Αρωμα hi-end απο Θεσσαλονικη.

christos77

Master of Diffusion
Reaction score
14.694
σε ενα τοσο σοβαροτατο θεμα οπως ειναι το γαργαλεμα θελουμε την ιατρικη αποψη μια που στο αβουσαιτ εχουμε γιατρους και γνωστες του μπασσου μετα θα παρουμε και την αποψη του κυριου ολδυ λιαν προσφατος πηρε και βραβειο ως σεξιστης :party: :drinks: :hi::lol:

P

PMC

Guest
Πάντως η Ρόζι τομάρια, έχει τέτοιο ατακ με αυτά τα γουφερ στη δεύτερη και τρίτη οκταβα, που άμα χώσει σαμπ, θα πάθετε 3 εγκεφαλικά μαζί, εναλλάξ αιμορραγικό και ισχαιμικό και τούμπαλιν.
Τη μια θα σκαν τα σακκοειδή ανευρύσματα μετά το Γουίλις, την άλλη θα φεύγουν οι πλάκες από τις καρωτίδες να βουλώνουν περιοχές πέριξ των βασικών γαγγλίων.

Είδατε πόσο νόστιμα σας περιγράφω τον εγκεφαλικό σας θάνατο;

Προσοχή στη Ρόζι. Σκοτώνει.

ΥΓ. Προτείνω οδήγηση με ενκορ.
ΥΓ.2. προτείνω ανεύρεση προ με δυνατότητες κρος και εξόδους σαμπ.

;)
Όλα καλά αλλά δεν ξέρουμε ποσό μεγάλος είναι ο χώρος που τα έχει τοποθετήσει ;)
Και πολλά ακόμα.....

P

PMC

Guest
προσφατος πηρε και βραβειο ως σεξιστης :party: :drinks: :hi::lol:
Σεξιστή με είχε πει και μένα παλιότερα.....( για κατι φωτογραφίες στο καλημέρα καληνύχτα )
αλλά μας κάνει ακόμα παρέα !!! Μάλλον θέλει να μας βάλει στον ίσιο δρόμο η της αρέσουν τα κακά παιδιά !!!!

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.239
σύνελθε ντοκ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
...το harmanάκι...το έχω για αντικραδαμικό! :tongue: :tongue: :tongue:
Μάλλον για...αντικαρδαμικόν το έχεις. :roflmao:
Τα εχεις στημενα τουλαχιστον 1,1μ απο τον πισω τοιχο;Εχεις διαχυση απο πισω;

Ανοιξε θεμα να μας περιγραψεις το σεταπ και τον χωρο σου,να τον χαρουμε και εμεις!
Ε,όχι και...σεξιστής ο Γιάνννης. :lolsign:
Δεν θα πειστώ με τίποτα γι αυτό...

Reaction score
1.766
Θα ηθελα να σας το...ακουμπησω εδω. Δεν ξερω που να το βαλω!!

Πρεπει τελικα να γραψω ενα βιβλιο με τις μνημειωδεις ατακες του φορουμ για να συγκεντρωθουν μαζι μπας και αποτελεσουν φαναρι που θα φωτισει το σκοτος των αδαών...
Μια απο αυτες ειναι: ''Το μπασο το νιωθεις, δεν το ακους''. Με τα κτηνη ηχεια που πηρα, απο το σημειο της σταθμης αναφορας περιπου αρχιζει το μπασο και κοπαναει στην κοιλια. Φυσικα, κοντα στο...θανατο του ενισχυτη που θα αλλαχτει οσονούπω. Ναι ρε φιλε...αυτο ηθελα μια ζωη και δεν το ειχα ποτέ. Ποτέ ομως...Οταν ακους μπασο, δεν υπαρχει μπασο....Ακους Γιαννη; Μόνο οταν αρχισει και σου γαργαλαει τα εντοσθια, μπορεις να πεις οτι κουτσοέχεις λιγο μπασακι...Ειναι απιστευτη εμπειρια...8-)

Και παλι ευχαριστω πολυ τους γκουρού, φαλακρους και μη, που με βοθησαν να επαναπροσδιορισω ριζικα τον τροπο που ακούω μουσικη. Σας χρωσταω.
Τελικα οι καραφλοι κανουν δουλεια. :angel:

Φιλια πολλά απο τη ''μπασόπληκτη''...:)
συμβουλη από έναν ακόμα φαλακρό.
μη βιαστείς για ενισχυτή.
τα οpen baffle δεν θέλουν πολλά γκαζια
τερματίζουν εύκολα.
ομοίως δε κατεβαίνουν πολύ χαμηλά.
πρώτα sub και ενισχυτή αργότερα.

