Ο θάνατος του δικάναλου σετάπ, και γιατί

Reaction score
1.368
Νομίζω, ότι με τη παραπάνω τοποθέτηση σου δε διαφωνεί κανείς!.
Η διαφωνία των υπέρμαχων των δικαναλικών υλοποιήσεων έχει να κάνει καθαρά στο ότι σ ένα οικιακό περιβάλλον, όπως σωστά λες, πολύ πιο εύκολα στήνεις 2 παρά 11 συν 8 σαμπ;)..και κάτα βάσει το τελικό ηχητικό αποτέλεσμα των δικάναλων setup είναι σίγουρα πιο ισσοροπημένο και σωστό.

Για το δεύτερο σκέλος περί του κόστους τώρα,
αν φτιάξει κάποιος ένα πολυκάναλο 11.4 με ανάλογης αξίας μηχανήματα με ένα ακριβό δικάναλο τότε, το κόστος θα είναι υπερπολλαπλάσιο του δικάναλου.
Για dedicated χώρους όπως πχ του φίλου ear, σίγουρα το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό, πόσοι όμως έχουν τη δυνατότητα ενός dedicated χώρου?
Για τα γραφόμενα λοιπόν, τόσο τα δικά σου αλλά και τα δικά μου, σε οικιακό περιβάλλον, με λογικό κόστος μόνο δικάναλο αν το ζητούμενο είναι η μουσική, αν μπλέκουμε και τις ταινίες...πάσο!:):).
Εδώ συμφωνούμε φίλε Λέανδρε. Το πολυκάναλο είναι πολύ ακριβότερο του δικάναλου, και δυσκολότερο στην εφαρμογή του στο χώρο.

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
82.526
Τα ανωτέρω 2 γραφήματα, είναι αμφότερα άθλια, με αμφίβολο "νικητή" στην αθλιότητα.

Δεν διαφωνώ απαραιτήτως με τα "συγκριτικά των φορουμάδων", αλλά δεν βλέπω νόημα στην ενασχόληση αυτή, ανάμεσα σε αυτά τα δύο, όταν είναι γενική διαπίστωση πως το ντιρακ είναι ανώτερο και των δύο αυτών, και στην πράξη βλέπουμε να κυκλοφορούν κορυφαίες μηχανές με ντιρακ, οπότε κατά βάση είναι αυταπόδεικτη η υπεροχή του ντιρακ.

Σε κάθε οικονομική κατηγορία, νομίζω ότι βρίσκεται μια λύση με ντιρακ, άρα δε βλέπω γενικώς νόημα σε αυτή την κουβέντα.
άσε τα οφτοπικ εσύ...:gotcha:
για τα 2 συγκεκριμένα λέμε...τα τσάμπα

η
αθλιότητα των συγκεκριμένων γραφημάτων γέρνει υπέρ του audyssey....έχει ισιώσει χαμηλές...που το arc υστερούσε...τα υπόλοιπα στο ανώτερο φάσμα στρώνουν και με άλλους τρόπους αν και δεν είναι το ίδιο ενοχλητικά
[DOUBLEPOST=1564478133][/DOUBLEPOST]
Όχι βρε Νταχάρ' το audyssey καλύτερο του ARC. Που τα διάβασες αυτά; Το ARC και στο αυτόματο δείνει εξαιρετικά αποτελέσματα. Το άλλο θέλει όποσδηποτε καλιμπράτορα και πολύ δουλεια για να παίξει.
όλα θέλουν καλιμπράτορα....και επαλήθευση αποτελεσμάτων με rew

Reaction score
1.368
Εδώ συμφωνούμε φίλε Λέανδρε. Το πολυκάναλο είναι πολύ ακριβότερο του δικάναλου, και δυσκολότερο στην εφαρμογή του στο χώρο.
Να συμπληρώσω όμως οτι σε κάθε περίπτωση υψηλή πιστότητα αναπαραγωγής χωρίς να τα σκάσεις, δεν γίνετε.
Αυτό που κάνει ουσιαστικά το πολυκάναλο ακριβότερο είναι οτι χρειάζεσαι πολύ περισσότερα ηχεία.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
88.760
για τα 2 συγκεκριμένα λέμε...τα τσάμπα
Και το ντιρακ (σχεδόν) τζάμπα είναι.
Μεχρι τα 500hz δωρεάν, ολο το φάσμα με 100$ στα nad.

Ας μιλήσουν δυο γνωστά και απαιτητικά μέλη του φορουμ, που άλλαξαν από marantz σε nad, να γράψουν αυτά που μου είπαν.

daharis666

Moderator
Reaction score
82.526
Και το ντιρακ (σχεδόν) τζάμπα είναι.
Μεχρι τα 500hz δωρεάν, ολο το φάσμα με 100$ στα nad.

Ας μιλήσουν δυο γνωστά και απαιτητικά μέλη του φορουμ, που άλλαξαν από marantz σε nad, να γράψουν αυτά που μου είπαν.
μην το πάμε εκεί...λίγο έτσι...λίγο αλλιώς....θα φτάσουμε σε τρινοβ πάλι...:lol:

για τα σκέτα τσάμπα τσάμπα...αυτά συγκρίνουμε...

