Αρωμα hi-end απο Θεσσαλονικη.

TGD

Reaction score
8.872
γυρνάω σπίτι με λαχτάρα.....και εξηγώ στον bro (φυσικός 3ο έτος τότε)
- Είσαι μαλ@κας παιδί μου? ποιός σου τις έμαθε αυτές τις μλκίες? σε ποιό τεύχος τις διάβασες? τέτοιες μλκίες σας λένε στα χάιτεκ? ξέρεις τι θα πει μονότροπη οπτική ίνα? ξέρεις πόσα χιλιόμετρα τραβάει χωρίς απώλειες? μια πτανα μονοχρωματική ακτινοβολία...ένα γαμimένο φως.... πόσο νομίζεις ότι μπορεί να επηρεαστεί σε ένα γαμwκαλώδιο του ενός μέτρου?! μα πόσο βλήματα είστε πια !
κλπ κλπ κλπ:laugh:
Στο τρίτο έτος του φυσικού στο εργαστήριο μετρήσαμε οπτικές ίνες. Και υπήρχαν κάποιες που είχαν απώλειες 60% μόλις τις γύριζες κουλούρα. Λέτε οι φτηνές που έδιναν μαζί τότε με τις συσκευές να είχαν μεταβλητό δείκτη διάθλασης;

Reaction score
3.628
Screenshot_20191217-102141_Chrome.jpg

Και-bhutia m,αυτο για τα ματια σου μονο!

Και ενω απο τη μια μας μιλας για την υπεροχη των μετρησεων,απο την αλλη μας λες οτι οι διαφορες δεν ειναι ακουστες...

Αχ,τι παλιοπαιδο σκανδαλιαρικο που εισαι!!! :bigboss:

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.993
Στο τρίτο έτος του φυσικού στο εργαστήριο μετρήσαμε οπτικές ίνες. Και υπήρχαν κάποιες που είχαν απώλειες 60% μόλις τις γύριζες κουλούρα. Λέτε οι φτηνές που έδιναν μαζί τότε με τις συσκευές να είχαν μεταβλητό δείκτη διάθλασης;
λογικό..;)
θυμάσαι όμως τι μετρούσατε για να μην παίρνει θάρρος ο Γιάνννης?:laugh:
με τι πηγή μετρούσατε,πόσων νανομετρων και σε τι μήκος?

Reaction score
3.628
λογικό..;)
θυμάσαι όμως τι μετρούσατε για να μην παίρνει θάρρος ο Γιάνννης?:laugh:
με τι πηγή μετρούσατε,πόσων νανομετρων και σε τι μήκος?
Το μηκος κυμματος δεν ειναι standard?Δεν εχω δει ποτε οπτικο σημα σε αλλη αποχρωση απο την κλασσικη κοκκινη...

Και να ξερεις,μεχρι και τα ακρα παιζουν ρολο-ποσο γυαλισμενα ειναι.

Επισης να επισημανω κατι:ο Κωστας επιμενει οτι η καλυτερη συνδεση ειναι η AES/EBU.Και ομως,αυτη η συνδεση δεν εχει καποιο πλεονεκτημα εναντι του coax,εκτος απο την ευελιξια!

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.383
... ναι ετσι σωστα , ειναι γνωστη και ως συνδεση "χελι" ...audio eels society...κτλ
.. στην αρχη το μηκος κυματως ειναι μικρο μεγεθος εμβριου, στη πορεια οσο μεγαλωνει.. και παχαινει κιολας .. και γλυστραει.. ετσι μειωνονται κατ επεκταση και τα στασιμα..
εξαρταται απο τον ακροατη αν επιθυμει να ακροαζεται το συνολο ως θαλασσα..
ή ως σπηλια.. και μετα υπαρχει περεταιρω κατηγοριοποιηση/ταξινομηση ανα ειδος(species) ....