Reaction score
15.467
σε ενα τοσο σοβαροτατο θεμα οπως ειναι το γαργαλεμα θελουμε την ιατρικη αποψη μια που στο αβουσαιτ εχουμε γιατρους και γνωστες του μπασσου μετα θα παρουμε και την αποψη του κυριου ολδυ λιαν προσφατος πηρε και βραβειο ως σεξιστης :party: :drinks: :hi::lol:
Επειδη εμενα οι γνωσεις μου για ντη ψυχολογια ειναι μιαολια περιορισμενες (φροιντ για αρχαριους), δε μπορω να πω πραμα για το μπασο σας και που σας ε γαργαλει ...

για το βραβειο μου εδα ...

Ο καθενας(-μια) μας οφειλει
1. ν' ανακαλυψει τον εαυτο του
2. να τονε αποδεχτει
3. να τονε αγαπησει

testicles-cowgirls-testicles-demotivational-poster-1231133390.jpg
:drinks:

christos77

Master of Diffusion
Reaction score
14.694
μρε ολδυ οπως κι αν εχει το πραγμα. ο λαλιστατος ντοκτορ δεν μας λεει την επιστημονικη αποψη στο καυτο θεμα , αν γαργαλαει και μας διαβεβαιωνει ο χερ ντοκτορ να παρουμε 10 υποβαθυφωνα

Rosinante

Dark Nιάου
Reaction score
5.609
Λεανδρακο, πιστεψε με πως αναμεσα στον ΗΚ 990 που θα επανατοποθετησω και σε οποιονδηποτε MF, ουτε χιουμορ δεν μπορεις να κανεις κατακαημενε μου. Ολοι γνωριζουν τι εστί 990...Να μην τα λεω...
Οσον αφορα στην παρουσιαση του χωρου μου, αυτο δε θα συμβει, αφου αφενος δρω παντα ...υπογειως, αφετερου, δεν εχω και δε θελω να αποδειξω τιποτε σε κανεναν. Εχει δρομολογηθει επισκεψη στο χωρο μου απο φιλο επαγγελματια αλλά επειδη θα ειναι δωρεαν, δεν τον πιεζω τον ανθρωπο. Ας ερθει οποτε θελει. Σε μια βραχεία τηλεφωνικη επικοινωνια, μου εξηγησε...σαφεστα(οπως ο Μεγαλος Μπουτχια, ευλογησον), οτι τα διπολα εχουν ενα λογο παραπανω να απαιτουν απολυτη ''χωρικη ισορροπια'' ασχετως δωματιου. Διαλογος:
- Ο πισω τοιχος των ηχειων ειναι συμπαγης, δηλαδη ''ακουμπαει'' αλλο κτιριο ή ειναι απλη μεσοτοιχια;
- Ενας απλος τουβλινος ειναι και απο πισω ειναι η ταρατσα... :)
- Προς θεου κρατα τα μακρυα απο τον τοιχο. Οσο τα πλησιαζεις, θα παιρνεις τοσο εντονο και ενοχλητικο ''καμπανισμα'' που θα τα πεταξεις απ' το μπαλκονι. Τα μεγαλα ηχεια ομως κατω απο πολλες προυποθεσεις, μπορουν να δωσουν συγκλονιστικο ηχο.
Ε, οπως ακριβως το ειπε, ετσι ακριβως εγινε. Τωρα βρηκα ενα ωραιο ισοπλευρακι, οσο γινεται εντος προδιαγραφων και απολαμβανω ''κλωτσιες'' σε ελευθερο πεδίο...Προσωρινα ειμαστε στο 1,8 μετρα παντού. Ακριβως η μιση αποσταση του τοιχου, οπως τα λεει ο Μπουτχια. Ασε που νομιζω οτι ακουω παντού, σαν να μην υπαρχει sweet spot αλλά αυτο μπορει να ειναι λογω της συνηθειας απο την παντοκατευθυνση...

υγ. Δεν του αρεσουν οι μικροι χωροι...
Του αρεσουν τα πολλα σαμπ. :) :) :)
Πρεπει να διαβαζει Τουλ α αλητης...:p:p

Last edited:

