Από nordost σε κάτι άλλο !!!

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.113
Να σου πω...στην Ιατρική τα τελευταία χρόνια (5; 10; πάνω κάτω) εχει γίνει υποχρεωτικό να γράφουμε σε κάθε εργασία που παρουσιάζουμε είτε σε συνέδριο είτε σε έντυπο την οικονομική σχέση που έχουμε με εταιρίες που σχετίζονται με το θέμα που παρουσιάζουμε.

Αναρωτιέμαι αν ενας έμπορος που εχει σε κάποιο προϊόν τριπλάσιο ή και περισσότερο περιθώριο κέρδους απο ενα άλλο ανταγωνιστικό ή και της ίδιας εταιρίας, θα πρέπει να ενημερώνει τον υποψήφιο πελάτη του για αυτό το γεγονός πριν του πει την γνώμη του. Δεν σημαίνει πως η γνώμη του θα είναι μεροληπτική εξ ορισμού, μπορει να είναι απολύτως ειλικρινής....αλλά ο πελάτης πρέπει να γνωρίζει.
Δηλαδή όταν ένας γιατρός όπως αναφέρεις και πιο πάνω σαν παράδειγμα κάνει κάποιο χειρουργείο που χρησιμοποιεί κάποια ειδικά υλικά (μοσχεύματα, λάμες, βίδες κλπ), ενημερώνει τον ασθενή για το ποσοστό της προμήθειας του ανά εταιρία που κατασκευάζει το προς χρήσην υλικό, αλλά και γιατί εντέλει επέλεξε να του τοποθετήσει το συγκεκριμένο υλικό έναντι μιας άλλης ανταγωνιστικής εταιρίας??

Είναι ωραίο να αφήνει κάποιος υπόνοιες για την επαγγελματική ακεραιότητα άλλου κλάδου, είναι το ίδιο ωραίες όμως όταν ακουμπούν το δικό μας κλάδο και επάγγελμα???

Επειδή λοιπόν δεν είναι ωραίο για να στηρίξουμε τις θέσεις μας ή των γνωστών μας να ρίχνουμε υπόνοιες για τις συμβουλές που δίνονται από επαγγελματίες του εκάστοτε χώρου ανερυθρίαστα, αν έχεις κάτι συγκεκριμένο να πεις πες το, αν όχι μη ρίχνεις λάσπη για να θολώσεις τα νερά όπως έκανες και σε μένα.

Ευχαριστώ!

Last edited:

Reaction score
1.655
Κάποιες ΄΄παθήσεις΄΄ μένουν υπεράνω θεραπείας...Έχω ήδη επιδείξει με ντοκουμέντα πόσο ωραία μπορούν ν'αποδώσουν setup με λογική τιμή εντός μη αφιερωμένων οικιακών χώρων με άμεμπτη αισθητική.

΄΄Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε΄΄,απλώς κάποιοι θα τα ΄΄καταφέρνουν΄΄ καλύτερα για πολλούς και διάφορους λόγους. :sneaky:
Το κατάφερες εσύ που έχεις το "σαράκι" και τις γνώσεις, δεν είναι εύκολο να το πετύχω εγώ ή κάποιος άλλος. Εγώ και ο άλλος θα πρέπει να περιμένουμε να βγει κάτι το προσιτό και φιλικό προς τον χρήστη (όπως το GLM της Genelec, συσκευές με το Dirac) και μέχρι τότε να πορευόμαστε όπως μπορούμε, χωρίς τύψεις, ενοχές και εσωτερικούς βασανισμούς.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.874
Το "κακό" βέβαια είναι ότι πρέπει να διαβάσω αυτόν τον μπαγάσα τον Toole για να καταλάβω τί παίζει,
Μόνο και μόνο που λες αυτό έχεις ήδη προετοιμάσει τον εγκέφαλο σου ότι κάνεις αγγαρεία.
Άλλαξε το λεξιλόγιο σου και θα αλλάξει η ζωή σου.
Trust me on that.

