Περί καλωδίων ρεύματος

Reaction score
30.452
Η ΜΟΝΗ διαθεση για να γινει κατι -εστω κι αν δεν σ'αρεσε ο τροπος- που ειδαμε ολοι εδω ειναι απο τους καλωδιαδες.
Απο τους υπολοιπους εγω δεν ειδα τιποτα.
"Αφορμη βοηθα μου" που λενε και οι ............ Κυπριοι :p
Μόνο που αυτό το κάτι που έγινε ήταν στη λογική του "Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει" που λένε και οι καλαμαράδες... :p

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.112
Μα ξεκαθάρισα πως δε με ενδιαφέρει να εντοπίσω διαφορες με γνωστές σε μένα τις χρονικές στιγμές εναλλαγής τους. Δεν έχει αξία ρε αδερφέ.. Δε με νοιάζει, δε θέλω.
Το αντίστροφο, δηλαδή να προσπαθήσω να εντοπίσω πότε είχαμε εναλλαγή καλωδίου, στηριζόμενος στις ενδεχόμενες διαφορές που ακούγονται, ναι με ενδιαφέρει.
Αλλά έλα που δε βλέπω ιδιαίτερη διάθεση για κάτι τέτοιο από τους καλωδιαδες.. :whistling::whistling::whistling:

Diylover

Φτιάχτε ενεργά!!!
Reaction score
1.991
Μα ξεκαθάρισα πως δε με ενδιαφέρει να εντοπίσω διαφορες με γνωστές σε μένα τις χρονικές στιγμές εναλλαγής τους. Δεν έχει αξία ρε αδερφέ.. Δε με νοιάζει, δε θέλω.
Το αντίστροφο, δηλαδή να προσπαθήσω να εντοπίσω πότε είχαμε εναλλαγή καλωδίου, στηριζόμενος στις ενδεχόμενες διαφορές που ακούγονται, ναι με ενδιαφέρει.
Αλλά έλα που δε βλέπω ιδιαίτερη διάθεση για κάτι τέτοιο από τους καλωδιαδες.. :whistling::whistling::whistling:
Εντάξει.. αν όντως όλοι το βεβαιώνουν ότι άκουσαν διαφορες αισθητές έστω και έτσι, χωρίς blind test, δεν μπορείς να λες ότι δεν το αναγνωρίζεις καθόλου. 4 άτομα ήταν, εδώ να μάθουμε το καλύτερο θελουμε. Όλο το σκηνικό έχει μια βήτα ας πούμε βαρύτητα.. μπορεί να μην είναι Α, αλλά είναι Β. Είναι ένα υπαρκτό γεγονός. Έχει την οποία έστω αξία του.

Reaction score
30.452
Εντάξει.. αν όντως όλοι το βεβαιώνουν ότι άκουσαν διαφορες αισθητές έστω και έτσι, χωρίς blind test, δεν μπορείς να λες ότι δεν το αναγνωρίζεις καθόλου. 4 άτομα ήταν, εδώ να μάθουμε το καλύτερο θελουμε. Όλο το σκηνικό έχει μια βήτα ας πούμε βαρύτητα.. μπορεί να μην είναι Α, αλλά είναι Β. Είναι ένα υπαρκτό γεγονός. Έχει την οποία έστω αξία του.
Μα τι λες τώρα?
Είπα πως δεν το αναγνωρίζω?
Ξαναδιάβασε το παρακάτω...
Εγώ πάντως δεν αμφισβητώ πως ο καταστροφέας των ηχείων μου:D και οι λοιποί εκλεκτοί συμφορουμιτες άκουσαν διάφορες.
Αυτό που αμφισβητώ από την αρχή αυτού του θρεντ, είναι πως αυτού του είδους οι ακροάσεις-ακουστικές εκτιμήσεις-συναξεις-τσιμπουσια, αποτελούν ένα μεθοδολογικα αξιόπιστο τρόπο ώστε να τεκμηριωθει η ύπαρξη ξεκάθαρα αντιληπτων, πέραν πάσης αμφιβολίας διαφόρων. Συνεπώς η ερώτηση αν αποδέχεται κάποιος τα αποτελέσματα, διαχωρίζεται πλήρως από την ερώτηση για το αν οι διαφορές αποδείχθηκαν αντικειμενικά. Δεν ισχυρίζομαι πως τα παιδιά λένε ψέματα. Λέω σαφώς πως τα αποτελέσματα, με τον τρόπο που έγινε η δοκιμή, δεν έχουν για μένα καμία πρακτική αξία.

