- Reaction score
- 11.348
Πρώτη φορά είναι;Alfee μην τον ακούς λέει τρελλά.
Πρώτη φορά είναι;Alfee μην τον ακούς λέει τρελλά.
Εσύ τι λές?Τα ιδια db θα παραξουν με 1 watt, 2 γουφερ συνδεδεμενα παραλληλα και 2 γουφερ στη σειρα;
Συγγνωμη αλλα τωρα προσεξα οτι επεξεργαστηκες το μηνυμα.Εσύ τι λές?
Μην γελάς , και σκέψου το 1 watt που λές το οποίο και δεν ισχύει φυσικά σε καμία εκ των δυο περιπτώσεων που αναφέρεις.
Για σκέψου λίγο. Νόμος του ohm, υποθέτω ότι τον γνωρίζεις. Ετσι?
Diy audioΝα σου το πω πιο απλά , υπάρχουν μεγάφωνα , ίδια ακριβώς, σε δύο εκδόσεις , 8ωμα και 4ωμα.
Εχουν ακριβώς την ίδια ευαισθησία. πχ 90db.
Τώρα στην εν σειρά σύνδεση , 2 8ωμα θα είναι 16ωμ, δλδ το μισό ρεύμα από το 8ωμο . Δλδ αντί για 1watt , θα τρώει 0,5 watt. Αν ανεβάσουμε όμως την τάση , ώστε να φτάσουμε πάλι στο 1 watt , θα έχουμε 90 +3=93 db.
Στην σύνδεση παράλληλα , 2 8ωμα =4ωμς. Αρα πρέπει να πέσει η τάση στο μισό για να έχουμε 1 watt. Αλλά δεν πέφτει. Γιατί μιλάμε για 1-2 watts.
Εν κατακλείδι, πιο πολλά μεγάφωνα , πιο πολλά db, στο 1watt στο 1μέτρο.
Υποψιάζομαι ότι τα roister της οξυζεναρισμένης , έχουν 16ωμα woofers παραλληλισμένα ανά 2 , δλδ 4ωμς , τελικά.
Και σίγουρα φωνάζουν πιο πολύ από το να ήταν 2 ας πούμε.
2 speakers in parallel will add 3dB because the sound pressures are in phase, and 3dB because you've gone from 8ohm to 4ohm,Drivers in series
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
Each driver now sees half of the voltage output by the same amplifier and delivers an acoustic power divided by 4.
However, the mutual coupling of the two drivers gives an acoustic power Pa equal to 4 times the acoustic power of a single driver which has been previously divided by 4.
The sensitivity of identical two drivers in series is unchanged compared to a driver alone.
However, the impedance seen by the amplifier is doubled, the output current is halved and then the electric power, Pe, is halved.
The ratio Pa/Pe is then doubled.
The efficiency of the two drivers in series in doubled.
Πως τα λεν δαυτα ρε παιδια ?
Δεν ξέρω σύντεκνε , ρώτα την rosi.Πως τα λεν δαυτα ρε παιδια ?
σπεκς που μπορουμε να δουμε ?
Δε τσι μιλω εδα ... εκαμαρωνα σα ντο γυφτικο σκεπαρνι με τα 4 χ 8 μου και μου βγαινει με 8 χ 8ρώτα την rosi.
Μα δεν τον ξερω - αν και οταν το σκεφτομαι ενα τραγουδι μου ερχεται στο μυαλοΕ! τι να σου πω? πήγαινε να δείρεις αυτόν που της ε'ίπε να τα αγοράσει .!!
Μουσικό ultra hiend διάλειμμα, only the best for us (ο Γιάννννης ο δικάναλος να μου κάνει λικε)
Τι 'ναι αφτα τα πσοφχια μρε αλιφη, 7 δευτερα ειδα και εκοντεψε να με παρει ο υπνος ... ελα να βαλω ενα ελαφρυ να τεσταρεις και πως αποδιδει Το συστημα τσι γυναικειες φωνες ...Μουσικό ultra hiend διάλειμμα, only the best for us (ο Γιάννννης ο δικάναλος να μου κάνει λικε)
Πικάπ δεν βλέπω και θα μείνει παραπονεμένος ο Λέανδρος.Μουσικό ultra hiend διάλειμμα, only the best for us (ο Γιάννννης ο δικάναλος να μου κάνει λικε)
Ηoodoo Gurus ρε μαγκάκι ...Μα δεν τον ξερω - αν και οταν το σκεφτομαι ενα τραγουδι μου ερχεται στο μυαλο