Reaction score
12.260
Μόνο και μόνο που λες αυτό έχεις ήδη προετοιμάσει τον εγκέφαλο σου ότι κάνεις αγγαρεία.
Άλλαξε το λεξιλόγιο σου και θα αλλάξει η ζωή σου.
Trust me on that.
Δεν έχεις άδικο σε αυτό. Όντως βαριέμαι να διαβάσω, αλλά κατανοώ ότι πρέπει να το κάνω προκειμένου να εκφράζω απορίες πια και όχι να ζητάω διαρκώς απο τους έμπειρους να μου μεταδώσουν τη γνώση τους. Κάτι παρόμοιο με τα μαθήματα του σχολείου, μόνο που αφορά σε ένα τομέα που με ενδιαφέρει.
Βγαζουν σπυρακια σε σχεδιαγραμματα. Μαλλον ο φοβος ότι μπορει το συστημα τους να μην αξιζει τα λεφτα του και ότι ενδεχομενως καποιος άλλος με πολύ λιγοτερα χρηματα αλλα ποιο εξυπνες κινησεις μπορει να εχει ιδιο η καλυτερο αποτελεσμα τους δημιουργει ένα τρομο.
Εδώ δεν θα ευλογήσω τα γένια μου, αλλά θα πω ότι έχοντας περάσει απο αυτό το στάδιο, βρίσκω πια ότι δεν είναι κάτι το επίφοβο. Λίγο πολύ, όλοι έχουμε φτιάξει συστηματάκια που δεν τα λες και του πεταματού και αν ακόμα κάποιος με φθηνότερο σύστημα μπορεί να παίξει καλύτερα ( για αυτό που ακούω στο σπίτι μου τώρα, το πιστεύω ακράδαντα ), αυτό θα οφείλεται σε δικά μας λάθη, δεν σημαίνει ότι τα συστηματάκια μας είναι για πέταμα. Φτάνεις σε ένα σταυροδρόμι. Απο τη μια μπορείς να ακολουθήσεις το δρόμο της απογοήτευσης και να κλαις τα λεφτουδάκια που έδωσες, απο την άλλη μπορείς να ακολουθήσεις αυτόν της παραδοχής ότι κάτι δεν πάει καλά και να ψάξεις τον τρόπο να το βελτιώσεις στην ουσία. Μπορεί βέβαια να τα έχεις κάνει όλα σωστά και απλά να ενθουσιαστείς. Μπορείς όμως και να μη μπεις καν στη διαδικασία, να πεις ότι τα έχεις κάνει όλα καλά και να μην ασχοληθείς με το αν και κατά πόσο αυτό ισχύει.

Last edited:

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.874
βαριέμαι να διαβάσω
αφορά σε ένα τομέα που με ενδιαφέρει.
Επειδή αυτά τα δύο παρέα δεν πάνε όπως καταλαβαίνεις, την απάντηση θα την πάρεις μόλις τα ιεραρχήσεις.

Βαριέμαι - Θέλω να μάθω.

Θέλω να μάθω - Βαριέμαι.

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.113
Χθες μεταξύ άλλων ακούστηκαν και κάποιες μεγάλες αληθείες, όπως:

Τα καλώδια ήταν ακριβά, αλλά η αξία τους ήταν το 15 % του συστήματος. Ήταν μάλλον το καλύτερο σύστημα που έχω ποτέ στήσει στα όρια του μαγικού, μετά απο 2 μήνες fine tuning (τώρα δεν έχω χρόνο ούτε μισή ώρα για fine tuning ). Και έχω και πρόβλημα στό σπίτι μου, γιατί μετά απο αυτό το σύστημα, όλα ακούγονται απλώς ΟΚ :)

Για την ιστορία το setup είχε και λίγο ... mastering με EQ απο το Amarra

Και η απόδειξη πως όταν δέσει η σούπα σταματάς να ασχολείσε με τον ήχο. Απλά ακούς με μανία μουσική.
:hi::hi:

Η τοποθέτηση του Ντοκ για τις ικανότητες του κυρίου Χατζηστάμου στην ισοστάθμιση??

Παιδιά, η ικανότητα του Χρήστου στην ισοστάθμιση, είναι από άλλο πλανήτη. Ειλικρινά. :hi:
Τον έχω δει στην πράξη, και μα τον τουτατη δεν υπάρχει. Εντοπίζει με το αφτί επακριβώς οποιοδήποτε σημείο τονικης ανισορροπίας, και το φέρνει με μια κίνηση. Έχει ένα μαγικό τρόπο να βλέπει τα σχεδιαγράμματα απόκρισης και να δίνει λύση με ισοστάθμιση μόνο εκεί που πραγματικά πρέπει.

Λίγο να τον υπολογίζετε τον Χρήστο, πάρτε τον σπίτι να σας κάνει ισοστάθμιση. Θα μείνετε παγωτό. Πάκης. Τελείως όμως.

