High End Munich 2019

Reaction score
1.223
(δε ξαναμιλαω για τα γκεϊθαιν, δεν έχει νόημα).
Οοοοχι, να ΞΑΝΑΜΙΛΗΣΕΙΣ! :D

Ειδικα απο εσενα περιμενω αναλυτικη περιγραφη - συγκριση γκέιθαιν με ολα τα υπολοιπα που κυκλοφορουν.

Εφοσον δεν υπαρχει εδω αντιπροσωπος, εμεις πως θα μαθουμε;;)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.055
Για ρουν σέρβερ θα χρειαστώ τη βοήθειά σας, είμαι έως αγράμματος, δε το έχω ψάξει καθόλου το θέμα. Όσοι έχετε ασχοληθεί, βάλτε κάνα λιθαράκι να δούμε τι αξίζει σε λογικό κοστολόγιο, διότι τα αλλεπάλληλα δεκαχιλιαρα του συστήματος του μέρτζινγκ δε πρόκειται να τα δώσω εις τον αιώνα τον άπαντα και παραπέρα...

Ανοίγω νέο θρεντ επ'αυτού. Εκτιμώ ότι έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για όλους μας, διότι αποτελεί μια σύγχρονη πηγή με ήχο καλύτερο των άλλων επιλογών, και κατά την σύμφωνη γνώμη του χατζηστάμου που τον πέτυχα εκεί στην έκθεση και μου εκθείαζε για κάνα μισάωρο τουλάχιστον το πόσο τραγικά καλύτερα παίζει το ρουν από αμαρα και τα λοιπά πλειερς από Μακ, καραφλιασε κι αυτός από τη διαφορά που άκουσε...

Last edited:

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.501
Για ρουν σέρβερ θα χρειαστώ τη βοήθειά σας, είμαι έως αγράμματος, δε το έχω ψάξει καθόλου το θέμα. Όσοι έχετε ασχοληθεί, βάλτε κάνα λιθαράκι να δούμε τι αξίζει σε λογικό κοστολόγιο, διότι τα αλλεπάλληλα δεκαχιλιαρα του συστήματος του μέρτζινγκ δε πρόκειται να τα δώσω εις τον αιώνα τον άπαντα και παραπέρα...

Ανοίγω νέο θρεντ επ'αυτού. Εκτιμώ ότι έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για όλους μας, διότι αποτελεί μια σύγχρονη πηγή με ήχο καλύτερο των άλλων επιλογών, και κατά την σύμφωνη γνώμη του χατζηστάμου που τον πέτυχα εκεί στην έκθεση και μου εκθείαζε για κάνα μισάωρο τουλάχιστον το πόσο τραγικά καλύτερα παίζει το ρουν από αμαρα και τα λοιπά πλειερς από Μακ, καραφλιασε κι αυτός από τη διαφορά που άκουσε...
Και ένα θρέντ για πολυκάναλη μουσική. 'Εχουμε; Δεν έχουμε νομίζω. Να αρχίσουμε να ψαχνόμαστε.

Βρήκα
The Beatles - The Beatles: The White Album [50th Anniversary | 5.1 Surround Mix] (1968/2018) [Blu-Ray, Lossles, Flac (24-96) 5.1 Surround Mix]. 4.68Gb

και

Pink Floyd - The Dark Side Of The Moon 5.1 (1973/2003) [SACD, FLAC (24-96), Lossless, Remastered, 5.1ch Surround Sound]. 2.5Gb

Last edited by a moderator:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.055
Εφοσον δεν υπαρχει εδω αντιπροσωπος, εμεις πως θα μαθουμε;;)
Δεν έχεις να μάθεις κάτι νέο αδερφέ...

