Περί καλωδίων ρεύματος

Reaction score
30.452
Μαλλον στου EAR θα γινει που εχει και καλο πικαπ.
Όχι ρε συ στου εαρ...
Με τόσα ηχεία και μπασσοκουτα που έχει μαζεμένα εκεί μέσα, θα μπερδεύονται οι χροιές.. Εμείς θεμε σύστημα πιουρίστικο με αποκαλυΦτικότητα... :D
[DOUBLEPOST=1557127908][/DOUBLEPOST]
@vastsar εγώ μόνο με κασετόφωνο κάνω τεστ
Είσαι εσύ μια βρετανίδα βινταζοχαρμπεθολάγνα κατά βάθος...!! :p

Reaction score
657
Λέανδρος δεν έχεις βαρεθεί να αναπαράγεις ότι χαζομάρα διαβάζεις στο διαδίκτυο και να την επιβεβαιώνεις και με τα ίδια σου τα αυτιά;
Δεν ειναι χαζομαρα το στρωσιμο των καλωδιων ρευματος. Δυστυχως ισχυει.

Αλλωστε ειναι πανευκολο να το τεσταρετε. Πειτε του Argi να σας φτιαξει δυο πανομοιοτυπα καλωδια, βαλτε το ενα να τραβαει ρευμα καμια 300 ωρες σε κανενα PC και μετα δοκιμαστε να δειτε αν ακουτε διαφορες. Θα εχει πιο πλακα απο την προηγουμενη ακροαση....

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Η κατασκευή του @wizzy σου απαντά εξαιρετικά θα έλεγα.
Ο μηχανικός ήχου, μορφωμένος αλλά μάλλον κουφός γιατί δεν θέλει να ακούσει ένα πράμα, πήρε τα σχέδια του χώρου, ακολούθησε τα δεδομένα του χώρου, έδωσε τις κατάλληλες οδηγίες και τέλος. Μόλις τελειώσει το έργο, πάλι δεν άκουσε ένα πράμα, μέτρησε και ως δια μαγείας τα αποτελέσματα των μετρήσεων ήταν σύμφωνα με αυτά που είχε σχεδιάσει.
Δεν άκουσε για να φτιάξει τον ήχο, μέτρησε, ακολούθησε τα δεδομένα του ήχου και ήρθε εκεί που έπρεπε να έρθει, χωρίς ακρόαση.
Κουφός ρε παιδί μου, και αδαής.
Δυστυχως,μπορει να μην υπαρχουν πολλοι που να εχουν την δυνατοτητα να φτιαξουν κατι σε αυτο το κοστος.

Reaction score
4.156
Δυστυχως,μπορει να μην υπαρχουν πολλοι που να εχουν την δυνατοτητα να φτιαξουν κατι σε αυτο το κοστος.
Σιγα μωρε ποσο κανει? Ένα καλωδιο ρεύματος κι ένα ηχειων - εχεις και ρεστα για ιντερκονεκτ.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Σιγα μωρε ποσο κανει? Ένα καλωδιο ρεύματος κι ένα ηχειων - εχεις και ρεστα για ιντερκονεκτ.
Τι καλωδια εχεις στον νου σου εσυ ? :laugh:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.178
Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, μπορείς να διαπιστώσεις ότι θες.

Όπως και σε έναν πολυτραυματία από τροχαίο, με πολλαπλά κατάγματα και ανοιχτό κρανίο να χύνεται έξω εγκέφαλος, και τρύπα στην κοιλιά να βγαίνουν έξω τ'άντερα, μπορείς ως θεράπων ιατρός να κάνεις δοκιμή μαλακτικής κρέμας για τα χέρια, να διαπιστώσεις πχ αν η νιβέα ενυδατώνει.

Νόου πρόμπλεμ.
Αυτό δεν είναι θρεντ.. Είναι το Grey Cable' s Anatomy... :D
Να μη σου πω ποιανου πράγματος η ανατομία είναι, δε κάνει.
΄΄Ανατομία ενός...εγκλήματος΄΄.
Έτσι είναι η ζωή...Τα ζωηρά αγόρια θ'ασχολούνται είτε με οπίσθια γυναικών,είτε με οπίσθια...συσκευών.;)
Μα εγω στ αυτια στηρίζομαι και προτεινα συγκριτικο! Τι pdf και πρασινα αλλογα. Αυτά είναι για τον … Argi!