Τέτοιο αφτί, δεν έχω ξαναδεί. Ποτέ.
Ειλικρινά, ρισπεκτ. Το αφτί, πακέτο με εξαιρετικές ικανότητες αντίληψης πάνω στον ήχο, και τερατώδη εμπειρία στην ισοστάθμιση.
Αφού λοιπόν ο ίδιος ο @costas EAR παραδέχεται ότι ο κύριος Χατζηστάμου είναι μοναδικός στην ισοστάθμιση γιατί έφαγε 2-3 μήνες για fine tuning?
Έχοντας λοιπόν αδιαμφισβήτητα τη καλύτερη γνώση στην ανάγνωση διαγραμμάτων και τις ρυθμίσεις, θα μπορόυσε απλά να τα κοιτάξει και να καταλήξει στη κατάλληλη ρύθμιση, γιατί του πήρε τόσο χρόνο και γιατί χρησιμοποίησε και τα καλώδια???
Τι τα ήθελε τα καλώδια αν όλα λύνονται με ένα διάγραμμα και μια διαφορετική παραμετροποίηση??
Είπαμε, μεγάλα παιδιά είμαστε...μην είμαστε αφοριστικοί!
όλα χρειάζονται και όλα συνεισφέρουν στο τελικό αποτέλεσμα.
Κάθε κρίκος της ηχητικής αλυσίδας βελτιώνει ή υποβαθμίζει τον ήχο!!
και το κάθε καλώδιο ενός συστήματος είναι ένας επιπλέον ηχητικός κρίκος..τόσο απλά!!
και το dsp κρίκος είναι και επηρεάζει, απλά δεν αντικαθιστά τους υπόλοιπους κρίκους!!
:hi:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.324
Το κατάφερες εσύ που έχεις το "σαράκι" και τις γνώσεις, δεν είναι εύκολο να το πετύχω εγώ ή κάποιος άλλος. Εγώ και ο άλλος θα πρέπει να περιμένουμε να βγει κάτι το προσιτό και φιλικό προς τον χρήστη (όπως το GLM της Genelec, συσκευές με το Dirac) και μέχρι τότε να πορευόμαστε όπως μπορούμε, χωρίς τύψεις, ενοχές και εσωτερικούς βασανισμούς.
Θεωρώ πως δεν ευσταθεί κάτι τέτοιο όταν έχουν αφιερωθεί από τον υποφαινόμενο τόσες διαδικτυακές σελίδες σε οδηγίες και παραδείγματα εφαρμογής υπό ποικιλία setup και οικιακών συνθηκών.Και θα υπάρχει συνέχεια...

Το να λέμε όμως διαρκώς πόσο πολύ...δεν μπορούμε να τα καταφέρουμε οι ίδιοι θυμίζει τις επίμονες από μέρα σε μέρα δημοσιογραφικές ερωτήσεις σε κάθε ειδικό περί εμβολίου για τον γνωστό ιό ή σε κάθε αρμόδιο φορέα περί χρονοδιαγράμματος στην άρση των μέτρων...Η επανάληψη στα ίδια και τα ίδια δεν πρόκειται να επιταχύνει την έλευση των επιθυμητών αποτελεσμάτων.

Reaction score
12.260
Χθες μεταξύ άλλων ακούστηκαν και κάποιες μεγάλες αληθείες, όπως:

:hi::hi:

Η τοποθέτηση του Ντοκ για τις ικανότητες του κυρίου Χατζηστάμου στην ισοστάθμιση??