Dimifoot

Editor
Reaction score
88.760

TGD

Reaction score
9.815
Electronic ‘enhancement,’ whatever its form, is a way to adapt the mono playback sound to the stereo machine. It creates an artificial sound-spread. This is the primary purpose of ‘enhancement,’ NOT the right-left locating of various musical instruments.
Έχω ένα βινυλιο της Turnabout, την 7η του Bruckner με τον Rosbaud. Λατρεύω την εκτέλεση. Το βινύλιο λέει "electronically processed for stereo". Πριν από μερικά χρόνια διαβάζω στις ειδήσεις του abruckner.com για επανέκδοση στερεοφωνική σε cd. Επικοινωνώ με το site και στη συζήτηση ανακαλύπτουμε ότι:
  • Η ηχογράφηση είχε γίνει στερεοφωνικά.
  • Το βινύλιο είχε βγει μονοφωνικό.
  • Η Turnabout το επανεξέδωσε με ηλεκτρονική επεξεργασία.
  • Το cd κυκλοφόρησε μονοφωνικό.
  • Βγήκε κάποια στιγμή άλλη έκδοση σε cd, στερεοφωνικό.
  • Στην σχετικά πρόσφατη κασετίνα του Rosbaud είναι μονοφωνικό.
Ευτυχώς που υπάρχουν τα FLAC και έτσι ψηφιοποίησα το -απ' ότι φάνηκε τελικά ασυνήθιστο βινύλιό μου- για να προστεθεί στη βάση δεδομένων και στο αρχείο του abruckner.com.

Και ξέρετε κάτι, το stereo cd ήταν πολύ καλύτερο.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
32.178

daharis666

Moderator
Reaction score
82.526

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.136
And Slayer has a twelfth album called repentless (ποιητής είμαι ο φούστης)...... :gotcha::roflmao:

Γαμάτο τραγούδι, μέτριο album. Είχα την ευτυχία να το ακούσω για πρώτη και τελευταία φορά live, στις 13/07 στο ΟΑΚΑ. Την τρίτη ημέρα μετά τη συναυλία συνήλθε ο σβέρκος μου...

Dimifoot

Editor
Reaction score
88.760
για να το προλάβω το είπα....από κάτι τέτοια ξεκινάμε και λίγα λίγα μαζεύονται :lol:
Το πιο σημαντικό τμήμα του συστήματος είναι. Ασε τις τσιγγουνιές. 11 κανάλια επεξεργαστής, bass management, DACs για όλα τα κανάλια, dirac, ενισχυτικά κανάλια, τηλεχειριστήριο, και όλα αυτά με 1300€. Για πείτε μου πόσο θα έκαναν όλα αυτά σε δικαναλες συσκευές;

Μην ζητάτε ποιότητα αναπαραγωγής πολυκάναλης μουσικής με λιγότερα, είναι ήδη τσάμπα.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
32.178
Διαβάζω ότι ο NAD δεν έχει μουσικότητα :D οπότε οι δικάναλοι να πάνε αλλού. :lolsign::lolsign:
Ο NAD δεν έχει μουσικότητα, το DIRAC έχει γρέζι. Μπέρδεμα φίλε, πάω για σουβλάκια, θέλει σκέψη. :rofl:

A

amoustakas

Guest
Το πιο σημαντικό τμήμα του συστήματος είναι. Ασε τις τσιγγουνιές. 11 κανάλια επεξεργαστής, bass management, DACs για όλα τα κανάλια, dirac, ενισχυτικά κανάλια, τηλεχειριστήριο, και όλα αυτά με 1300€. Για πείτε μου πόσο θα έκαναν όλα αυτά σε δικαναλες συσκευές;

Μην ζητάτε ποιότητα αναπαραγωγής πολυκάναλης μουσικής με λιγότερα, είναι ήδη τσάμπα.
Τα τελικά στάδια του τί ηχεία μπορούν να οδηγήσουν;

daharis666

Moderator
Reaction score
82.526

με κάνεις και νιώθω ότι μιλάω σε κομμουνιστή για ιδιωτική περιουσία....:gotcha::lol::cry:
επαναλαμβάνω....άλλο ηταν το θέμα μας:mad::smg:

daharis666

Moderator
Reaction score
82.526
Τέλος πήγα με μια μαυρομαλλα, πολύ χάλια ρε παιδιά, πολύ όμως, τίποτα, μηδέν. Ενώ η ξανθιά, ήταν το κάτι άλλο, δε σαμθινγκ ελς, μακριά από τις μαυρομαλλες αδέρφια μου αλήτες πουλιά.
γμω τα πιντιεφ μου....ξανθό μνι...τρελό γμσι
δεν το ξερες...?:laugh::roflmao::lol:

daharis666

Moderator
Reaction score
82.526
λολ - αναθεμα αν βεβαια καταφερεις να βρεις πραγματικο και ουσιαστικο τετχοιον... απο τα ανεκδοτα που κυκλοφορουν..
γνωστό φαινόμενο....και επιβεβαιωμένο...τα χρόνια τα καλά:laugh:
όλοι τους από τη Δύση κάνουν μαγκιές..
μόλις τους στείλεις για κάνα 6μηνο στα ανατολικό μπλοκ...επιστρέφουν πλήρως σωφρονισμένοι καπιταλιστές :D:roflmao:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.185
Members
38.426
Νεότερο μέλος
ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΟΞΑΣ