Bad sound kills good music

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.918
Ta 45 volts rms αντιστοιχούν σε 253 watts.
Σαν πολλά μου φαίνονται ρε Λέανδρε.
Εντάξει , προφανώς και δεν τον έχω μετρήσει τον ενισχυτή , αλλά από αυτά που βλέπω μου φαίνεται κάπως φουσκωμένο το πράμα.

Reaction score
12.257
H ικανοποίηση όσων κατέχουν ADAM ενεργά δεν στηρίζεται σε πυκνωτές Βικιλέανδρε'μ. :sneaky:
ώπα, να εξηγούμαστε. Εγώ έθεσα το ζήτημα των πυκνωτών! Σαν παράπονο για τα υλικά της MF σε σχέση με τη τιμή αγοράς.

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.113
Ta 45 volts rms αντιστοιχούν σε 253 watts.
Σαν πολλά μου φαίνονται ρε Λέανδρε.
Εντάξει , προφανώς και δεν τον έχω μετρήσει τον ενισχυτή , αλλά από αυτά που βλέπω μου φαίνεται κάπως φουσκωμένο το πράμα.
ειλικρινά δε ξέρω Γιάννη, απλή αντιγραφή είναι από το σαιτ της mf.
Δε πιστεύω πάντως ότι είναι τόσο φουσκωμένο πια..
Post automatically merged:

.. αυτο ηταν ομολογουμενως εξυπνο - να φανταστω καπου το εχεις ακουσει?
ναι..
σε πανυγύρια!

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.229
ε βέβαια κι εσύ!
αφού στηρίζονται σε τρίποδα!
Λέανδρε,υπάρχουν και σωστότερες επιλογές βάσεων,όπως για τα Neumann O310
1575546623754.png

:smile: δε θα μπορούσα να διαφωνήσω!
Να και κάτι που δεν θα μπορούσα...να το πιστέψω.:)
(το μαμήσαμε κι αυτό το θέμα. :p )
Καθόλου,τώρα λαμβάνει τις ουσιαστικές του διαστάσεις.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.093
Κοίτα, η ισχύς που πάει στα ηχεία, δεν "γεννάται" εκ του μηδενός, ούτε κρύβει κάποια ηλεκτρογεννήτρια βενζίνης στα σωθικά του ο ενισχυτής.

Όταν η μέγιστη κατανάλωση είναι 100 βατ, τότε η μέγιστη κατανάλωση ανά κανάλι είναι 50 βατ, η μέγιστη απόδοση της τάξης ΑΒ σπανίως ξεπερνά το 50% (συγκριτικά η τάξη ντε παίζει στο 80% και άνω), άρα η μέγιστη στιγμιαία ισχύς που μπορεί να πάει στο ηχείο είναι περίπου 25 βατ, αν έχει εξαιρετικό τροφοδοτικό.

Δηλαδή, σε κάθε δικάναλο ενισχυτή τάξης λειτουργίας ΑΒ, ένας εύκολος μπουσουλας για να βρείς πόσα είναι τα μέγιστα βατ που μπορεί να δώσει στο ηχείο, είναι να διαιρέσεις την μέγιστη κατανάλωση δια 4. Εκεί είναι ουσιαστικά η αλήθεια των μεγίστων βατ, ανεξαρτήτως ωμικής αντίστασης φορτίου.

Reaction score
12.257
ειλικρινά δε ξέρω Γιάννη, απλή αντιγραφή είναι από το σαιτ της mf.
Δε πιστεύω πάντως ότι είναι τόσο φουσκωμένο πια..

ναι..
σε πανυγύρια!
Σοβαρά πάντως, 680w κατανάλωση για δύο κανάλια φαίνεται και σ'εμένα μικρή. Ο 4Β για 250@8Ω δηλώνει κατανάλωση 1360w ( μέγιστη κατανάλωση δηλαδή ).