Αφού λοιπόν ο ίδιος ο @costas EAR παραδέχεται ότι ο κύριος Χατζηστάμου είναι μοναδικός στην ισοστάθμιση γιατί έφαγε 2-3 μήνες για fine tuning?
Έχοντας λοιπόν αδιαμφισβήτητα τη καλύτερη γνώση στην ανάγνωση διαγραμμάτων και τις ρυθμίσεις, θα μπορόυσε απλά να τα κοιτάξει και να καταλήξει στη κατάλληλη ρύθμιση, γιατί του πήρε τόσο χρόνο και γιατί χρησιμοποίησε και τα καλώδια???
Τι τα ήθελε τα καλώδια αν όλα λύνονται με ένα διάγραμμα και μια διαφορετική παραμετροποίηση??
και το κάθε καλώδιο ενός συστήματος είναι ένας επιπλέον ηχητικός κρίκος..τόσο απλά!!
και το dsp κρίκος είναι και επηρεάζει, απλά δεν αντικαθιστά τους υπόλοιπους κρίκους!!
:hi:
Και ο Κώστας παραμετροποιεί διαρκώς το σύστημά του. Όλο και κάτι σκαλίζει στη target curve του. Η διαφορά με τα καλώδια όμως είναι ότι ο Κώστας το κάνει με προβλέψιμο τρόπο. Θα πει στο σύστημα να κάνει "αυτό" και το σύστημα "θα υπακούσει". Το καλώδιο απο την άλλη, δεν μπορεί να σου δώσει ένα προβλέψιμο αποτέλεσμα. Αγοράζεις ( ή έστω δανείζεσαι ) χωρίς να ξέρεις τί πραγματικά θα ακούσεις. Trial and error κατάσταση.

Αυτό όμως που μου αρέσει σε αυτό το forum είναι ότι ενώ διαφωνούμε, τηρούνται τα στοιχειώδη. Έρχεται κάποιος να ζητήσει συμβουλές. Οι πρώτες πληροφορίες που του ζητούνται είναι τί σύστημα και τί χώρο έχει. Τις ιδιομορφίες του χώρου και αν είναι δυνατόν και ένα σχεδιάγραμμα. Σε πόσα καταστήματα που πουλάνε καλώδια έχουν γίνει τέτοιες ερωτήσεις...? Ε? Ε? Ε?

Reaction score
2.803
Ακριβώς αυτό! Η σχιζοφρένεια αυτού του φόρουμ, όπως μεταδίδεται από "γνώστες" του είδους (που δεν καταλαβαίνουν πάντα τι διαβάζουν, τσεκαρισμένο αυτό :) , με τις κωλοτούμπες τους, τους φανατισμούς τους), είναι η παραγκώνιση της μουσικής απέναντι στον ψυχρό "ορθολογισμό" των τεχνικών χαρακτηριστικών των μηχανημάτων-χώρου. Οι άνθρωποι βασανίζονται με καμπύλες Φλάτσα-Φλούτσα, τρίγωνα, συχνότητες, χρόνους, μπάσα κτλ. Αντί να ακούσουν τη μουσική που τους αρέσει, καταδυναστεύονται από την αγωνία μήπως και τους ξεφύγει κάτι από τα παραπάνω. Ακούνε 3 άλμπουμ ή καλλιτέχνες "αναφοράς" (γιατί έχουν φοβερό μπάσο :) ), πετάνε όλη τη δισκοθήκη τους γιατί βγήκε σε 15.5.25 κανάλια το ίδιο άλμπουμ του 1970 και"ηδονίζονται" να "καθοδηγούν" μέλη στην δική τους σχιζοφρένεια. Αντί να "ανοίγετε πραγματικά το δρόμο" σε νέα μέλη ΦΙΛΟΜΟΥΣΟΥΣ" που γράφει και ο κ.Χατζηστάμου.

Όταν ήμουν μικρός θυμάμαι είχα διαβάσει ένα πολύ ωραίο αφιέρωμα στο Βήμα σχετικά με συλλέκτες μουσικής. Είχε τον Πετρίδη, τον Πολυχρονίου, είχε κι έναν Έλληνα που μάζευε soundtracks. Αν θυμάμαι καλά είχε 50.000 κομμάτια. Αναρωτήθηκα τι να τα κάνει όλα αυτά, σιγά μην υπάρχουν αξιόλογα soundtracks σε τόσο μεγάλο αριθμό! Μετά από δεκαετίες τον νοιώθω απόλυτα. Υπάρχουν soundtracks με μουσική που, τολμώ να πω, είναι ανώτερα από "καθιερωμένα" έργα κλασσικής μουσικής που κάθεται ο κάθε "γνώστης" και ακούει εκστασιασμένος! Δυστυχώς η διαδικασία της ανακάλυψης και της σπουδής ενός μουσικού έργου δεν είναι εύκολη υπόθεση, ούτε καν εφικτή θα έλεγα μέσα από τα διάφορα συνδρομητικά κανάλια μετάδοσης μουσικής. Που έχουν όντως καλύτερη ηχητική απόδοση.

