Astronaut Jr. 2ch hi-fi set up

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.536
Ρε μανία με τις 90ο....

Which calibration file should I use and where to point the UMIK-1?

We provide two calibration files to be used depending on your application.

- For stereo system (e.g. 2ch dirac live, single speaker measurement), use the 0deg file and point the UMIK-1 at the speakers
- For multichannel system (E.g. 5.1/7.1) or a surround application where multiple speakers are spreadout around the room, use the 90deg file and point the UMIK-1 at the ceiling.

Reaction score
12.249
Ρε μανία με τις 90ο....

Which calibration file should I use and where to point the UMIK-1?

We provide two calibration files to be used depending on your application.

- For stereo system (e.g. 2ch dirac live, single speaker measurement), use the 0deg file and point the UMIK-1 at the speakers
- For multichannel system (E.g. 5.1/7.1) or a surround application where multiple speakers are spreadout around the room, use the 90deg file and point the UMIK-1 at the ceiling.
Το ίδιο έβγαζε και με το 0deg με το μικρόφωνο να κοιτάζει το ηχείο και μάλιστα στο ένα μέτρο ( είχα κατά του τη μέτρηση ευαισθησίας, άσχιετο, αλλά και πάλι θα έπρεπε να μέτραγε σωστά ). Το ίδιο αποτέλεσμα έδωσε. Το ίδιο κάνει και στο laptop ( οκ, να μην ανεβαίνει στους 20Κ, αλλά και εδώ μετά τα 10Κ πέφτει ).

Reaction score
11.208
Ρε φίλε, C-Weighted δεν πρέπει να μετράς; Μάλλον λάθος έβαλες Z-Weighted.

Ή μάλλον είναι πολύ αργά και να πέσω για ύπνο...

Last edited:

Reaction score
12.249
Ρε φίλε, C-Weighted δεν πρέπει να μετράς; Μάλλον λάθος έβαλες Z-Weighted.

Ή μάλλον είναι πολύ αργά και να πέσω για ύπνο...
Μόλις συνδέω το μικρόφωνο και με ρωτάει αν θέλω να το χρησιμοποιήσω για μετρήσεις, μου ζητάει το calibration file και το ορίζει ως mic or Z-weighted.

Reaction score
3.628
Θα μετρας με το μικ στη θεση ακροασης και με το cal file για στησιμο του μικροφωνου να κοιταει τα ηχεια.

Να ονομαζεις την καθε μετρηση το τι εχεις μετρησει.

Αν το cal file ειναι σωστο,θες απλα λιγο toe in..

Στο RT60 για οικιακο χωρο μην το λαμβανεις υποψιν.Το Spectrogram χρειαζεται.

Χωρις smoothing για αρχη,ιδιως για μετρηση χαμηλων.

Γενικα,αυτο που προτεινουν και οι περισσοτεροι φιλοι εδω!

Και που'σαι!Μην τα παρατας-ετσι θα μαθεις καλυτερα!

Reaction score
12.249
Θα μετρας με το μικ στη θεση ακροασης και με το cal file για στησιμο του μικροφωνου να κοιταει τα ηχεια.

Να ονομαζεις την καθε μετρηση το τι εχεις μετρησει.

Αν το cal file ειναι σωστο,θες απλα λιγο toe in..

Στο RT60 για οικιακο χωρο μην το λαμβανεις υποψιν.Το Spectrogram χρειαζεται.

Χωρις smoothing για αρχη,ιδιως για μετρηση χαμηλων.

Γενικα,αυτο που προτεινουν και οι περισσοτεροι φιλοι εδω!

Και που'σαι!Μην τα παρατας-ετσι θα μαθεις καλυτερα!
Καλά, πρώτη μέτρηση είναι και δεν είναι και η καλύτερη δυνατή τοποθέτηση των ηχείων, δεν απογοητεύομαι δηλαδή με το αποτέλεσμα μέτρησης του χώρου, αλλά έχω αρχίσει να σκέφτομαι μην έχει πάθει ζημιά το ηχείο. Αν όμως είχε πάθει ζημιά το ηχείο, λογικά το λαπτοπ θα μέτραγε κάπως καλά.

Reaction score
3.628
Καλά, πρώτη μέτρηση είναι και δεν είναι και η καλύτερη δυνατή τοποθέτηση των ηχείων, δεν απογοητεύομαι δηλαδή με το αποτέλεσμα μέτρησης του χώρου, αλλά έχω αρχίσει να σκέφτομαι μην έχει πάθει ζημιά το ηχείο. Αν όμως είχε πάθει ζημιά το ηχείο, λογικά το λαπτοπ θα μέτραγε κάπως καλά.
Αν μιλας για την πτωση στις υψηλες,αυτο ειναι το πιο απλο και ευκολλοτερο απο τα προβληματα σου!

Ανεβασε και waterfall με τα 2 ηχεια να παιζουν μαζι να δουμε τις χαμηλες αλλα αν δεν προτιθεσαι για μπασσοπαγιδες η περιποιηση γενικα,προς το παρων αστο

Reaction score
12.249
Όταν κάνεις average μετρήσεις το Rew βγάζει αυτη την πτώση μετά τα 10Κ.
20€
Εντάξει, μαθαίνω ακόμα! Υπάρχει κάποιος τρόπος με τον οποίο θα πάρω μέτρηση για το τί πραγματικά συμβαίνει πάνω απο τους 10Κ ως προς το ηχείο? Δεν μιλώ για ακρίβεια ανηχοϊκού, απλά να μου φύγει ( ή να επιβεβαιωθεί ) ο φόβος ζημιάς.

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.265

εχω να δω τετχοιο καρδιογραφημα απο το '69..
λοιπον, με μισο λιτρο λαδομπογια νομιζω θα περισσεψει κιολας, επειτα αφου στεγνωσουν καλα θα πας μια μερα με το μελος που ασχολειται με ιστιοπλοια και θα τα ριξετε μεσα οταν βγειτε στα ανοιχτα, καλου κακου, δεστους και κανα τσιμεντολιθο.. :biggrin:

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
10.755
Εντάξει, μαθαίνω ακόμα! Υπάρχει κάποιος τρόπος με τον οποίο θα πάρω μέτρηση για το τί πραγματικά συμβαίνει πάνω απο τους 10Κ ως προς το ηχείο? Δεν μιλώ για ακρίβεια ανηχοϊκού, απλά να μου φύγει ( ή να επιβεβαιωθεί ) ο φόβος ζημιάς.
Μια μέτρηση
ή
άνοιξε την γεννήτρια και βάλε 12Khz

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.833
πάρε μια μέτρηση στο 1 μέτρο από το ηχείο σε ύψος ανάμεσα στο τουίτερ και το γούφερ

Reaction score
12.249
πάρε μια μέτρηση στο 1 μέτρο από το ηχείο σε ύψος ανάμεσα στο τουίτερ και το γούφερ
Το έκανα, το ίδιο. Θα του βάλω να παίξει τόνο σήμερα και βλέπουμε. Τα πρήζω σιγά σιγά και στον Petermeni για παν ενδεχόμενο.

Reaction score
3.628
Στησε και τα 2 ηχεια να κοιτανε εσενα και μετρα τα ενα ενα και ανεβασε να δουμε.Θεση ακροασης-μικροφωνο μπροστα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.877
Members
38.253
Νεότερο μέλος
Dpsimaris