Καλώδια και θύματα

Reaction score
6.798
Αυτό ακριβώς έγραψα και γω.

"Let me be clear about something: NO audio system has good performance without EQ of bass frequencies. Period."

Οι μόνες διαθέσιμες λύσεις σε αυτό το αδιαμφισβήτητο δεδομένο, είναι η χρήση μεγάλων μπασοπαγίδων, ή πολλαπλών σαμπ, ή φυσικά αμφοτέρων των ανωτέρω, και πάντα σε συνδυασμό με μετρήσεις και ισοστάθμιση.

Δυστυχώς, όλοι ανεξαιρέτως οι εραστές των καβλωδίων αυτού του φόρουμ, αρνούνται αυτήν την πραγματικότητα, και βλέπουν μόνο τα καλώδια, τίποτε άλλο.

Η χρήση ισοστάθμισης, δεν επιβαρύνει σε τίποτα την αισθητική ενός χώρου, κι όμως δε την έχει ενσωματώσει κανείς τους.

Η τοποθέτηση 2 σαμπ σε οποιονδήποτε χώρο, μπορεί άριστα να γίνει με τρόπο που να μην επιβαρύνει την αισθητική του χώρου.

Πλέον, υπάρχει πληθώρα εμφανισημων υλικών διάχυσης ή απορρόφησης, και μερικά τεμάχια, έστω για τα βασικά, θα μπορούσαν κάλλιστα να τοποθετήσουν οι περισσότεροι, ακόμα και με βαριά παντόφλα να ίπταται άνωθεν της κεφαλής τους. Αλλά όχι, είναι "άποψη" να μη βάλουν.

Έχουμε δει και dedicated χώρους που δε βάζουν μέσα ισοστάθμιση ή σαμπ, που να σκάσεις.

Είναι απλώς τρατζικ.

Γι'αυτό και αρέσκονται στο να διαστρεβλώνουν τα γραπτά οποιουδήποτε πει κάτι θετικό για καλώδια, σβήνοντας επιλεκτικά όλα τα υπόλοιπα που είπε.

Συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια.
Η γραφικότητα στο μεγαλείο της.
Δεν θα χρησιμοποιήσω τις δύο αγαπημένες σου λέξεις ( τράτζικ και γραφικότητα ) αλλά πες μου εσύ πως θα χαρακτήριζες κάποιον που μιλάει για άλλους σαν να έχει μπει μέσα στα σπίτια τους και γνωρίζει τι έχουν κάνει και τι δεν έχουν κάνει από τα παραπάνω που αναφέρεις αλλά το κάνει μόνο και μόνο επειδή γουστάρουν να δώσουν 200 ευρώ πχ για να αλλάξουν καλώδια στα ηχεία τους.
Anyway προσωπική μου άποψη και αυτό που θέλω να πω στην ουσία είναι ότι οτιδήποτε ακραίο δεν οδηγεί σε καλά μονοπάτια, το ιδανικό είναι να υπάρχει μία ισορροπία γενικότερα ;)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.065
Anyway προσωπική μου άποψη
Δεν συμφωνώ, κάνεις λάθος, και έχω αποδείξει το γιατί, με επιχειρήματα όμως.

Ο μόνος που έκατσε να ψάξει τα χαρακτηριστικά των τμημάτων του σετάπ του καλωδιοενδιαφερόμενου, είναι ο υπογράφων. Εγώ.

Και ο καλωδιοενδιαφερόμενος εισέπραξε εκ μέρους μου αντικειμενικές και τεκμηριωμένες προτάσεις βελτίωσης, τόσο περί της τοποθέτησης όσο και για τις αντικειμενικές δυνατότητες και αδυναμίες του σετάπ, και πως αυτές ξεπερνιουνται, αλλά και το γιατί αυτές χρειάζονται, αναλυτικά.

Άλλωστε, βελτίωση έψαχνε. Όχι ψυχοθεραπεία, τουλάχιστον αυτό δεν κατέστη σαφές εξ'αρχής.

Αν καθόριζε πως ψάχνει αποκλειστικά για λόγους ψυχοθεραπείας και ικανοποίησης αγνού καταναλωτισμού μια αγορά, θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα.

Προσωπικά, βρίσκω εκτός θέματος τις δικές σας προτάσεις, οι οποίες βασίζονται στα προσωπικά υποκειμενικά και αντιφατικά μεταξύ τους δικά σας ακούσματα, και όπως διατυμπανίζει το δικό σας καθεστώς της καλωδιολαγνείας, αν δε το ακούσεις στο χώρο σου, δεν μπορείς να ξέρεις τίποτα. Μόνο αυτό που θα ακούσεις εσύ με τα δικά σου μηχανήματα και στο δικό σου χώρο και σεταπ, μόνο αυτό μετράει.

