Παρουσίαση συστήματος... PMC

Reaction score
12.222
Τα μηχανάκια δεν θα ειχαν καμία αξία αν δεν υπήρχε η μουσική. Εξαιτίας της μουσικής συμβαίνουν όλα.
Οφείλουμε να σεβόμαστε την μουσική και τους ανθρώπους της ,που κουράζονται να βγάλουν ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα .
Πως δείχνουμε την εκτυμηση μας αν ακούμε την δουλειά τους από ντενεκεδες?
Πως μπορούμε να λέμε ότι αγαπάμε την μουσική όταν αυτό που ακούμε δεν έχει καμία σχέση με αυτό που έχει στο μυαλό του ο καλλιτέχνης ?
Όταν ακούς από κινητό η Ηχεια υπολογιστή τι ακριβως νομίζεις ότι ακούς?
Απο τα δύο albums που έχω ακούσει ολόκληρα, συμπεραίνω ότι εκτυλίσσεται μια ιστορία στο καθένα. Για να τη καταλάβει κανείς, πρέπει όντως να έχει ικανό σύστημα ( π.χ. με εντυπωσίαζε στο welcome to the machine ότι ανοίγουν πόρτες, περνάς σε άλλους χώρους και σου περιγράφει αυτούς τους χώρους η πληροφορία, οι ανεμιστήρες που περιστρέφονται για παράδειγμα ). Δεν διαφωνώ. Αλλά δεν μπορούν όλοι να έχουν τα super συστήματα. Μπορούν όμως να εκτιμήσουν τη σύνθεση, τους στίχους και στο περίπου το τί διαδραματίζεται.
(εγώ πάντως σαν μικρό παιδί το The Wall δεν το ήξερα σαν ολόκληρο album, την ιστορία που διηγείται, αλλά σαν μια φανταστική ροκιά με ανατρεπτικό-αντιδραστικό νόημα).
Όμως, όλοι απο κάπου αρχίσαμε και καλώς ή κακώς, όλοι έχουμε τα όριά μας ως προς τις επενδύσεις μας.

P

PMC

Guest
Σκέψου για παράδειγμα την εποχή που δεν είχες όλη αυτή τη συστηματάρα, τότε που άκουσες πρώτη φορά Pink Floyd. Τώρα δεν θα τους γνώριζες καν.
Δεν χρειάζεται να έχεις συστηματαρα για να ακούς μουσική αξιοπρεπώς....
Όμως κάποιοι βασικοί κανόνες θα πρέπει να τηρούνται τουλάχιστον από αυτούς που αυτοαποκαλούνται λάτρεις της μουσικής η χομπίστες του ηχου......

Ελπίζω να έγινα κατανοητός ....το φορούμ μπορεί να βοηθήσει να βρει ο κάθε ένας μας αυτό που του ταιριάζει ηχητικά και οικονομικά.....

A

amoustakas

Guest
Πολύ καλό θέμα αυτό....

Εξαρτάται από τις απαιτήσεις που έχει ο κάθε ένας μας σαν τελικος αποδέκτης ,σαν ακροατής η τηλεθεατής και από τον σεβασμό που οφείλουμε να δείχνουμε στους εαυτουσ Μας στους καλλιτέχνες και στην δουλειά τους που μας προσφέρει ψυχαγωγία γενικότερα.
Για να ακούς μουσική φτάνει ένα τρανζιστορακι η ένα κινητό τηλέφωνο .( λένε κάποιοι....γραφικοί εδώ μέσα.... )