Last edited:

Reaction score
4.707
Υπάρχει μια "πολυφωνία προτάσεων"
για να το πω ευγενικά στα ψηφιακα
που δεν συνάδει
ούτε με την απλότητα της αρχικής σύλληψης
ούτε με την εμπιστοσύνη που δειχνουν
οι περισσοτεροι στις μετρησεις.
Πολύ απέχουμε από την επικράτηση μιας συγκεκριμένης τοπολογίας η λογικής έστω.
Με αφορμή τις ακλόνητες εργαστηριακες μετρήσεις αυτό...

Reaction score
11.251
Άμποτε να καθιερωθεί το έθερνετ, να πάνε όλα αυτά περίπατο.

Εγώ σάς τα 'λεγα.. Ξέρει ο Γιάνννης τι κάνει.
Ακόμα να βουλώσει τις τρύπες
Να σας θυμίσω ότι με το νέο μου audio interface, η σύνδεση με τον υπολογιστή γίνεται πλέoν με ethernet! Πόσο μπροστά ήταν από τότε!
Επισης να επισημανω κατι:ο Κωστας επιμενει οτι η καλυτερη συνδεση ειναι η AES/EBU.Και ομως,αυτη η συνδεση δεν εχει καποιο πλεονεκτημα εναντι του coax,εκτος απο την ευελιξια!
Δεν έχει;

AES31AES36AES3id2S/PDIF3
InterfaceBalancedBalancedUnbalancedUnbalanced
ConnectorXLR-3CAT 5BNCRCA
Impedance110 ohms110 ohms75 ohms75 ohms
Output Level2-7 Vp-p2-7 Vp-p1.0 Vp-p0.5 Vp-p
Max Output7 Vp-p7 Vp-p1.2 Vp-p0.6 Vp-p
Max Current64 mA64 mA1.6 mA8 mA
Min Input50.2 V0.2 V0.32 V0.2 V
CableSTP4CAT 5CoaxCoax
Max Distance100 m400 m1000 m10 m

πηγή

Last edited:

Reaction score
3.628
Να σας θυμίσω ότι με το νέο μου audio interface, η σύνδεση με τον υπολογιστή γίνεται πλέoν με ethernet! Πόσο μπροστά ήταν από τότε!

Δεν έχει;

AES31AES36AES3id2S/PDIF3
InterfaceBalancedBalancedUnbalancedUnbalanced
ConnectorXLR-3CAT 5BNCRCA
Impedance110 ohms110 ohms75 ohms75 ohms
Output Level2-7 Vp-p2-7 Vp-p1.0 Vp-p0.5 Vp-p
Max Output7 Vp-p7 Vp-p1.2 Vp-p0.6 Vp-p
Max Current64 mA64 mA1.6 mA8 mA
Min Input50.2 V0.2 V0.32 V0.2 V
CableSTP4CAT 5CoaxCoax
Max Distance100 m400 m1000 m10 m

πηγή
Οχι.Δεν εχει διαφορα στη γαλβανικη απομονωση-το οποιο πλεονεκτημα της οπτικης.

Η μεγαλυτερη ταση μεταφορας και η balanced τοπολογια,προσδιδουν μεγαλυτερη ευελιξια στη μεταφορα σηματος σε μεγαλες αποστασεις θορυβοντων περιβαλλοντων...

Και ειπαμε-αν δεν τα παινεις μην ασχολεισαι!

Εχεις ξεκ@λωθει να με βγαζεις λαθος παντα!Αλλα δε σε βλεπω να σκαμπαζεις γρι!

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.380
Ετσι!

Ιδου και ενα τελειο ETC απο τη θεση που τα εχω τωρα,το οποιο δειχνει αριστη στεροφωνικη εικονα.

View attachment 147586

Και ενα λινκ για οσους πιθανως δε ξερουν να το διαβαζουν.
Μα αν υποθέσουμε ότι η αρχική κορύφωση είναι στα 6,5 msec, τότε οι επόμενες κορυφώσεις στα 9 και 12,5 msec είναι σε υψηλότερη ένταση.Και αυτό είναι λάθος σύμφωνα με το #1 κριτήριο από το link που έβαλες.

Επίσης δεν έπρεπε να βάλεις smoothing. Ανέβασε μία και το γράφημα χωρίς smoothing.
Ξαναδιαβασε το λινκ. :bigboss:

Αν δε ξερεις να τα διαβαζεις-μην ασχολεισαι
Γιάνννη,είναι αντιαθλητική ενέργεια να...σαμποτάρεις το νήμα σου δημοσιεύοντας μετρήσεις που αφορούν στο setup σου αλλού.Αποκαθιστώ λοιπόν την τάξη δηλώνοντας ότι είναι θεμιτό μονάχα το...subotage.:roflmao:

Είναι γεγονός ότι το γράφημα που δημοσίευσες παρουσιάζει πολύ καλή επίδοση,αφού όλες οι κορυφές μετά το χρόνο μηδέν βρίσκονται σε στάθμες τουλάχιστον κατά 20dB κατώτερες από το αρχικό ερέθισμα.

Θα ήταν όμως πολύ χρήσιμο να δημοσίευες γραφήματα για καθένα ηχείο ξεχωριστά προς αντιπαραβολή.

Δεν αλλάζει επίσης το γεγονός ότι αφενός μεν σου λείπει ενέργεια από τα ηχεία στις χαμηλές οκτάβες,αφετέρου δε σου...περισσεύει ενέργεια από τους γνωστούς ιδιορρυθμούς.:)
Όλοι την λέτε στον Γιάνννη (παλιάνθρωποι) αλλά εγώ γουστάρω και άσχετα με τις ξεροκεφαλιές που έχει ο καθένας για χι ψι λόγους ( και ποιος δεν έχει άλλως τε ) ο συγκεκριμένος φαίνεται για άτομο σωστό και εγώ πραγματικά πιστεύω ότι θα έκανα παρέα μαζί του. Αλλά είναι 500 χλμ απόσταση γαμώ το!! :D :D
Τη γυαλίιιζεις κι εσύ την οπτική ίνα,kanakiani. :lolsign:
Εννοείται ότι όλοι μας θα τον κάναμε παρέα!ήδη του κάνουμε :biggrin:
je suis Γιανννο:lolsign:

Υ.Γ. εμένα είναι στα 300 χιλιόμετρα και πάλι δεν νιώθω ασφάλεια :cry::roflmao:
Μπορεί να τη γλύτωσες από τη γυάλινη οπτική ίνα,αλλά σε ΄΄έφαγαν΄΄διαφορετικά...γυάλινα αντικείμενα στην πορεία. :lolsign:
View attachment 147588

Και-bhutia m,αυτο για τα ματια σου μονο!
Και ενω απο τη μια μας μιλας για την υπεροχη των μετρησεων,απο την αλλη μας λες οτι οι διαφορες δεν ειναι ακουστες...
Αχ,τι παλιοπαιδο σκανδαλιαρικο που εισαι!!! :bigboss:
Αντιπαραθέτεις σε ισχύ αμιγώς ηλεκτρικές μετρήσεις μ'εκείνες από την ακουστική συμπεριφορά δεδομένου χώρου.
Οι πρώτες είναι δόκιμες κυρίως γι ακρόαση μέσω ακουστικών,που κι αυτή με τη σειρά της ισοστάθμιση χρειάζεται.

Γι ακροάσεις σε τυπικό δωμάτιο,παρακολουθούμε για παράδειγμα πόσο...στρωτή εμφανίζεται μια απόκριση από μια και μόνο ανακλαστική συνιστώσα και το κτενωτό φίλτρο που δημιουργείται :

Last edited:

Reaction score
3.628
Γιάνννη,είναι αντιαθλητική ενέργεια να...σαμποτάρεις το νήμα σου δημοσιεύοντας μετρήσεις που αφορούν στο setup σου αλλού.Αποκαθιστώ λοιπόν την τάξη δηλώνοντας ότι είναι θεμιτό μονάχα το...subotage.:roflmao:

Είναι γεγονός ότι το γράφημα που δημοσίευσες παρουσιάζει πολύ καλή επίδοση,αφού όλες οι κορυφές μετά το χρόνο μηδέν βρίσκονται σε στάθμες τουλάχιστον κατά 20dB κατώτερες από το αρχικό ερέθισμα.