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.113
Λεανδρακο, πιστεψε με πως αναμεσα στον ΗΚ 990 που θα επανατοποθετησω και σε οποιονδηποτε MF, ουτε χιουμορ δεν μπορεις να κανεις κατακαημενε μου. Ολοι γνωριζουν τι εστί 990...Να μην τα λεω...
Οσον αφορα στην παρουσιαση του χωρου μου, αυτο δε θα συμβει, αφου αφενος δρω παντα ...υπογειως, αφετερου, δεν εχω και δε θελω να αποδειξω τιποτε σε κανεναν. Εχει δρομολογηθει επισκεψη στο χωρο μου απο φιλο επαγγελματια αλλά επειδη θα ειναι δωρεαν, δεν τον πιεζω τον ανθρωπο. Ας ερθει οποτε θελει. Σε μια βραχεία τηλεφωνικη επικοινωνια, μου εξηγησε...σαφεστα(οπως ο Μεγαλος Μπουτχια, ευλογησον), οτι τα διπολα εχουν ενα λογο παραπανω να απαιτουν απολυτη ''χωρικη ισορροπια'' ασχετως δωματιου. Διαλογος:
- Ο πισω τοιχος των ηχειων ειναι συμπαγης, δηλαδη ''ακουμπαει'' αλλο κτιριο ή ειναι απλη μεσοτοιχια;
- Προς θεου κρατα τα μακρυα απο τον τοιχο. Οσο τα πλησιαζεις, θα παιρνεις τοσο εντονο και ενοχλητικο ''καμπανισμα'' που θα τα πεταξεις απ' το μπαλκονι. Τα μεγαλα ηχεια ομως κατω απο πολλες προυποθεσεις, μπορουν να δωσουν συγκλονιστικο ηχο.
Ε, οπως ακριβως το ειπε, ετσι ακριβως εγινε. Τωρα βρηκα ενα ωραιο ισοπλευρακι, οσο γινεται εντος προδιαγραφων και απολαμβανω ''κλωτσιες'' σε ελευθερο πεδίο...Προσωρινα ειμαστε στο 1,8 μετρα παντού. Ακριβως η μιση αποσταση του τοιχου, οπως τα λεει ο Μπουτχια. Ασε που νομιζω οτι ακουω παντού, σαν να μην υπαρχει sweet spot αλλά αυτο μπορει να ειναι λογω της συνηθειας απο την παντοκατευθυνση...

Μα καλή μου Ρόζυ... Τον 990 τον είχα!!
Τον ξέρω σα κάλπικη δεκάρα!!
Ήταν ο ενισχυτής στο υπνοδωμάτιο του γιού μου διαστάσεων 2,2m x2,7m και όντως έπαιζε καλά, αλλά του έλειπαν .. γκάζια!

Reaction score
6.496
Πολυ ωραια τα οπεν μπαφλ, πολυ απαιτητικα στον χωρο περισσοτερο δε...το 1.80 σημαινει 0.90 απο πισω θες 1,5 και θα φτιαξεις εικονα, με διαχυση θα την απογιωσεις...αυτη μπορει να ειναι οποιας μορφης...οχι ντε και καλα στουντιοπατρον...
Το αυτο σημαινει βαζεις εστω και ετσι...
Ο χωρος λοιπον γινεται το κουτι, αυτη ειναι η ομορφια και η απουσια κουτιλας αλλα και απουσια πολυ χαμηλου, λογω ακυρωσης απο διαφορες φασης εμπροσθιας με οπισθιας ακτινοβολιας ....
Οποτε οσα γκαζια και να δωσεις τοσο θα ακυρωνεις ...:) αρα τα σαμπ και εδω χρειαζονται...
Εαν δε σε ενοχλει δε βαζεις παντως η παρανομια ειναι γλυκια ,,,,η νομιμοτητα ταλαιπωρια...:p

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.104
Στα δίπολα η διάχυση είναι αποφασιστικής σημασίας στον πίσω από αυτά τοίχο, όπως όμως και στους πλαϊνούς.

Άμα φτιάξεις σωστό χώρο για δίπολα, τότε οποιοδήποτε ηχείο και να βάλεις στη θέση τους, θα παίζει τέλεια.

Δηλαδή, αυτοί οι "κανόνες" ισχύουν για όλα τα ηχεία, απλώς στα δίπολα είναι πιο εύκολα "ακουστές" οι διαφορές και τα προβλήματα.

Ωστόσο, τα δίπολα έχουν πάντα ένα πλεονέκτημα στο σχηματισμό μιας ενιαίας "οντότητας", όπως λέει ο μπουτχιας.

Σαμπ χρειάζονται όλα τα ηχεία, ανεξαιρέτως, είτε έχεις μικρά δορυφοράκια της Άνταμ και JBL όπως ο Πέτρος, είτε έχεις τέρατα Μέιν μόνιτορ της pmc όπως ο Τζιοβάνι, είτε έχεις το 801 το μπιενταμπλεγιου όπως ο μουσατος αμπεμπαμπλομ, είτε τα Γκόλντεν ίαρ με ενσωματωμένα ενεργά σαμπ όπως ο φαλακροπόδης. Δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση το ηχείο της Ρόζι, όποιο κι αν ήταν αυτό, είναι πρακτικώς αδιάφορο ποιο ηχείο είναι.