Τα λέω χρόνια για τα γκεϊθαιν, έχουν όλα τα κατασκευαστικά πλεονεκτήματα μαζεμένα στα σπεκ τους, κάποιοι θα με έχετε βαρεθεί να τα αναφέρω, προφέροντάς τα λάθος, όπως και τα Κλάιν Μάιν...:p

Έχουν καρδιοειδές μπάσο, καρδιοειδή λοβό όλ οβερ με εξαιρετική οφ αξις απόκριση, έχουν ομοαξονικες μονάδες, έχουν τερατώδη max spl, είναι η φίρμα που δικαίως κυριαρχεί στην τεράστια και σκληρή αγορά σε στουντιος σε τηλεόραση και ραδιοφωνία της Γερμανίας, και ακολουθεί δεύτερη και καταιδρωμένη η Κλάιν Μάιν.

Τα ανωτέρω στοιχεία αρκούν και επαρκούν όχι μόνο για μένα και για σένα, φορ εβριμπαντι ολόβερ.

Δεν έχουμε κάτι να σχολιάσουμε, δεν γίνεται να μεταφερθεί αυτό το πράμα που ακούσαμε με λόγια. Τρατζικ. Ολ οβερ. Φακ εβριθινγκ. Γκειμ οβερ...

D

Deleted member 38719

Guest
Καλημέρα!
Κάτι από Ελληνικό audio? TLA, Ypsilon, Tsakiridis, Tune, Ideon? Είχαμε ήχο, εντυπώσεις?

Reaction score
3.209
https://www.discogs.com/Eagles-Hotel-California/release/3356453
Καταπληκτική παραγωγή !!
Και το Dark Side είναι καταπληκτικό σε πολυκάναλο...
Ομολογουμένως, όταν τα ακούσεις πολυκάναλα, δε μπορείς να επιστρέψεις στο δικάναλο εύκολα...

Rosinante

Dark Nιάου
Reaction score
5.607
Εγω παλι, ενα καταλαβα απ' την εκθεση της Βαυαρίας: Οτι ο Κωστόγιατρος πρεπει να ξεκινησει παλι το καπνισμα. Που τον χανεις, που τον βρισκεις με το ηλεκτροτσίμπουκο στο χερι! Κι εμεις ατμισαμε αλλά δεν καναμε ετσι.:D:gotcha:

Reaction score
1.223
δεν γίνεται να μεταφερθεί αυτό το πράμα που ακούσαμε με λόγια. Τρατζικ. Ολ οβερ. Φακ εβριθινγκ. Γκειμ οβερ...

Εχεις αναψει φωτιες!

Με βλεπω ταξιδακι Γερμανια για ακροαση και αγορα μου φαινεται!:drinks:

alexis

Reaction score
30.501
Και ένα θρέντ για πολυκάναλη μουσική. 'Εχουμε; Δεν έχουμε νομίζω. Να αρχίσουμε να ψαχνόμαστε.

Βρήκα
The Beatles - The Beatles: The White Album [50th Anniversary | 5.1 Surround Mix] (1968/2018) [Blu-Ray, Lossles, Flac (24-96) 5.1 Surround Mix]. 4.68Gb

και

Pink Floyd - The Dark Side Of The Moon 5.1 (1973/2003) [SACD, FLAC (24-96), Lossless, Remastered, 5.1ch Surround Sound]. 2.5Gb
Σωστό το edit. Thank you. :thumbsup:

Akis_G

Τηγανιτοειδές (κόντρα πλακέ) μπάσο!
Reaction score
7.993
Πειτε καμια περιεργη μαρκα για απορροφητοδιαχυτικά, που ειδατε, να γκουγκλάρουμε για οφθαλμόλουτρο.

:hi:

I

iason

Guest
Δεν έχεις να μάθεις κάτι νέο αδερφέ...

