Αρωμα hi-end απο Θεσσαλονικη.

Reaction score
4.794
Κρινοντας δικαναλα,θα ελεγα οτι οι μετρησεις δεν εχουν φτασει σε σημειο να μετρανε τα παντα-και δυσκολα προκειται!

Επισης για να εχεις κριτηριο θα πρεπει να εχεις ακουσει κατι καλυτερο απο το δικο σου ωστε να μπορεσεις να βγαλεις συμπερασμα για τα ελαττωματα του δικου σου!
Εσύ έχεις ακούσει κανένα το οποίο να έχει γίνει μέτρηση και βελτίωση από επαγγελματία στο φροντισμένο δωμάτιο με rt60 κάτω από 0,4 σε όλο το φάσμα ;;

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.113
Αν και ξερω οτι θα το μετανιωσω ας πω κατι στον Λεανδρο και στους φανατικους δικαναλους για τελευταια φορα.
Παμε μια απο την αρχη:
Λεανδρε, πες οτι ερχεσαι σπιτι μου, κλεινομαστε στο χωρο με τα ντραμς, καθεσαι απεναντι και αρχιζω εγω να τα κοπαναω για 5 λεπτα. Βεβαια δε θα αντεξεις ουτε πεντε λεπτα αλλά λεμε τωρα... Σε διαβεβαιω και οσοι παιζουν ντραμς ας με διαψευσουν, οτι θα υπαρξει ΠΟΝΟΣ. Θα πονεσεις απο την ενταση τοσο πολυ που θα νομισεις οτι σου καρφωνω τις μπακετες μεσα στ' αυτια. Πες λοιπον οτι αυτο που επαιξα, ηχογραφειται στα καλυτερα στουτιο με την καλυτερη αναπαραγωγη στον κοσμο, συμφωνα με την υπαρχουσα τεχνολογια. Παιρνεις αυτο το σιντι και το βαζεις σπιτι σου να το ακουσεις. Ξερεις τι θα ακουσεις; ΤΙΠΟΤΑ. ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ. Οχι επειδη τα ηχεια σου ειναι τσιχλοφουσκες. Ολα τα ηχεια ειναι τσιχλοφουσκες, κυριως οταν ειναι μονο 2. Γι' αυτο αυτοι οι κακομοιροι που εχουν βγαλει τον καρκινο να μας ξεστραβωσουν, φωναζουν:
Οσα περισσοτερα ηχεια μπορουμε σε συνδυασμο σαμπ σε καταλληλο χωρο για 2 λογους: Απο τη μια να πιασουμε οσο γινεται τις αληθινες εντασεις των οργανων κι απο την αλλη να προσομοιωσουμε την ιδιοτητα του ηχου των οργανων να απλωνεται παντου στο χωρο.
Και μετα απ' ολα αυτα, εσυ καλεις τον κοσμο και λες να ερθουν να ακουσουν και να κρινουν. Τι να ακουσουν βρε κατακαημενε Λεανδρακο; Τι;
Ειναι σα να λες, ''Ελατε παιδια να σας ξεναγησω στο Λουβρο'', τη στιγμη που το εχεις δει μονο απο...τηλεσκοπιο!!!
Ή πες οτι κρατας μια ωραια καρτ ποσταλ απο το λουβρο. Αυτη η καρτ ποσταλ ειναι το στερεο σου και το αληθινο Λουβρο ειναι ενα φυσικο οργανο.
Πες μου οτι ουτε τωρα δε με καταλαβες.
Αν οχι, τοτε θα παρεις τα αυτια απο τον Κωστα και τον γκουρου απο τον Μπουτχια και θα γινεις εσυ ο νεος γκουρου διοτι το κερδισες. Με τις αυταρες σου ντροπιαζεις μηχανηματα μετρησης!!!
Τι να μας πει κι ο Τριννοφ μπροστα στα αυτια του Λεανδρου του Α' του Μέγα... :gotcha:

Πάπαλα.
Ατυχές το παράδειγμα .. γατούλα:), μιας και επί 3,5 χρόνια στο δωμάτιο μου ως φοιτητής κοιμόμουν παρέα με μια Gabriel και 3 paiste...
Ο τότε συγκάτοικος και συμφοιτητής μου ήταν, και είναι ντράμερ!!
Μία χαρά ήταν τ αυτιά μου, κι ας βαραγε 3 ώρες κάθε μέρα!
Το τι στάθμες μπορεί να βγάλει λοιπόν το γνωρίζω καλά...
Το τι θα ακούσω λοιπόν σπίτι μου, αλλά και το τι θα έπρεπε να ακούσω το γνωρίζω πολύ καλά8-)..
Μη κρίνεις εξ ιδίων τα αλλοτρια!!...η πρόσκληση ακρόασης εξακολουθεί να ισχύει!
Σάσα και για να μη ξεχνιόμαστε, έχω πάει 3 φορές στο Λούβρο:whistling:

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.748
Κρινοντας δικαναλα,θα ελεγα οτι οι μετρησεις δεν εχουν φτασει σε σημειο να μετρανε τα παντα-και δυσκολα προκειται!
Έχουν περάσει 160 χρόνια από τότε που παρουσιάστηκε το πρώτο ηχείο.
Σε 60 χρόνια από τα άλογα πήγαμε στα αυτοκίνητα μετά στα αεροπλάνα και μετά στο φεγγάρι.
Τη σε κάνει να πιστεύεις ότι δεν το λύσαμε το θέμα ΗΧΟΣ;

Παιδιά.

Να Σοβαρευτούμε Λίγο.

Λίγο.

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.228
Και αυτα καλα παιζουν! View attachment 140730
Post automatically merged:

Δβηλωνω "αρωμα high end" και σκοπος μου ηταν να ληφθει ως το βασικο στοχο του συστηματος μου.Αν νομιζεις οτι προσβαλλει καποιος αυτος ο τιτλος,μπορω να τον αλλαξω.

Αν ψαξεις stereophile es12 measurements,θα δεις μετρησεις και κριτικη για το ταδε ηχειο,το οποιο κατα βαση ειναι ιδιο με το δικο μου-συν 15hz περιπου χαμηλοτερα.

Κοιταξε την αποκριση κατα κατακορυφου αξονα και θα δεις τις διαφορες.

Προτου διαβασω αυτο και σε συνδυασμο με αλλα σχολια και παρατηρησεις,εχοντας τα ηχεια σχεδον επιπεδα σε rake angle,οι υψηλες πολλες φορες γινοταν διακριτο οτι ερχοταν απο το τουιτερ και ηταν σχετικα σκληρες χωρις την απολυτηε εκταση.

Με το που εφαρμοσα μια γωνια 5 μοιρων κλισης προς τα πισω,το ηχειο ακουγεται σα σημειακη πηγη και οι υψηλες πολυ πιο απαλες,ρεαλιστικες και αερινες με ταυτοχρονη εξαλειψη της τραχυτητας.Πλεον δεν κουραζει σε υψηλες εντασεις.

Αυτο κατα τη γνωμη μου,δεν το εχει μελετησει ο κατασκευαστης και ειναι επισης συνεπεια καποιων αρνητικων κριτικων στο παρελθον.

Ελπιζω να εξηγησα επαρκως.
.. μιλαμε για αυτες τις μετρησεις σωστα ? εχει μια καποια λογικη η κινηση, αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι που δεν εχει γινει αντιστοιχο toe-in ως προς στον οριζοντιο αξονα οπως εμεσα προτεινει ο ριβιουερ (στην προηγουμενη παραγραφο),αν το επιασα σωστα.
-
Στο θεμα της εννοιας high end , εγω δεν θιχτηκα, δειχνει μερακι και μια ευγενη-θελω-να-πιστευω φιλοδοξια .. αλλα με το "high end", στο παρων φορουμ κατα ενα μεγαλο ποσοστο το πραμα ειναι για γελια και μονο..
Ευχαριστω για την προσκληση, ισως καποτε στο μελλον συναντηθουν οι δρομοι μας.