Μερικά παραδείγματα ανθρώπων που απολαμβάνουν τη μουσική που τους αρέσει χωρίς ενοχές και συμπλέγματα :

Ναι, ξέρω. Η "δυναμική περιοχή του βινυλίου είναι μικρή, δεν έχουν treatments στους τοίχους, η καμπύλη απόκρισης κάνει τραμπάλα, δεν έχουν σαμπς μπλα μπλα μπλα"......

Αυτός ο τύπος ο Πολυχρονίου έχει έναν μοναδικό τρόπο που εξιστορεί τα γεγονότα, ευχαριστούμε για τα links!..

Reaction score
12.260
Και αν ακόμα βρεθεί ένας καλός σαμαρείτης που θα μας κάνει πρώτα όλες αυτές τις ερωτήσεις και στο τέλος μας αφήσει μετεξεταστέους προκειμένου να φροντίσουμε τα βασικά του χώρου μας, θα βρεθεί ο καλοθελητής που θα το κάνει αβαβα και θα πουλήσει το καλώδιο που εμπορεύεται ( οι τουλούμπες που δεν παχαίνουν :p ). Άρα, ο καλός σαμαρείτης, ενώ θα είναι σωστός σαν άνθρωπος, σαν έμπορος θα είναι κάκιστος και θα είναι καταδικασμένος να το κλείσει το μαγαζάκι, επειδή απλά θα κάνει σωστά τη δουλειά του. Μι πιαν'ς Λέανδρε;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.226
γιατί έφαγε 2-3 μήνες για fine tuning
Γιατί είναι χαϊεντάς. :lol:

Εγώ παιδιά μου, είμαι απλός άνθρωπος, βλέπω βυζγιά, πατάω λάϊκ, δεν ασχολούμαι με χαζολεπτομέρειες.

Όπως μπορείτε να δείτε στο θρεντ στο σεταπ μου, ασχολήθηκα μια μέρα, επί 2 ώρες για μετρήσεις, μια άλλη μέρα για καναδυό ώρες για fine tuning, και μια φορά με τον ντιμιφουτ.

Σεις νομίζετε ότι κάθε μέρα ιου ιου και σχεδιάγραμμα, άλλη δουλειά δεν έχουμε...:gotcha:

Ο ντιμιφουτ δε παίρνει άλλα σαμπ, για να μη μπει στη διαδικασία να ξανακάνει μετρήσεις, να μη φάει 2 ώρες δηλαδή.

Βαργιέμαι και βαργιέται.

Εμείς παιδιά μου, μια φορά κάναμε μια ισοστάθμιση, διορθώσαμε τις τονικές αλλοιώσεις, τέλος. Μουσικούλα και ταινίες τώρα. Δεν μπλέκουμε ούτε με καλώδια ούτε με φρου φρου κι αρώματα. Είμαστε συγκεντρωμένοι μόνο στο στόχο, να ακούμε μουσική.

Τα υπόλοιπα τα συγκριτικά τα αφήνουμε σε σας που τρώτε έτσι το χρόνο σας, που πάτε και δανειζεστε καλώδια να ακούσετε άκου άκου...

Εσείς κάνετε αυτά που λέτε, χάνετε την μουσική ασχολούμενοι με χαιεντίλες...

Οι περιγραφές σας για τον ήχο των καλωδίων είναι μοναδικές. Δείχνουν πόσο ασχολείστε με αυτά τα τιποτένια πράματα, και δεν κάθεστε να ακούσετε τη μουσική σας..

Είναι περιγραφές που στο 99% του γενικού πληθυσμού, άσχετων με την μανία του Χάι Ενδ, θα φανούν τρελές.
Ε, ο γενικός πληθυσμός έχει δίκιο....:tongue:

Οι γυναίκες σας προφανώς σας κοροϊδεύουν. Προφανώς έχουν δίκιο. ;)

Εγώ για άλλη μια φορά θα τονίσω την παράνοια αυτής της ενασχόλησής σας, ιδίως όταν δεν έχει πρώτα απ'όλα επιτευχθεί τονική ισορροπία στο σεταπ.

Η έννοια της τονικης ισορροπίας είναι να αναπαράγεται σωστά όλο το ακουστό φάσμα, δηλαδή 20Hz-20kHz, και χωρίς τονικές αλλοιώσεις, δηλαδή χωρίς σκαμπανεβάσματα στην μέτρηση απόκρισης, στο σχεδιάγραμμα.