Όμως ....
Ο κάθε καλλιτέχνης ,παραγωγός,τραγουδιστής, και γενικά όλοι αυτοι που έχουν δουλέψει ,που είναι παρά πολλοί ,ώστε να βγάλουν ένα σοβαρό αποτέλεσμα το κάνουν για να μπορούμε εμείς να ευχαριστηθούμε την δουλειά τους. Για να εκτιμήσουμε την διαφορετικότητα τους .
Το σεβόμαστε αυτό όταν ακούμε από τρανζιστορακι?
Ακούω κάποιους γραφικούς να λένε ότι ακούνε Pink Floyd ( των οποίων οι παραγωγές ούτε από κορυφαία συστήματά δεν ακούγονται σωστά ) με αυτόν τον τρόπο και ότι τους είναι αρκετό.....
Είμαι σίγουρος ότι οι Pink Floyd δεν θα ήταν καθολου ευχαριστημένοι αν απολαμβάνεις την δουλειά τους από ένα τρανζιστορακι ....έχουν δουλέψει πολλές ώρες και κάτω από δύσκολες συνθήκες για να ετοιμάςουν ένα προϊόν που σίγουρα είναι ντροπή να λες ότι μπορεί να παίξει από ένα τρανζιστορακι . Και αυτό ισχύει για όλους τους σοβαρούς καλλιτέχνες.
Είναι ντροπή και δεν δείχνει σεβασμό στην δουλειά του καλλιτέχνη η ακρόαση από περιορισμένων δυνατοτήτων μέσα παραγωγής.

Πέρα από αυτό ....
Ένα λαπτοπ είναι μια πολύπλοκη μηχανή που ταυτόχρονα με την αναπαραγωγή μουσικής καλείται να εκτελέσει
ένα σωρό άλλες εργασίες παράλληλα ....να μπει στο ιντερνετ, να κάνει τις αναβαθμίσεις που ενδεχόμενος να έχουν προκύψει ,να έχει το τροφοδοτικό ,τον επεξεργαστή της διαφορες κάρτες τα ανεμιστηράκια του σε πλήρη ενεργοποίηση που όλα αυτά μαζί να μεταφέρουν ποσοστό φασαρίας στο τελικό αποτέλεσμα.....( αυτό ισχύει και για τις κορυφαίες μηχανές της apple)
Είναι προσωπικό θέμα αν σου αρέσει να ακούς την μουσική σου με φασαρία .....εμένα δεν μου αρέσει.

Η ησυχία είναι απαραίτητη.
Προφανώς και αναφέρομαι στο λάπτοπ ως transport. Προσωπικά δεν έχω ακούσει ΠΟΤΕ κανενός είδους φασαρία ή θόρυβο από το λάπτοπ μου στο τελικό αποτέλεσμα. Κηδεία είναι. Dac έχω το Teac UD-503.

Reaction score
12.222
Δεν χρειάζεται να έχεις συστηματαρα για να ακούς μουσική αξιοπρεπώς....
Όμως κάποιοι βασικοί κανόνες θα πρέπει να τηρούνται τουλάχιστον από αυτούς που αυτοαποκαλούνται λάτρεις της μουσικής η χομπίστες του ηχου......
Εγώ τα έχω με αυτούς που αυτοαποκαλούνται λάτρεις της μουσικής και κατηγορούν αυτούς που επενδύουν σε μηχανήματα και συστήματα ως μηχανάκηδες και άσχετους. Όπως αυτοί που περιέργαψα στο γειτονικό νήμα :p

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
35.549
Φυσικα μπορουμε, να κανουμε τα παντα σχεδον απο ενα λαπτοπ
Να τα εξισωσουμε ολα.
Ουτε τηλεοραση, ουτε ηχεια να εχουμε, ουτε τηλεφωνο, με voip μεσω λαπτοπ.
Ουτε δισκους, cd κασσετες κλπ. ουτε βιβλια, ουτε προτζεκτορες.

Αφου μπορουμε...

;)

• Like
Reactions: PMC

P

PMC

Guest
Προφανώς και αναφέρομαι στο λάπτοπ ως transport. Προσωπικά δεν έχω ακούσει ΠΟΤΕ κανενός είδους φασαρία ή θόρυβο από το λάπτοπ μου στο τελικό αποτέλεσμα. Κηδεία είναι. Dac έχω το Teac UD-503.

