Astronaut Jr. 2ch hi-fi set up

Reaction score
30.454
το πιο πιθανό είναι ν αρχίσουν να τρώνα τα ...diy sub παρά εμένα!
...άλλωστε το νήμα για2κάναλο μιλάει κι όχι για..esperando!
Δε βάζεις μυαλό ρε κερατά!
Ο συνοδοιπόρος σου στην Οδύσσεια των καλωδίων, ο Σταθόπουλος, έβαλε νερό στο κρασί του.. Εσύ με τίποτα!!!!!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.472
Με 3Κ φτιάχνεις εξαιρετικό δικάναλο.
SHD Studio + ενεργά με digital input. Εν καιρό προσθέτεις σαμπ.
Οι λύσεις που προτείνεις είναι όντως εύστοχες πάνω στο δικάναλο, αλλά αυτό ακριβώς αποτελεί και την Αχίλλειο πτέρνα τους. ;)

Αντ'αυτων, θα ήταν πιο ασφαλείς οι επιλογές με ενσωματωμένη τη δυνατότητα αναβάθμισης, χωρίς τον πόνο του να ξαναβρεθούν σε αγγελίες πώλησης.

Δηλαδή, ας πούμε ένα ζεύγος 310, σύμφωνα με το αρχαίο θρεντ "η δύναμη της λογικής", παραμένει ασφαλής επιλογή και ιδιαίτερα χαμηλού κοστολογίου, ενώ αποτελεί ένα μόνιτορ εξαιρετικών μετρήσεων και μεγάλης αναγνώρισης στο στουντιακο στίβο.

Λόγω της μακράς πορείας του, είναι εύκολο να βρεθεί μεταχειρισμένο σε λίαν προκλητική τιμή, είναι κλειστό κουτί με γουφερ 8.25" και έχει ένα ιδανικό ταίρι για χρήση σάμπ, σε νορμάλ τιμή, που συμπεριλαμβάνει bass management για 7.1 συνολακι, καθώς και ενσύρματο volume control από την πλευρά του σαμπ, όπου πάει πλήρους στάθμης line level σήμα, άρα όλα δουλεύουν όσο πιο σωστά γίνεται.

Οπότε, μια αρχική αγορά ενός ζεύγους δορυφόρων διεθνούς φήμης (και επάξια) μπορεί να συνοδευτεί από το ομόσταυλο 10" στουντιακου επιπέδου σαμπ με ενσωματωμένο bass management και volume control, ανά πάσα στιγμή μπορεί να προστεθεί δεύτερο σαμπ πάνω στο πρώτο, και το κάθε σαμπ έχει δικά του ρυθμιστικά για παραμετρικό φίλτρο για βασική διόρθωση απόκρισης, και φυσικά μπαίνουν κι άλλα σαμπ με τον ίδιο τρόπο, κι όποτε θες προσθέτεις κι άλλους δορυφόρους, και το μόνο που σου λείπει είναι μια πηγή που να βγάζει αναλογικές εξόδους σε XLR μέχρι 7.1 και ξέρεις ότι υπάρχουν λύσεις, με πολλές κάρτες ήχου, όχι μόνο με μια...

Άρα ο,τι αγοράζεις σε ένα τέτοιο σενάριο, έχει φουλ προοπτική αναβάθμισης, κι έχω δείξει το δρόμο, καθώς το έφτασα μέχρι 7.1 βασισμένος στο ενσωματωμένο bass management του σαμπ αυτής της φίρμας.

Και δε μιλάμε για απλώς "αξιοπρεπές αποτέλεσμα", μιλάμε για κορυφαίες επιδόσεις...

Εντάξει, δεν είναι μόνο αυτά που έχω δείξει προσωπικά οι "σωστές" λύσεις, προφανώς υπάρχουν πολλές τέτοιες επιλογές, απλώς θέλω για άλλη μια φορά να επισημάνω ότι η οποιαδήποτε προσπάθεια χτισίματος συστήματος εν έτει 2020 θα πρέπει να εμπεριέχει την δυνατότητα αναίμακτης (άνευ επίσκεψης στις αγγελίες) επέκτασης σε πολυκάναλο. ;)

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
36.134
Παιδάκι μου είσαι καλά;:lol: Ποιος άκουγε από ακροσάριστο μεγάφωνο;:fuckyou:
Όλοι μας έχουμε τριδρομα εδώ και αιώνες, κανονικά κροσαρισμενα, και γω πχ και τέταρτο δρόμο (σαμπ) με φουλ ψηφιακά όλα τα κρος εδώ και ουυυυυυυυυ, από την εποχή των βασιβουζούκων!:gotcha:
Δεν υπαινίσσομαι το αντίθετο. Ο υπαινιγμός προφανώς αφορούσε στην υπερβολή που κρύβει το "έστω και ελάχιστα ανεκτό" του 1308.