Για να πάρω έστω και ελάχιστα στα σοβαρά οτιδήποτε λέτε, δείξτε μου πρώτα το σχεδιάγραμμα αυτό του σετάπ σας, που να δείχνει ότι έχετε επιτύχει τονική ισορροπία στο φάσμα.

Χωρίς αυτό, πάνω στον ήχο, δεν σας παίρνω στα σοβαρά, δε το δικαιούστε.

Last edited:

Reaction score
3.901
Oι "διαφορετικές" προσεγγίσεις σε οποιοδήποτε θέμα δηλώνουν την κουλτούρα και τις γνώσεις του προσεγγίζοντος αγαπητέ.

Οι εμμονές σε κάτι που γνωρίζουμε και βιώνουμε, επίσης το ίδιο δηλώνουν.

Προσωπικά "ακουσα" εξαιρετικά σε σετάπ που τα καλώδια άξιζαν κάποιο υποκλάσμα του χώρου (πιθανώς mogami) αλλά ο χώρος ήταν εξαιρετικός (Athens pro Audio).

Επίσης "ακουσα" εξαιρετικά σε σετάπ που τα καλώδια άξιζαν χιλιάρικα αλλά ο χώρος ήταν σπίτι χωρίς κάποια φροντίδα (οικία Χατζηστάμου, το ¨μαγικό¨σετάπ!)

Δεν έχω κανένα καημό ούτε με τα καλώδια(έχω ακούσει φοβερές διαφορές σε αφρόντιστους χώρους, φοβερές!!) ούτε με τη φροντίδα του χώρου.

Στα παθητικά μου συστήματα χρησιμοποιώ ότι έχει αγορασθεί στο παρελθόν(kimber 8 kai 4 tc και καποια ιντερκονεκτ των 70Ε).

Στα Grimm ότι "μαύρο" είχε απο τη μαμά τους.

Στο πολυκάναλο, mogami και κάποια άλλα(δεν θυμάμαι) των 5Ε/μέτρο.

Πολύμπριζα legrand.

Αυτά.

Υπάρχουν καλύτερες επιλογές? Σίγουρα ναι, αλλά δεν με αφορά.

Με ικανοποιεί το αποτέλεσμα και απλά ακούω μουσική και βλέπω ταινίες.

Με "απασχολεί¨πότε θα τελειώσουν τα περιοριστικά μέτρα, νάρθει ο Καστρουνής να μου ξαναρυθμίσει το πολυκάναλο, (να πιούμε και κάνα τσιπουράκι, κανα καφεδάκι, να μου προτείνει βελτιώσεις χώρου κλπ) και ο Χατζηστάμου να βελτιστοποιήσει για το χώρο μου το innouos kai to roon.

Oι ειδικοί.

Μέχρι νάρθουν, χαλαρά...μουσική - ταινίες

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.226
Ο αγαπητός Χρήστος, όπως ξαναείπα, είναι τυπικός χαϊεντάς, παρά την επαγγελματική φύση της εργασίας του, ιδίως ως μαστεράς, το "έμπορος" είναι μεταγενέστερη δουλειά του.

Όμως, εξαιτίας της φύσης της δουλειάς του ως επαγγελματίας μαστεράς, έχει τρομερά εκπαιδευμένο - επαγγελματικό αυτί και αντίληψη στον ήχο.

Γι'αυτό τον ακούω, σέβομαι την γνώμη του πολύ, αλλά την φιλτράρω.

Δηλαδή, τον ακούω όταν μου λέει: ρε Κώστα ρουν, παίζει σημαντικά καλύτερα από οτιδήποτε άλλο, είχα αμαρα που το είχα τσεκαρει ως το κορυφαίο σοφτγουερ, και βάζω ρουν και παθαίνω σοκ, απίστευτη διαφορά, όποιος το άκουσε το ίδιο, δεν μπορώ να το εξηγήσω, αλλά και κουφός το ακούει.

Ε, χωρίς πολλά πολλά, βάζω ρουν. Αλήθεια. Τον ακούω.

Αλλά όταν μου λέει πως το τάδε μηχάνημα ως ρουν σέρβερ παίζει καλύτερα από το άλλο μηχάνημα ως ρουν σέρβερ, που και τα δύο είναι πισιά και παίζουν μέσω έθερνετ στο ίδιο Ντακ, όχι φίλε μου, δεν το ακούω αυτό, αυτό είναι χαϊεντιά, όχι ευχαριστώ δε θα πάρω.