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.669
ρεαλιστικά μιλώντας...τα πιτόγυρα κατά το τεστ... ήταν με απ όλα?:D

A

AKARL

Guest
μήπως να αλλάζαμε τη πηγή?
Δοτική; :idk:

πιστεύεται ότι είναι σαφές το τι θέλει να πει σε όλους?
Από πχοιούς; :idk:

Οι απαντήσεις πρέπει να είναι σαφής
Σαφώς! :bigboss:

από κάποιον που ΔΕΝ ήταν παρόν
Αλλά τα πάντα πληρόν... :p

I rest my fuckin' case your honour.... :hi: :D

Όσον αφορά εις εσέ "αγαπητέ" (ειρωgνικά το λέω αν δεν το κατάλαβες) GΝίκο, έχουμε και λέμενε:

..πρέπει οπωσδήποτε να κατανοήσεις την ερμηνεία της λέξεως " αμφισημία".
Μου είναι αποgλύτως ανώφεgλη η κατανόηση της ερμηgνείας της λέξεως "αμφισημία" δεδομένου ότι γνωρίζω, πολύ καλά, τόσο την εgννοιολογική σημασία όσο και την ετυμολογία της λέξεως "αμφισημία". Χαριτομεgνιές τέτοιου φθηνού τύπου, gλοιπόν, επί γλωσσικών θεμάτων μαζί μου καλόν είναι να αποφεύγονται. Διότι θα υπάρξουν οι δέουσες και προσήκουσες "κυρώσεις". Άιντε τώρα, βουρ στον Γούγλη... :D

Εάν σου είναι εύκολο, μείνε για λίγο στην άκρη, εν αναμονή της απαντήσεώς του.:)
Ευκολότατο μου είναι. Το θέμα είναι γιατί μου ζητάς κάτι τέτχοιο; GΝοιώθεις κάπχοια αgνησυχία ή ανασφάgλεια τη παρουσία μου; Τρέχει πράμα άλλο; Μη ντρέπεσαι, εξωτερίκευσε αυτά που gνιώθεις. Μgνιά παρέα είμαστε. ;)

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.112
Τελικα μετα απο εκατονταδες μηνυματα, εγω που δεν ασχολουμαι με τα καλωδια ρευματος (εννοω οτι δεν το εχω κανει ποτε) δεν εχω βγαλει ακρη. Υπαρχει περιπτωση ν αλλαξεις καλωδιο ρευματος σ εναν τελικο ενισχυτη και ν αλλαξει το ακουστικο αποτελεσμα? Βγαζω ολα τα υπολοιπα (χωρους κλπ) για λογους απλοποιησης.Δεν μιλαω για "ποιοτικες" διαφορες.Μιλαω για διαφορες.Αδιαφορο να χαρακτηριστουν.Αληθεια το λεω.Βαριεμαι τωρα αλλα αν χρειαστει ν ανεβασω αυριο τους "κwλους" των στερεον μου.
ναί!