Χωρίς σαμπ δε βγαίνει μια οκτάβα καθόλου, κι η δεύτερη θα έχει ανεπαρκή ενέργεια, και το πόση θα είναι η ανεπαρκεια, είναι αναλόγως μεγέθους του συγκεκριμένου δορυφόρου.

Όσοι δεν έχετε σαμπ, παίζετε απλά με το μέγεθος της ανεπάρκειας, χωρίς όμως να πείθετε κανέναν. ;)

ΥΓ. Και σαμπ να πάρετε, δεν δεσατε τον γάιδαρο. Απλώς σταματάει κατά 90% η ανεπαρκεια στην δεύτερη οκταβα. Δηλαδή, ούτε αυτό δεν είναι βέβαιο, εξαρτάται πόσο επαρκής είναι ο δορυφόρος στην τρίτη οκταβα και στη δεύτερη, διότι το κρος είναι τέτοιο που συμμετέχουν και τα δύο.
Αλλά οκ, κατά βάση η δεύτερη οκταβα αρχίζει να έχει ενέργεια.

Η απόκριση και η ενέργεια στην πρώτη οκταβα, δεν έρχεται καθόλου εύκολα. Δεν είναι αστείο. Μυρίζεις την πρώτη οκταβα αλλά δε την ακούς. Θέλει επιφάνεια, μέγεθος, πολλαπλες πηγές και φυσικά θέλει να πέσει χρήμα για την πρώτη οκταβα.

Δεν είναι καθόλου απλά τα πράγματα στην πρώτη οκταβα.

Αλλά τουλάχιστον, αν έχεις 2 σαμπ, μυρίζεις μια χαρά την πρώτη οκταβα. Τουλάχιστον την μυρίζεις.

Διαφορετικά, μυρωδιά δε παίρνεις.

Last edited:

Reaction score
3.628
Στα δίπολα η διάχυση είναι αποφασιστικής σημασίας στον πίσω από αυτά τοίχο, όπως όμως και στους πλαϊνούς.

Άμα φτιάξεις σωστό χώρο για δίπολα, τότε οποιοδήποτε ηχείο και να βάλεις στη θέση τους, θα παίζει τέλεια.

Δηλαδή, αυτοί οι "κανόνες" ισχύουν για όλα τα ηχεία, απλώς στα δίπολα είναι πιο εύκολα "ακουστές" οι διαφορές και τα προβλήματα.

Ωστόσο, τα δίπολα έχουν πάντα ένα πλεονέκτημα στο σχηματισμό μιας ενιαίας "οντότητας", όπως λέει ο μπουτχιας.

Σαμπ χρειάζονται όλα τα ηχεία, ανεξαιρέτως, είτε έχεις μικρά δορυφοράκια της Άνταμ και JBL όπως ο Πέτρος, είτε έχεις τέρατα Μέιν μόνιτορ της pmc όπως ο Τζιοβάνι, είτε έχεις το 801 το μπιενταμπλεγιου όπως ο μουσατος αμπεμπαμπλομ, είτε τα Γκόλντεν ίαρ με ενσωματωμένα ενεργά σαμπ όπως ο φαλακροπόδης. Δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση το ηχείο της Ρόζι, όποιο κι αν ήταν αυτό, είναι πρακτικώς αδιάφορο ποιο ηχείο είναι.

Χωρίς σαμπ δε βγαίνει μια οκτάβα καθόλου, κι η δεύτερη θα έχει ανεπαρκή ενέργεια, και το πόση θα είναι η ανεπαρκεια, είναι αναλόγως μεγέθους του συγκεκριμένου δορυφόρου.

Όσοι δεν έχετε σαμπ, παίζετε απλά με το μέγεθος της ανεπάρκειας, χωρίς όμως να πείθετε κανέναν. ;)

ΥΓ. Και σαμπ να πάρετε, δεν δεσατε τον γάιδαρο. Απλώς σταματάει κατά 90% η ανεπαρκεια στην δεύτερη οκταβα. Δηλαδή, ούτε αυτό δεν είναι βέβαιο, εξαρτάται πόσο επαρκής είναι ο δορυφόρος στην τρίτη οκταβα και στη δεύτερη, διότι το κρος είναι τέτοιο που συμμετέχουν και τα δύο.
Αλλά οκ, κατά βάση η δεύτερη οκταβα αρχίζει να έχει ενέργεια.