Ούτε επιλεγμένα καλώδια εθερνετ δε θα πάρω, όχι, ευχαριστώ.

Εσείς που ασχολείστε και με τα καλώδια εθερνετ και κάθεστε με τις ώρες να κάνετε συγκριτικές ακροάσεις σέρβερ για ρουν, μάλλον έχετε ξεχάσει την μουσικοφιλία και ασχολείστε με την μηχανακιολατρεία - καλωδιομανια και την κακώς κείμενη χαϊεντιά, αυτό που σας κοροϊδεύει (δικαίως) η γυναίκα σας και ο γενικός πληθυσμός που απλώς ακούει τη μουσική του.

Υπ'οψιν, δεν κοροϊδεύω καθόλου τον γενικό πληθυσμό που ακούει μια χαρά τη μουσική του από ένα μπλου τουθ ηχείο ή μια ηχομπαρα, και η συντριπτική πλειοψηφία έτσι ακούει. Αναρωτήθηκε ποτέ κανείς σας μήπως όλοι αυτοί έχουν δίκιο, και μεις άδικο; Μήπως εμείς οι λίγοι με τα περίεργα ακριβά στέρεα είμαστε οι βλαμμένοι; Ε; :gotcha:

Λέτε κατ'επαναληψιν, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα στα όρια του ύποπτου, πως ασχολούμαστε όλη την ώρα με μετρήσεις και διαγράμματα, και δεν ακούμε μουσική.

Ρε μπαγασες, στο προηγούμενο σπίτι μου, με τα μαγκνεπαν, έκατσα μια μέρα κι έφτιαξα την ηχητική του χώρου. Δεν έκανα καμία ισοστάθμιση, τίποτα, βαρέθηκα. Μια μέτρηση έκανα των χρόνων αντήχησης, και της απόκρισης, είδα λίγα ψιλά, βαρέθηκα να τα φτιάξω.
Δεν ασχολήθηκα καθόλου. Απλά τσεκαρα, μόνο μια φορά.

Πόσο πια έχετε διαστρεβλώσει την πραγματικότητα, ε;

Ούτε έκατσα να ακούσω καλώδια, ούτε επέμενα με σωρεία μετρήσεων, τίποτα δεν έκανα, μουσική άκουγα και ταινίες έβλεπα.

Με ένα σαμπ. Στο κέντρο. Για να έχω φουλ απόκριση στο φάσμα, να μην υπάρχουν τονικές αλλοιώσεις. Χρόνια πολλά με ένα σαμπ. Μια διόρθωση και κρος, αυτά.

Για πείτε μου βρε καμπόηδες, ποιος έχει χάσει τη μπάλα της μουσικής και ασχολείται με τις αηδιες του Χάι Ενδ;

Λυπάμαι, αλλά πάτε στον καθρέφτη να δείτε ποιος. Και μάλιστα εσείς, που ούτε τη ρημάδα την τονική ισορροπία δεν ασχοληθήκατε με μετρήσεις και μια διόρθωση να εξασφαλίσετε....

Ακόμα και στην πηγή της μουσικής, η επιλεκτικότητα που δείχνετε, είναι χαϊεντιά ολκής. Εγώ έβαλα ένα σποτιφαϊ, και χόρτασα μουσική. Δεν ασχολούμαι με τις λεπτομέρειες, ασχολούμαι με την ουσία, με το περιεχόμενο, με τη μουσική την ίδια.
Δεν αγάπησα ούτε τα βινύλια, ούτε τα σιντιά, ούτε τα Χάι ρεζ αρχεία. Τα έσβησα όλα, αφού έχω ρουν και τινταλ και σποτιφαϊ, και νιώθω πλούσιος με τόση μουσική που έχω διαθέσιμη να ακούω ανά πάσα στιγμή, είτε στο αυτοκίνητο, είτε στο σπίτι, είτε από ακουστικά οπουδήποτε.
Εσείς με τη μανία του βινυλίου, τι δείχνετε; Πως αγαπάτε τη μουσική, ή τα εξώφυλλα των δίσκων;
Γιαααα κοιταχτειτε λιγάκι στον καθρέφτη παιδιά μου, να δείτε ποιος είναι ο μουσικόφιλος, ποιος ο συλλέκτης δίσκων και μηχανών...