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.112
Nαι , ναι και ναι!
Αν και δεν είμεθα νιάτα , ακούμε διαφορές.
Κάνουν όμως σωστότερο τον ήχο που φτάνει στ αυτιά μας?
θα έλεγα πως ναι και σ αυτό!
Πρώτα απ΄όλα υπήρξε ομοφωνία ότι από 4 καλώδια που δοκιμάστηκαν το χειρότερο ήταν το μαύρο.
Κατόπιν με μικρή διαφορά από το oyaide ήρθε το neotech(το οποίο θυμίζω όμως ήταν άστρωτο και αδικείται απ αυτό) και με μικρές διαφορές από το oyaide, αλλά υπαρκτές,
μετά όπως είπα το oyaide, και κορυφαίο το signal project (3 στους 4 συμφωνήσαμε σ αυτό) .
Άρα συμπερασματικά όλα τα aftermarket καλώδια βελτίωσαν αλλά περισσότερο κι άλλα λιγότερο, τόσο τη σκηνή, όσο τον όγκο,την ευκρίνεια, τις λεπτομέρειες, το βάθος και την ησυχία πάνω στην οποία απλώνονταν η μουσική.
Φυσικά για να ταιριάξει καποιος ένα καλώδιο στο σύστημα του θα πρέπει να το δοκιμάσει πριν προβεί στην αγορά του.
Ένας ακόμα παράγοντας που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψην είναι και το κόστος κτήσης να είναι ανάλογο της τσέπης του καθενός.

Reaction score
1.655
Οχι ρε κερατά, δεν παίρνω ενεργά που να βαράς τον κωλο σου κάτω σαν τη μαϊμού.... :roflmao::roflmao:

Θα τα πάω στον πιτερμενη ρε να μου τα μετρήσει! :fuckyou:

Και μετά θα πετάξω τα Κρος του Λεανδρου και θα στα στείλω πάνω να τα κάνεις ενεργως πολυενισχυομενα....
Δωρεάν εννοείται... Τσάμπα θα πάει τόσο γλύψιμο.... Εεε Καραμητρο???
Λεβέντη μου, δεν πας για ψάρεμα καλύτερα;

Εγώ ακούγοντας την προτροπή σου αγόρασα από έναν προλετάριο ψαρά ένα 3κιλο ροφό με κάτι χείλια (δεν συγκρίνονται ούτε με αυτά αυτών που γλύφουν τον ΚωσταΚουφΑυτιά!)! Αναμένω την επιστροφή στην φωλιά των αστών να τον κάνω σούπα!

Παλιά ο κόσμος έλεγε ότι είναι ΚΚΕ για να έχει και κανένα "τυχερό" με το "ασθενές" φύλο σε κανένα πανεπιστήμιο, τώρα οι του ΚΚΕ δεν βλέπουν ούτε πυκνωτή, ούτε αντίσταση δωρεάν στα ηχεία τους! Μόνο για ψάρεμα μπορούν να πάνε.......

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.186
Δηλαδή, προσπαθεί εξ αποστάσεως να εξηγήσει τι ακούσαμε οι παρευρισκόμενοι εκ του σύνεγγυς!!!.
Η όλη κατάσταση με ξεπερνά, όμως το αντιπαρέρχομαι.
,,,
Καλό θα ήταν ο συμπαθέστατος buthia και όχι μόνο, να μας απαντήσει:

α)αποδέχεται το πόρισμα του blues όπως αυτό περιγράφηκε στο ποστ του ΝΑΙ ή ΟΧΙ?

β)αποδέχεται ότι υπάρχουν διαφορές ηχητικές μεταξύ των καλωδίων ρεύματος ΝΑΙ ή ΟΧΙ?

Θα παρακαλούσα η απάντηση να είναι στα ..ελληνικά.

...
To κατανοώ,πλην όμως το...αντιπαρέρχομαι με τη σειρά μου.
Εξάλλου η εξ αποστάσεως εξήγηση είναι η μόνη...δόκιμη μέθοδος για ν'αντισταθμίζονταν αδόκιμες συνθήκες επιτόπιας αξιολόγησης.;)
...
Είναι καταχρηστική ενέργεια το να ζητείται να παραδεχθώ - υποτίθεται - εκ των υστέρων κάτι το οποίο έχω αναγνωρίσει ότι θα συμβεί...εκ των προτέρων.
:sneaky:
΄΄Λυσάρι΄΄ για όσα διατυπώνονται από μέρους μου παρέχεται στο "Κατά Απόσβεσιν Ευαγγέλιον".
..πρέπει οπωσδήποτε να κατανοήσεις την ερμηνεία της λέξεως " αμφισημία". Έτσι, για να έχουμε την αίσθηση του μέτρου!
Εάν σου είναι εύκολο, μείνε για λίγο στην άκρη, εν αναμονή της απαντήσεώς του.:)
Και κάθε αμφιβολία μήπως άξιζε να με κατανοούσαν περισσότεροι,εξανεμίζεται αβίαστα...

