Από nordost σε κάτι άλλο !!!

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.744
Επειδή και εγώ είμαι ψηλός, θα σου πω κάτι για να μου απαντήσεις.
Η αγορά λειτουργεί φυσικά με συστάσεις και να πω ότι είσαι εκτός αγοράς πάει στο καλό, δηλαδή πάω εγώ στον Dimfoot και μου βρίσκει λύση στο πρόβλημα μου και αύριο ένας φίλος χρειάζεται ορθοπεδικό και του λέω ξέρω έναν πολύ καλό και τον στέλνω, πρέπει την επόμενη να πάω από το Ιατρείο και να ζητήσω την μίζα μου,
αν κάποιος μου συστήσει κάτι και δεν με ικανοποιεί φυσικά δεν θα το πάρω.
Na σου απαντήσω.
Η ερώτηση ποιά είναι?
Αυτή?
πρέπει την επόμενη να πάω από το Ιατρείο και να ζητήσω την μίζα μου,
Είσαι influencer?
Έχεις κοινό που σε ακολουθεί?
Στο ζήτησε ο Dimi?
O φίλος σου , σε ρώτησε , δεν τον έβαλες εσύ να κάνει αρθροσκόπηση .

H

HuxFlux

Guest
Ρε κρισπρο, αν μια ταινία είναι σκοτεινή ή πρασινωπή όπως το Μάτριξ, θα πειράζω τα χρώματα στον προβολέα για να μην είναι;

Μα τι λες τώρα;

Εφόσον είναι μπασαριστή η μία ηχογράφηση, έτσι θα ακούγεται. Άμπαση η άλλη; Άμπαση θα ακούγεται. Όπως είναι.
Έτσι ήθελε να την κάνει, έτσι κάτσε και άκουσέ τη.

Δηλαδή με τα καλώδια και χωρίς ισοστάθμιση τι κάνεις; Αλλάζεις καλώδια σε κάθε ηχογράφηση;

Να για όνομα τώρα, τι είναι αυτά που λες;

Ποιος λογικός άνθρωπος παίζει όλη μέρα με το εκουαλαιζερ, να το αλλάζει σε κάθε ηχογράφηση; Θα χαζεύουμε τώρα;

Είπαμε: το σετάπ οφείλει να είναι τονικά ουδέτερο. Έτσι ακούγονται απολύτως άριστα οι 9 στις 10 ηχογραφησεις, κι όσες είναι "πειραγμένες", έτσι θα ακούγονται.

Αμάν πια. Σταματήστε τη χαοτική σκέψη.
Eπισης απο μουσικης αποψης καθαρα, νομιζω οτι ο ακροατης πρεπει να ενδιαφερεται για τον ηχο οπως γραφτηκε στο στουντιο/live.
Με το να πειραζει κανεις τις σταθμες και να απομακρυνεται απο την ουδετερη τονικοτητα, μπορει να φτιαχνει εναν πιο ευχαριστο ηχο στα αυτια του, μονο που πλεον δεν ακουει το δημιουργημα του καλλιτεχνη, αλλα κατι αλλο, καποιες φορες τελειως διαφορετικο απο την εμπνευση του δημιουργου...

Ασε δε το ρισκο που εμπεριεχει αυτη η διαδικασια του να ξεφυγει-παρασυρθει τελειως κανεις με τις σταθμες και στο τελος το hifi του να παιζει σαν ξεκουρδιστη κιθαρα.
Ουδετερη τονικοτητα. Και μονο. Γιαυτο πληρωνουμε τα ρεστα μας σε ενισχυτες, ηχεια, πηγες κλπ. Για να ερθουμε οσο πιο κοντα γινεται σε αυτο. Αν ειναι να πειραζουμε την ουδετεροτητα, παιρνουμε ενα hifi των 1000 ευρω, πεταμε και ενα σοβαρο equalizer επανω και ρυθμιζουμε κατα βουληση και κανουμε τη δουλεια μας. Δεν υπαρχει λογος να ξοδευτει ουτε σεντ παραπανω.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.329
Κάτσε δάσκαλε να δοκιμάσω: Δηλαδή, η target curve ανά περίπτωση δίνει στον ακροατή την αίσθηση της "φλατ" αναπαραγωγής. Άλλες οι ανάγκες ισοστάθμισης στη στάθμη αναφοράς, άλλες όσο μειώνεται η ένταση. Η target curve είναι για να λειτουργεί "ουδέτερα" το σύστημα στο χώρο και όχι για να ουδετεροποιήσει το μουσικό πρόγραμμα. Το'χω?
Για να προσαρμόζει δεδομένο ηχοσύστημα στις ιδιαιτερότητες που προβάλλει ο χώρος στην απόκρισή του.
Eπισης απο μουσικης αποψης καθαρα, νομιζω οτι ο ακροατης πρεπει να ενδιαφερεται για τον ηχο οπως γραφτηκε στο στουντιο/live.
Με το να πειραζει κανεις τις σταθμες και να απομακρυνεται απο την ουδετερη τονικοτητα, μπορει να φτιαχνει εναν πιο ευχαριστο ηχο στα αυτια του, μονο που πλεον δεν ακουει το δημιουργημα του καλλιτεχνη, αλλα κατι αλλο, καποιες φορες τελειως διαφορετικο απο την εμπνευση του δημιουργου...