Να δεις που αν το κανουμε αυτό που γραφω οι πρωτες 6 θεσεις θα είναι από τωρα κλεισμενες. Dimifoot, EAR, Boutia, Koyas, Arvanitakis, J Markou. Ο Χαρης ψηνεται αλλα δεν τον βαζουμε :fuckyou:.

Μαλλον στου EAR θα γινει που εχει και καλο πικαπ. Αρκει και να βρει σε ποιο μπαουλο το εχει το βαλει για να μη σκονιζεται :idk:. Εδώ να δεις εμπειρο πικαπ, τουλάχιστον 30 χρονια παλαιοτητα. Του μιλας και παιζει, δεν χρειαζεται βινυλιο, εχει γινει smart! :biggrin::rofl:
Δίνω τη συγκατάθεση η δική μου κλεισμένη θέση να παραχωρηθεί στο...ροζ φλαμίνγκο του Don Leandro.:D
...
Είναι πολλοί, κυκλοφορούν ανάμεσα μας.. μη τους φοβάστε.. υπάρχει αντίδοτο.. λέγεται ακρόαση!! Με το που ακούν κάτι τέτοιο, ως δια μαγείας εξαφανίζονται!:D:D

Μόνο που η παρασκευή του...αντιδότου χρειάζεται κατάλληλες συνθήκες και GMP,δεν γίνεται να αξιολογείται η τοποθέτηση της ερμηνεύτριας και η ηχητική σκηνογραφία όταν από τη μια πλευρά έχουμε εστία τζακιού με παρελκόμενα σύνεργα και διακοσμητικά του δεύτερου (όχι τα καλώδια) κι επιφάνειες με ακανόνιστες κατοπτρικές ανακλάσεις,ενώ από την άλλη απορροφητικό καναπέ με κανονισμένες κατοπτρικές επιφάνειες όπισθεν εκείνου και στη μέση τον... ΄΄Μανώλη΄΄ - όχι τον Καστρουνή,αλλά το έπιπλο μαζί με τη μοκέτα.

Και δεν είναι θέμα pdf,αλλά κοινής πρακτικής.
Δεν είναι κακό να μιλάς καμιά φορά στον θεό, κακό είναι όταν.... σου απαντάει !

.
Και ακόμα...χειρότερο,άμα δεν καταλαβαίνεις τι εννοεί.:whistling:

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.448
Ένας λόγος παραπάνω να μην ασχοληθεί με μα.......

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.112
Το στρώσιμο των καλωδίων ισχύει για όλα τα καλώδια?
Ακόμα και για τα μαύρα που παρέχει ο κατασκευαστής?
Η μόνο για τα επώνυμα aftermarket?
Ερώτησις...!!!
..τα μαύρα παίζουν κορυφαία εξ αρχής:p

A

AKARL

Guest
Έτσι είναι η ζωή...Τα ζωηρά αγόρια θ'ασχολούνται είτε με οπίσθια γυναικών,είτε με οπίσθια...συσκευών.;)

Δίνω τη συγκατάθεση η δική μου κλεισμένη θέση να παραχωρηθεί στο...ροζ φλαμίνγκο του Don Leandro.:D

Μόνο που η παρασκευή του...αντιδότου χρειάζεται κατάλληλες συνθήκες και GMP,δεν γίνεται να αξιολογείται η τοποθέτηση της ερμηνεύτριας και η ηχητική σκηνογραφία όταν από τη μια πλευρά έχουμε εστία τζακιού με παρελκόμενα σύνεργα και διακοσμητικά του δεύτερου (όχι τα καλώδια) κι επιφάνειες με ακανόνιστες κατοπτρικές ανακλάσεις,ενώ από την άλλη απορροφητικό καναπέ με κανονισμένες κατοπτρικές επιφάνειες όπισθεν εκείνου και στη μέση τον... ΄΄Μανώλη΄΄ - όχι τον Καστρουνή,αλλά το έπιπλο μαζί με τη μοκέτα.

