Καλώδια και θύματα

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.630
Δεν ξέρω αν το πετρέλαιο περιέχει αριθμό οκτανίων. Κάπου θυμάμαι είχα διαβάσει για επτάνια , αλλά δεν είμαι και σίγουρος.
Πάντως JP 4 , 5, είναι σίγουρα φωτιστικό πετρέλαιο και δεν κάνει για καύση σε κινητήρες βενζίνης. Σπάνε από τις προαναφλέξεις του πετρελαίου.

Reaction score
3.628
Οχι Νικολα , των jet είναι καθαρό φωτιστικό πετρέλαιο με κάποια πρόσθετα που μειώνουν την πτητικότητά του. Λέγεται JET A1 , JP-4 JP-5 για τα στρατιωτικά.
Το AVGAS =AVIATION GASOLINE είναι αυτό που καίνε τα ελαφρά δικινητήρια εμβολοφόρα, που καίνε αυτά που έγραψα πιο πάνω. Ητοι avgas 100 LL = 100 OCTANES LOW LEAD, και 130LL = 130 OCTANES LOW LEAD.
JP-8 ?

Reaction score
3.628
Μόλις πήρα σήμερα τα καβλωδια τα κοντο, τα έβαλα στο ηχοσυστημα μου και βλέπω μπροστά μου μέχρι και δράκους του κομοντο:biggrin:
View attachment 162210

Δυνατό πολυ
Μη σε γλυψει-παει το χερι!

Jp8 ( το jp4, έχει σταματήσει). Μόνο για military use. Η πολιτική αεροπορία χρησιμοποιεί παραπλήσιο καύσιμο Jet A1
Το χρησιμοποιυσαμε στα οχηματα στον στρατο.

C

chrispo

Guest
Το χρησιμοποιυσαμε στα οχηματα στον στρατο.
..σωστά , στο πλαίσιο τυποποίησης καυσίμων του NATO, χρησιμοποιείται και σε οχήματα με diesel κινητήρες.

Χοντρά-χοντρά...τα αεροπορικά military καύσιμα είναι diesel.

C

chrispo

Guest
Εννοείται...και με διάφορα ειδικά πρόσθετα...παραμένει όμως στην κατηγορία diesel καθώς χρησιμοποιείται , μετά από απόσταξή του, η κηροζίνη.

Last edited by a moderator:

Reaction score
2.826
Μόλις πήρα σήμερα τα καβλωδια τα κοντο, τα έβαλα στο ηχοσυστημα μου και βλέπω μπροστά μου μέχρι και δράκους του κομοντο:biggrin:
View attachment 162210

Δυνατό πολυ
Να ρωτήσω κάτι, ήρθαν με την συσκευασία τους ή μέσα σε τσουβάλι ?

Reaction score
1.765
Τελικα χαβαλες εγινε αιματα αναψανε ,την πληροφορια αν μετριεται η συχνοτικη ισσοροπια ενος καλωδιιου για να υπαρχει αναφορα για το flat δεν την ξερει μαλλον κανεις,δεν υπαρχει μετρηση τι να πω θα γκουγλαρω αλλα ειμαι κ αρχιτεμπελης κ ημιμαθης σε ενα καρο..
μετριέται

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.744
Να ρωτήσω κάτι, ήρθαν με την συσκευασία τους ή μέσα σε τσουβάλι ?
Βασικό αυτό.
Αν ήταν κουλουριασμένα, πρέπει ν απλωθούν για να ηρεμήσουν!
Διότι κουλουριαστά νευριάζουν.
Ακόμα και στο τάφο του γελάει ο Mike Kay...
Βάζω link για τον θείο, γιατί πήξαμε στους ημιμαθείς.

head-stef

Headphones
Reaction score
2.230
δεν εννοησα το στρωσιμο ,τα διαφορετικα καλωδια.
Το κατάλαβα αλλά ήθελα να το πω πιο ήπια... Δυστυχώς ισχύει ακριβώς το ίδιο. Καλώδιο audio που να αλλοιώνει την απόκριση συχνοτήτων εντός του ακουστικού φάσματος δεν υπάρχει.
(Εκτός αν είναι καμιά 20αριά μέτρα και το τυλίξεις κουλούρα, όποτε θα εμφανίσει κάποιο roll-off στις υψηλές, αλλά τότε θα είναι πηνίο. Ασφαλώς όμως δεν μιλάμε για ακραίες καταστάσεις.)

Συγνώμη που χαλάω το νήμα με τα καύσιμα! :hi:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.632
Members
38.212
Νεότερο μέλος
Falco_1000