Τα λέω χρόνια για τα γκεϊθαιν, έχουν όλα τα κατασκευαστικά πλεονεκτήματα μαζεμένα στα σπεκ τους, κάποιοι θα με έχετε βαρεθεί να τα αναφέρω, προφέροντάς τα λάθος, όπως και τα Κλάιν Μάιν...:p

Έχουν καρδιοειδές μπάσο, καρδιοειδή λοβό όλ οβερ με εξαιρετική οφ αξις απόκριση, έχουν ομοαξονικες μονάδες, έχουν τερατώδη max spl, είναι η φίρμα που δικαίως κυριαρχεί στην τεράστια και σκληρή αγορά σε στουντιος σε τηλεόραση και ραδιοφωνία της Γερμανίας, και ακολουθεί δεύτερη και καταιδρωμένη η Κλάιν Μάιν.

Τα ανωτέρω στοιχεία αρκούν και επαρκούν όχι μόνο για μένα και για σένα, φορ εβριμπαντι ολόβερ.

Δεν έχουμε κάτι να σχολιάσουμε, δεν γίνεται να μεταφερθεί αυτό το πράμα που ακούσαμε με λόγια. Τρατζικ. Ολ οβερ. Φακ εβριθινγκ. Γκειμ οβερ...
Κώστα με παθητικά Γκειθαν αξίζει το κόπο να ασχοληθεί κάποιος ?

alexis

Reaction score
30.501

Reaction score
3.209
https://www.discogs.com/Weather-Report-Heavy-Weather/release/4388915
Ακόμα μια καταπληκτική παραγωγή (αν και δεν είναι του γούστου μου) που προσφέρεται για τεστάρισμα ηχοσυστήματος...
https://www.discogs.com/Deep-Purple-Machine-Head/release/2330047
Και ένα κλασσικό υβριδικό άλμπουμ που αξίζει να ακούσει κανείς...
Δεν είναι πάντως όλες οι πολυκάναλες παραγωγές καλές, θέλει λίγο ψάξιμο !!

Last edited:

Reaction score
4.158

A

AKARL

Guest
Αυτά ζητανε λεφτα. Παν καλα?
Κι΄ ήντα θες, ο κακομοίρης ο τζάμπας πόθανε αφού... :(:(

Αντί ν' αγοράζομε καβλώδια και λοιπές π@π@ργιές ας αγοράζομε δισκάκια. ;)

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.499
Αλλη μια μαρτυρία για το multichannel της PMC. Ξυπνήστε!
https://www.soundandvision.com/content/miles-davis-gets-re-mixed-dolby-atmos
Προς γνώσιν και συμμόρφωσιν των αντιρρησιών,πρόκειται περί...΄΄αισχρού΄΄,΄΄σωστού και πρόστυχου΄΄ upmixing.;)

Και ως κάτοχος αυθεντικού αμερικανικού και αγγλικού LP ,πληθώρας από επανεκδόσεις σε βινύλιο CD & SACD αλλά κι εμβόλιμων remastered πακέτων από αυτό το έργο - που ευαγγελίζονταν το καθένα ότι αποτελούσε απόλυτη και ΄΄τελειωτική΄΄ επανέκδοση - και ως ακροατής σε ποικιλία setup,καλώς ή κακώς ήταν η πρώτη φορά που συνελήφθη και μεταδόθηκε η υποβλητική και ΄΄τριπαρισμένη΄΄ ατμόσφαιρα που πρέπει να είχαν κατά νου οι αυθεντικοί συντελεστές του έργου αλλά δεν γινόταν να μεταδοθεί από τα τεχνικά μέσα εκείνης της εποχής.
...
Το Χάι Έντ καλά κρατεί, ηχεία των πολλών ευρώ με ήχο ανάξιο αναφοράς πάρα πολλα, αλλά με εμφάνιση ουαουα....
Μια απογοήτευση.
Προσωπική αποτίμηση η απελπισία. Πολύ φιδόλαδο... Πικάπ μέχρι θανάτου...