Μρε Μπούχθχια, σοβαρά τώρα, σε παρακολουθώ εδά και κάπχοια χρόνια πχιά να ξανά-μανά-ματά-προσπαθείς να "παίξεις σκάκι με περιστέργια" με ξανά-μανά-ματά-ίδγια αποτελέζματα. "Μήπως είναι καιρός να βγάλεις κάποιο συμπέρασμα από αυτή την αλληλουχία συμβάντων;" :sneaky: :biggrin:

Reaction score
12.226

Όλα τα παραπάνω σχετικά με τον χώρο έχουν να κάνουν με το εάν αυτό που ακούσαμε ήταν σωστό ή όχι. Ίσως ήταν λάθος μου που έκανα σαφή τη προτίμησή μου, χωρίς να το παίρνω πίσω. Η ουσία όμως του συγκριτικού είχε να κάνει με το εάν ήταν ( εύκολα ) ακουστές οι διαφορές στο τελικό αποτέλεσμα και αυτό είναι πανεύκολο να το επιβεβαιώσει οποιοσδήποτε κάνει την ίδια δοκιμή. Γι'αυτό και εξ'αρχής τόνισα την ανάγκη για τη φροντίδα του χώρου γενικότερα ( και όχι ειδικά του Λέανδρου, τοποθέτηση που παρερμηνεύτηκε ), καθώς οι διαφορές που προκύπτουν είναι τόσο μεγάλες που σε ένα χώρο που δεν έχει φροντιστεί για να έχει την όσο το δυνατόν μικρότερη επιρροή στο τελικό αποτέλεσμα, είναι ανούσιο να κυνηγάει κάποιος τη καλύτερη δυνατή αναπαραγωγή και το καλύτερο fine tuning απο τα καλώδια. Αυτό το είπα κυρίως για'μένα, που ασχολήθηκα τόσο πολύ με το να κουλαντρίσω το σύστημά μου, ενώ έπρεπε να ξεκινήσω απο τον ( δύσκολο ως φαίνεται ) χώρο μου και μετά να πάω...στο παρασύνθημα. Αυτό, με απόλυτα κριτήρια σωστού στησίματος ενός συστήματος.
[DOUBLEPOST=1557131671][/DOUBLEPOST]Και αφού μιλάτε με παραδείγματα απο τη ζωή, η διαφορά που εγώ άκουσα ήταν σαν να έβαζα σε Φεράρι 95άρα βενζίνη απο ΑΠ και μετά 100 racing της Shell. Αν ο δρόμος είναι απο χαλίκι, το μόνο που καταφέρνεις είναι να σπινιάρει περισσότερο το εργαλείο.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.178
..τα μαύρα παίζουν κορυφαία εξ αρχής:p
Οι μάγκες όμως προτιμούν τα...άσπρα.;)
Μρε Μπούχθχια, σοβαρά τώρα, σε παρακολουθώ εδά και κάπχοια χρόνια πχιά να ξανά-μανά-ματά-προσπαθείς να "παίξεις σκάκι με περιστέργια" με ξανά-μανά-ματά-ίδγια αποτελέζματα. "Μήπως είναι καιρός να βγάλεις κάποιο συμπέρασμα από αυτή την αλληλουχία συμβάντων;" :sneaky: :biggrin:
Ναι,ότι δεν κάνει να υποτιμούμε ούτε την ακροαματική οξυδέρκεια ούτε τη νοημοσύνη κανενός...;)
Απάντηση: Στρώσιμο Συσκευών

Παρακαλώ επιτρέψτε μου μια σημαντική λεπτομέρεια, όσον αφορά τους ηλεκτρολυτικούς πυκνωτές. Από κατασκευής, όλα αυτού του είδους τα εξαρτήματα έχουν χωρητικότητα υψηλότερη της ονομαστικής τουλάχιστον κατά 20%. Και όταν λέω όλα, εννοώ όλα.

Όσον αφορά τους κινητήρες εσωτερικής καύσης, εδώ και είκοσι και πλέον χρόνια, οι κατασκευαστές δεν συνιστούν καμιά "νορμάλ" χρήση δίκην στρώσιμου, διότι αυτό δεν χρειάζεται - και δεν χρειάζεται διότι έτσι επιτρέπουν οι ανοχές (οι μηχανολογικές προσεγγίσεις). Αντιθέτως, η λειτουργία ενός νέου κινητήρα σε μέσο προς υψηλό ρυθμό περιστροφής επιβάλλεται όταν αυτός είναι εντελώς καινούργιος, ώστε οι εγχάραξη που γίνεται επί τούτου στα τοιχώματα του κυλίνδρου να "πάρει" τις ακμές των ελατηρίων σωστά, πριν αυτή φαγωθεί, διαδικασία γνωστή ως honing. Φυσικά, αυτή η διαδικασία είναι ολοκληρωμένη τουλάχιστον κατά 90% στο εργοστάσιο, σε κάθε αυτοκίνητο, από τους οδηγούς που παίρνουν το τελικό προϊόν από το τέρμα της γραμμής παραγωγής έως το χώρο στάθμευσης, και οι οποίοι έχουν επί τούτου αυστηρές εντολές.