Υποψιάζομαι ότι στη συνείδησή του για καποιον δυσεξήγητο λόγο επέχετε θέση κάποιου είδους αστυνομίας ήχου -εξ ου και η ταπεινότητα των εκφράσεων όταν ετοιμάζεται να υπαινιχθεί κάτι το οποίο διαισθάνεται ότι θίγει τα ιερά και όσια.

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.113
Ελπίζω να μην πας επίσκεψη στον Τζιοβάνι γιατί μετά θα σου κοπούν τα χιουμοριστικά ποστς.
εννοείται ότι θα πάω!:)
...κι επίσης εννοείται ότι θα πάθω πλάκα!:):)
...όπως επίσης εννοείται ότι συμμετοχή σ αυτό θα έχουν τα pmc που κοστίζουν καμιά 50άρα k€, τα 3 bryston που κάνουν αλλά 20 k€ min..
..κι αλλά min 20 k€ τα ρέστα!
ε, Περαστικέ, δε το λες και το ¨μέσο ελληνικό set up¨!!
όμως, τις π@π@ριές που ακούμε σοριδόν, ότι με τα ίδια λ7 το πολυκάναλο θα παίξει καλύτερα από ένα 2κάναλο, δε καταπίνονται αμάσητες μάναμ ..δεν.. :wink:
Για ν ακούσεις καλά σε όποιο φορμάτ κι αν είναι αυτό, πρέπει αναλογικά ¨να τα σκάσεις¨...κανόνας!
Post automatically merged:

Δε βάζεις μυαλό ρε κερατά!
Ο συνοδοιπόρος σου στην Οδύσσεια των καλωδίων, ο Σταθόπουλος, έβαλε νερό στο κρασί του.. Εσύ με τίποτα!!!!!
είναι νεαρός ακόμα..θα μάθει! :wink:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.380
Ήρεμα μάγκες:smile:
Το μόνο σίγουρο είναι αυτό που έχει πει αρκετά πιο πίσω ο γιατρός ( όχι μόνο εδώ αλλά και σε άλλα θέματα ).
Με πορδίτσες αυγά δεν βάφεις.
Και να συμπληρώσω ότι η φτήνια τρώει τον παρά.
Καλύτερα λοιπόν να έχεις υπομονή και να τα σκάσεις όταν μπορείς - αν θες να έχεις αποτέλεσμα.
Αλλιώς πετάς τα λεφτά σου λίγα λίγα και δεν είσαι ποτέ ικανοποιημένος ( το λογικότατον ).
Για ένα, για 14 , για περισσότερα κανάλια , για όλα το ίδιο ισχύει.
Δυστυχώς έτσι είναι η ζωή. Η ποιότητα και η ικανοποίηση δεν είναι τσάμπα στο οτιδήποτε.
:rolleyes::rolleyes:
Λες και προ πενταετίας ζούσαμε ως τρωγλοδύτες, ως βασιβουζούκοι, ως ιθαγενείς, με τα ώτα μας να υποφέρουν από τα αποκρουστικά τριξίματα των μιαρών ακροσάριστων μεγαφώνων μας.
Σε τρύπες; Ή σε καλύβες;:tongue:

Άξιοι ιππείς; Σκοτωναμε κόσμο στο όνομα του Αλλάχ; :o

Ε, ναι, ιθαγενείς της Θεσσαλονίκης.
Βέροι.:drinks:

Παιδάκι μου είσαι καλά;:lol: Ποιος άκουγε από ακροσάριστο μεγάφωνο;:fuckyou:
Όλοι μας έχουμε τριδρομα εδώ και αιώνες, κανονικά κροσαρισμενα, και γω πχ και τέταρτο δρόμο (σαμπ) με φουλ ψηφιακά όλα τα κρος εδώ και ουυυυυυυυυ, από την εποχή των βασιβουζούκων!:gotcha:

Άκου κει ακροσάριστο... :gotcha:

Ούτε καν ακροσάριστο σαμπ ή μόνο το δορυφόρο, δεν είχα ποτέ μα ποτέ. Νέβερ. ;)

Αν τώρα συ (ή ο Λέανδρος που σου έχει πατήσει λαϊκ) υπέφερες από ακροσάριστο μονόδρομο στην τρώγλη που ζούσες σφάζοντας κοζμο στο όνομα του Αλλάχ, αγαπητέ ιθαγενή της Θεσσαλονίκης, ειλικρινά σου λέω, πάρε Ναντ.:tongue:
Τον καλό. Στο ταλαρο. :lolsign:

Ήσουνα τι ήσουνα μια μαγκνεπανοκλέφτρα
στήνεις πολυκάναλο μας έπρηξες αβέρτα

Ήσουνα ακροσάριστη και πείραζες τους δρόμους
τώρα στο immersive σου μας έφτιαξες και νόμους