Reaction score
12.257
απο την άλλη, για τον Bryston 3B3 και για 200w@8Ω δηλώνει μέγιστη κατανάλωση 700w και 1300 βατ στα 8Ω μονομπλοκαρισμένος.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.093
4Β για 250@8Ω δηλώνει κατανάλωση 1360w ( μέγιστη κατανάλωση δηλαδή ).
Ναι προφανώς την μέγιστη την υπολογίζει στα 4 ohms.
Η μέγιστη κατανάλωση είναι ανεξάρτητη των ωμ του ηχείου που θα βάλεις, και μπορεί να είναι ίδια είτε στα 2 είτε στο 1 είται στα 8 ωμ, αυτό μας είναι πρακτικά αδιάφορο, είναι θέμα κυκλώματος.

Με ~1400βατ μέγιστη κατανάλωση, βλέπω για δικάναλο ενισχυτή ~350 βατ μέγιστη ισχύ στο ηχείο.
Και γεφυρωμενος, ~700 βατ.
Τρομερή ισχύς.

δηλώνει μέγιστη κατανάλωση 700w και 1300 βατ στα 8Ω μονομπλοκαρισμένος
Αυτό είναι στα πλαίσια αυτού που έγραψα νωρίτερα, με αντίστροφη φάση στο ένα κανάλι, οπότε πρακτικά διπλασιάζεται η χρήσιμη ισχύς της τροφοδοσίας, εφόσον το ένα κανάλι τραβάει από το θετικό ρεϊλ και το άλλο από το αρνητικό, για το ίδιο θετικό ημίτονο στο ηχείο.

Δηλαδή, τα 700 βατ μέγιστης κατανάλωσης δικάναλου δίνουν χονδρικα 175 βατ στο ηχείο, και γεφυρωμενος πάει τα διπλάσια, δηλαδή 350 βατ χωρίς αντιστροφή φάσης και το διπλάσιο (700 βατ) με αντίστροφη φάση στο ένα κανάλι.
Γίνεται.
Μέχρι εκεί γίνεται.

Να καταναλώνει όμως 700 βατ μέγιστη ισχύ και να δίνει 1400 βατ στο ηχείο, αυτό δε γίνεται εκτός κι αν κρύβει ηλεκτρογεννήτρια.

ΥΓ. Να διπλασιάζεται η κατανάλωση σε χρήση μονομπλοκ, με αντίστροφη φάση ενός καναλιού, γίνεται. ;)

ΥΓ. Όλα αυτά είναι πρακτικά άχρηστα. Πάρε ενεργά. Κάποιος έκατσε για σένα και τα υπολογισε σωστά, με χαρτί και με μολύβι. Φαίνεται στις ...μετρήσεις. ;)

Last edited:

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.113
Ναι προφανώς την μέγιστη την υπολογίζει στα 4 ohms.
Όχι Γιάννη, τη δίνει στα 8Ω, μιας και πουθενά δεν αναγράφει καμιά τιμή ή συμπεριφορά του ενισχυτή στα 4Ω.

Rosinante

Dark Nιάου
Reaction score
5.609
Παντως Λεανδρε σοβαρα τωρα και χωρις καθολου ειρωνια. Αν πιστευεις οτι αυτο το κουτακι της φωτο που εβαλες με το ταπεινο αγγλικο τροφοδοτικουλι μπορει να δωσει 800 βατ στα 2 ωμ, τοτε προσβαλεις μονος τη νοημοσυνη σου. Δε χρειαζεται να το κανει αλλος. 800 στο καναλι στα 2ωμ, ηταν κατι...mark levinson...δαπεδου μονομπλοκ με καμια 30αρια τρανζιστρ εξοδου ανα καναλι και καμια 70αρια κιλα βαρος. Δηλαδη καμια σχεση με τις απατες ποιοτητας παζαριου, στις οποιες επιδιδονται εδω και δεκαετιες οι σιχαμενοι αγγλοι...>:(

Σορρυ Ντιμη για το ΄΄αγγλοι''. :)

Last edited:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last * tl;dr *
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.904