Φανταστείτε να πάρει ο φορτηγατζής καινούργιο τράκτορα, και να του πουν στην αντιπροσωπεία, "κοίτα να δεις, κάνε καναδυό χιλιάδες χιλιόμετρα στο ίσωμα, και μετά να ανέβεις το Μαρτίνο". Θα τραβάει τα μαλλιά του ο άνθρωπος!

Βεβαίως, ενδέχεται κάποιοι -μάλλον λίγοι, πλέον- έμποροι ή μηχανικοί, να συνιστούν "στρώσιμο", ακολουθώντας άνωθεν εντολές, αλλά αυτό συμβαίνει για δύο λόγους. Πρώτον, διότι δεν γνωρίζουν, και δεύτερον - το πιθανότερο, για να φοβίσουν τον ατυχή ιδιοκτήτη, ώστε αυτός να μεταχειρίζεται τον κινητήρα με το μαλακό, ώστε αν ο κινητήρας έχει κάποιο από κατασκευής ελάττωμα, αυτό να το παρουσιάσει μετά από κατά το δυνατόν μεγάλο χρονικό ή χιλιομετρικό διάστημα, ει δυνατόν εκτός εγγύησης. Γενικά, όμως, ένας έμπορος ή μηχανικός αυτοκινήτων δεν συμπεριφέρεται μ' αυτόν τον τρόπο στον πελάτη του, και αυτό είναι ο κανόνας.

Τέλος, η παραβολή ενός ενισχυτή - που δεν έχει κινούμενα μέρη, με έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης είναι άτοπος.

Το "στρώσιμο" στο hi-fi είναι αρμοδιότητα του ψυχιάτρου, αλλά όσοι "στρώνουν" τις συσκευές τους - και ειδικά τα καλώδια - κυκλοφορούν ελεύθεροι, διότι είναι συνήθως ακίνδυνοι.

Reaction score
12.226
( έχω την υποψία ότι είμαι σε ignore list απο τον κύριο Μπούτχια, απαντάει σε όλους τους άλλους εκτός απο εμένα. Ενδιαφέρον ).

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.691
Η επανάληψη είναι μαμά της μάθησης.

Τουλάχιστον για το ρεζουμέ, επιβάλλεται:

Το "στρώσιμο" στο hi-fi είναι αρμοδιότητα του ψυχιάτρου, αλλά όσοι "στρώνουν" τις συσκευές τους - και ειδικά τα καλώδια - κυκλοφορούν ελεύθεροι, διότι είναι συνήθως ακίνδυνοι.
Ημίθεος ρουλζζζ. Όλγουειζ του θερτι.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.178
( έχω την υποψία ότι είμαι σε ignore list απο τον κύριο Μπούτχια, απαντάει σε όλους τους άλλους εκτός απο εμένα. Ενδιαφέρον ).
Δεν έχω βάλει ποτέ μου μέλος σε λίστα αγνόησης.Προσδοκώ πάντοτε αναβάθμιση του....λειτουργικού για οποιονδήποτε.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.691
Όσον αφορά τα βασικά, ας πούμε ακόμα ακόμα και το τρίγωνο ακρόασης πανοράματος, ή τις επιθυμητές αντανακλάσεις από το τραπεζάκι και κάποια οθόνη ανακλαστική ανάμεσα στα ηχεία, ή τη θέση και το μέγεθος του κεντρικού ηχείου, ή ή ή ...ας κάνουμε ένα κουίζ:

Βρείτε τις διαφορές:

IMG_20190505_121954.jpg

Και δεν αναφέρομαι στα καλώδια ρεύματος, ούτε στα πολυμπριζα. Βεβαίως μπορείτε να σχολιάσετε και αυτά, όπως και την κάλτσα στην παντούφλα. :p

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.541
Members
38.194
Νεότερο μέλος
led106