Άρα, προς τι η φιλολογία περί του τι άκουσε ο καθένας; Αφού εσείς οι ίδιοι λέτε πως δεν έχει αξία. Αλλά ξέρω, είναι τα γνωστά επιχειρήματα παραλόγου περί σεβασμού στην κάθε άποψη, ακόμα και στις εντελώς αντιφατικές μεταξύ τους.

Μήπως απλώς σας ενοχλεί μια φωνή λογικής μέσα στο χάος του παραλογισμού;

Ακόμα ακόμα και οι προτροπές του αρτζι, περί ορθού τρόπου υλοποίησης ενός σεταπ και στα τελικά στάδια δοκιμή καλωδίων, ενώ εισέπραξαν πολλαπλά λαϊκ, αυτά τα λαϊκ ήταν επιλεκτικά, όχι για την ουσία της προτροπής του. Κι όταν σας θυμίζω την ουσία, γίνομαι κακός, ε;

Χαρήκατε με τις μπασοπαγιδες και τα πόσα σαμπ είχε ο αρτζι, και με την ισοστάθμιση που την παλεύει από τότε, αλλά σεις που δεν έχετε τίποτα από τα τρία (χώρο, σαμπ, ισοστάθμιση), δε μετράει, ε; Γαργάρα, ε; Βρε ανταποδω...

Last edited:

Reaction score
6.798
Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε Κώστα :roflmao: :roflmao:

Τες πα. Συνέχισε τον υπέρ πάντων αγώνα σου:p

( αυτό που κάθεσαι και κοιτάς ποιος βάζει like και που να το κοιτάξεις φίλε , αν είναι δυνατόν δηλαδή :lolsign::lolsign: )

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.184
Η ζωή γίνεται όλο και πιο περίπλοκη και η βλακεία πλέον σκοτώνει.
Μπορεί όχι κατά την ακρόαση μουσικής, αλλά σε πολλές άλλες στιγμές της καθημερινότητας.
Οι κάθε λογής ψεκασμένοι είναι ευπαθής ομάδα.

Να το κοιτάξετε αυτό.

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.682
Αυτό κάνει για σένα που είσαι σαβουρογ@μης και δεν το ξέρεις.
Γωγουλίνι , κούκλα μου δεν εννοώ εσένα μην παρεξηγηθείς , με τον άχρηστο που πήγες και παντρεύτηκες. :lolsign: :fuckyou:
Μάρκου.....
όοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοολη δικιά σου να βγάλεις την καραντίνα 🙃 :lol:
90599532_2858956634224624_2362919731553370112_n.jpg

Z

Zdimis

Guest
Οσοι ΔΕΝ ΑΚΟΥΝΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ αναμεσα σε καλωδια η θεωρουν οτι ΟΣΟΙ ακουν ειναι placebo,ας το αφησουν να πανε σε κανα υψιπεδο να καλλιεργησουνε πατατες.
Οσοι παλι ειναι διατεθειμενοι να πληρωσουνε (Κ ΓΙΑΥΤΟ ΑΝΟΙΞΑ ΤΟ ΘΕΜΑ)ΤΙΣ ΚΡΑΥΓΑΛΕΑ ΠΑΡΟΥΣΕΣ διαφορες μεταξυ καλωδιων (οι οποιες παραυτα δεν ειναι κ σαν ν αλλαζεις ηχεια αλλα φτανουν να διαφοροποιουνται σα ν ΄΄αλλαξες dac) μερικα χιλιαρικα η ειναι πολυ φραγκωμενοι οποτε μια χαρα η ζωη τους ,ή οι αν δεν παω για δουλεια η κατι συμβει εχω λεφτα για ενα μηνα υπολοποι ΑΣ ΒΑΛΟΥΝ equalizer γιατι ο κοπος τους ειναι για γελια με το χρυσομενοροζουλο κοτετσοσυρμα που ΟΠΟΤΕ ΠΡΟΣΘΕΣΕΙ ΚΑΤΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΙ ΓΑΜΕΙ απο αλλου.Λεγε με αποκλιση απο την ουδετεροτητα.ΟΥΑΟΥ ΜΠΛΙΑΧ δηλαδη με αυτη τη σειρα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.065
Οσοι ΔΕΝ ΑΚΟΥΝΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ αναμεσα σε καλωδια η θεωρουν οτι ΟΣΟΙ ακουν ειναι placebo,ας το αφησουν να πανε σε κανα υψιπεδο να καλλιεργησουνε πατατες.
Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να προωθήσεις τις προτροπές σου σε Τουλ και Ολιβ, και γενικά στα μεγαλύτερα μυαλά εν ζωή στο οντιο.