Ασε δε το ρισκο που εμπεριεχει αυτη η διαδικασια του να ξεφυγει-παρασυρθει τελειως κανεις με τις σταθμες και στο τελος το hifi του να παιζει σαν ξεκουρδιστη κιθαρα.
Ουδετερη τονικοτητα. Και μονο. Γιαυτο πληρωνουμε τα ρεστα μας σε ενισχυτες, ηχεια, πηγες κλπ. Για να ερθουμε οσο πιο κοντα γινεται σε αυτο. Αν ειναι να πειραζουμε την ουδετεροτητα, παιρνουμε ενα hifi των 1000 ευρω, πεταμε και ενα σοβαρο equalizer επανω και ρυθμιζουμε κατα βουληση και κανομε τη δουλεια μας. Κανενας λογος για ξοδεμα περισσοτερων χρηματων.
Γι αυτό και αποτελεί στην ουσία την πλέον ακραιφνή...πιουρίστικη ακροαματική πρακτική.
Άλλα έχουν το όνομα και άλλα έχουν τη...χάρη.

Οι δε παραδοσιακοί ακροαματικόφιλοι στην πλειοψηφία τους έχουν σκαλώσει στους κλασσικούς αναλογικούς ισοσταθμιστές χωρίς να σκαμπάζουν γρυ περί φίλτρων ελάχιστης ή γραμμικής φάσης που εφαρμόζονται στα σύγχρονα λογισμικά ισοστάθμισης.

Last edited:

Reaction score
2.826
Καλο
Na σου απαντήσω.
Η ερώτηση ποιά είναι?
Αυτή?

Είσαι influencer?
Έχεις κοινό που σε ακολουθεί?
Στο ζήτησε ο Dimi?
O φίλος σου , σε ρώτησε , δεν τον έβαλες εσύ να κάνει αρθροσκόπηση .
Καλό είναι να μην παίζουμε με τις λέξεις και τα υπονοούμενα

Reaction score
6.809
Πάντως ένα έχω να πω για το καλώδιο ηχείων που ακούω τώρα μου έχουν κρεμάσει τα σαγόνια, έχω πάθει κουκαράτσα δεν έχω ξανά ακούσει το σύστημα μου να παίζει έτσι
Με τι ακούς ηχείων;

C

chrispo

Guest
... Η target curve είναι για να λειτουργεί "ουδέτερα" το σύστημα στο χώρο και όχι για να ουδετεροποιήσει το μουσικό πρόγραμμα. Το'χω?

Μέσα είσαι ΑΥΣΤΡΟΝΑΥΤΗ.....(και όχι το σύστημα...αλλά τα ΑΥΤΙΑ μας )

Η ηχογράφηση είναι άλλο φρούτο. Ουσιαστικά ακούς το ΕΡΓΟ του μαστερά και τίποτα άλλο, που να έχει σχέση με απόλυτη τονική ¨ουδετερότητα ¨ , ή ισορροπία. ( κατάλαβες τώρα, γιατί ΟΛΑ αυτά τα διαόλια μηχανήματα, έχουν pro καταβολές ....και εκεί κυρίως απευθύνονται?)