Θα ήταν όμως πολύ χρήσιμο να δημοσίευες γραφήματα για καθένα ηχείο ξεχωριστά προς αντιπαραβολή.

Δεν αλλάζει επίσης το γεγονός ότι αφενός μεν σου λείπει ενέργεια από τα ηχεία στις χαμηλές οκτάβες,αφετέρου δε σου...περισσεύει ενέργεια από τους γνωστούς ιδιορρυθμούς.:)

Τη γυαλίιιζεις κι εσύ την οπτική ίνα,kanakiani. :lolsign:

Μπορεί να τη γλύτωσες από τη γυάλινη οπτική ίνα,αλλά σε ΄΄έφαγαν΄΄διαφορετικά...γυάλινα αντικείμενα στην πορεία. :lolsign:
Και το αλλο ηχειο ιδια γραφει!

Δε σου κρυβω και εγω οτι με τιποτα δε μπορω να πεισω μερικους-και εσενα τον ιδιο-για τα πολλαπλα σημεια υπεροχης του σεταπ μου-το μονο και κοιτατε ολοι ειναι μονο το μπασσο.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.380
Και το αλλο ηχειο ιδια γραφει!

Δε σου κρυβω και εγω οτι με τιποτα δε μπορω να πεισω μερικους-και εσενα τον ιδιο-για τα πολλαπλα σημεια υπεροχης του σεταπ μου-το μονο και κοιτατε ολοι ειναι μονο το μπασσο.
Σε διαβεβαιώ πως το μπάσο δεν το κοιτάμε,απλώς το...ακούμε και το αισθανόμαστε. :sneaky:
Προάγει και τη χωρική αντίληψη,μη σου διαφεύγει.

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.383
+ τη κουβερτα... μην ξεχνιομαστε..
... και Γιανννη , στη θεση σου θα αμφισβητουσα αν αυτα που διαβαζεις ισχιουν στην δικη σου περιπτωση, παρα τα λεγομενα εδω.
.. ειναι και ενα τραγουδακι που ελεγε ο Μικ Χαρβει... αναφεροντας τον Μεγαλο ΧανκΟυιλιαμς...

Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.380
Εχω τον καναπε μου για αυτο!Μια χαρα κουναει με τις χαμηλες του κοντρα μπασσου!!:lol:
Γιάνννη μου,με τόση...ροκ ψυχεδέλεια,τα σχόλιά σου σε κάνουν αντάξιο όχι μόνο 45 Floyd Toole,μα και άλλων τόσων...Pink Floyd.

Pink Floyd Toole θα άξιζε να είναι το προσωνύμιό σου.:roflmao:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.380
Όποιος δε επιμένει,είναι ΄΄σαν έτοιμος από καιρό΄΄ να ενεργοποιεί...στιχουργικές δυνατότητες.

Μη ρωτάς να σου πω
για συνδέσεις που τέλειωσαν
σα βινύλια που έλιωσαν
στο πικάπ το παλιό

Μη ζητάς να σου πω
για τις ίνες τις γυάλινες
να τις κάνω κουμάντο μοιραίο
θύμα τους είμαι κι εγώ

Τραγούδια μου λένε ακόμα οι ΄΄Robες΄΄
ζεστές μεσαίες μακριά από σόμπες
για να μην πάθουν τα bit μου νταχτιριντί
θέλω στο server HDMI
να συνδεθούμε πού θα μου πάει
για να υπάρξει διαφάνεια μες τη σκηνή

Κλάψε αν θες
μα στρέφε την προσοχή σου
στο dirac άντε ψήσου
αντί αμαρτίες παλιές
Όσο και αν κλαις
δεν διορθώνεις με πάθη
της απόκρισης λάθη
και μαϊμουδένιες οπές