Ήσουνα στην αγορά και μάζευες boyoho
και τώρα με τα Neumann έχεις καμπύλη-στόχο

Ήσουν στο σαλόνι σου και τάϊζες τα ψάρια
τώρα σε dedicated πηδάς τα κατοστάρια *

Ήσουνα στην αγορά και ψώνιζες τα lundahl
τώρα με το spotify τσαρούχια με τη φούντα

Μάζωξα τα κανάλια μου και στήνω πέντε - δύο
και τα μπατσόνια οι γιατροί μου κάνουν τα τρία δύο

Τόσα χρόνια δικάναλα το φόρτωσα το κάρο
να βάζεις miniDSP μαζί του να γουστάρω

* dB στάθμης

Να ναι καλά ο...Σταθόπουλος που του απαγάγαμε το νήμα και το κάναμε...παξιμαδοκλέφτρα. :roflmao:
εγώ λέω να σ ακούσω και να πάρω ένα...trinov τη φούλ έκδοση την ακριβή!!..
View attachment 140181

....και κατόπιν να φτιάξω 4 ή 6 (θα δω εντέλει πόσα μπορώ να ισοσταθμίσω)sub, από τούτα τα 9 προτεινόμενα diy sub στο παρακάτω κατασκευαστή..για να σάξουνε τα μπάσα!!...να τα νιώσω να κλοτσάνε το στομάχι μ ρε αδελφέ!!

θα δούμε αν είχες δίκιο κι εγώ ο αδαής δε σ άκουγα τόσο καιρό! :lol: :lol: :lol:
Προς ανάνηψιν,ο οργανισμός σου γυρεύει...σπετσοφάϊ...εεε συγνώμη,spotify ήθελα να πω.:roflmao:
...
όμως, τις π@π@ριές που ακούμε σοριδόν, ότι με τα ίδια λ7 το πολυκάναλο θα παίξει καλύτερα από ένα 2κάναλο, δε καταπίνονται αμάσητες μάναμ ..δεν.. :wink:
...
είναι νεαρός ακόμα..θα μάθει! :wink:
Το θέμα είναι ότι κάποιοι δεν έχουν μάθει να...μασάνε και να αφομοιώνουν τις τροφές για σκέψη... ;)

Last edited:

Reaction score
30.454
Δεν υπαινίσσομαι το αντίθετο. Ο υπαινιγμός προφανώς αφορούσε στην υπερβολή που κρύβει το "έστω και ελάχιστα ανεκτό" του 1308.
Νομίζω πως απάντησα σε αυτό.
Υποψιάζομαι ότι στη συνείδησή του για καποιον δυσεξήγητο λόγο επέχετε θέση κάποιου είδους αστυνομίας ήχου -εξ ου και η ταπεινότητα των εκφράσεων όταν ετοιμάζεται να υπαινιχθεί κάτι το οποίο διαισθάνεται ότι θίγει τα ιερά και όσια.
Η ταπεινοτητα όταν εισέρχομαι σε αχαρτογραφητα για μένα εδάφη, δεν οφείλεται σε κάποιο φόβο απέναντι σε κάποια φανταστική δύναμη καταστολής του ήχου. Οφείλεται στην πλήρη επίγνωση της άγνοιας που έχω για το θέμα που συζητείται.

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
10.800
εννοείται ότι θα πάω!:)
...κι επίσης εννοείται ότι θα πάθω πλάκα!:):)
...όπως επίσης εννοείται ότι συμμετοχή σ αυτό θα έχουν τα pmc που κοστίζουν καμιά 50άρα k€, τα 3 bryston που κάνουν αλλά 20 k€ min..
..κι αλλά min 20 k€ τα ρέστα!
ε, Περαστικέ, δε το λες και το ¨μέσο ελληνικό set up¨!!
Για ν ακούσεις καλά σε όποιο φορμάτ κι αν είναι αυτό, πρέπει αναλογικά ¨να τα σκάσεις¨...κανόνας!
Υπάρχει ο δρόμος της φυσικής και της μεταφυσικής.
Δεν έχει να κάνει με λεφτά.

Μπορείς να ξοδέψεις άπειρα χρήματα σε προενισχυτές - καλώδια - ηχεία.
100.000€ να ξοδέψεις πάλι μπούρδες θα ακούς.
Ένα minidsp των 500€ καλύτερα θα παίξει, χτυπήσου - κλάψε - γέλα όσο θες.

Έχει μαλλιάσει το πληκτρολόγιο να γράφω τα ίδια και τα ίδια.
Άλλη μία.
Μέχρι τα 300Hz ακούς μόνο δωμάτιο, στα παπάκια μου τι ηχεία έχεις.
Αν δεν βρείς κάποιο τρόπο να πάρεις σωστό μπάσο ακούς μπούρδες.
Ο τρόπος είναι:
Ρουμ τριτμεντ.
Σαμπ.
Ισοστάθμιση.

