σε ενα τετοιο τεστ ειναι δευτερευον θεμα διοτι για να υπαρχουν λογοι προφανως υπηρξαν και διαφορες στον ηχο.Και βεβαιως ειναι ενδιαφερον να ξερουμε τους λογους,που διαβαζοντας μπορει να ειναι "πολλοι" και βεβαιως οχι διοτι τις διαφορες τις προκαλεσαν τα καλωδια τα ιδια.
Τοσο ο χωρος οσο και τα μηχανηματα,φαινεται να ειχαν αλλη αποψη.

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.288
Για να κάνω και γω λίγο τον ...άπιστο Θωμά!
-"Αλλαγή" καλωδίου που όμως δεν ήταν αλλαγή απλά έτσι ανακοινώθηκε... έγινε;;; (θα είχαν φαντάζομαι ενδιαφέρον τα αποτελέσματα)
- Σε κάθε αλλαγή και ακρόαση... ήταν όλα τα κεφάλια & σώματα στην ίδια θέση;;;

Παρ' όλα αυτά μπράβο σας για τη σύναξη και μακάρι να μπορούσα να έχω έρθει.....

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.112
Γιατί χτυπάς το κεφάλι σου;
Κάθεται και σου εξηγεί για τις διάφορες που ακούσατε και τους πιθανούς λόγους. Τι δεν καταλαβαίνεις; Δεν έχουν υπόβαθρο τεχνικό οι αλλαγές;
Τι ακούτε τότε; Έχει δίκιο ο έαρ ή μάλλον ο rd;
Δηλαδή, προσπαθεί εξ αποστάσεως να εξηγήσει τι ακούσαμε οι παρευρισκόμενοι εκ του σύνεγγυς!!!.
Η όλη κατάσταση με ξεπερνά, όμως το αντιπαρέρχομαι.

Καλό θα ήταν ο συμπαθέστατος buthia και όχι μόνο, να μας απαντήσει:

α)αποδέχεται το πόρισμα του blues όπως αυτό περιγράφηκε στο ποστ του ΝΑΙ ή ΟΧΙ?

β)αποδέχεται ότι υπάρχουν διαφορές ηχητικές μεταξύ των καλωδίων ρεύματος ΝΑΙ ή ΟΧΙ?

Θα παρακαλούσα η απάντηση να είναι στα ..ελληνικά.
[DOUBLEPOST=1556971893][/DOUBLEPOST]
-"Αλλαγή" καλωδίου που όμως δεν ήταν αλλαγή απλά έτσι ανακοινώθηκε... έγινε;;; (θα είχαν φαντάζομαι ενδιαφέρον τα αποτελέσματα)

καλώς τον!
πρώτα απ΄όλα, δε γίνοταν να ανακοινωθεί απλά χωρίς να γίνει η αλλαγή γιατί το phono είναι σε οπτική επαφή με το κοινό.
Δεύτερον, οι 3 εκ των 4, απλά κάθονταν στο 3θέσιο, κι εγώ έκανα το χαμάλη..

Τρίτον, κοινή παραδοχή ΟΛΩΝ, και με τα τρία aftermarket καλώδια, η Έλλη (Πασπαλά). τραγούδαγε πίσω και πάνω απ τα ηχεία, στο βάθρο της, με την ορχήστρα της να γεμίζει το χώρο. στο μαύρο...μπροστά στα μούτρα μας και χαμηλά, οπότε δε κρυβότανε μάναμ το μαύρο το έρημο με τίποτα σου λέω..ήθελε το δύσμοιρο να πάρει τους ακροδέκτες και να το βάλει στα πόδια.. αλλά εμείς, αμείλικτοι οι παλιάνθρωποι! Εκεί..να το ξεφτυλίσουμε!

Reaction score
12.228

Έγινε κάτι ακόμα καλύτερο. Αλλάχτηκε καλώδιο και ενώ τρεις εκ των τεσσάρων αποδείχτηκε εκ των υστέρων ότι είχαν ξενερώσει, πετάχτηκε ένας και είπε "μου αρέσει αυτό". Με τις τρίχες που έπεσαν στο πάτωμα, θα φτιάχναμε άνετα δύο περούκες και αν μπορούσαμε να ενώναμε τις υπόλοιπες, φτιάχναμε και μια τρέσα. ( σφυρίζω αδιάφορα... )