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
52.491
- εξακολουθούμε να μην κατανοούμε το,,, μη μετρημένο ή μετρημένο αλλά πειραγμένο ( υποκειμενικο) vs μετρημένο aka σωστό

alexis

Reaction score
30.748
Ατυχές το παράδειγμα .. γατούλα:), μιας και επί 3,5 χρόνια στο δωμάτιο μου ως φοιτητής κοιμόμουν παρέα με μια Gabriel και 3 paiste...
Ο τότε συγκάτοικος και συμφοιτητής μου ήταν, και είναι ντράμερ!!
Μία χαρά ήταν τ αυτιά μου, κι ας βαραγε 3 ώρες κάθε μέρα!
Το τι στάθμες μπορεί να βγάλει λοιπόν το γνωρίζω καλά...
Το τι θα ακούσω λοιπόν σπίτι μου, αλλά και το τι θα έπρεπε να ακούσω το γνωρίζω πολύ καλά8-)..
Μη κρίνεις εξ ιδίων τα αλλοτρια!!...η πρόσκληση ακρόασης εξακολουθεί να ισχύει!
Σάσα και για να μη ξεχνιόμαστε, έχω πάει 3 φορές στο Λούβρο:whistling:
Ε πες το ρε άνθρωπε 1000 σελίδες έχουμε φάει να σου βάλουμε μυαλό.

Δεν ακούς. Στα γ@μησε όλα τα τύμπανα ο συγκάτοικος.

Fixed.

Άλλος.

:lolsign:

A

amoustakas

Guest
Καλησπέρα Γιάννη. Αυτό που θίγεις έχει απασχολήσει λογικά πολλούς. Μήπως τελικά μας διαφύγει κάτι; Μήπως δε μετράμε κάτι σωστά; Ποιες παραμέτρους δε λαμβάνουν υπόψη οι σημερινές μετρήσεις κατά την άποψή σου ή σε ποιο σημείο σφάλλουν;

C

chrispo

Guest

...κάτι τέτοιο διατείνονται ότι ισχύει και οι τεχνικοί της audionote ..(τελευταίες σειρές κειμένου)

´ ´Another much overlooked area of loudspeaker design is the material choice for the drivers. It has become very fashionable to use all manner of exotic materials (beryllium, diamond, carbon fibre, ceramics etc.) as cone materials in modern drivers, mainly because it gives the impression that the manufacturer in question is making great strides in their research into better sounding speakers. The sad fact is none of these materials work as intended, as they all have their own distinct sonic signature, so no matter how the crossover is designed, this sonic signature will be present when the speaker reproduces music. It may be less obvious and audible with some types of music, but ultimately the chosen material will always imprint some of its own signature on whatever sound is reproduced. In addition, it is vitally important that the sound and characteristics of an individual drive unit are complimentary to those of its chosen partner, so that when an instrument is reproduced by both drive units (which is almost always the case), the upper range does not sound detached from the lower range and visa versa. This is an aspect of performance that cannot be measured by even the most sophisticated test equipment; it can ONLY be judged by listening....´´:geek:

Reaction score
596
Ειπα να κρατηθω καθως το νημα εχει παρει μια πιο επιστημονικη στροφη στις τελευταιες του σελιδες , πραγμα που με ικανοποιει τα μαλλα καθως αρχιζω κι εγω να μαθαινω καποια πραγματα , αλλα δεν θα το κανω ! (να κρατηθω)

" Ο άνδρας συνέχιζε την αηδιαστική πράξη του και πριν οι κοπέλες προλάβουν να αντιδράσουν ολοκλήρωσε στο χέρι της μίας."
:drinks:
:rofl: oldy ανέβα εδώ πάνω, γίνεται τσι πόπης :drinks:

alexis

Reaction score
30.748
...κάτι τέτοιο διατείνονται ότι ισχύει και οι τεχνικοί της audionote ..(τελευταίες σειρές κειμένου)