Ένα χώρο έφτιαξα, ως προβλέπεται αντικειμενικά για την ηχητική περιποίηση, μια ισοστάθμιση έκανα και έβαλα σαμπ, ως προβλέπεται αντικειμενικά για τις τονικές αλλοιώσεις και την σωστή απόκριση στο φάσμα χωρίς χαράδρες και βουναλακια, ηχεία διάλεξα σοβαρά ενεργά στουντιακα μόνιτορ, πολυαγαπημένα από το σύνολο των μαστεράδων αυτού του πλανήτη και με τρομερά υψηλό value for money, και ακούω άπειρες μουσικές, ναι από σποτιφαϊ ρε, χωρίς τύψεις χαϊεντίλας και χωρίς τριβή με καβλωδιώσεις, χωρίς αγάπες κι έρωτες ούτε με τα εξώφυλλα ούτε με τα ασημένια δισκάκια, χωρίς τις μανίες του κακώς κειμένου Χάι Ενδ.

Ποιος είναι πιο μουσικόφιλος ρε παλικάρια; Ο καβλωδιομανής βινυλιόφιλος;

Άϊ κουρευτείτε ρε...:lolsign::lolsign::lolsign:

ΥΓ. Πόσο, μα πόσο συμφωνώ με το φίλο μου τον γκεομιατ! Και πόσο μα πόσο τυχερός είναι με τα Γκριμ στο σπίτι του! Ιδέαν δεν έχετε πόσο σωστά ακούει. Ναι ιδέαν. Ναι, με dsp και ισοστάθμιση, ναι, με καλώδια του κιλού, μογκαμακια. Ιδέαν. Τίποτα δε ξέρετε.

Last edited:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.176
Ο ντιμιφουτ δε παίρνει άλλα σαμπ, για να μη μπει στη διαδικασία να ξανακάνει μετρήσεις, να μη φάει 2 ώρες δηλαδή.
:thumbsup:

Προτιμώ να ακούω μουσική. Αλλά όχι από σποτιφάι ρε φίλε, εντάξει, είπαμε, όχι και από σποτιφάι :tongue:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.226
:thumbsup:

Προτιμώ να ακούω μουσική. Αλλά όχι από σποτιφάι ρε φίλε, εντάξει, είπαμε, όχι και από σποτιφάι :tongue:
Εδώ οι άλλοι ακούνε από πικάπ ρε, από πικάπ λέμε, και μου τη λες εμένα που παίζω σποτιφαϊ; Ρε Άϊ χάσου! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Δεν διστάζω ούτε στιγμή να βάλω σποτιφαϊ.
Ούτε στιγμή λέμε.
Η ποικιλία που έχει στη μουσική που ακούω, είναι πολύ σημαντικότερη της διαφοράς ποιότητας με το τινταλ.

Είχα γω 10 δίσκους μπι μπι Κινγκ, και στο σποτιφαϊ έχει πολλές δεκάδες, τι λέμε τώρα... Είχα 30 δίσκους Φίλιπ Γκλας, και στο σποτιφαϊ έχει 130, τι θες τώρα ρε μεγάλε;

Είχα 2 δίσκους Λουίς Άρμστρονγκ, και στο σποτιφαϊ έχει πολλές δεκάδες! Και σύγχρονα μάστερς! Αϊ πάενε ρε...

Όσον αφορά την ποιότητα αυτή καθ'αυτή, έχω ακούσει από σποτιφαϊ σαφώς καλύτερο ήχο σε ίδιο δίσκο που είχα ριπαρισμένο σε σκληρό, διότι στο σποτιφαϊ είχε μεταγενέστερο και πολύ καλύτερο μαστερινγκ. Συγκεκριμένα μάλιστα, του Φίλιπ Γκλας.
Το μαστερινγκ της παραγωγής, είναι σημαντικότερη παράμετρος στην αντιλαμβανόμενη ποιότητα μεταξύ σποτιφαϊ και ρεντ μπουκ.

Και η αγάπη μου για τη μουσική, δεν μπορεί να με περιορίσει σε καμία των περιπτώσεων να ακούω μόνο το περιεχόμενο του τινταλ, επειδή ταχαμου είναι ρεντ μπουκ. Όχι κύριε, θα ακούω τις μουσικές που μ'αρεσουν.

Όπως και τα πολλά εκατομμύρια συνδρομητών του σποτιφαϊ. Μουσική ρε, όχι κυνήγι των καλωδίων λέμε....

Last edited:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.964
Members
38.270
Νεότερο μέλος
Nice_kid