Η απόκριση και η ενέργεια στην πρώτη οκταβα, δεν έρχεται καθόλου εύκολα. Δεν είναι αστείο. Μυρίζεις την πρώτη οκταβα αλλά δε την ακούς. Θέλει επιφάνεια, μέγεθος, πολλαπλες πηγές και φυσικά θέλει να πέσει χρήμα για την πρώτη οκταβα.

Δεν είναι καθόλου απλά τα πράγματα στην πρώτη οκταβα.

Αλλά τουλάχιστον, αν έχεις 2 σαμπ, μυρίζεις μια χαρά την πρώτη οκταβα. Τουλάχιστον την μυρίζεις.

Διαφορετικά, ούτε μυρωδιά δε παίρνεις.
Συμφωνω σε ολα εκτος του οτι τα διπολα χρειαζονται διαχυση πλαγιως.Λογω κατασκευης-ιδιως αν ειναι διπολα και στις υψηλες-η πλαινη ακτινοβολια ακυρωνεται λογω λοβου διασπορας των και ετσι η περιποιηση στην πρωιμη πλαγια ανακλαση,ως συνηθως ειναι περιττη.

Reaction score
1.766
Συμφωνω σε ολα εκτος του οτι τα διπολα χρειαζονται διαχυση πλαγιως.Λογω κατασκευης-ιδιως αν ειναι διπολα και στις υψηλες-η πλαινη ακτινοβολια ακυρωνεται λογω λοβου διασπορας των και ετσι η περιποιηση στην πρωιμη πλαγια ανακλαση,ως συνηθως ειναι περιττη.
όλα λάθη τα μπάσα ακυρώνονται η πίσω ακτινοβολία ανακλάται στον πίσω τοιχο μετά στον πλαινο και φτανη στον ακροατή με καθυστέρηση.

και δε μιλάει για την πρώτη ανάκλαση αλλα γενικά για τον πλαινο τοιχο.

Reaction score
3.628
όλα λάθη τα μπάσα ακυρώνονται η πίσω ακτινοβολία ανακλάται στον πίσω τοιχο μετά στον πλαινο και φτανη στον ακροατή με καθυστέρηση.
Αναθεμα και αν σε καταλαβα... :p Ξηγησου ορθοτερα.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.239

H Rosinante οφείλει να γνωρίζει ότι η κατάσταση με τις αποκρίσεις επί κι εκτός του άξονα είναι λιγότερο προβλεπόμενη στη δική της περίπτωση και να μην υπερενθουσιάζεται.

Διότι τα ηχεία που απέκτησε δεν είναι...αυθεντικά δίπολα.Είναι ηχεία ανοικτής μπάφλας με ηλεκτροδυναμικά μεγάφωνα και χωρίς tweeter να εξέπεμπε στην οπίσθια πλευρά.

Ακόμα και στις χαμηλές οκτάβες, ο σκελετός του συμβατικού ηλεκτροδυναμικού μεγαφώνου οδηγεί σε ισοδύναμα βαθυπερατών φίλτρων που αλλοιώνουν τη συμμετρία μεταξύ εμπρόσθιας και οπίσθιας ακτινοβολίας.Επιπρόσθετος παράγοντας γίνονται επίσης οι προεκτάσεις του πλευρικού τοιχώματος.

Σίγουρο είναι πάντως ότι κάτω από τη ζώνη Schroeder η δίπολη αρχιτεκτονική διεγείρει μικρότερο πλήθος ιδιορρυθμών και σε διαφοροποιημένο βαθμό.Αυτός ο παράγων θα έχει συνέπεια μικρότερο μπουμάρισμα,καλύτερη περιγραφή στις χαμηλές,καλύτερη μεταβατική απόκριση αλλά και πιο γρήγορη υποχώρηση στο κάτω όριο απόκρισης με κατώτερη αίσθηση αντικτύπου σε σχέση με woofer προσαρμοσμένα σε συμβατικές κλεισμένες καμπίνες.

Χρειάζεται δε sub με σφραγισμένη καμπίνα και καλύτερα σε μορφή array παρά δυο μονάχα υπερμεγέθη κουτιά.

Αυτά τα στοιχειώδη εξηγήθηκαν και στη συνομιλία μέσω...skype,χάρη στην οποία διαπιστώθηκε παρεμπιπτόντως ότι η Rosi είναι...κούκλα. :lolsign:

Last edited:

christos77

Master of Diffusion
Reaction score
14.694
σωστος αριστα 10 χερ ντοκτορ :hi: :drinks:
παρεμπιπτόντως ότι η Rosi είναι...κούκλα.
εχω και εγω skype

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.908
Members
38.259
Νεότερο μέλος
kassius