´ ´Another much overlooked area of loudspeaker design is the material choice for the drivers. It has become very fashionable to use all manner of exotic materials (beryllium, diamond, carbon fibre, ceramics etc.) as cone materials in modern drivers, mainly because it gives the impression that the manufacturer in question is making great strides in their research into better sounding speakers. The sad fact is none of these materials work as intended, as they all have their own distinct sonic signature, so no matter how the crossover is designed, this sonic signature will be present when the speaker reproduces music. It may be less obvious and audible with some types of music, but ultimately the chosen material will always imprint some of its own signature on whatever sound is reproduced. In addition, it is vitally important that the sound and characteristics of an individual drive unit are complimentary to those of its chosen partner, so that when an instrument is reproduced by both drive units (which is almost always the case), the upper range does not sound detached from the lower range and visa versa. This is an aspect of performance that cannot be measured by even the most sophisticated test equipment; it can ONLY be judged by listening....´´:geek:
Ειναι πολύ σημαντικό να βλέπουμε πρώτα ποιός μιλάει και τη κέρδος έχει από αυτά που λέει και μετά να δώσουμε σημασία στο τη λέει, αν χρειαστεί.

Νομίζω.

Reaction score
3.628
Εσύ έχεις ακούσει κανένα το οποίο να έχει γίνει μέτρηση και βελτίωση από επαγγελματία στο φροντισμένο δωμάτιο με rt60 κάτω από 0,4 σε όλο το φάσμα ;;
Οχι και θα το ηθελα πολυ.

C

chrispo

Guest
..δε σε κατάλαβα..είναι εύκολο λίγο πιο απλά να το εκφράσεις? ( το αφήνεις ελεύθερο ...και μπορεί να πάει...όπου θέλει)

Reaction score
3.628
Έχουν περάσει 160 χρόνια από τότε που παρουσιάστηκε το πρώτο ηχείο.
Σε 60 χρόνια από τα άλογα πήγαμε στα αυτοκίνητα μετά στα αεροπλάνα και μετά στο φεγγάρι.
Τη σε κάνει να πιστεύεις ότι δεν το λύσαμε το θέμα ΗΧΟΣ;

Παιδιά.

Να Σοβαρευτούμε Λίγο.

Λίγο.
Δε σε καταλαβαινω καλα.

.. μιλαμε για αυτες τις μετρησεις σωστα ? εχει μια καποια λογικη η κινηση, αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι που δεν εχει γινει αντιστοιχο toe-in ως προς στον οριζοντιο αξονα οπως εμεσα προτεινει ο ριβιουερ (στην προηγουμενη παραγραφο),αν το επιασα σωστα.
-
Στο θεμα της εννοιας high end , εγω δεν θιχτηκα, δειχνει μερακι και μια ευγενη-θελω-να-πιστευω φιλοδοξια .. αλλα με το "high end", στο παρων φορουμ κατα ενα μεγαλο ποσοστο το πραμα ειναι για γελια και μονο..
Ευχαριστω για την προσκληση, ισως καποτε στο μελλον συναντηθουν οι δρομοι μας.
Εχει γινει με μοιρογνωμονιο και ακομα και οι ελαχιστες μοιρες σου παιρνουν απλα τα αυτια!Το τι κλιση θα δωσει καποιος στο ηχειο του,εχει να κανει εμμεσα και με το χωρο που τοποθετουνται.Πιστευ θα εχει τυχει να δεις μεχρι και Harbeth τοποθετημενα ευθεως,παραλο που ο Shaw εχει σκυλιασει να προτεινει αλλιως!

Για αυτο και το γουφερ μου ειναι κατασκευασμενο in-house.Αν σε ενα ηχειο παιξουν σωστα οι μεσαιες,το να αναπαραξεις αντιστοιχως τα ακρα του φασματος ειναι παιχνιδακι.

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.113
Ε πες το ρε άνθρωπε 1000 σελίδες έχουμε φάει να σου βάλουμε μυαλό.