Καθένας μας λοιπόν απευθύνεται σε ορισμένους αποδέκτες.Τον γράφοντα ενδιαφέρουν οι λίγοι και οι...πολύ καλοί.:D
Ελεμενταρυ Γουοτσον, η μεταβλητη ειναι σταθερη και ειδικα στον σπιτονοικοκυρη γνωστη....:D
Μιας και αναφέρεσαι σε μεταβλητές που είναι...σταθερές,μήπως ο γνώστης και συμπαθής σπιτονοικοκύρης θα είχε την καλοσύνη να μας πληροφορήσει εάν το φωνογραφικό του στάδιο επί του οποίου συντελέσθηκε η δοκιμασία διαθέτει υποηχητικό φίλτρο ή όχι;

Reaction score
2.994
Κάνουν όμως σωστότερο τον ήχο που φτάνει στ αυτιά μας?

Εσείς κύριε Αρβανιτάκη, που έχουν περάσει απ΄τα χέρια σας (αν δεν κάνω λάθος)
πολλά και απαιτητικά, (σε θέματα ρευμάτων) ενισχυτικά, μπορείτε αν έχετε την καλοσύνη
να μας πείτε... μεταξύ ενός καλωδίου PC και ενός "φροντισμένου" καλωδίου,
αν το δεύτερο κάνει σωστότερο τον ήχο που φτάνει στ' αυτιά μας?

.

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.112
To κατανοώ,πλην όμως το...αντιπαρέρχομαι με τη σειρά μου.
Εξάλλου η εξ αποστάσεως εξήγηση είναι η μόνη...δόκιμη μέθοδος για ν'αντισταθμίζονταν αδόκιμες συνθήκες επιτόπιας αξιολόγησης.;)
...
Είναι καταχρηστική ενέργεια το να ζητείται να παραδεχθώ - υποτίθεται - εκ των υστέρων κάτι το οποίο έχω αναγνωρίσει ότι θα συμβεί...εκ των προτέρων.
:sneaky:
΄΄Λυσάρι΄΄ για όσα διατυπώνονται από μέρους μου παρέχεται στο "Κατά Απόσβεσιν Ευαγγέλιον".

Και κάθε αμφιβολία μήπως άξιζε να με κατανοούσαν περισσότεροι,εξανεμίζεται αβίαστα...

Καθένας μας λοιπόν απευθύνεται σε ορισμένους αποδέκτες.Τον γράφοντα ενδιαφέρουν οι λίγοι και οι...πολύ καλοί.:D

Μιας και αναφέρεσαι σε μεταβλητές που είναι...σταθερές,μήπως ο γνώστης και συμπαθής σπιτονοικοκύρης θα είχε την καλοσύνη να μας πληροφορήσει εάν το φωνογραφικό του στάδιο επί του οποίου συντελέσθηκε η δοκιμασία διαθέτει υποηχητικό φίλτρο ή όχι;
μετά την απάντηση σου με ένα ναι ή όχι που περιμένω θα σου απαντήσω και για το αν διαθέτω υποηχητικό φίλτρο..