Όχι βέβαια....
Αναφέρομαι σε αυτούς που υπερηφανεύονται ότι ακούνε μουσική από τρανζιστορακι και τους είναι και αρκετό.

Το τρανζιστορακι ξέρετε Τι είναι ?
Ε....είναι κάποιοι που μας λένε κατά καιρούς ότι τους είναι αρκετό !
Την τυφλά τους την μαύρη.......

A

amoustakas

Guest
Να τα εξισωσουμε ολα.

Αφου μπορουμε...

;)
Επαναλαμβάνω. Αναφέρομαι στο λάπτοπ ως πηγή μόνο.
Post automatically merged:

Όχι βέβαια....
Αναφέρομαι σε αυτούς που υπερηφανεύονται ότι ακούνε μουσική από τρανζιστορακι και τους είναι και αρκετό.
Αυτό είναι μία αστειότητα. Δεν ακούνε τίποτε απολύτως αυτοί. Κακώς που γράφεται σαν καραμέλα ότι ισχύει κάτι τέτοιο.

Reaction score
12.222
Όχι βέβαια....

Το τρανζιστορακι ξέρετε Τι είναι ?
Ε....είναι κάποιοι που μας λένε κατά καιρούς ότι τους είναι αρκετό !
Την τυφλά τους την μαύρη.......
Ως παθών ( ως προς τα ηχεία ), θα πω και εδώ ότι οι περισσότεροι που εξαπολύουν κατηγορίες περί μηχανάκηδων, συνήθως παίζουν με μηχανήματα της σειράς, με ηχεία όπου να'ναι, όπως να'ναι και αν τους παραζορίσεις, θα σου πετάξουν τη καραμέλα "τη μουσικούλα μας να ακούμε, αυτό μετράει". Κεντρική ιδέα πραγματικών διαλόγων. :p
Post automatically merged:

Δηλαδή, ως άνθρωπος δεν μπορώ να κατηγορήσω ή να κριτικάρω κανένα που δεν μπορεί, δεν το σηκώνει η τσέπη του να πάρει ένα ικανό σύστημα αναπαραγωγής. Και εκτιμώ βαθύτατα τη λατρεία που έχουν κάποιοι στη μουσική την ίδια. Εκεί που χαλάει το πράγμα είναι με αυτούς που κοτσάρουν τη ταμπέλα του μηχανάκια και πιστεύουν ότι τα γνωρίζουν όλα. Κομπλεξικούς τους θεωρώ. Anyway.

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.255
Να τα εξισωσουμε ολα.

Αφου μπορουμε...

;)
Τα πάντα φυσικά και όχι
Αλλά σαν πηγή τι κακό έχει;;
Προσωπικά το 99% της μουσικής μου βγαίνει από το PC.... spotify, youtube, internet radios, foobar κ.λπ/
Περί ορέξεως βέβαια κολοκυθόπιτα....

extra bonus η ισοστάθμιση σε όλα...

A

amoustakas

Guest
Ως παθών ( ως προς τα ηχεία ), θα πω και εδώ ότι οι περισσότεροι που εξαπολύουν κατηγορίες περί μηχανάκηδων, συνήθως παίζουν με μηχανήματα της σειράς, με ηχεία όπου να'ναι, όπως να'ναι και αν τους παραζορίσεις, θα σου πετάξουν τη καραμέλα "τη μουσικούλα μας να ακούμε, αυτό μετράει". Κεντρική ιδέα πραγματικών διαλόγων. :p
Αν δεν ακούσεις τις μελωδικές γραμμές των φωνών και των οργάνων ευκρινώς διαχωρισμένες, κλιμάκωση δυναμικών και σκηνή δεν έχεις ακούσει τίποτε. Αυτό είναι η μουσική.

Reaction score
12.222
Αν δεν ακούσεις τις μελωδικές γραμμές των φωνών και των οργάνων ευκρινώς διαχωρισμένες, κλιμάκωση δυναμικών και σκηνή δεν έχεις ακούσει τίποτε. Αυτό είναι η μουσική.
Ναι, αλλά μουσική είναι και η μελωδία, οι στίχοι, η φωνή του καλλιτέχνη ( σε όποιο βαθμό μπορούν να την ακούσουν, οκ ).