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.216
Επειδή και εγώ είμαι ψηλός, θα σου πω κάτι για να μου απαντήσεις.
Η αγορά λειτουργεί φυσικά με συστάσεις και να πω ότι είσαι εκτός αγοράς πάει στο καλό, δηλαδή πάω εγώ στον Dimfoot και μου βρίσκει λύση στο πρόβλημα μου και αύριο ένας φίλος χρειάζεται ορθοπεδικό και του λέω ξέρω έναν πολύ καλό και τον στέλνω, πρέπει την επόμενη να πάω από το Ιατρείο και να ζητήσω την μίζα μου,
αν κάποιος μου συστήσει κάτι και δεν με ικανοποιεί φυσικά δεν θα το πάρω.
Δεν είναι έτσι ακριβώς. Δεν υπαρχει θέμα μίζας.

Αλλά ενας φυσιοθεραπευτής που μου εχει στείλει πχ 50 περιστατικά και χρειαστεί να τον χειρουργήσω αυτόν ή την γυναίκα του δεν θα του πάρω χρήματα, ή θα κάνω πολυ μεγάλη έκπτωση.

Το βρίσκω πολυ φυσιολογικό.

Reaction score
12.260
Μέσα είσαι ΑΥΣΤΡΟΝΑΥΤΗ.....(και όχι το σύστημα...αλλά τα ΑΥΤΙΑ μας )

Η ηχογράφηση είναι άλλο φρούτο. Ουσιαστικά ακούς το ΕΡΓΟ του μαστερά και τίποτα άλλο, που να έχει σχέση με απόλυτη τονική ¨ουδετερότητα ¨ , ή ισορροπία. ( κατάλαβες τώρα, γιατί ΟΛΑ αυτά τα διαόλια μηχανήματα, έχουν pro καταβολές ....και εκεί κυρίως απευθύνονται?)
Αυτό που έχω καταλάβει, είναι ότι αυτές οι καμπύλες - στόχοι φέρνουν τα σύνολα συστήματος και χώρου σε μια κατάσταση που το αυτί εκλαμβάνει τον ήχο σαν να μην έχει προστεθεί η αφαιρεθεί κάτι απο πλευράς του συστήματος. Φλατ δηλαδη, αυτό που έχει η ηχογράφηση. Τώρα, το τί έχει κάνει ο μαστεράς ή τί κατάσταση επικρατεί γενικότερα στο μουσικό πρόγραμμα, είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο.

Reaction score
2.826
Δεν είναι έτσι ακριβώς. Δεν υπαρχει θέμα μίζας.

Αλλά ενας φυσιοθεραπευτής που μου εχει στείλει πχ 50 περιστατικά και χρειαστεί να τον χειρουργήσω αυτόν ή την γυναίκα του δεν θα του πάρω χρήματα, ή θα κάνω πολυ μεγάλη έκπτωση.

Το βρίσκω πολυ φυσιολογικό.
Αυτός είναι συνεργάτης όχι πελάτης υπάρχει διαφορά

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.216
Ακριβώς. Ο πελάτης φυσικα και δεν θα πάρει χρήματα, ούτε πρόκειται να στείλει 50 ασθενείς.

Αν στείλει όμως; Δεν δικαιούται μια επίσκεψη δωρεάν;
Δεν ξέρω, δεν εχει γίνει ποτέ ασθενής να στέλνει δεκάδες φίλους του. Ισως αν ήμουν παθολόγος ή παιδίατρος να γινόταν.

Last edited:

Reaction score
12.260
Σαν επαγγελματίας προσέχω τους πελάτες που μου στέλνουν κι άλλους πελάτες, προφανώς με καλύτερες τιμές ( αφού η ποιότητα είναι αδιαπραγμάτευτη ). Με απαλάσσει απο τον κόπο να μπω στη διαδικασία να τον προσεγγίσω συν το γεγονός ότι συνήθως και οι ίδιοι οι πελάτες κάνουν ένα "ξεσκαρτάρισμα", δεν θα μου στείλουν δηλαδή τον μπαταχτσή.