Μη ρωτάς άλλο να πω
για ένα μπάσο που έλειπε
καναπές που με κούναγε πλέον
θύμα του είμαι κι εγώ

Reaction score
6.814
χαχαχα τώρα που μου τα θύμησε ο kanakiani .... έχω καιρό να βάλω στο τηγάνι κανένα.....
Αυτά ήταν τα τελευταία πριν ...καιρό....
Μας "έφαγαν" τα ...ιου ιου στο REW.....
View attachment 147568
Εύγε λαμπρό τέκνο. Για macrolepiota mastoidea μου κάνουν από την φωτό και τις θηλές.
Εξαιρετικά νόστιμες ;)
Σήμερα πετάχτηκα μέχρι τα Τρίκαλα και επέστρεψα με ένα τελαράκι λακτάριους και επίσης προμηθεύθηκα και 10 κιλά αγριογούρουνο:D
Οχι.Δεν εχει διαφορα στη γαλβανικη απομονωση-το οποιο πλεονεκτημα της οπτικης.

Η μεγαλυτερη ταση μεταφορας και η balanced τοπολογια,προσδιδουν μεγαλυτερη ευελιξια στη μεταφορα σηματος σε μεγαλες αποστασεις θορυβοντων περιβαλλοντων...

Και ειπαμε-αν δεν τα παινεις μην ασχολεισαι!

Εχεις ξεκ@λωθει να με βγαζεις λαθος παντα!Αλλα δε σε βλεπω να σκαμπαζεις γρι!
Γιάννη πάντως χωρίς να είμαι ειδικός και διαβασμένος επειδή όμως ο προ και ο τελικός έχουν (και) balanced σύνδεση , όταν παίζω από εκεί γίνεται το έλα να δεις. Βασικά μετά από το τότε πρώτο πεντάλεπτο της δοκιμής μόνο από εκεί παίζω.
Ακούγοντας λοιπόν τις τεράστιες διαφορές της balanced συνδεσμολογίας έχει βγει απόφαση να μετατρέψω και το βύσμα του πικάπ σε τέτοιο μιας και όλα τα πικάπ στην ουσία είναι balanced αν και εφόσον βρω το ανάλογο phono stage.
Ευχαριστώ για την κατανόηση.
Μου λείψατε σήμερα:p

Reaction score
3.628
Εύγε λαμπρό τέκνο. Για macrolepiota mastoidea μου κάνουν από την φωτό και τις θηλές.
Εξαιρετικά νόστιμες ;)
Σήμερα πετάχτηκα μέχρι τα Τρίκαλα και επέστρεψα με ένα τελαράκι λακτάριους και επίσης προμηθεύθηκα και 10 κιλά αγριογούρουνο:D

Γιάννη πάντως χωρίς να είμαι ειδικός και διαβασμένος επειδή όμως ο προ και ο τελικός έχουν (και) balanced σύνδεση , όταν παίζω από εκεί γίνεται το έλα να δεις. Βασικά μετά από το τότε πρώτο πεντάλεπτο της δοκιμής μόνο από εκεί παίζω.
Ακούγοντας λοιπόν τις τεράστιες διαφορές της balanced συνδεσμολογίας έχει βγει απόφαση να μετατρέψω και το βύσμα του πικάπ σε τέτοιο μιας και όλα τα πικάπ στην ουσία είναι balanced αν και εφόσον βρω το ανάλογο phono stage.
Ευχαριστώ για την κατανόηση.
Μου λείψατε σήμερα:p
Καλημερα φιλε μου!

Και εγω μη εχοντας ειδικοτητα σε phono,δε θυμαμαι να εχω δει ποτε balanced εξοδο βελονας ουτε και αντιστοιχη εισοδο ενισχυτη ή προ.Εισαι σιγουρος οτι γινεται;

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.694
AQVOX

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.034
Members
38.280
Νεότερο μέλος
Akrapovic