- Reaction score
- 12.232
Αφήνοντας στην άκρη βαρείς ή προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, μπορώ να σου πω ότι κι εγώ στην αρχή ένιωθα ¨"κάπως" με τις τοποθετήσεις των Σαλονικαίων ντοκτόρων. Με τον καιρό όμως κατάλαβα ότι απλά έλεγαν ( και λένε ) ξεκάθαρα αυτό που βγαίνει ως συμπέρασμα όταν λένε κάτι που θα ενοχλήσει. Με απλά λόγια, λένε ότι με πορδές δεν βάφονται αβγά. Τα οποία αβγά, αν θελεις να φτιάξεις ομελέτα, θα πρέπει να πιαστεί το χέρι σου να τα σπας ( και θες ποσότητα ). Είναι καλύτερο το να ακούγεται μια σωστά τεκμηριωμένη άποψη απο την γλυκά τοποθετημένα εσφαλμένη. Πολλές φορές για παράδειγμα, ο δόκτωρ διαχύσιος έχει προτείνει την αγορά ηχομπάρας. Αυτό φαντάζει προσβλητικό και ταπεινωτικό. Είναι όμως η αλήθεια: όταν δεν μπορείς να καλύψεις τις προϋποθέσεις για σωστή στεροφωνία, ασ'το να πάει, πάρε ηχομπάρα, πιο καλά θα ακούσεις και με λιγότερα χρήματα, λιγότερο κόπο ( αν και δεν έχω ακούσει ηχομπάρα ). Και επειδή ακριβώς το φόρουμ επισκέπτονται πολλά άτομα που τώρα θα ασχοληθούν με το χόμπι, είναι πιο έντιμο να πάρουν τη τεκμηριωμένα σωστή πρόταση, παρά αυτή που βασίζεται σε κομπασμούς, θαυμασμό των αποκτημάτων μας και στρεβλών απόψεων περί απόδοσης ενός ηχοσυστήματος. Αν δεν ισχύει αυτό που λέω, τι να πω... Πάρτε Bryston μάγκες, τα σπάνε. Δεν τους τη βγαίνει τίποτα ( Bryston έχω, τους λατρεύω, ε, θα αρχίσω κι εγώ να τους προτείνω!! ).Αγαπητοί, παρακολουθώ το φόρουμ εδώ και καιρό και προσπαθώ να αφομοιώσω όσο γίνεται περισσότερη γνώση, την οποία σαφώς πολλοί διαθέτετε. Όμως ο τρόπος που εκφέρονται κάποιες απόψεις (όσο ορθές κι αν είναι αυτές) έχει αρχίσει να μου δημιουργεί αποστροφή. "Το κουβαδάκι σου και σε άλλη παραλία" ενδεχομένως να πείτε κάποιοι, και θα είναι σεβαστό. Αν όμως επιθυμείτε να συνεχιστεί η λειτουργία του παρόντος φόρουμ ως βήμα ανταλλαγής απόψεων, κάποιοι θα πρέπει να το πάρετε αλλιώς. Ειδάλλως, φτιάξτε μια κλειστή ομάδα 50, 100, 200 ατόμων, για να μη σας ενοχλούν όσοι έχουν διαφορετική άποψη και για να μη χρειάζεται κι εσείς να καταφεύγετε σε κρίσεις που άπτονται της κοινωνικής/οικονομικής/οικογενειακής κατάστασης του καθενός.