C

chrispo

Guest
Αυτό που έχω καταλάβει, είναι ότι αυτές οι καμπύλες - στόχοι φέρνουν τα σύνολα συστήματος και χώρου σε μια κατάσταση που το αυτί εκλαμβάνει τον ήχο σαν να μην έχει προστεθεί η αφαιρεθεί κάτι απο πλευράς του συστήματος. Φλατ δηλαδη, αυτό που έχει η ηχογράφηση. Τώρα, το τί έχει κάνει ο μαστεράς ή τί κατάσταση επικρατεί γενικότερα στο μουσικό πρόγραμμα, είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο.
..και τώρα καταλαβαίνουμε, γιατί στα studio θέλουν Flat ηχεία (monitor)
Σε οικιακό περιβάλλον δεν παίζουν...,.χωρίς χρήση των μηχανημάτων που έχει ο Ear. ( τα αυτιά μας δεν ακούνε flat....αλλά "flat" )
Για αυτό και πολλοί κατασκευαστές κουρδίζουν τα ηχεία τους, σύμφωνα με τις καμπύλες αυτές. Φυσικά η προσθήκη τέτοιων συσκευών,ουσιαστικά κακό δε κάνει...γιατί βοηθάει το ηχείο να προσαρμοστεί στο χώρο ...και στα αυτιά μας.

Last edited by a moderator:

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
30.795
Ο @geomiat εχει αγοράσει απο το @ChrisHat (μετά από προτροπή του-ήταν τότε το βασικό προϊόν που προωθούσε) ένα εξαιρετικό-πρωτοποριακό για την εποχή του (προ 4τίας νομίζω) ηχοσύστημα με:

1. 2 σαμπ
  2. Dsp
  3. Ενεργά ηχεία
  4. Καλώδια εργοστασιακά μαύρα.
Για πάνω από 30 χρόνια είχα σταματήσει να ενδιαφέρομαι για το χόμπι, ώσπου το 2016, δεν ξέρω πώς με βρήκε!!, μού ήρθε στο διαδίκτυο (ναι, απ' την ΠροΌντιο) διαφήμιση γι αυτά:
Αυτά τα συγκεκριμένα ηχεία, το όλον σύστημα, είναι που αναθέρμαναν το ενδιαφέρον μου.

Reaction score
2.826
Την επίσκεψη δωρεάν Γιατρέ θα την προσφέρεις λόγω της εκτίμησης, δεν είναι ο αυτοσκοπός αυτού που κάνει τις συστάσεις, ίσως και κάποιοι να το έχουν στο πίσω μέρους του μυαλού τους υπάρχουν και αυτοί δυστυχώς, αλλά οι περισσότεροι το κάνουν από σεβασμό στο πρόσωπο σου, έτσι και στο συνάφι μας αν εγώ πχ που είμαι πελάτης του Ορφέα από έναρξης το να πάω κάποιον πελάτη εκεί δεν το κάνω για να αποκομίσω κάτι αλλά από εκτίμηση, επίσης είναι και να ταιριάζουν τα χνώτα σου με τον πωλητή μπορεί για σένα να είναι ο καλύτερος αλλά εμένα να μην ταιριάζει σαν χαρακτήρας

Παντως πρέπει να γίνει ο διαχωρισμός συνεργάτη με πελάτη στο θέμα μας, εδώ μιλάμε για εμπόρους, τα νούμερα συγκεκριμένα και τα κέρδη επίσης, τι να αποσκοπώ από μια σύσταση μια παραπάνω έκπτωση σιγά τα ωα, δηλαδή αν πάρω κάτι στα 6000 θα μου το κάνει 5900 και θα σωθώ.

Εγώ πήρα ένα καλώδιο demo στα 400€ το μόνο δώρο που μπορεί να πάρει αυτός που συστήνει είναι μια μούρα κέρασμα και αν είναι μπρουκλης ο έμπορος άντε να έχει και μεζέ.
Εγώ πχ όταν με ρωτήσουν για δόντια θα τους πω να πάνε σε ένα συγκεκριμένο κέντρο, ξουρίζουν αλλά ο άνθρωπος είναι αποδεδειγμένα κορυφαίος στο είδος του, και μπορώ να εξηγησω σε αυτόν που ρωτάει γιατί για μια απονεύρωση και ανασύσταση παίρνει 600€ συν ΦΠΑ δεν περιμένω κάτι από αυτόν απλά εκτιμώ το έργο του, τις γνώσεις του τον επαγγελματισμό του και τις επενδύσεις που έχει κάνει σε μηχανήματα.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.989
Members
38.274
Νεότερο μέλος
Triumph