Δεν ακούς. Στα γ@μησε όλα τα τύμπανα ο συγκάτοικος.

Fixed.

Άλλος.

:lolsign:
Χαχαχαααα, μια χαρά είναι τα τύμπανα μου!! Σιγά τις στάθμες της ντράμς!!.. όσοι είχαν τη τύχη να βρίσκονταν στη συναυλία του Rory Gallagher στη Φιλαδέλφεια και μάλιστα στα 10 μέτρα από τη σκηνή, αυτοί (όπως κι εγώ) και μόνο αυτοί έχουν μόνο δικαίωμα να ομιλούν για μη επιτευξημες στάθμες από οικιακά συστήματα!!.. εκεί πάω πάσο!!

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.228
@Γιάνννης ..εγω απ'οτι καταλαβα, αποφευγεις σαν ο εξω-απο-δω το λιβανι, την ακτινοβολια των τουιτερ :biggrin: anyway..
αποσταση ακροασης (και μεταξυ των ηχειων) και σε ποσα db ακους συνηθως ?
(δεν κανω ανακριση)

Reaction score
3.628
..εγω απ'οτι καταλαβα, αποφευγεις σαν ο εξω-απο-δω το λιβανι, την ακτινοβολια των τουιτερ :biggrin: anyway..
αποσταση ακροασης (και μεταξυ των ηχειων) και σε ποσα db ακους συνηθως ?
(δεν κανω ανακριση)
Αποσταση ακροασης περ. 2.5μ και αποσταση μεταξυ τοιτερ περιπου 2.2.

Γυρω στα 80 με 90 κατι ,αναλογα τα κομματια και οταν εχω τη διαθεση

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.113
Ειναι πολύ σημαντικό να βλέπουμε πρώτα ποιός μιλάει και τη κέρδος έχει από αυτά που λέει και μετά να δώσουμε σημασία στο τη λέει, αν χρειαστεί.

Νομίζω.
Άσχετοι παιδί μου αυτοί στην audio note.. άσχετοι!! :lol: :lol: :lol: :roflmao: :roflmao: :roflmao:

alexis

Reaction score
30.748
Δε σε καταλαβαινω καλα.
Από την εποχή που κάναμε βόλτα με το άλογο γιατί δεν υπήρχε κάτι άλλο μέχρι να περπατήσουμε στο φεγγάρι έγινε τέτοιο μπαμ στην επιστημονική-τεχνολογική-βιομηχανική εξέλιξη που χρειάστηκαν μόνο 60 χρόνια, για όλα αυτά.
Από τη εποχή που παρουσιάσαμε το πρώτο ηχείο μέχρι σήμερα έχουν περάσει 160 χρόνια. Έχουμε τριπλάσια χρονική διάρκεια για να βρούμε να μυστικά του ήχου για κάθε πιθανή χρήση του. Τα καταφέραμε;

Reaction score
3.628
Από την εποχή που κάναμε βόλτα με το άλογο γιατί δεν υπήρχε κάτι άλλο μέχρι να περπατήσουμε στο φεγγάρι έγινε τέτοιο μπαπ στην επιστημονική-τεχνολογική-βιομηχανική εξέλιξη που χρειάστηκαν μόνο 60 χρόνια, για όλα αυτά.
Από τη εποχή που παρουσιάσαμε το πρώτο ηχείο μέχρι σήμερα έχουν περάσει 160 χρόνια. Έχουμε τριπλάσια χρονική διάρκεια για να βρούμε να μυστικά του ήχου για κάθε πιθανή χρήση του. Τα καταφέραμε;
Αν καταλαβα καλα,θα απαντησω οτι εχουμε μεινει στασιμοι εδω και δεκαετιες...

Αν και υπαρχουν και ξεχωριστες υλοποιησεις που κατα τα αλλα δε βελτιωσαν και πολυ την αναπαρωγωγη ηχου

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.835
Members
38.246
Νεότερο μέλος
TimoleonTimoleon