Reaction score
1
Λοιπόν..... κάποια πράγματα από εμένα..
-Να με συγχωρείται που δεν είμαι στη photo αλλά 1) κάποιος έπρεπε να την τραβήξει (φαίνεται μόνο το χέρι μου :roflmao:), 2) το παίζω Bhutia :p & 3) έχω τους λόγους μου που το κάνω αυτό :whistling:,
-συνολική κριτική συστήματος (ασχέτως καλωδίων): παρόλο που ο χώρος δεν είναι φροντισμένος το σύστημα ικανοποιεί έναν απαιτητικό ακροατή δίνοντας καλή στερεοφωνική εικόνα και βάθος. Επειδή κάποιος ρώτησε πως καθόμασταν.. στο μεγαλύτερο μέρος των ακροάσεων εγώ δεν καθόμουν στον καναπέ. Εξάλλου είναι για 3 άτομα :idk:. Ήμουν 1) πίσω ακριβώς από τον καναπέ με χαμηλωμένο το κεφάλι και έκανα βόλτες από τη μία άκρη (του καναπέ) ως την άλλη σαν το διάολο :), ο Λέανδρος με κοίταζα με απορία αλλά είχα τους λόγους μου. Τσέκαρα την δυνατότητα του συστήματος στην διατήρηση της στερεοφωνικής εικόνας σε μικρές μετατοπίσεις. Το αποτέλεσμα ήταν θετικό σε γενικές γραμμές. 2) έφυγα τελείως από τον καναπέ και καθόμουν και άκουγα στην σουβλακερί :headbang:(εκεί που τραβήχτηκε η φώτο). Μάλιστα αν και ήμουν τελείως εκτός εικόνας (θεωρητικά) ζήταγα από τον Λέανδρο να κάνει αλλαγές για πάρτη μου. Από εκεί προσπάθησα να καταλάβω αλλαγές σε συγκεκριμένα σημεία στον ήχο και όντως ήταν αντιληπτές έστω και εκτός ακουστικού τριγώνου (κατώτερες οκτάβες κλπ).
Ο ήχος από το πικάπ μου ακούστηκε σαν ..πικάπ. Το τονίζω γιατί έχω ακούσει πικάπ να παίζουν σαν.. cd.
ΟΙ χροιές ήταν καλές και πιστεύω σε αυτό κύριος υπαίτιος ήταν τα ηχεία (proac), μία εταιρεία που ποτέ δεν με έχει απογοητεύσει.
Χαμηλές συχνότητες , δυναμικά και μεταβατικά πολύ καλά λόγω επαρκούς οδήγησης από τον ενισχυτή.
Ακούσαμε και λίγο το cd. Πολύ καλές οι εντυπώσεις.
Γενικά, από τα καλά συστήματα που έχω ακούσει σε σπίτια, μπράβο Λέανδρε!
(συνεχίζεται)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.695
Απο τα μεχρι τωρα λεγομενα των "αντικαλωδιαδων" περιμεναμε ολοι οτι δεν θα ακουσει κανενας διαφορα.
Γέρασες και ξεκούτιανες μωρέ;:p

Είναι απολύτως σαφές από την συντριπτική πλειοψηφία των αποκαλούμενων "αντικαλωδιάδων" ότι διαφορές θα ακουστούν, κι έχουμε ήδη ακούσει, στα χρόνια που πέρασαν σε αυτό το χόμπι! 8-)

Μην ξεχνάτε επιλεκτικώς αυτά που λέμε, δηλώνει χαϊεντάδικο Αλτσχάιμερ..:D

Δηλαδή, προσπαθεί εξ αποστάσεως να εξηγήσει τι ακούσαμε οι παρευρισκόμενοι εκ του σύνεγγυς!!!.
Η όλη κατάσταση με ξεπερνά, όμως το αντιπαρέρχομαι.
Λέανδρε, θα σε μαλώσω! >:(

Κι εσύ κι όλοι μπορούν να εξηγήσουν ένα σωρό συνέπειες εξ'αποστάσεως!