Reaction score
12.222
Πολλοί όντως στην ακρόαση μουσικής εστιάζουν κυρίως στο στίχο. Ισχύει αυτό.
Γιατί, εγώ όταν άκουγα το the wall με κάτι ηχεία Tronn μαζί με τον Nikko NA300 που μου είχε πάρει ο πατέρας μου για να μη πειράζω τα δικά του, τί άκουγα; Στίχο, άντε και να έκαναν λίγο σαματά. Αχχχ, εποχές!

P

panag 505

Guest
Πήγαμε σε ένα σινεμά με τα παιδιά και μου έκανε εντύπωση η ακουστική του!!!
Έχουν κάνει πολυ Καλη δουλεια!
Ακόμα και ψυθιριστα ακούγεσαι σε όλο το χώρο !
Το σινεμά βρίσκεται στο παλαιό Φάληρο κοντά στον άριστο στην ζησιμοπουλου...

View attachment 145487

View attachment 145488

View attachment 145489
Πρώην Αδελαίς απο το 1960 επί της Αγ. Κυριακής Π. Φάληρο. Και μετά Αρίστο, πίτα με παστρουμά.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
35.489
Να τα εξισωσουμε ολα.

Αφου μπορουμε...

;)
Υπάρχει πάντα και το επόμενο στάδιο.
Να φανταζόμαστε τη μουσική.

Η συζήτηση θυμίζει το σκετς των Πάιθονς, The four Yorkshiremen:

- Who'd a thought thirty years ago we'd all be sittin' here drinking Chateau de Chassilier wine?
- Aye. In them days, we'd a' been glad to have the price of a cup o' tea.
- A cup ' COLD tea.
- Without milk or sugar.
- OR tea!

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.117
Πολλοί όντως στην ακρόαση μουσικής εστιάζουν κυρίως στο στίχο. Ισχύει αυτό.
Αυτό δεν είναι τίποτα,ακόμα και στα...instrumental,στους στίχους εστιάζουμε. :roflmao:

Το ανωτέρω σχόλιο γράφτηκε ως υπόδειγμα...υπερθεματισμού.Και ως δίδαγμα ότι ο υπερθεματισμός στα λόγια είναι πολύ βολικός.Αλλά το ίδιο περιττός όταν καθένας μας ακούει όπως θα βόλευε τον ίδιο χωρίς να χρειάζεται τοποτηρητές για το τι θα άρμοζε και τι όχι.Και δεν απευθύνομαι στον amoustakas.

Reaction score
8.754
Έτσι ακριβώς ειναι!
Με το στριμινκ και την δημοκρατία της μουσικής σε παγκόσμιο επίπεδο δεν έχει κανένα νόημα η αποθήκευση μουσικής ούτε σε σκληρούς δίσκους !
Πόσο μάλλον να κρατάς συλλογές απο δίσκους η cd. . Μόνο κάποια σπάνια κομμάτια, ίσως έχει νόημα να κρατάει οποίος τα έχει αλλα και αυτά σε λίγο , με τον ρυθμό που παει η τεχνολογια .θα υπάρχουν στο δίκτυο :)
Το κακό με το στριμινγκ είναι η απουσία πληροφορίας, την οποία θα βρεις στους δίσκους και τα σιντι,κάτι που πρέπει να αλλάξει άσχετα αν δεν ενδιαφέρει πολύ κόσμο, ενδιαφέρει προτιστως τους μουσικούς, τους παραγωγους και όλους αυτούς που συμμετέχουν σε ένα άλμπουμ και δεν παίρνουν ευτε ένα κρεντιτ.
Τροφή για σκέψη

Τελευταια Μηνυματα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.486
Members
38.187
Νεότερο μέλος
kotsos134