Απελπισία υπήρχε και σε κάθε επίπεδο consumer πολυκάναλου, ήταν όλα με ανεπαρκή σαμπ και μέτριους έως κακούς δορυφόρους, ακόμα και στο περίπτερο της svs, είχαν ένα "παιδικό" σαμπάκι σε μεγάλο χώρο για αυτό, με ανεπαρκείς στάθμες και μικρά κακής ποιότητας ηχεία. Όλοι μας (εμείς οι 3 τρινοβιοι τουλάχιστον) στα σπίτια μας ακούμε περισσότερο και καλυτερο μπάσο από αυτούς εκεί...
Και στης φοκάλ το πολυκάναλο, με δύο παιδικά σαμπ, για 9 τετραγωνικά μέτρα, να προσπαθούν να παίξουν σε 70τμ...
Και το πρόγραμμα στη φοκάλ, στο πολυκάναλο, ήταν δικάναλο στη μουσική και πολυκάναλο σε ταινίες με εκρήξεις και τέτοια...
Αισχος.

Όλη η έκθεση ήταν η χαρά του δικάναλου, ακόμα και οι δίσκοι που είχαν προς πώληση, απειροελάχιστους ή μηδενικους τίτλους σε πολυκάναλα, σειρές ολόκληρες sacd με δικάναλο περιεχόμενο! Πώς να μη καραφλιάζω...

Λαμπρό παράδειγμα προς μίμηση και φωτεινή εξαίρεση το σύστημα της pmc (δε ξαναμιλαω για τα γκεϊθαιν, δεν έχει νόημα).

Οπότε, άνευ δεύτερης σκέψης, η pmc είχε τον καλύτερο ήχο στην έκθεση, και γινότανε χαμός, δε μπορούσες να μπεις μέσα....
Ψιλοτσακωθηκαμε για να μπούμε, γινότανε της κόλασης...

Να σημειωθεί ότι τα γαμωγκειθαιν ήταν εντελώς κρυμμένα σε μια άκρη, σα να μην ήθελαν να τους βρει κανένας, πίσω από μια σιδερένια πόρτα τύπου αποθήκης, δίπλα σε άλλες δύο όμοιες πόρτες αποθήκης κλειδωμένες, χωρίς ταμπέλα από έξω, δηλαδή άμα δεν επέμενε κανείς πάρα πάρα πολύ, δεν το έβρισκε, ακόμα κι από έξω να ήσουν, δεν άνοιγες την πορτα να μπεις. Βέβαια μέσα ήταν μονίμως γεμάτο.

Στο δικάναλο πράμα, ε, για τα δικά μου δεδομένα αχρωμάτιστου ήχου, ήταν σε άριστο επίπεδο ποιότητας τα γνωστά ATC, όπως και τα genelec, καθώς και τα μεγάλα φοκάλ, αν και σε χαοτικό (ακόμα και για αυτά) χώρο.

Εντύπωση μου έκανε το ρουν, όλοι με ρουν έπαιζαν, λες και ήτανε συννενοημενοι! Ρουν ολ οβερ έβριγουερ...

Πρέπει να βάλω ρουν, δε τη γλυτώνω... Είδα τα ινουος, λίγο περίεργα μου φαίνονται, δε ξέρω, θέλει ψάξιμο. Τα γαμωγκειθαιν τα έπαιζαν με μέρτζινγκ, όλο το πακέτο, ρολόγια κλπ, απλησίαστα τα λεφτά του, αίσχος... Πιθανώς όμως πρόκειται για ότι καλύτερο υφίσταται και σε αυτόν τον τομέα.

Οπότε προσωπικά βαζω πλώρη για ρουν σέρβερ, και βλέποντας και κάνοντας, η απόφαση ελήφθη. ;)
One Ring to...Roon them All.:D

Γι αυτό και μπορείς να καταλάβεις,η δυστοκία γλαφυρών και αναλυτικών περιγραφών δεν είναι ζήτημα ΄΄λούφας΄΄,αλλά απροθυμία ΄΄παραλλαγής΄΄ πάνω σε ΄΄ίδιες γεύσεις΄΄.;)

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.628
Members
38.211
Νεότερο μέλος
Atomkinder