Οι επιστήμονες που ασχολούνται με τη γένεση του σύμπαντος έχουν εξηγήσει πράγματα όχι μόνο εξ'αποστάσεως, αλλά και σε εποχές προ της αμοιβάδας... Και χωρίς περιθώρια σφάλματος.8-)

Κι εγώ έχω εξηγήσει κατ'επανάληψιν ακουστικές εκτιμήσεις μελών, που ούτε που έχω ιδέα τι ηχεία έχουν! Χωρίς περιθώρια σφάλματος. Μηδέν.8-)

Εσύ σχεδόν βέβαιος είσαι ότι μπορείς να εξηγήσεις τι θα κερδίσει ο Χάρης στο σπίτι του αλλάζοντας καλώδιο ρεύματος με αυτό που ξέρεις, χωρίς να χρειάζεται να το ακούσεις από κοντά, και δε μπορεί ο μπούτχιας;:lol::lol::lol:

Ο δε μπούτχιας, έχει αποδείξει πως μπορεί να ερμηνεύσει σχεδόν οτιδήποτε υφίσταται στο όντιο, και το σχεδόν είναι ευγενής (προς εσένα) πλεονασμός, και να με συγχωρέσει ο μπούτχιας, είμαι στις καλές μου....:oops:

Προειδοποίηση: μην υποπέσεις στο ίδιο ατόπημα. Θα φας κόκκινη κάρτα επιπέδου καραμ. :D

α)αποδέχεται το πόρισμα του blues όπως αυτό περιγράφηκε στο ποστ του ΝΑΙ ή ΟΧΙ?
Βέβαια, και εννοείται, 200%.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΦΟΣ.

ΟΛΟΙ ΕΧΕΤΕ ΑΦΤΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ, ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΓΥΑΛΙΑ.

β)αποδέχεται ότι υπάρχουν διαφορές ηχητικές μεταξύ των καλωδίων ρεύματος ΝΑΙ ή ΟΧΙ?
Φυσικά, το έχουμε πει όλοι, ή έστω σχεδόν όλοι, και το σχεδόν, ξέρεις. :gotcha:

Θα παρακαλούσα η απάντηση να είναι στα ..ελληνικά.
Ζήτα συγνώμη. 8-)
Τα ελληνικά του μπούτχια είναι στολίδι στο φόρουμ.
Και δεν είσαι σε θέση (ούτε συ ούτε κανένας) να τον υποχρεώσεις να γράψει οτιδήποτε σε "καθομιλουμένη πτωχού λεξιλογίου και απλοϊκής σύνταξης", διότι δεν έχει κανέναν φούστη ανάγκη. :D

Δεν ισχυρίζομαι πως τα παιδιά λένε ψέματα. Λέω σαφώς πως τα αποτελέσματα, με τον τρόπο που έγινε η δοκιμή, δεν έχουν για μένα καμία πρακτική αξία.
Σωστά. Ούτε για τους εαυτούς τους.
Αλλά αυτό, δεν θα το καταλάβουν στο προσεχές μέλλον, θέλει να προσπαθήσουν. 8-)

Αφήστε δε ότι η οποία διφορούμενη ερμηνεία δίνεται από κάποιον που ΔΕΝ ήταν παρόν, για αυτούς που ήταν παρόντες!
Μη το συνεχίζεις. Είναι εις βάρος σου.
Φιλικά στο λέω... :drinks:

Reaction score
1
Τα συμπεράσματα που βγάλαμε είναι για πάρτη μας μόνο, συμφωνώ με τον Κώστα.
Η κοινοποίηση τους απλά είναι ενημερωτικού χαρακτήρα.
(συνεχίζεται)

Reaction score
2.994
Oχι .

O κατασκευαστής , πάντα , ξέρει καλύτερα. View attachment 125555
Δεν ξέρω αν είστε ο άνθρωπος που φαντάζομαι,
αλλά πριν περίπου... μια 20ετια σε αγορά σετ Levinson, η θέση του εκπροσώπου στην αντιπροσωπεία
ήταν θετική στην χρήση "φροντισμένου" καλωδίου τροφοδοσίας, κυρίως στον τελικό.

Ευχαριστώ.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.544
Members
38.195
Νεότερο μέλος
Polatof