Φυσικά όσο καλύτερα εργαλεία έχεις τόσο καλύτερο αποτέλεσμα θα πάρεις.
Εδώ και μόνο εδώ μπαίνει ο παράγων χρήμα.

Reaction score
12.264
Να ναι καλά ο...Σταθόπουλος που του απαγάγαμε το νήμα και το κάναμε...παξιμαδοκλέφτρα. :roflmao:
Εγώ να ξέρεις τη βρίσκω, συνεχίστε! Παίρνω τις συμβουλές μου, κάνουμε και τη πλάκα μας, τη βρίσκω τρελά! Κι άλλο!!!
Post automatically merged:

Πάντως, το σκεφτόμουν... Αν δεν είχα ανάγκη απο eq ( βλέπε: ιδανικός χώρος λειτουργίας ενός συστήματος ), τότε να έβλεπα τί ψάρια πιάνουν τα minidsp έναντι ακόμα και των δικών μου μηχανακίων. Επειδή όμως δεν έχω τέτοιο χώρο, υποψιάζομαι ότι το minidsp έστω και με τα κατώτερα dac του, θα κάνει πιο αισθητή την υπεροχή του, λόγω της απουσίας ή του μετριασμού των κακώς κειμένων του χώρου.
Απο την άλλη... Αν είχα το room treatment του Blues, θα ήμουν πανευτυχής. Και ας μην έχω ATC και τα συνοδά του.

Last edited:

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
10.800
Επειδή όμως δεν έχω τέτοιο χώρο, υποψιάζομαι ότι το minidsp έστω και με τα κατώτερα dac του, θα κάνει πιο αισθητή την υπεροχή του, λόγω της απουσίας ή του μετριασμού των κακώς κειμένων του χώρου.

Τι έγινε ρε παιδιά;
Κάποιος κατάλαβε το νόημα 8-)

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
36.134
Η ταπεινοτητα όταν εισέρχομαι σε αχαρτογραφητα για μένα εδάφη, δεν οφείλεται σε κάποιο φόβο απέναντι σε κάποια φανταστική δύναμη καταστολής του ήχου. Οφείλεται στην πλήρη επίγνωση της άγνοιας που έχω για το θέμα που συζητείται.
.... και το ξανακάνει
:p

Reaction score
12.264

Τι έγινε ρε παιδιά;
Κάποιος κατάλαβε το νόημα 8-)
Εδώ και καιρό το έχω πιάσει το νόημα, αλλά είμαι ανάμεσα στις δύο πλευρές καθώς προτιμώ τη περιποίηση χώρου χωρίς επέμβαση στη πληροφορία εάν αυτό είναι εφικτό και σίγουρα, αναλόγως του κόστους. Τί δηλαδή αξίζει περισσότερο τα χρήματά του και θα οδηγούσε σε πιο σωστή λειτουργία του συστήματός μου. Βέβαια, δεν υπάρχει δυνατότητα να κάνω δοκιμή των δύο περιπτώσεων, εκτώς αν πάρω το σύστημά μου, το πάω σε ένα φροντισμένο χώρο και το παίξω εκεί με και χωρίς ψηφιακή παρέμβαση και διανικά, με ξήλωμα της περιποίησης. Ουτοπικό. :p

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.598
Εδώ και καιρό το έχω πιάσει το νόημα, αλλά είμαι ανάμεσα στις δύο πλευρές καθώς προτιμώ τη περιποίηση χώρου χωρίς επέμβαση στη πληροφορία εάν αυτό είναι εφικτό και σίγουρα, αναλόγως του κόστους. Τί δηλαδή αξίζει περισσότερο τα χρήματά του και θα οδηγούσε σε πιο σωστή λειτουργία του συστήματός μου. Βέβαια, δεν υπάρχει δυνατότητα να κάνω δοκιμή των δύο περιπτώσεων, εκτώς αν πάρω το σύστημά μου, το πάω σε ένα φροντισμένο χώρο και το παίξω εκεί με και χωρίς ψηφιακή παρέμβαση και διανικά, με ξήλωμα της περιποίησης. Ουτοπικό. :p
Ένα έστω και υποτυπώδες room treatment θα το χρειαστείς σε οποιαδήποτε περίπτωση, οπότε γιατί δεν ξεκινάς από κει χαλαρά;
Θα ακούσεις πως θα πάει (καλά είναι να ακούσει και κανένα μικρόφωνο εκτός από σένα) και θα αποφασίσεις ανάλογα πως θα προχωρήσεις να μοιράσεις τα διαθέσιμα χρήματα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.034
Members
38.280
Νεότερο μέλος
Akrapovic