Ξεκίνα από Ολιβ, θα βρεις το μέιλ τους στην AES.

280719_a42f7a2076bd2cf2c3ef034db96e6daa.jpeg

Στείλτο σε όλους στην AES.
Ας ελπίσουμε να αλλάξουν επάγγελμα.

ΥΓ. Μη ξεχάσεις τον Αμίρ. Άνοιξε θρεντ στο audio science review, να σωθούν οι άνθρωποι, από μηχανικοί ήχου να γίνουν πατατέμποροι.

Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.515
Η ζωή γίνεται όλο και πιο περίπλοκη και η βλακεία πλέον σκοτώνει.
Μπορεί όχι κατά την ακρόαση μουσικής, αλλά σε πολλές άλλες στιγμές της καθημερινότητας.
Οι κάθε λογής ψεκασμένοι είναι ευπαθής ομάδα.
Οι δε πολυκαναλικοί...απαθής ομάδα. 🤡
(This is a self-preservation society)
Αυτό το thread αξίζει τον τίτλο του "thread of the year", μόνο και μόνο επειδή "έβγαλε" τον @argi από τη "χειμερία νάρκη" του.
Θα κονταροχτυπηθεί με τη διόρθωση δικαναλικού που βγάζει και...setup του υποφαινομένου σε fora. :roflmao:
Οσοι παλι ειναι διατεθειμενοι να πληρωσουνε (Κ ΓΙΑΥΤΟ ΑΝΟΙΞΑ ΤΟ ΘΕΜΑ)ΤΙΣ ΚΡΑΥΓΑΛΕΑ ΠΑΡΟΥΣΕΣ διαφορες μεταξυ καλωδιων (οι οποιες παραυτα δεν ειναι κ σαν ν αλλαζεις ηχεια αλλα φτανουν να διαφοροποιουνται σα ν ΄΄αλλαξες dac) μερικα χιλιαρικα η ειναι πολυ φραγκωμενοι οποτε μια χαρα η ζωη τους ,ή οι αν δεν παω για δουλεια η κατι συμβει εχω λεφτα για ενα μηνα υπολοποι ΑΣ ΒΑΛΟΥΝ equalizer γιατι ο κοπος τους ειναι για γελια με το χρυσομενοροζουλο κοτετσοσυρμα που ΟΠΟΤΕ ΠΡΟΣΘΕΣΕΙ ΚΑΤΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΙ ΓΑΜΕΙ απο αλλου.Λεγε με αποκλιση απο την ουδετεροτητα.ΟΥΑΟΥ ΜΠΛΙΑΧ δηλαδη με αυτη τη σειρα.
Όσοι δε είναι σε θέση να πλάθουν δικές τους προβλεπόμενες διαφορές ανεξάρτητα από καλώδια,,έχουν αντικείμενο μεγαλύτερου ενδιαφέροντος.

Reaction score
891
Να πω κι εγω για τον χρονο ζωης των καλωδιων
Κατεδαφιζοτανε το σπιτι του γειτονα πηρα τα καλωδια που πηγαιναν απ την κολονα στον αρχαιο
πινακα του 50 και εφτιαξα καλωδια ρευματος να ακουσω πως πεζνε
πεζνε καλυτερα απο αυτα που εχω ιδιαιτερα τα χαμηλα :lol: :gamer:
Ναι βρε, τα καλώδια σίτεψαν μέσα στον τοίχο, ρούφηξαν τσιμέντο. Τσιμεντένιο μπάσο άκουσες. Λογικό.

Z

Zdimis

Guest
Δηλαδη οι διαφορες που ακουσα στο 3082 2971 και 3103 βριθουν προκαταληψη με το 3082 να ειναι καταφανως διαφανο ,αναλυτικοτερο κ πιο αερινο.
ΡΕ μηπως βριθετε αυτισμου μερικοι εκτος απο κουφαμαρας.?
Η μηπως ειναι πουναι το 3082 mogami λεπτοτερο κ επηρεαστηκα....
Νομιζα οτι ακουγατε διαφορες κ γελαγατε με το τιμημα.Για γελια τελικα ειναι η κουφαμαρα σας και λιγοτερο η πλανη 'των "το εκουαλαιζερ μου ειναι χρυσο μωβ κ εκατσε,ας ηταν 2 χιλιαρικα ακριβοτερο.'

Last edited by a moderator:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.606
Δεν έχω κανένα από αυτά .Αλλά σε λίγο που θα πάρω κάμποσα mogami, θα τα δοκιμάσω , έτσι για το γμτο , αφού κόπτεσαι ότι άκουσες διαφορές.
Αν δεν ακούσω , όμως , ετοιμάσου να σου τα φορέσω κολλάρο.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.631
Members
38.211
Νεότερο μέλος
Atomkinder