A

AKARL

Guest
Θα παρακαλούσα η απάντηση να είναι στα ..ελληνικά.
Ένας, από τους ελάχιστους, εντός του φόρουμ αυτού που δύναται να γράφει και καταβάλει προσπάθεια να γράφει σωστά Ελληνικά είναι ο Μπούθχιας. Μέρος των συμμετεχόντων αδυνατεί όχι μόνο να γράψει αλλά ακόμα και να διαβάσει ή/και να κατανοήσει τα σωστά Ελληνικά του Μπούθχια άνευ καταφυγής σε λεξικά ή στις υπηρεσίες του Γούγλη. Έτσι, για να έχουμε και μνιά αίσθηση του μέτρου και του τι λέμενε επαέ πέρα. ;)

Diylover

Φτιάχτε ενεργά!!!
Reaction score
1.991
Η αλήθεια είναι ότι σεβόμενοι το χρόνο μα και την προσπάθεια κάποιον μελών, εγώ προσωπικά δέχομαι τα συμπεράσματα, δηλαδή δέχομαι ότι υπήρχαν διαφορες οι οποίες ήταν ακουστές, δεν γίνεται τόσα άτομα να κάνουν όλοι λάθος, δεχόμενοι παντα αυτό που είπε το μέλος Blues ότι από κάποιο σημείο και μετά ήξεραν τα χαρακτηριστικά του κάθε ένας ξεχωριστα.

Εγω απλά θα ήθελα να μάθω το γιατί έγινε αυτό. Είναι κάτι με τις αρμονικές? Είναι παραμόρφωση? Είναι θέμα equalizing? Είναι θέμα κβαντικής επιστήμης :dance:? Θέμα υποβολης? Είναι κάτι άλλο? Μπορεί να είναι και το ποιο απλό πράγμα στο κόσμο και απλά να μας έχει ξεφύγει. Μου κίνησε την περιέργεια και φαντάζομαι και άλλων μελών. Η γνώση πάντα είναι χρήσιμη.

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.112
Η αλήθεια είναι ότι σεβόμενοι το χρόνο μα και την προσπάθεια κάποιον μελών, εγώ προσωπικά δέχομαι τα συμπεράσματα, δηλαδή δέχομαι ότι υπήρχαν διαφορες οι οποίες ήταν ακουστές, δεν γίνεται τόσα άτομα να κάνουν όλοι λάθος, δεχόμενοι παντα αυτό που είπε το μέλος Blues ότι από κάποιο σημείο και μετά ήξεραν τα χαρακτηριστικά του κάθε ένας ξεχωριστα.

Εγω απλά θα ήθελα να μάθω το γιατί έγινε αυτό. Είναι κάτι με τις αρμονικές? Είναι παραμόρφωση? Είναι θέμα equalizing? Είναι θέμα κβαντικής επιστήμης :dance:? Θέμα υποβολης? Είναι κάτι άλλο? Μπορεί να είναι και το ποιο απλό πράγμα στο κόσμο και απλά να μας έχει ξεφύγει. Μου κίνησε την περιέργεια και φαντάζομαι και άλλων μελών. Η γνώση πάντα είναι χρήσιμη.

Reaction score
12.228
Ένας, από τους ελάχιστους, εντός του φόρουμ αυτού που δύναται να γράφει και καταβάλει προσπάθεια να γράφει σωστά Ελληνικά είναι ο Μπούθχιας. Μέρος των συμμετεχόντων αδυνατεί όχι μόνο να γράψει αλλά ακόμα και να διαβάσει ή/και να κατανοήσει τα σωστά Ελληνικά του Μπούθχια άνευ καταφυγής σε λεξικά ή στις υπηρεσίες του Γούγλη. Έτσι, για να έχουμε και μνιά αίσθηση του μέτρου και του τι λέμενε επαέ πέρα. ;)
Βέβαια, δεν έχουμε όλοι αυτό το επίπεδο στη χρήση της γλώσσας μας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να χάνεται μεγάλο μέρος της πληροφορίας, κάτι σαν το γνωστό πέπλο που στοιχειώνει τα ηχεία μας.

A

AKARL

Guest
Βέβαια, δεν έχουμε όλοι αυτό το επίπεδο στη χρήση της γλώσσας μας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να χάνεται μεγάλο μέρος της πληροφορίας, κάτι σαν το γνωστό πέπλο που στοιχειώνει τα ηχεία μας.
Ε, απλό είναι το θέμα. Αλλάξτε καλώδια αφού... :rofl::rofl::rofl:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.545
Members
38.195
Νεότερο μέλος
Polatof